Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, July 20, 2008

Pak Lah Confirms PAS-UMNO Meeting/Pak Lah Mengesahkan Pertemuan PAS-UMNO


Pak Lah has confirmed the story published by MalaysiaWaves yesterday. (English Version)Pak Lah has confirmed that he has met certain high level PAS leaders more than 3 times. Granted, that Pak Lah's latest effort is his attempt to break PAS leadership and also break Pakatan Rakyat.

But, it also confirm that certain PAS leaders have initiated the move and has actually met Pak Lah three times. Read the article here.

It also confirmed the article i published entitled "Pendedahan Dalang2 Yang Hendak Membawa PAS Masuk Barisan Nasional".

It's clear that Pak Lah is trying to break PAS leadership and Pak Lah is trying to break Pakatan Rakyat as well. Pak Lah very well know that now, the idea of PAS-UMNO cooperation is already dead in the water. The PAS members as a whole REJECTS this idea. The Mursyidul Am of PAS rejects this idea. THe majority of middle and high level leaders loathes at this idea.

My guess is that most of the PAS leaders listed are ever ready "moles" of UMNO. They are put there by UMNO all this while to act as UMNO's eyes and ears and if needed they will move to push PAS into serving UMNO's interest.

Also, some of these PAS leaders are desperate to rescue their political career. I know Mustafa Ali's own Kawasan (akin to Bahagian in UMNO) is will be asking Mustafa Ali to resign from his YDP Kawasan position.

I feel that Anwar Ibrahim's popularity has gone through the roof. My source from the government tells me that Anwar Ibrahim's popularity exceeds any of the current sitting UMNO leaders.

As a final desperate move, they have no option but to pull PAS back into BArisan Nasional. Remember in 1969, what has happened is that UMNO has completely failed as rulers of Malaysia. As a result, they had to pull PAS into BArisan Nasional and rejuvenate themselves. The same applied here.

I know that Tuan Guru Nik Aziz has not stopped regretting for lending his support to Dato Asri's proposal to allow PAS to cooperate with UMNO in BArisan Nasional back in 1969. If at that time, Ustaz Nik Aziz, being the Ketua Ulama PAS then, had refused, Dato Asri's plan would have failed and PAS members would not have given their support to Dato' Asri.

After that, Tuan Guru Nik Aziz had to sit, watch and suffer the treachery of UMNO on PAS and the ignorance of Dato Asri for not being able to sniff a trap before it was sprung. He had to witness with his own eyes how PAS members were made to suffer from UMNO's treachery. I think Tn Guru Nik Aziz is a great man with high degree of conscience. He can live with UMNO's treachery later on, but he cannot bear to see the entire PAS membership suffer. So, that is the main reason for his resistance at this point. The memory of the last betrayal is still strong in his mind.

The exposure i've published is with the hopes that PAS will get rid of all their "moles". At this point where UMNO is utterly desperate, they will use all their moles to act in their interest.

So, PAS must identify all the moles and use this chance to clear them all. PAS must make sure that these "have-beens" and replace them with capable and principles leaders.

Even Mat Sabu, being loud as he is, has shown integrity and principle. In fact, he's one of those in complete resistance to joining UMNO.

I am very sure that 98% of PAS members and leaders are against this outrageous idea and beliefs.

And I like the idea given by one forumer in MT with regards to Ketuanan Melayu. He says, if the concept is to be realized and escape from mere rhethoric, we will need to see results such as these:
Below are some of thing that Malays could seriously work on:
1.Win the Nobel Prize winner
2.Add a Malay billionaire to the top 20 richest in the world
3.Get an IPTA to be ranked in the top 100 in the world
4.Set a world record for athletics.
5.Produce a world renown author
6.Produce a world renown scientist (say a rocket scientist)
7.Produce world class inventions
8.Make Bahasa Melayu the lingua franca of South East Asia
9.How about a Malay owned multi-national manufacturing company of international repute
10.Produce a few world class footballers

Even Bangladesh has one Nobel Prize Winner.

In order to acheive this, there must be competition among the Malay political parties. And for PAS to join UMNO, is exactly the wrong move towards "Ketuanan Melayu". In fact, to reach Ketuanan Melayu, there must be competition.

For PAS, please be wary that for once in the history of Malaysia, the Non Malays are putting their trust in you. Please do not betray their trust just because of a few unscrupolous leaders.

(Bahasa Malaysia Version)

Nampaknya, Pak Lah telah mengesahkan pendedahan yang dibuat oleh MalaysiaWaves dalam artikel bertajuk "Pendedahan Dalang2 Yang Hendak Membawa PAS Masuk Barisan Nasional".

Pak Lah telah membuat kenyataan di dalam Utusan Malaysia yang boleh dibaca di sini.

Pak Lah menyatakan bahawa beliau telah mengadakan pertemuan dengan pemimpin2 PAS sebanyak 3 kali bagi membincangkan kerjasama PAS-UMNO.

Saya tahu, di peringkat ini, harapan untuk kerjasama PAS-UMNO ini amatlah tipis. Hampir kesemua ahli PAS menentang cadangan ini. Hampir semua kepimpinan PAS menentang pemikiran ini.

Dan apabila "lubang" ini pecah, kita lihat mereka yang terlibat berpusu-pusu menafikan berita ini, menamppakan betapa tidak popularnya idea ini di kalangan PAS.

Saya menyeru ahli2 PAS menghukum pemimpin2 yang tidak berprinsip ini dari kepimpinan PAS. Terutamanya, motif sebenar mereka tidak lain hanyalah untuk menyelamatkan karier politik mereka serta mendapat laba keduniaan yang begitu banyak.

Mereka2 ini sudah hilang kelayakan untuk memimpin PAS dan seharusnya dihadapkan ke JK Disiplin PAS Pusat.

Saya memuji sikap Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat. Saya kira Tuan Guru masih tidak dapat melupakan pengkhianatan UMNO. Saya tahu beliau masih tidak melupakan peristiwa itu, kerana cadangan Dato Asri untuk masuk ke dalam Barisan Nasional dahulu tidak mungkin terjadi sekiranya UStaz Nik Aziz, sebagai Ketua Dewan Ulama, tidak memberikan sokongan.

Akhirnya, Dato Asri dan majoriti pemimpin2 PAS yang bersetuju itu menghilang, dan terpaksa lah Tuan GUru Nik Aziz membina PAS semula yang telah hancur angkara pengkhianatan UMNO.

Tuan GUru mempunyai akhlak yang terpuji dan hati yang tersangat besar. Beliau kenal UMNO lebih dari mana2 pimpinan PAS. Dan beliau tidak sanggup melihat ahli2 PAS dizalimi sekali lagi kerana beliau tahu UMNO akan mengkhianati PAS sekali lagi.

Saya menyeru jgnlah PAS termasuk kembali ke dalam perangkap UMNO/BN. UMNO sekarang ini dalam keadaan terkapai-kapai. Mengapa kita hendak membantu mereka kerana kesusahan mereka skrg ini adalah natijah dari sikap mereka sendiri yang zalim, bongkak, sombong, korup dan bodoh.

Ketuanan Melayu? Perpaduan Melayu? Itu semua adalah angan-angan mat jenin UMNO sahaja. Cerita dongeng yang mereka dendangkan apabila mereka berada dalam masaalah seperti sekarang. Hakikatnya, UMNO lah faktor perpecahan di dalam masyarakat Melayu.

Malahan, Ketuanan Melayu, kecermelangan Melayu tidak akan tercapai sekiranya tiada persaingan dlm politik Melayu. Yang sebenarnya, kemasukan PAS ke dlm BN hanyalah akan melemahkan MElayu dan menjadikan Melayu terkebelakang.

Peluang ini juga harus digunakan oleh PAS untuk mengenali mereka yang menjadi talam dua muka. Sesiapa yang menyokong perpaduan dgn UMNO ini adalah jelas agen dan talam dua muka dlm PAS.

Tulang Besi

18 comments:

nckeat88 said...

Judging from the past 50 years record, in order for the Malay to achieve that through NEP, probably impossible because nothing can be acheived with tongkat. You simply can compete running with tongkat.

Anonymous said...

MCA,MIC,PBS,SAPP,DLL.Bila lagi nak lompat,nanti bila ustaz Pas dah join Umno,kau org nak buat apa,nak tolong dakwah Islam Hadhari dan Negara Islam ke?.TGNA pun tak mahu join mereka,sebab tak mahu campur Islam Hadhari.

Anonymous said...

Behati hatilah, selepas seluruh kepimpinan dan ahli UMNO diperbodohkan oleh Dolah dengan muka kesiannya, kali ini kemungkinan PAS juga dmenerima nasib yang malang.

Semakin PAS berhati hati, semakin mudah Dolah memperdayakan mereka atau setidak tidaknya mengakibatkan perpecahan nyata kepimpinan PAS dalam mencorak masa hadapan bedepan dengan pancingan pangkat dan kesetiaan kepada parti.

Dolah mampu mengislamkan PAS - kluangman

Anonymous said...

When one is losing the grip and weak,he will try all tricks to survive.Such goons will never ever have the respect of the rakyat.

My question is: What if the BN has won the election by a landslide majority?
Don't you think the goons will be more arrogant and trump-up more of the 'ketuanan melayu'.

http://www.kingsmary.blogspot.com/

Anonymous said...

Mahaguru,

There is a BIG VERY BIG difference if Pakatan and DSAI comes to power vs the current BeeEnd power structure and you should highlight it in your blog.

If DSAI ever comes to power, people should not worry, because DAP and PAS comes to power also as EQUAL partners. Lim Kit Siang and Tok Guru will not just let DSAI do as he wants.

This will truly be a check and balance govt. Likewise , PAS cant do as they want without angering DAP and also DAP cant do as they want without angering PAS. Because if any of the 3 walks out of Pakatan, Pakatan Rakyat will fall as the Govt. So , all 3 parties work together!

That is the difference vs DSAI 10 years ago when he was in BeeEnd.

In BeeEnd, everybody knows Badawi and Najis can do as they want. UMNO rules BeeEnd as Superme King. All the rest, MCA, MIC, Gerakan etc etc etc are just running dogs! That is why you have corruption galore!


That is the real difference between a Pakatan Rakyat Federal Govt and the current corrupt govt we have.

CHee XtheMan said...

After all .... PAS is indeed no difference with Umno.

PAS have sodomized non malay !!
I am sorry if my words kasar here ... i can't hide my feeling.

donplayplay said...

AAB is a big liar! After the last fiasco involving 40% increase in petrol price, I'll be very shocked if anyone is stupid enough to believe him anymore.

PAS should stay with Pakatan and be the conscience of the party. If DSAI still can't make it as an MP when Pakatan has enough cross-overs, I'm all for Tok Guru Nik Aziz to become the next PM so long as there's no forcing the rest of us non-Muslims to follow syariah laws!

donplayplay

CHee XtheMan said...

How can non malay trust PAS ? donplayplay ? TGNA is just a person ? How much he can do ?

We need to stick to what we have believe ? no flipflop !! Not like Bala SD 1 the SD2 missing in action.

There is no room to compromise with Umno ?

Learn from DAP .... They made their stand crystal clear since very first day and never flipflop... no compromise at all to deal with Umno or even MCA/MIC.

PAS is gone sesat !!

tulang asbestos said...

chee xtheman,

Karpal Singh also sodomized the Pakatan Malays by keep pressuring PAS on Islamic State issue.

PAS is already a lesser member of Pakatan with only 22 seats, yet Karpal seemed to enjoy pressuring PAS to explain their stance on Islamic State. Like he got nothing else to talk about.

Jed Yoong said...

Hi

Good Post.

Whatever the BN media says, my gut feel is that it's so absurd that a "fanatic" like Hadi will bring Pakatan into Barisan.

Read my post Pak Lah Panics, Pleas With PAS here.

=)

Keep up the great scoops. Am addicted. =)

tulang asbestos said...

Yours is also a good one Jed.

Same here, I just don't think that this will happen, especially not after the KT live bullet incident. Not in this life.

Anonymous said...

PAS ni satu hal..suka buat masalah, rakyat mengharapkan PR, dia orang pulak nak muzakarah dengan UMNO. Apa punya PAS ni. Pemimpin pun tak betul. Dalam PAS, hanya TGNA dan sealiran dengan nya boleh dipercayai. Kumpulan yang satu lagi ni memang suka tengok air jernih dikerohkan. Apa yang diorang cari aku pun tak tahu. Takkan gila kuasa kot. Dah tahu peragai UMNO tu macamana, masih lagi nak berbaik-baik..PAS ni suka buat masalah lah..

CHee XtheMan said...

tulang asbestos

Why you said PAS lesser member of Pakatan ? I do not agreed with your view. PAS has won big in DUN. PAS indeed not small fish in Pakatan.

I do not want to see something like BN again in Pakatan. Umno the Tai ko and the rest are ass licking
dogs like MCA, MIC,PBS and etc. After all, what we really want is to topple Umno and want Melaysia to be a better Malaysia.

PAS, PKR and DAP need to maintain the highest respectation to each other. However, if PAS decided to join BN ... i will still not giving my vote to Umno.

Umno is a virus !!

Cheer mate

CHee XtheMan said...

Sorry a bit of typo.

even if one day DAP changed and join Umno. I will still give my vote to any other opposition.

Anonymous said...

A month ago Hadi Awang was denying these talks. Now we know the truth. Now you know why the Big Takeover hasn't happened...because PAS couldn't bear to see a non-Malay majority PR take power!

OK...I want to ask you, as a non-Malay do you think that PAS has any inkling of democracy...you voted for them because you rejected BN now they go back and discuss with BN about the interests of Malays!

I say that the non-Malays need to use some effective channel to tell PAS to get stuffed coz they are full of themselves at the moment. They are so deluded that they think the non-Muslims are warming to them. You need to give them a bloody nose...not at the next election coz then it'll be too late but now.

"Not an non-Malay"

islam tidak khianat said...

just because there are some power craze people in PAS, doesn't mean we have to punish everyone in the party.Granted we the PAS people have some grouses with some DAP/PKR leaders but that does'nt mean that we want PAS out of Pakatan.I believe that by leaving Pakatan for BN, PAS leaders are actually punishing the non-Malay voters and not the DAP/PKR leaders.I hope that PAS leaders will spare a thought on the kantung derma that they distribute at every ceramah.I dare say that PAS members are the most generous of party supporters. We don't wait for handouts, we give the party our money. And we don't give you those monies to enter the election and win and join BN.

Thanks Tuan Guru Nik Aziz for your firm stand. If we are in doubt why this old man is so loved by his subjects, his firmness in this issue explains why.

Anonymous said...

Saya rasa Tok Guru Hadi Awang dan yang lain-lain itu sedang bermain dengan masa depan PAS. Kalau PAS kerjasama dengan UMNO, PAS pasti akan pecah belah dan juga pengundi bukan Islam tidak akan mempercayahi PAS selama-lamanya. Jadi saya tak faham mengapa sekumpulan Pemimpim PAS ini nak berbaik dengan UMNO sedang sejarah telah menunjukkan UMNO tidak langsung boleh dipercayai. Bila UMNO kuat, PAS dibelasah dengan teruk, lupakan tentang Islam atau tak Islam, UMNO tak perduli semua ini. Hari ini rakyat memberi kepercahayaan pada barisan rakyat tanpa mengira ideologi sebab dah muat dengan BN yang amat korup. Apakan PAS ingat UMNO akan menyokong perjuangan mereka dengan iklas?. Ini tidak mungkin kerana orang UMNO hanya faham bahasa Gila KUASA. UMNO berkuasa bukan untuk kebaikan rakyat tetapi untuk diri sendiri. Oleh, itu kalau PAS boleh bersama UMNO, PAS pun sama aje. Cuba PAS test UMNO jadikan orang PAS Perdana Menteri?. Mungkin tak?. Dengan rakan lain dalam Pakatan Rakyat, sekurang-kurangnya tak dikena tikam belakang. Prinsip dan Ideologi mungkin berbeza akan tetapi kalau iklas masih banyak ruang untuk berbincang dan berkerjasama dan berhormati sesama diri.Apakah PAS akan dapat keiklas sebigini dari UMNO?. Pemimpim PAS harus tahu. Tok Guru NIK AZIZ kita harus respect, sebab ini adalah seseorang ULAMA yang sejati, faham akan keperluan agama dan keserderhanaan. Ketamakan manusia memdesak seseorang itu membuat perkara perkara yang tak masuk akal. Kita sekarang sedang saksikan iany sedang berlaku didepan mata kita.

Anonymous said...

Looks like those PAS leaders have forgotten the past. Only one wise man among them, and I salute him.

PAS should know by now that there is no honour among thieves. The UMNOputra steal from the Rakyat. That means they are a bunch of thieves. So what is PAS doing with a bunch of thieves?

And did I mention that they lie too? One day the PM tells us he is the PM of all Malaysians, the next he's only talking about Malay unity and Islamic religious unity. Can PAS trust this lier?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.