Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, August 9, 2008

Jawapan Kepada Artikel Polis Pencen di Tranung Kite

Ini adalah tulisan menjawab percubaan Polis Pencen untuk menfitnah dan memburukkan imej saya. Tulisan tersebut " Awasi Musuh PAS dan Musuh Pakatan Rakyat". A

Saya ada membaca artikel dari penulis bernama Polis Pencen yang cuba memperleceh tulisan saya dan cuba memfitnah saya. Saya bercadang untuk menerima cabaran ini dan membuktikan kebenaran tulisan saya. Jawapan saya adalah mengikut bahagian.

Tapi yang jelas bagi saya adalah PolisPecen kemungkinan besar tergolong dari “fraksi UMNO” yang menyokong PAS masuk ke BN. Ini kerana pemimpin kesayangan beliau adalah salah seorang dari fraksi UMNO dlm PAS yang menyatakan bahawa kemasukan PAS dalam BN adalah syariee atas nama “Akhafu Darurain”.

Sebelum saya menyambung lagi, tidak sedarkah Polis Pencen bahawa disebabkan oleh angkara Fraksi UMNO ini, Tuan Guru Haji Hadi telah terjebak di dalam penipuan. Sila rujuk kenyataan ini.

Saya yakin Tuan Guru kemungkinan tidak tahu pun ada perbincangan ini semasa kenyataan ini dibuat. Tapi rakyat umum melihat akan ini sebagai satu penipuan. Kasihan Tuan Guru Presiden kerana dimangsakan oleh puak-puak yang rakus dan tamak ini.

Dan nampaknya si Polis Pencen ini pun tak terlepas dari menipu dan saya akan tunjukkan di dalam beberapa contoh di bawah:

Bahagian #1:

Polis Pencen(PP) berkata:

Soalan saya mengapa PAS tidak diwakili oleh Timbalan Presiden ataupun Presiden sendiri? Benarkah pendapat ramai bahawa isu Muzakarah PAS-UMNO ini telah selesai? Sekiranya perkara ini telah selesai, mengapa sehingga sekarang tiada kenyataan rasmi dari Presiden PAS ataupun Timbalan Presiden PAS? Sedangkan Presiden PAS telah mengeluarkan kenyataan berkaitan dengan forum "Memeluk Islam" anjuran Majlis Peguam Malaysia yang boleh dibaca di sini.

Ini menunjukkan si penulis ini berniat jahat. Semua orang tahu Musryidul Am PAS, Presiden dan beberapa orang Majlis Syura Ulama telah membuat perjumpaan di kediaman Musryidul Am PAS dan Mursyidul Am PAS sendiri telah membuat kenyataan”

Jawapan: Di sini, Polis Pencen telah tersilap faham. Para di atas adalah dalam konteks SOKONGAN KEPADA ANWAR IBRAHIM BERTANDING DI PERMATANG PAUH. Bukan bermubahalah atau berbincang. Takda kena mengena walau sedikit pun.

Sehingga hari ini, TIADA KENYATAAN dari Presiden atau Timbalan Presiden menyokong usaha Anwar Ibrahim. Saya mempersoalkan mengapa tiada kenyataan walaupun satu dari Presiden atau Timbalan Presiden.

Tidakkah ini satu tindakan yang kontra dengan semangat Pakatan Rakyat. Sedangkan selepas election terdahulu, Ketua UMNO Bahagian Bukit Bendera telah bertemu Anwar kononya hendak mempertemukan beliau dengan Pak Lah. Anwar Ibrahim dengan jelas meminta supaya sekiranya ada pertemuan, mestilah melibatkan Presiden PAS dan Lim Kit Siang.

Bahagian #2: Polis Pencen sekali lagi membelit kenyataan saya dengan berkata

“Hati kecil saya mula mempersoalkan siapakah dia si Tulang Besi. Petikan di bawah ini memberikan gambaran sedikit sebanyak siapakah dia dan dia memang tidak suka PAS membuat bantahan kepada Majlis Peguam dalam Isu "Forum Agama Islam"

Jawapan : Sedar atau tidak Polis Pencen memfitnah saya dengan berkata “ …dia memang tidak suka PAS membuat bantahan…”

Sedangkan saya telah menulis dengan jelas dan terang “Saya menyokong tindakan memprotes forum ini, tapi saya rasa lebih baik kita senyap dan tidak beri publisiti kepada majlis ini”

Adakah Polis Pencen mempunyai IQ yang begitu rendah sehingga tidak dapat membezakan antara persetujuan dengan memilih kaedah yang terbaik untuk membunuh musuh? Kiranya kita biar sahaja puak-puak ni membuat forum mereka, tiada apa yang untung kepada mereka pun dan kita tetap dengan kita.

Saya sudah berpengalaman lebih 20 tahun berhujjah dengan puak2 liberal. Saya tahu “modus operandi” mereka. Mereka memang suka kontroversi dan mereka memang dahagakan publisiti. Sekiranya kita memberi mereka publisiti seperti sekarang ini, sokongan tumpuan mereka yakni orang bukan Islam akan lebih kuat menyokong mereka. Lebih baik biarkan mereka diam-diam kerana mereka nanti akan kelihatan sebagai kera sumbang. Sebab itu saya mampu berhadapan dengan Haris Ibrahim.

Juga, dengan protes yang terbaru, maka UMNO telah berjaya menyebar perasaan takut kepada PAS dan Pakatan Rakyat di kalangan rakyat bukan Islam. Sedangkan kita tahu Bar Council dibelakang mereka adalah Zainah Anwar dan puak-puak yang rapat dengan Pejabat PM. Dan mereka telah buat benda ni lama dah bukan skrg demi kepentingan UMNO/BN.

Dan Polis Pencen dipersilakan membaca artikel saya yang terbaru: “How Could BAR Council Be So Stupid??

Sila baca kenyataan penuh saya dibawah yang telah diputar belit oleh Polis Pencen.

“Kenapa tiada kenyataan dari Presiden PAS atau Timbalan Presiden PAS berkaitan sokongan PAS kepada Anwar Ibrahim untuk menjadi Ketua Pembangkang sekiranya beliau menang? (Saya menyokong tindakan memprotes forum ini, tapi saya rasa lebih baik kita senyap dan tidak beri publisiti kepada majlis ini. Majlis Peguam dipenuhi dengan mereka2 yang liberal dan tidak tahu apa yang menguntungkan Malaysia dan apa yang merugikan Malaysia. Buktinya, tiada siapa dalam Majlis Peguam mempunyai pengetahuan berkaitan ekonomi. Ertinya mereka jahil tapi mereka rasa mereka pandai). “

Ingin saya ingtkan Polis Pencen, saya generasi kedua PAS. Kalau nak banding ke “PAS” an saya dengan Polis Pencen, silap-silap langit dengan bumi. Saya dilatih oleh PAS untuk merujuk kepada ilmu dan hujjah dan tidak mengikut secara membuta tuli sesiapa sahaja dalam hal berkaitan agama.


Polis Pencen adalah dari mazhab bahawa setiap ulama adalah maksum dan ijtihad mereka semua 100% benar dan tiada salah. Polis Pencen ini lebih rapat dengan Syiah tampaknhya. Itu bukan tarbiyyah PAS yang saya dapat.

Bahagian #3: Polis Pencen menuduh saya memfitnah Datuk Harun Din

Ataupun kerana Timbalan Presiden merasa malu kerana pada satu waktu beliau telah cuba untuk menemukan Saiful Bukhari dengan Dato’ Harun Din? Malang kepada Ustaz Nasa, Ustaz Harun Din telah tidak mahu terlibat dalam konspirasi ini. Saya minta Ustaz Nasa bersumpah maklumat ini tidak benar, dan saya dengan senang hati akan menarik balik maklumat ini dari blog saya dan akan meminta maaf.

Kalau Ustaz Nasa boleh bersumpah tak pernah berjumpa dgn Najib, silalah bersumpah sekali lagi membuktikan maklumat ini tidak benar. Oleh kerana sumber maklumat ini adalah dari mereka berkedudukan tinggi dalam parti, maka saya berpegang dengan maklumat ini

Silaplah Polis Pencen sebab mewarwarkan maklumat ini. Skrg ia telah jadi maklumat awam.


Bahagian #4:Polis Pencen berkata:

“Auww dia dapat daripada maklumat sumber yang agak tinggi! Macam mana si Tulang Besi begitu mudah dapat berkawan dengan mereka hight class dalam UMNO?”

Jawapan saya: Majoriti maklumat saya adalah dari sumber dalaman PAS sendiri. Jadi, tak perlulah Polis Pencen takut.

Saya nak tanya, perjumpaan2 rahsia dengan UMNO, bukankah ianya telah disahkan oleh sumber UMNO sendiri yakni Pak Lah sehingga Presiden dan Timbalan Presiden terpaksa mengaku? Dan Presiden dan Timbalan Presiden bukan setakat mengaku tetapi terpaksa juga mengaku mereka telah berbohong?

Dengan pengakuan Presiden dan Timbalan Presiden itu, bermakna sumber UMNO adalah sumber yang jitu dan boleh dipakai.

Dengan kata lain, bukan saya seorang sahaja yang mengesahkan sumber UMNO, Presiden dan Timbalan Presiden juga begitu. (Rujuk “PAS mengakui bertemu Perdana Menteri)

Bahagian #5: Polis Pencen berkata:

Tulang Besi berusaha menulis dan menyebar maklumat seolah-olah wujud ketidak percayaan Presiden dan Timbalan Presiden PAS terhadap Anwar Ibrahim.

Jika kita perhatikan mula-mula isu liwat, Presiden PAS Dato' Seri Haji Abdul Hadi dengan jelas dan tegas dalam kenyataannya meminta pihak yang menuduh membawa empat saksi. Kenyataan Presiden PAS pada awalnya bercanggah dengan Mursyidul Am dan Mufti Perlis yang meminta diadakan Muballah”

Jawapan: Saya minta tunjukkan di mana kenyataan tersebut boleh didapati? Kenyataan yang terdekat adalah dibawah yang diambil dari interview dgn Harakahdaily:

Dakwaan liwat terhadap Dato' Seri Anwar. Adakah ia mengganggu Pakatan Rakyat atau PAS?

Saya tidak mahu kerja-kerja politik diganggu oleh isu-isu berkait dengan masalah individu. Masalah individu diselesaikan secara masalahnya sendiri. Oleh kerana itu saya lebih bersetuju supaya masalah itu diselesaikan di mahkamah yang adil. Kalau Mahkamah Sivil tidak boleh selesai, mestilah dibawa ke Mahkamah Syariah. Yang cara bersumpah (mubahalah) ini, (perlu) sekiranya tidak ada mahkamah.”

Ada atau tidak Tuan Guru Presiden menyatakan tentangan atau simpati dengan Anwar Ibrahim kerana difitnah meliwat? Kalau ada silalah tunjukkan kepada saya.

Penutup: Polis Pencen mesti faham niat pendedahan yang saya buat ini. Semuanya bertujuan memastikan fraksi UMNO di dalam PAS tidak berjaya di dalam usaha mereka untuk membawa PAS ke dalam Barisan Nasional. Itu sahaja.

Kalau orang kata maklumat saya takda bukti, dahulu pun Bakaq@Penarik Beca dituduh menipu dan mendapat maklumat dari UMNO. Tapi akhirnya terbukti juga.

Dan maklumat yang saya pegang ini pun, “in time” akan terbukti kesahihannya. Dan saya pula bukan jenis yang mudah ditipu dan hanya bergantung kepada kenyataan rasmi sahaja. Saya melihat kepada konsistensi dan setakat ini Presiden dan Timbalan Presiden takda pun kata mereka akan membantu Anwar di Permatang Pauh. Ada tak?

Tulang Besi

Share on whatsapp

14 comments:

 1. yes Tulang Besi, I agree with you.

  The adsent of fisical and statement support from PAS presedent & timbalan president for Anwar was already rising question. This 'cold' attitude from PAS 2 top post to Anwar and PR is really distrubing. and to think that uztaz hadi are also buying this lies is even unbeliable.

  I do hope uztaz hadi to have heart-to-heart talk with Anwar and resolf this problem.

  why are you trusting the devil (UMNO) who you openly did not practice islamic teaching at all instead of the angel you did not know (Anwar) who is known to accept and champion islamic teaching?

  one worning to PAS, the moment you lacurkan diri kamu kepada UMNO is the moment when people will buried you alive. do not underestimate people power, that is the same mistake BN did.

  ReplyDelete
 2. I think when Nik Aziz commented that there are certain parties in Pakatan that does not support DSAI in Permatang Pauh, he was referring to elements in his own party PAS!

  Thats why i say it is SO SO important that Nik Aziz and Husam Musa prevails over the Nasarudin and Ali faction. A separate battle royale is brewing internally in PAS itself soon.

  May the good in PAS prevail. If the Nasarudin faction prevails, Pakatan is as good as sunk.

  ReplyDelete
 3. Looks like KJ will prevail.

  Unless Anwar can get support from Tun M.

  That would be in my dreams of course. But in politics, anything is possible.

  Tun M should know he is finish if Pak Lah manage to hold to UMNO presidency and Anwar failed to form a government.

  Come on la Tun. Be patriotic la. You know 1998 were the works of Daim, just admit your mistake and apologize la. Now Daim the turncoat is going against you.

  Do what is right la Tun. Arrange for Anwar to forgive you. No doubt Anwar would emerge triumph, but you too would emerge as a true statesman. Maybe people with start to belief that you are sincere in wanting to mend mistakes that you made.

  And with that, liars like Hadi Awang and Nasa, Pak Lah and KJ will be history.

  ReplyDelete
 4. Alhadee,

  Don't forget the entire mess is actually started by the secular UMNO/BN.

  At the heart of things, the problem is due to secularism.

  Period.

  ReplyDelete
 5. Let me see RC.

  I supposed the 'secular' BN asked Hadi Awang to lie isn't it?

  And since when UMNO is secular? Article 121 (1A) is drafted by UMNO people and supported by them. PAS, as usual being the stupid one, goes along with UMNO.

  Sorry. The mess is caused by the Islamists from both sides.

  But that is typical of Islamists to make mess everywhere they go. And then start blaming Jews, Christians, Illuminati and whatever else super secret conspiracy organization.

  They never blame themselves. Just like Hadi Awang. A liar but too ego to admit and apologize.

  ReplyDelete
 6. Actually UMNO has been secular ever since it's inception.

  Article 121 (A) is the initiative of Prof Ahmad Ibrahim that was pushed by Anwar Ibrahim.

  The Constitution is not secular but UMNO is.

  Just like in Pakistan, the ruling parties are all seculars but the constitution is Islamic.

  Maybe u need to tell the difference between the two.

  But then again secularists like u don't have the brain capacity to think smartly.

  ReplyDelete
 7. Alhadee said:

  "Blogger alhadee said...

  Let me see RC.

  I supposed the 'secular' BN asked Hadi Awang to lie isn't it?"

  Or the alternative explanation is that Hadi Awang is tricked by the secularists into lying.

  I think it's that simple, if secularists like you can exercise more than 2 brain cells at one time.

  Oh, and send my regards to lenin, you know the father of secularism.

  What's next Alhadee, legalize genocide?

  ReplyDelete
 8. RC,

  Isn't Anwar Ibrahim and his men were in UMNO at that point of time?

  So UMNO men push for 121(1A) is still secular?

  Where do you get your education RC?

  ReplyDelete
 9. Or the alternative explanation is that Hadi Awang is tricked by the secularists into lying.

  I think it's that simple, if secularists like you can exercise more than 2 brain cells at one time.
  =========

  So secular people cannot exercise more than 1 brain cell at one time.

  But still smart enough to trick Hadi Awang?

  Hahahahaha

  Now I am laughing!

  p/s. I despise Hadi Awang but yours really knock me off RC!

  ReplyDelete
 10. Yes Alhadee,

  Secularist UMNO and BN is the reason why Haji Hadi was tricked into lying.

  Or is that too complicated for you to grasp?

  ReplyDelete
 11. dah laa tulang besi...takkan setiap perkara kena wat kenyataan...bukan ke sebelum ni pas dah menyatakan yang pas menyokong dan bersetuju ANwar Ibrahin sebagai perdana menteri... dari pilihan raya sebelum ni lagi perkara ini telah dinyatakan dalam harakah... kau ni NATI PAS KE?

  ReplyDelete
 12. IEQHWAN

  Saya faham maksud saudara. CUmanya saya tak boleh hilangkan perasaan risau saya kerana saya lihat kepimpinan PAS masih lemah dan lambat di dalam mengukuhkan Pakatan Rakyat.

  Dan maklumat yang saya dapat pun menunjukkan bahawa usaha membawa PAS masuk BN masih berjalan

  ReplyDelete
 13. So secular people cannot exercise more than 1 brain cell at one time.

  But still smart enough to trick Hadi Awang?

  Hahahahaha

  Now I am laughing!

  p/s. I despise Hadi Awang but yours really knock me off RC!

  REPLY: Maybe it's because Islamists actually have God in their life and therefore sometimes can be too gullible.

  Secularists have no God to worry about so they do practically everything under the sun to gain their goal, despite having one brain cell to operate from.

  If they had two brain cells, then their conscience can start to kick in. Their humanity can begin to operate too

  Hahahaha Alhadee, another pathetic attempt by Alhadee.

  Go back to your coward blog, Al hadee. Over here everyone gets to speak and no one is screened

  ReplyDelete
 14. I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.