Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, May 29, 2008

NEWSFLASH: Ezam Declared To Public He Is A Traitor

Ezam masuk UMNO tanpa syarat (Utusan Malaysia)

KUALA LUMPUR 28 Mei - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, kemasukan semula bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamad Ezam Mohd. Noor ke dalam UMNO adalah tanpa syarat dan tidak akan diberikan layanan istimewa.

Perdana Menteri yang juga Presiden UMNO berkata, Mohamad Ezam kembali ke parti itu kerana mahu membantu perjuangan UMNO.

"Kemasukan Ezam tak ada syarat apa-apa. Tak ada keistimewaan apa-apa. Dia pun tak minta jawatan apa-apa. Dia hanya mahu berkhidmat dan berjuang dalam parti," katanya.

Pada sidang akhbar bagi mengumumkan kemasukan semula Mohamad Ezam ke dalam UMNO di pejabatnya di bangunan Parlimen, hari ini.

Menjawab soalan mengenai langkah Ezam itu memberi satu semangat baru kepada UMNO, beliau berkata, kemasukan seseorang dalam UMNO tentulah membantu kepada kekuatan parti.

"Kalau tidak, buat apa nak masuk UMNO. Tentulah ada niat untuk berjuang sama-sama dalam UMNO. UMNO adalah parti politik bukan sebuah syarikat. Kalau syarikat, nak (cari) untung," katanya.

Ditanya sama ada sumbangan daripada Ezam mungkin berbeza berbanding jika anggota biasa menyertai UMNO kerana sebelum ini beliau memegang jawatan kanan dalam PKR, Perdana Menteri berkata: "Oh begitu ke? Kita tengoklah nanti apa akan berlaku."

Mengenai imej Ezam yang kuat dibayangi bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Abdullah berkata, Ezam ikhlas dan kemasukannya boleh memberi ruang kepada orang lain menyokong UMNO.

Katanya, semasa di luar UMNO, tentulah Ezam menjadi kritikal dengan apa yang berlaku dan kini beliau sudah bertukar fikiran.

"Mungkin kerana dia insaf serta sudah berada di kedua-dua belah pihak, mungkin UMNO adalah lebih baik untuk menjadi landasan perjuangannya.

"Patut kena tanya dia (perkara ini). Keistimewaannya ialah dia sudah berada di parti lain di bawah kepimpinan lain dan dia berasakan UMNO lebih baik. Itu yang istimewanya," kata Abdullah.

Katanya, Pergerakan Pemuda UMNO tidak dibawa berbincang dalam hal ini tetapi pergerakan itu serta pemimpin-pemimpin parti lain tidak ada bantahan.

Beliau turut menjelaskan, soal Ezam boleh bertanding untuk jawatan pada perhimpunan agung parti Disember ini perlu dirujuk kepada perlembagaan parti.

Ditanya sama ada UMNO sedia menerima anggota lain PKR yang mahu mengikut langkah Ezam, beliau berkata, perkara itu akan diteliti dan bergantung kepada individu terbabit.

.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.