Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, May 13, 2009

What Hasn't UMNO Prostituted in Malaysia?

That's right. What hasn't UMNO prostituted in this country. For all the fence sitters voters out there, should UMNO decides to contest in Penanti by election, just pop down for a visit and have a look-see. You will find just about alll Federal government agencies being deployed to campaign for Barisan Nasional

For those involved in the Reformasi movement of 1998, they saw how the entire government apparatus was prostituted right in front of their eyes.

How the courts were used to give a guilty verdict to Anwar, how the ISA was used to silence Anwar Ibrahim, how the police was used to quell genuine disatisfaction among tax paying voters and they were prevented from expressing themselves when such right is enshrined in Malaysia's constitution.

I still remember Rahim Nor saying that he do not want a repeat of Indonesia 1998 in Malaysia. But what happened in Indonesia in 1998 is the removal of a cruel dictatorship(aka New Order) of the Suharto regime. Openly the former IGP admitted that the role of the Police is to protect corruptors, power abusers, crony capitalists, rapists, killers and not to mention crooked judges. Because, that's what Suharto's New Order is all about. Total waste of country's resources to enrich his family and cronies with the help of every single government apparatus.

Now, the same cycle repeats itself. We are seeing how our courts, whose CJ and Presidents, were once appointed by a drunk lawyer who cannot stop himself from boasting in front of Kelana Jaya MP.

I mean, our entire line-up of the Judiciary was determined by a drunk lawyer. That's the measure of our Judiciary's credibility.

UMNO Prostitute Everything For Their Own Ends

Let me list them down:

a. The Courts - "Correct, Correct, Correct"
b. Universities - to quell students uprising because it was the students that
brought down dictators like Marcos and Suharto.
c. Government own medias
d. The law
e. Law Enforcement Apparatus
f. Any type of Government agencies
g. Religous institutions
h. Doctors (remember Saiful Bukhari)
i. Schools (in states where they don't rule, they use schools for their UMNO's
political activities)
j. KEMAS - paid by tax payers but campaigned 100% for UMNO/BN
k. JKKK - same as KEMAS case
l. Jabatan Pendaftaran Negera - For Phantom voters operations
m. Suruhanjaya Pilihanraya - Rejected Speakers orders to hold elections for the 3
DUN despite having documented evidence, among others.
n. Jabatan Perkhidmatan Awam - The prostitute Perak SS actually conspired with UMNO
to topple the PR government. It's time for other PR state to kick their own SS
out the door, fast.
o. The Palaces - except Terengganu and Kedah
p. Ministries under UMNO
q. Embassies in foreign countries - These embasies are used to sponsor activities of
Kelab UMNO whereever they are.
r. GLC's - Used to hire UMNO people so that they can have long holidays to work for
UMNO especially in elections, among others.
s. Banks - Bank Bumiputra went bankrupt because they were giving loans to UMNO
leaders and never repaid.
t. Cental Bank - Under Mahathir, our Bank Negara went bankrupt more than 4 times
because of Mahathir's various ambitious projects like cornering the tin market
and trying to be a big player in the forex market.

And what's scary, the list will go on and on. Unless we remove UMNO and BN from power.

That's the only hope for future Malaysians.

8 comments:

Hamba said...

I know! I know! They haven't prostituted PUTERI UMNO yet! Yes, cos those girls are still in secondary school and not involved in politics! Err... Sorry! Sorry! Sorry! I was wrong! I was thinking of Pandu Puteri ( Girls Guide) Not Puteri UMNO. My bad! My bad!

Anonymous said...

Hamba
Melacurkan Putri UMNO memang jahat tapi melacur penolong2 lelaki dan adik angkat lelaki lagi jahat!

mut said...

**Melacurkan Putri UMNO memang jahat tapi melacur penolong2 lelaki dan adik angkat lelaki lagi jahat!**

Sebab tu la pada tahun Sukma dan menarik balik pengakuan diliwat yang dipaksa dibawah ISA.

Semenjak bila ISA digunakan dalam menyiasat kes salah laku seksual? Ni kena tambah kepada ISA ke atas wartawan untuk jaga keselamatan beliau. Polis Malaysia Boleh lah katakan! Menterinya pun sama blur sotong.

Laporan Malaysiakini hari ni mengatakan Zambry dan exco nya masuk ke bangunan kerajaan negeri tanpa sekatan atau terpaksa menunggu sepertimana Nizar semalam. Ni kan menunjukkan polis memang pilih bulu dulu kini selamanya?

Baguslah penyokong UMNO bangkitkan kes tersohor Augustine Paul ni semula. Itu tahun 1999, dah 10 tahun. Kes ni dibincangkan semula menarik juga !

Anonymous said...

That' the UMNO that we all know - yang haram di-halalkan, yang halal diharam-kan!!

The new UMNO President justified the buying of 3 frogs and mobilised the entire tax payer funded-govt to topple the people elected state govt and manhandled the people's speaker. Then he put in a haram MB and a haram speaker and halalkan their actions to suppress the people. Haram jadah jadi-nya!!

donplayplay

Anonymous said...

Augustine Paul..kahkahkah..bapak alcohlic,anak pulak taik pit..kahkahkah..

yog7948 said...

INI BERITA YANG BARU KAMI TERIMA ..
"Adun PKR Kuala Kurau dan Ahli Parlimen PKR Bagan Serai akan keluar dari PKR. Difahamkan rundingan telah pun diadakan malam tadi dengan wakil BN Perak. Adun Kuala Kurau ini saya difahamkan terlalu meluat dengan perangai Nizar,kerana langsung tidak berbincang dengan semua Adun dalam kemelut poltik di Perak.


Manakala Ahli Parlimen Bagan Serai itu pula ada masalah dengan Ketua Bahagiannya. Difahamkan ketua bahagiannya telah memberi amaran kepadanya yang berbunyi begini 'jangan harap kamu akan dipilih sebagai calon dalam pru akan datang".
baca seterusnya..

Insane:
http://pemudatelokdatok.blogspot.com/2009/05/ini-berita-yang-baru-kami-terima.html

anak jati ipoh said...

Petang ini saya menerima email yang berbunyi " Adun PKR Kuala Kurau dan Ahli Parlimen PKR Bagan Serai akan keluar dari PKR. Difahamkan rundingan telah pun diadakan malam tadi dengan wakil BN Perak. Adun Kuala Kurau ini saya difahamkan terlalu meluat dengan perangai Nizar, kerana langsung tidak berbincang dengan semua Adun dalam kemelut poltik di Perak.Manakala Ahli Parlimen Bagan Serai itu pula ada masalah dengan Ketua Bahagiannya. Difahamkan ketua bahagiannya telah memberi amaran kepadanya yang berbunyi begini ' jangan harap kamu akan dipilih "

Katanya email ini mereka dapat dari blog Pembela Negara . Begitulah nasib pengirim email ini dia telah memperolehi berita dari blog yang pro BN. yang anehnya dia nampak percaya sangat dan saya mengambil sedikit ruangan di blog ini untuk menjawab kepada umum.

Saya telah menghubungi ADUN Kuala Kurau dan memaklumkan mengenai kandungan email ini, rupanya beliau telah sedia maklum dengan berita bohong yang disifatnya adalah tindakan terdesak UMNO dan BN setelah dipermalukan oleh keputusan mahkamah yang mengesahkan Nizar sebagai MB Perak.

Semasa bermesyuarat di IPOH kelmarin saya sempat berbual dengan Ahli Parlimen Bagan Serai seperti yang dimaksudkan.

Apapun saya ucapkan terima kasih kepada pengirim email, paling kurang dengan posting ini dapat menjawab kekusutan yang dialami.
Dicatat oleh DRS. KHALIL IDHAM LIM di 6:34 PM

ps: dipetik dari blog idhamlim.blogspot.com

fulamak said...

lama dah tau puak umno ni keparat!
ape benda yg mustahil dan tak bulih buat surrma depa buat.. jadi cerita keadilan mahhkamah ni kawan ingat macam crita P Ramlee je.. layak buat lawak je..

mengharap puak umno ni jadi baik, macamm le kaedah pujuk anjing jangan bagi menyalak, biar mengiauu macam kucing.. harap harap kalu dah mengiauuww bulihlah peluk, bulih la belai.. tapi anjing ni kalu mengiauw lunak macammana sekalipun tetap taliperut dia, tulang dia, daging dia, kulit dan segala dia tetap anjing jugak, binatang yang haram disentuh, kalu sentuh atau tersentuh wajib disamak!, puak 'ganu yg 'ulama' tu pandai la bab ni.. dema tau sangat bezanya kaedah diantara samak dgn mandi junub.. taktau la waktu dema jumpa anjing2 ni dalam gelap dulu tu dema tersentuh atau dema sentuh.. tapi kedua-duanya tetap kena samak, taklih mandi junub!!, lain la kalu dema tersebetubuh dengan anjing tu..

kalu tak samak mengikut kaedah Doktor haiwan yg berprofesional dema bulih dijangkiti oleh kutu dan scabies anjimg yg terkenal dgn tegar dan liatnya.

kalu berpandu kepada kuatnya garu puak-puak pyokong 'ganu la ni, sah dan sahih lah dema telah dijangkiti oleh kutu-kutu anjing umno yg bos dema jumpe duluu!! dema geng 'ganu ni memang suka cari penyakitt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.