Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, February 1, 2009

Some Information on Perak PRK Exco Debacle

The two kidnapped excos are the center of everyone's attention right now. My source tells me that their defection is inevitable. They were not good people or leaders, to start with, anyways. They were problematic and never should have been appointed as exco.

Here's the latest scoop i got from various sources:

a. The offer last time was RM5 mil per person. It then went down to RM3mil per person.

b. But since Najib is desperate to redeem himself, he had upped the offer to RM10 mil per person. You know, after the Kuala Terengganu defeat.

c. Anwar Ibrahim preempted the fall of Perak government by going through with the ADUN Bota defection.

d. The two PKR exco's who was supposed to declare their defection early this week, had to delay their decision because the government will still remain intact.

e. If the government doesn't fall after their defections, then the Perak government can dig up a lot of the PKR's excos dirt. Now they're offering Nasaruddin the position of MB to the ADUN Bota

f. There is a DAP ADUN who once named his price at RM15 mil. The concern is Najib might be crazy enough to fork out the cash

g. Task Force 2010 of the MIO is involved.

Suggestion To Overcome This Problem

If there is defection sufficient for a change in government, Perak MB must dissolve the Perak State Assembly. There is no other way.

Another election this time might result in UMNO losing more seats.

The downside to this plan is that there is talk of the Palace's compliance in the recent UMNO maneuverings. So, the Palace might reject a call for dissolution.

Whatever it is, now is the time to pray. The fate of the Perak PR government is in the hands of the Almighty.


For Perakians, it is your job to call your PR rep and warn him/her not to switch sides.

Tulang Besi


11 comments:

Anonymous said...

Apparently all PR reps have upon appointment signed undated resignation letters which are being held by Nizar.
If these two defect to BN, can the MB still release these letters?
Can the contents of these letters be contested?
PLEASE TELL NIZAR TO RELEASE THOSE LETTERS AND FORCE A BY-ELECTION.

Anwar really should stop traipsing the world and issuing press releases and spend more time strenghtening ties with his(PKR's) and PR elected reps and members.
So asyik with the birds in the bush, see now - the birds in the hand sudah terlepas!

Anonymous said...

And what does it say about politicians? PKR and Umno, same old, same old, 2x5.
Hahaha, politics!

Grand Marquis said...

Ha ha... very funny.

First how do you reconcile your info with this story

http://anwaribrahimblog.com/2009/01/31/live-by-the-sword-die-by-the-sword/

and also this official statement?

http://anwaribrahimblog.com/2009/01/31/kenyataan-media-ppn-perak/

If they are so no good adun, then why PKR of Perak goes to the defence of saying that they are being set up?

Second, if the UMNO and Najib si so bloody corrupt and rich, what is 15 million to them?

In RPK article, he accused one contestant of ketua pemuda dishing out millions to by vote for the coming election. Now if a so an so contestant of pemuda can easily dish out millions for his post, what is so difficult for Najib to dish out extra 5 to 10 millions to buy over the state of Perak!

Come on. I think we are getting absurd with all the fitnah that is around.

Anonymous said...

The downside to this plan is that there is talk of the Palace's compliance in the recent UMNO maneuverings. So, the Palace might reject a call for dissolution.


kahkahkah..kerabat Che Det Pete memang tak boleh pakai!!!!Semua pelakon 3rd kelas bollywood!!

Anonymous said...

Jadi, pada awalnya, dua ADUN PKR yang melompat masuk ke Umno sudah cukup untuk meruntuhkan Pakatan Rakyat Perak. Tetapi dengan kemasukan Nasrudin, rancangan mereka terbantut. Tetapi Jamal yakin, ADUN ketiga akan menyertainya, dan itulah sebab mengapa dia masih mahu meneruskan perancangannya keluar PKR. Tetapi..sekali lagi perancangan Jamal ini dipintas, apabila kita berjaya mengawal ADUN yang ketiga.

Najib masih mahu meneruskan konspirasi ini, tetapi dalam masa yang sama, dia juga tahu ada tiga lagi ADUN UMNO yang akan melompat masuk kedalam PKR. Apa yang aku tulis dulu dalam posting “Kerapu masuk pukat” bukan cerita kosong. Nizar sendiri mengesahkan perkara itu keesokan harinya.

Lantas, Najib perlu mengepung ADUN Umno dulu, sebelum meneruskan langkah seterusnya. Tapi malang, tiga ADUN Umno tidak hadir dalam pertemuan dirumahnya.. kebetulan? hangpa jawab sendiri.

Tapi ini belum tentu selamat. Macam mana kalau tiga ADUN Umno ini dapat diculik oleh geng Najib? Naya kita. Jadi, Jamal dan Osman perlu ditarik keluar dari tempat persembunyian mereka.

Pagi tadi, ada mesyuarat dirumah MB Nizar dan keputusannya ialah menghantar surat perletakan jawatan kedua-dua EKO ini. Surat ini memang sudah sedia dari dulu. Nak tau sapa yang buat surat ini?…Tanya Ngeh Koo Han. dan surat ini juga ditandatangani dihadapan Raja Nazrin.(yang ni aku diberitahu…aku mana boleh masuk istana.)

Kalau Jamal kata dia sain surat tu dalam keadaan dipaksa…dia kena mengadap Sultan dulu. Bagi tau…sapa yang paksa.

http://perakexpress.com/www/?p=929

Anonymous said...

hehehe..ini teori saya aah.. got aah,3 entity who wanna control AMNO..puak C4..puak kaki tidur..and the sultans who want to semangat 46kan AMNO!..hehe..ketiga tiga puak tak nak PR..ini konporm..ok,kita dah tau power struggle between puak c4 and puak zzz...the sultans pulak mau bikin reform dlm AMNo..depa nak the prince of langgak nak jadi PM..d prince afterall is darah biru..and according to the sultans PR opicer cum spin doktor doop raja che det easy rider fonda,the prince of langgak is d best economist,finacial wiz of malarsia..kahkahkah..tapi malangnya..plan plan ketiga tiga puak tersebut mendapat keputusan F9..prince of langgak dapat onnu undi aje dlm rebutan kuasa AMNO*sob sob*..puak zzz dah gulung tikar.. puak c4 on d way outlah..puak sultan perlu sedar..time dah berubah..time spirit hendakkan reformasi..dan power shift yang sedang berlaku ke pihak yg hendakkan keadilan,keharmonian,kemanusiaan..AMNO dah jadi parti kucing kurap racist..ketuanan melayu pulak negative of Kalam Of Allah..jadi,anything that goes aginst the divine's spirit akan deterajangkan..kahkahkah..it took us a long time..but woit!!better late then never!!!kahkahkah

Anonymous said...

Alhamdulillah, nasib baik tak payah by election. Kemenangan manis untuk UMNO dan orang melayu Perak. Kalau ada election, pening juga kerana MIC tak sedar diri itu nak letak wakil nya yang ternyata tidak diterima oleh Melayu Perak....Kalau melayu lawan melayu, UMNO Perak tidak gentar dengan wakil PKR/PAS atau DAP (yang murtad bangsa).....

Anonymous said...

Alhamdulillah, nasib baik tak payah by election. Kemenangan manis untuk UMNO dan orang melayu Perak. Kalau ada election, pening juga kerana MIC tak sedar diri itu nak letak wakil nya yang ternyata tidak diterima oleh Melayu Perak....Kalau melayu lawan melayu, UMNO Perak tidak gentar dengan wakil PKR/PAS atau DAP (yang murtad bangsa).....

kahkahkah..maka sahlah..barua barua UMNO semunya cacat..kahkahkah..

Anonymous said...

Anonymous 2.59pm:

Apa cacat... bodoh punya manusia. Apa orang melayu dapat. Di Selangor, manifesto bukan main, kasi duit pada orang tua, elaun pada kanak-kanak dll. tapi habuk pun tara! Yang tentu nya, Cina/India naik kepala hotak engkau.

Di Perak, melayu dapat apa! Buta punya manusia dia ini. Tanah kerajaan diberi pada Cina 1000 tahun kau.. Bodoh, BODOH!!!!

Anonymous said...

umno jerat behrang dan cangkat jering. kalau tak mahu masuk sg buloh, masuk umno. buang kes.

WY Kam 甘永元 said...

wow...Tulang besi has the prophecies. lol. Everything is spot-on, as rumoured.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.