Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, August 18, 2009

Calon BN Pmtg Pasir Makan Duit Orang. Sapa yang Pilih Dia?

Bar Council membuktikan bahawa calon BN, Rohaizat Othman sebagai seorang yang tidak amanah dan telah melenyapkan duit pelanggan beliau sebanyak RM140k

Mengikut kenyataan Presiden Bar Council, Ragunath Kesavan, kepada The Edge:

“the offence committed by Rohaizat involved stakeholders’ money from Koperasi Pekebun Getah and there was no account for it. When the board looked into this matter and the order was made, there was no reimbursement to the stakeholders involving the sum of RM140,000. Even if you pay, the offence has been committed and it is a serious offence as this involves dealing with client’s money. If you are an innocent party, you would not be found guilty by the disciplinary committee and the charge leveled under Section 103D is tantamount to criminal misconduct”.

Ianya bermaksud segala dakwaan yang dibuat oleh Muhyiddin Yaasin atau Zahid Hamidi, kenyataan ini membuktikan bahawa calon BN, Rohaizat Othman benar2 bersalah di dalam kes penipuan kepada Koperasi Pekebun Getah. Malahan wang sejumlah Rm140k yang diserahkan kepada Rohaizat tidak dapat dipastikan kemana perginya. Mengikut Presiden Bar Council, tindakan Rohaizat ini adalah sampai ke tahap tindakan jenayah di bawah Seksyen 103D.

Zahid Hamidi cuba berdalih kononnya yang menipu itu adalah rakan firma guaman Rohaizat tetapi Presiden BAR Council juga menyatakan bahawa aduan yang dibuat oleh Koperasi Pekebun Getah adalah ke atas Rohaizat dan bukannya rakan firma beliau.

Kalau UMNO Tidak Tarik Calon Ini, Bererti UMNO Bersetuju Dengan Jenayah Penipuan Rohaizat

Kita lihat dalam masa beberapa hari ini. Adakah UMNO akan menarik calon mereka ini. Kalau tidak, ia bererti Muhyiddin, Zahid, Shafiee Afdal dan seluruh kepimpinan UMNO menyokong dan bersetuju dengan tindakan penipuan wang yang telah dilakukan oleh Rohaizat Othman.

Seharusnya UMNO menarik balik keahlian Rohaizat dan bukannya menjadikannya calon PRU.

Sila baca di sini dan sini dan sini untuk mendapat maklumat lebih lanjut berkenaan kes Rohaizat ini.

Tulang Besi

29 comments:

chot said...



Penulis blog Malaysia Waves - yang mendedahkan konspirasi menyingkirkan beberapa wakil rakyat pro-Pakatan Rakyat di Selangor - berkata beliau mempunyai cukup bukti untuk berdepan dengan ugutan saman terhadapnya.

Oleh itu, beliau menjelaskan bahawa tindakannya menarik balik artikel berjudul 'Konspirasi Membuang YB Saari Sungip dan Yang Menentang Idea Persepakatan PAS-Umno di Selangor "bukan takut, tetapi untuk melindungi pemberi maklumat saya."

Artikel tersebut ditarik balik kurang 24 jam selepas ia disiarkan dalam blog tersebut.

Tulisan tersebut, antaranya mendakwa bekas calon PAS Suwardi Yaacob merupakan dalang utama yang merancang penyingkiran beberapa ADUN dan ahli parlimen PAS.

Mereka yang didakwa mahu disingkirkan antaranya Saari Sungib (Hulu Kelang dan bekas ketua penerangan PAS negeri), Dr Halimah Ali (Selat Kelang dan exco kerajaan Selangor), Khalid Samad (Shah Alam) dan Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor).

Mengulas kandungan artikel itu, penulis blog tersebut yang hanya mahu dikenali sebagai 'Tulang Besi' mempertahankan kewujudan mesyuarat konspirasi itu yang dihadiri beberapa tokoh penting PAS Selangor pada 31 Julai lalu.

"Dulu saya antara orang terawal mendedahkan rundingan sulit PAS-Umno, sebelum (bekas perdana menteri) Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) umumkan lagi. Semua orang kata saya tipu. Tetapi akhirnya terbukti betul. Perkara ini lebih kurang macam itu juga.

"Pada pagi pilihanraya umum tahun lalu, saya yang buat panggilan kepada pesuruhjaya PAS Selangor (Datuk Dr Hasan Ali), beritahu kita akan menang Selangor, bersedialah untuk angkat sumpah," jelasnya, sambil mencabar ahli PAS bertanyakan perkara itu kepada Dr Hasan.

Sehari selepas memuatkan artikel itu di Malaysia Waves, Tulang Besi menarik kembali tulisan yang didakwanya diterima daripada sumber dalaman PAS Selangor atas permintaan "tuan punya surat".

Menurutnya, kerana merasakan isu ini terlalu panas, maka pemberi maklumatnya takut akan berlaku perkara-perkara yang tidak diingini.

Artikel yang sama dimuatkan dalam Perisik Rakyat (www.perisik-rakyat.com), menyebabkan blog milik Topeng Perak itu turut menerima surat tuntutan guaman daripada Suwardi supaya memohon maaf terbuka, ï¡ï¿½yang mesti turut diiklankan dalam sebuah akhbar tempatan.

Tulang Besi juga berkata beliau tidak menerima surat tuntutan guaman daripada Suwardi buat masa ini, termasuk melalui emel.

"Saya tidak pasti, mungkin masuk dalam spam," tambahnya.

Sementara itu, firma guaman - Tetuan Zulpadli & Edham yang menghantar surat bagi pihak Suwardi - berkata pihaknya belum menerima arahan dari anak guamnya untuk mengambil tindakan selanjutnya.

Manakala Suwardi, ketika dihubungi Malaysiakini, enggan mengulas perkara itu.

"Tanya dialah (bloger)," katanya.

baru le world....

Tulang Besi said...

Si suwardi ni pun kes dia sama dengan si Rothman ni.

Tunggu la aku dedah nanti.

Apasal Chot, panas ke punggung kamu tu dah tak larat duduk dah?

chot said...

bro tulang besi...

kita geng...hehehe

saya berniat baik...apa2 pon...wa caya lu....

selamat menyambut ramadhan

Anonymous said...

org PAS bila begaduh lagi teruk drp UMNO....dedah mendedah keburukan masing2...last2 skali berperang sesama sendiri mcm kat Afganistan.

semua mengaku baca Quran, tapi dipekakkan telinga dan dibutakan hati.

Anonymous said...

Tak payah withdraw , biaq pengundi menentukan dalam prk lagi bagoi...

Kulit muka daipa dak jadi tebai , lantak pi sajalah.

Manjungmari said...

Salam..

Apa yang aku nampak ini adalah permainan licik kerajaan laki bini.... mereka dah tahu UMNO akan menempah maut untuk bertanding di PP... kalau dulu kat Penanti tak bertanding boleh bagi sebab buat PRK main-main kerana letak jawatan sesuaka hati, tetapi kali ini kes meninggal dunia, nak jawab macam mana lagi kalau tak mau bertanding.. no idea..... kalau letak calon yang bersih atau yang tak ada pekung pun tentu kalah juga... sebab apa.... tentu sebab PM 1Malaysia kerajaan laki bini, jadi nak elak malu lebih besar,, maka siMamat Rohaizat di kambing hitamkan menjadi calon DUN N11 PP,....

Anonymous said...

Bang,
Perasuah, perogol, pembunuh dan penyangak akan pilih wakil yang sama tabiat ngan mereka.senang nanti, u scratch my back and i scratch yours.

raj raman said...

Tulang Besi,

Dari dulu Umnooo the "WARLORD" termasuk sidekicknya MCA,MIC DLL makan duit dan tipu orang.Sebab duit haram itulah "WARLORDS" masih berkuasa,kalau tidak dah lama gulung tikar.

rajraman666.Calon Baru Pmtg Pasir dah confirm olih Bar council tipu orang tak hairan lah.(*Not devil/god worshipper dan tak makan duit haram*)

Anonymous said...

Apa yang nak diherankan ngan umNOMORE dah nama pun parti rasuah..rasuah 500juta selamba je inikan pula 140-160k,,kecik punya hal latuh..gerenti 'kawtim' punyalah..

Anonymous said...

La, 2 X 5, 5 X 2, semua sama saja. Semau pun makan duit rakyat. Calon macam ni lah yang paling sesuai untuk UMNO. Dulu makan sikit, bila jadi ADUM/MP, makan lebih lagi. Bila jadi MB, dapat istana 34juta bila-bila masa saja. Pergi Disneyland pun free. Ni lah calon paling sesuai dari UMNO. Nak pilih orang yang makan rasuah atau tak, terpulang pada rakyat. Nak halalkan yang haram atau haramkan semua yang haram, pilih saja! Renung-renungkanlah soal halal dan haram ini di bulan Ramadhan.

Selamat Berpuasa TB dan semua pembaca yang beragama Islam!

Anonymous said...

Aiya janganlah kedekut sangat ni-hanya makan RM140,000 saja biarkanlah bagi chance ni.Kenapa orang kuat selangor tu boleh makan RM24 juta utk mahligainya,orang kecil ambil sikit pun tak boleh?Double standard ni.

anakabah said...

korang semua tak cerdik...kepuasan membuka pekong saudara mengila2 dikalangan blogger....ingatkan ALLAH dan Rasulnya...kita ni hari2 buat ibadah ...memang itu sesuatu yg wajib bagi kita..tapi adakah akan diterima...kalau demdam kesumat bersalut dihati....sepatutnya kita tutup rapat2 rahsia perjuangan sesama kita....berganding bahu menentang musuh agama....bukan turut sama menghancurkannya...siapaka musuh agama kita.....lu cari lah sendiri...bunyi macam pandai...tapi aku rasa korang masih tak nampak jalan lagi....

Anonymous said...

penulis blog ni ialah penulis blog yang sangat jahat yang pernah saya baca.

dia fikir dia akan terlepas bila dia buat orang. Tunggu bila kau nak mati nanti. bila ajal kau dah nak sampai, baru kau tau.

atau pun sekarang ni Tuhan kata tak payah tungguh masa nak mati, buat jahat yang keterlaluan akan di bayar CASH sekarang atau sikit masa lagi.

kau ni memang berlagak alim kucing tapi sebenarnya sampah dalam tong sampah besar,

Anonymous said...

Ini Blog yang paling best...sampai headline pun paling special " Calon BN Makan Duit Orang"

First time I ever seen this. Bravo to you Malaysia Waves....make my evening so much lighter. I can sleep so much better tonight with this big joke...haha...

terracota said...

kasi la can dia bertanding dulu, bukannya apa kita nak kasi dia tengok undi majoriti kali walaupun kecil tapi tetap menang, wa cakap lu................
lagi kita kasi dia main la isu-isu lain yang dia rasakan boleh jatuhkan PR kat N11 P.P. tu.

akhir kalam apa cara mainan pun semuanya makan diri sendiri

AyahDi said...

Hanya utk TB, org lain jgn baca:

JANGAN TEPUK SUSU DI DULANG
ANAK HARIMAU TAK DAPAT MENYUSU
JANGAN PECAH RAHSIA HULUBALANG
NANTI PENDEKAR HILANG ASU

TB yang disayangi
Kawe minta sesangat la, mu jaga la sikit hujung jarimu tu. Setiap patah perkataan pasti ada pertanggungjawaban di hadapan ALLAH. Apa yg tergerak di hujung jari mu adalah gambaran apa di hati mu.

Telah nyata musuh bagi MUKMIN:
1/ Kafir yang durjana.
2/ Munafik yang jahat.
3/ Muslim yang asi.
4/ Nafsu yang menggoda.
5/ Syaitan yang menyesatkan.

Jadinya TB, kita kena "layan" semua musuh kita ni sebijak mungkin. Seorang mukmin dengan seorang mukmin yang lain laksana badan yang satu.

TB, ooo TB. Jaga hujung jarimu.

anwar wahab said...

Since when BN a.k.a UMNO ikut law?drg ni sume kan above the law,nanti depan allah hang jwb la!!!pelik tapi benarlah kate2 rasulullah akhir zaman nanti benda halal jd haram benda haram jd halal.ya allah selamatkanlah umat islam...

Fatimah said...

The Bar Council has always been pro-opposition. If any of you have any doubt just ask Tun Mahathir himself.

No wonder Tun Mahathir never trusted this ‘people’. Now I understand what he meant when he told us long time ago that the Bar Council is just like the Opposition.

Enough about the Bar Council. I would like to highlight the fact that MANY PEOPLE have yet to realize :

The Koperasi Pekebun Getah have WITHDRAWN…yes…WITHDRAWN their accusation towards Rohaizad. Mind you, his partner was the one who stole the money NOT him. See the links below (dont be lazy).

http://www.pisau.net/

There is even an official letter from the KOPERASI themselves.

I would like to ask Nik Aziz, how come he can proudly say to all that only PAS members go to heaven when PAS members create such a devastating fitnah?

yes said...

Fatimah, if the bar council is wrong why don't Rohaizad sue the bar council. Boleh jadi kaya tahu!

Buka mata, buka telinga , buka otak dan buka mata hati. Harap kau faham.

Anonymous said...

"penulis blog ni ialah penulis blog yang sangat jahat yang pernah saya baca".

tapi takde la 'sejahat' blog pro UMNgOk p*r*u*a*i...

Tinta Hitam said...

Tak heran.Memang perangai org UMNO mcm itu.It is the best that candidate could offer

Tulang Besi said...


The Koperasi Pekebun Getah have WITHDRAWN…yes…WITHDRAWN their accusation towards Rohaizad. Mind you, his partner was the one who stole the money NOT him. See the links below (dont be lazy).

http://www.pisau.net/

There is even an official letter from the KOPERASI themselves.

I would like to ask Nik Aziz, how come he can proudly say to all that only PAS members go to heaven when PAS members create such a devastating fitnah?
.

Kahkahkah. Kalau dah withdraw kenapa kes ni naik High Court dan telah kes rayuan ROhaizat telah dibuang oleh High Court?

Aku konfiden surat Che Ani tu palsu.

kahkahkah

Tulang Besi said...



I would like to ask Nik Aziz, how come he can proudly say to all that only PAS members go to heaven when PAS members create such a devastating fitnah?
.

To date, no one has dared to bring TGNA to Syariah court. so, there is truth in what he says.

Tulang Besi said...

Samada Koperasi tu maaf atau tidak, Rohaizat telah jelas melakukan jenayah dan akibatnya beliau masih digantung dari menjadi ahli Bar Council.

Itu point dia.

Anonymous said...

"penulis blog ni ialah penulis blog yang sangat jahat yang pernah saya baca".

tapi takde la 'sejahat' blog pro UMNgOk p*r*u*a*i...

KONON-KONON PEMBELA MASYARAKAT.
KONON-KONON INGIN MEMBUAT PENDEDAHAN HEBAT & BENAR.
KONON-KONON INGIN MENJAUHI YANG MUNGKAR.
TAPI....HANYA ALLAH SWT SAJA YANG TAHU. WALLAHUALAM

Anonymous said...

http://perisik-rakyat.com/2009/08/umno-bongok-media-bongok-mufti-pun-nak ikut bongok.html

kah kah kah

zakwan said...

Oh well
If u hav no experience in swindling money n riches,that u don't have the right criteria 2 be an election candidate contesting under a BN ticket

So this Rohaizat fella has what it takes 2 be a BN wakil rakyat because he knows how 2 rob from the rakyat in broad daylight

Now, I wonder what dirt can BN get on Tuan Salleh Man,the PAS candidate?

Nevertheless,InsyaAllah PAS will retain Permatang Pasir

muhammad anwar said...

betul la bro TB, aku mmg sokong sgt ko ni.this is wat we call budaya politik baru.sape pun ble ckp ape je as long bertanggungjawab dgn ur statement rite?aku bukanlah fanatik ke pe tp TGNA tu ulama,atleast nk kutuk die pun tgk org dulu la.if lah TNGA slh pun die sure dh solat sebelum kua statement,islam panggil ijtihad!!!tp yg UMNO ni pe ijtihad?patut pun TGNA ckp cmtu...mayb UMNO lupe rasulullah pun pernah janjikan syurga kt sahabat,bkn ke ulama tu pewaris nabi?bkn PROWARIS ye!!!aku just nk umat islam respect ulama bkn nk berpolitik ke pe.im fedup too sometimes...

Anonymous said...

Kita bakal menyambut kesucian bulan Ramadhan dalam masa yang terdekat ini, dan sebaik-baiknya biarlah berpolitik juga bergolak dengan bersih tanpa cemar-cemar mencemari atau mengkhianati antara parti. Eloklah dibuang jauh-jauh tabiaat memfitnah dan memburukkan seseorang sebagai senjata mendapat sokongan. Itu lebih dasyat dari yahudi meskipun kaum yahudi itu bijak-bijak orangnya sejak berzaman dahulu.Isu calun BN apakah ianya telah terdakwa dimahkamah atau sekadar kenyataan dari Bar Council sahaja!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.