Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, August 17, 2009

Kalau Anwar Pengkhianat, Najib Tun Razak Pula Bapa Pengkhianat?

Heboh sekampung kononnya Anwar Ibrahim ini pengkhianat. Pemuda UMNO pula melancarkan kempen tandatangan bahawa kononnya Anwar Ibrahim ini pengkhianat kepada bangsa dan negara.
Muhyiddin pula dengan rasa tidak malu dan konfiden membuat tuduhan bahawa Anwar adalah pengkhianat.Muhyiddin membuat tuduhan kepada Anwar tanpa ada bukti-bukti yang kukuh. Hanya tuduhan rambang. Tapi, Muhyiddin tak pula komen bila Dato Najib pernah berkata di Heritage Foundation di Washington DC:

” The United States has excellent access to Malaysian intelligence.”

(Maklumat perisikan Malaysia sentiasa tersaji untuk kegunaan Amerika )

Keseluruhan ucapan Najib dapat dibaca di sini: http://www.heritage.org/research/asiaandthepacific/hl742.cfm)

Atau untuk ringkasan dalam bahasa Malaysia, boleh dibaca di sini: http://www.malaysiawaves.com/2009/04/najibamerika-mempunyai-aksess-yang.html

Dalam ucapan tersebut Najib Tun Razak dengan bangga:

  1. Menyatakan bantuan ketenteraan yang telah diberikan kepada Amerika sempena peperangan menentang keganasan ataupun sebelum2 itu.
  2. Menyatakan kebanggaan Malaysia menangkap orang-orang yang tidak berdosa di bawah ISA demi untuk membantu Bush di dalam menghapuskan Islam di atas nama ”Menentang Keganasan”.
  3. Menyatakan bahawa maklumat perisikan Malaysia sentiasa tersedia untuk digunakan oleh Amerika.
  4. Najib gembira yang pesawat Tentera Amerika terbang melalui angkasa Malaysia lebih 1000 kali setahun. Malahan selepas September 11, jumlah itu makin bertambah. Sedangkan pesawat2 itu digunakan oleh Amerika untuk membunuh ramai orang Islam yang tidak berdosa di Iraq, Somalia dan Afghanistan.
  5. b. Najib berbangga US Navy SEALS menjalankan latihan di Malaysia dua kali setahun. Sedangkan NAVY SEALS ini adalah alat Amerika untuk membunuh orang2 Islam yang tidak berdosa seluruh dunia.

Jadi saya nak tanya ialah, apa hukumnya UMNO dan Najib Tun Razak? Bukankah ini bukti jelas bahawa Najib dan UMNO itu PENGKHIANAT NEGARA NOMBOR WAHID?

Tulang Besi

.

34 comments:

swifz said...

Dakwaan pengkhianat adalah satu isu yang serius. Kalau tak silap saya, hukuman ke atas pengkhianat negara adalah gantung sampai mati.

Kalau Anwar betul-betul pengkhianat, tangkap and bicara sahaja. Buat apa nak menjadikannya satu isu politik?

orang biasa said...

encik tulang besi,

saya ni ingin sangat nak tahu,

dalam posting ni, encik mencaci perdana menteri malaysia,

tak takutkah kena tindakan oleh sesiapa?

p/s saya ni saja nak tanya

Anonymous said...

hang lagi pengkianat besar

anwar said...

betol kate swift, if anwar ni mmg truly ancaman kepada negara a.k.a pengkhinat then tangkap je la.aku pun naik busan dh sane ckp la cni ckp la.end up sape rugi,sape untung?

malayamuda said...

Anwar hanya mengkhianati UMNO, itu pun kerana bile Presiden UMNO mengkhianati beliau serta keluarga beliau, ahli2 UMNO telah menderhaka kepada kebenaran yang dihendaki oleh Islam.

So siapa Pengkhianat dan siapa Penderhaka ?

Anonymous said...

kALAU HANYA HUJAH INI KAMU KATA nAJIB BAPA PENGKHIANAT, Taksub betol la kamu. Bukan TPM je kata Ezam dan yg lain yg keluar dari PKR pun kata juga. B A B Ibrahim sanggup mengkompromikan status Pribumi. Tunngu dan lihat B A BI akan di tangkap

Anonymous said...

Tak ke masa mahyuddin MB Johor heboh isu tanah panas, jual tanah pada org singapura. Lupa dah? Betulle melayu mudah lupa! Mahyuddin pun tau tu! Tanah umpama nyawa kpd melayu, cina, india. Anwar tak jual pun tanah sbb tak pernah jadi MB? Najib tak de jual ke masa jadi MB Pahang?

Anonymous said...

Tengok org biasa tu? Ini jenis tak sekolah, ketinggalan zaman. Yg dia tahu nak guna undang2 rimba (hutan). Hang masih duduk hutan ke? Kutuk PM pun tak boleh? Nabi ke dia? Hei...melayu yg layu betui...Bukannya org nak apa2kan fizikal Najib. Mcm kamu mungkin le sanggup, sbb mcm ugut rimau je! Kita pun sayang kat Najib badut oi...

Anonymous said...

Ezam dan rakan2 sejak 1998 hidup senang. Mana dpt duit?? Boleh istihar pada BPR? Dah habih, anwar tak nak layan lagi, baru lari ke umno. Haprak sungguh. hampeh. kalau beno anwar jahat, kenapa 10 tahun baru kamu sedor. Bodoh mangkuk!!! Nak cari makan je, mcm roslan, hamdan taha, dll.

slyderrose said...

Tiada yg baru pasal kerja fitnah umno. Ingat lagi zaman Semangat 46 KULI biasa saja difitnah olih umno. Bila KULI buat press statement dengan media asing , umno kata apa?. bermacam tuduhan terhadap beliau..ingat lagi KULI pakai tongkolok 'kunun' bersimbol salib...habis KULI kena fitnah umno...macam2 lagilah...sampaikan Tunku Abdul Rahman yg ketika itu menyokong Semangat 46 pun kena...dan beliau meninggal dunia pun tidak dalam umno.

Anonymous said...

hamba ALLAH...

mengucap la suma umat....

lidah tu macam pedang... buleh bunuh orang tur...mengumpat tu hukum dia dosa besar... ciri2 org munafik... nauzubillah...

tak takut ke azabNya yg Esa... mana tau kut balik keja satgi ka... tengah naik moto pi beli me goreng ka... tup2 Malaikat Maut cabut nyawa... xdan ngucap bro...

ya ALLAH... bukakanlah pintu taubat untuk hambamu yang kerdil ini...amin...

aku bukan ustat... cuma nak bagi ingat.. kot2 tak sempat....sedar2 je dah dok liang lahat...

kayjaman said...

DSAI di khianati oleh parti AMENO oleh presiden nya, jika skrg muhidin di khinati , apa kah tindakan muhidin, Ahli umno tiadak tahu apa itu kebenaran,

Anonymous said...

melayu turunan umno adalah bangsa pengkhianat paling HINA dri penyakit H1N1.H1N1 mati je.umno ajak org melalu jd sesat.1 rasuah umno.2,pembunuh umno,fitnah umno,pkfz umno,khir toyol umno.inilah muka babi2 melayu yg tonjol baik bila ada pilihan raya.

Anonymous said...

melayu turunan umno adalah bangsa pengkhianat paling HINA dri penyakit H1N1.H1N1 mati je.umno ajak org melalu jd sesat.1 rasuah umno.2,pembunuh umno,fitnah umno,pkfz umno,khir toyol umno.inilah muka babi2 melayu umno yg tonjol baik bila ada pilihan raya.

Anonymous said...

melayu turunan umno adalah bangsa pengkhianat paling HINA dri penyakit H1N1.H1N1 mati je.umno ajak org melalu jd sesat.1 rasuah umno.2,pembunuh umno,fitnah umno,pkfz umno,khir toyol umno.inilah muka babi2 melayu umno yg tonjol baik bila ada pilihan raya.

Anonymous said...

AKU TENGOK MUKA PEMIMPIN UMNO DARI ZAMAN MATHIR KUTY,PAKLAH,NAJIS ANTATUYA PONDAN GUNA KERIS MUHYIDDIN AKU MELUAT ,SEBA INILAH MANUSIA PERASUAH PALING JIJIK,YG BANGGA OLEH ORG MELAYU KETURUNAN UMNO.DEPA NI LAYAK DOK DLM TONG SAMPAH JE SIAL PUNYA PEMIMPIN UMNO.

Anonymous said...

Aku sampai sekarang tak leh tengok muka najib..bencinya tuhan saja yang tahu, macam aku benci si mamak Mahathir. Benci yang teramat-amat! Najib yabng kotor, Najib bapak pengkhianat negara!!!

PondokDungunTerengganu said...

Anwar bukan Pengkhianat http://korban-demokrasi.blogspot.com/

anaklangkawi said...

Chin Peng pun Anwar nak sokong pulang ke malaysia.. nak bukti apa lagi

eyman said...

saudara memang gempak!!!

Anonymous said...

PKR... parti kecewa rakyat..

DSAI tur komunis pun nak bela...
yahudi pun nak ajak mai msia...
hindraf yg haram tu pun dia bela...
tak sokong dia kata suma org tak betui..

memang parti jalanan...
melalak tepi jalan x habih2..
kucing kurap pun tak lalu

bomoh mana la DSAI pakai sampai PAS parti islam tu pun kena cucuk idung...

org mcm korang nak tadbir negara...
hancus... haru.. biruuu

..aku best...

mokh997 said...

AKU SUKA BILA CERITA BAB CIM PENG NI
CIM PENG MANUSIA YANG BERSALAH DAN PATUT JADI BURUAN ATAS KESALAHAN JENAYAH PERANG
MENGAPA KITA YANG KEMATIAN KELUARGA TENTERA, POLIS YG TERBUNUH YANG CACAT KERANA JERANGKAP SAMAR TIDAK MENUNTUT PEMBELAAN DENGAN MENGHUKUM PENJENAYAH PERANG INI
ADAKAH KALIAN YANG MENETANG CIN PENG PULANG UNTUK DIADILI TIDAK PUNYA HATI PERUT
TIDAK PUNYA NILAI DAN MARUAH DIRI UNTUK MENUNTUT PEMBELAAN DIATAS KEMUSNAHAN YANG DILAKUKAN OLEH CIM PENG
UMNO TENTANG SEBAB MEREKA MEMANG MELINDUNGI JENAYAH DAN PEMBUAT JENAYAH BERLELUASA DI MALAYSIA KINI DENGAN SISTEM PENTADBIRAN MEREKA
JADI JANGAN LAH JADI RAKYAT YANG BENGAP BUNTU DAN BODOH MEMBIARKAN PESALAH SENANG LENANG SETELAH MELAKUKAN JENAYAH

LaNN said...

TB,

Aku rasa ko kena turn off kn Anonymous comment. sbb depa yg pengecut ni, xda nama. ada yg brani, tp xsempat bg nama / login. sapa comment sapa pn xtau.

At lease turn off kn Anonymous tapi biar on kn Name/URL. xda account google pn at lease ada nama.

Tulang Besi said...



Aku rasa ko kena turn off kn Anonymous comment. sbb depa yg pengecut ni, xda nama. ada yg brani, tp xsempat bg nama / login. sapa comment sapa pn xtau.

At lease turn off kn Anonymous tapi biar on kn Name/URL. xda account google pn at lease ada nama.
.

Betul jugak, tapi kalau saya turn off, depa kata aku pengecut pulak.

Kita ignore je bebudak bengap ni.

Jgn layan

Anonymous said...

Abang sekalian.

Latihan bersama tentera telah dijalankan oleh semua negara untuk menaikan taraf tentera itu sendiri. Kalau tanpa latihan kita tak boleh "improve" pasal kita tak perang kalau perang kita rugi - harta, nyawa dan benda. Logik sikit bang.

Abang sekarang satu dunia sedang lawan terrorist. So kalau kita nak melawan terror secara effective kita akan kongsi maklumat.

Abang tahu tak Special Forces apa yang terbaik didunia? Ada beberapa. Malaysia punya Special Forces juga membuat latihan dengan Indonesia dan lain lain lagi. Tapi dari sudut peralatan canggih dan inovasi aku rasa SEAL team adalah yang terbaik. (mungkin salah tapi boleh check di internet).

Logik sikit bang oii. Apa cerita ni? Putar belit cerita lagi.

Aku tak nak kritikal sangat pasal saya lihat blog begini mempunyai hujah yang relevan tetapi saya lihat artikle ini langsung memutar belitkan fakta pula. Ada tak kawan abang askar? Tanya kat diorang dulu sebelum buat cerita cam gini.

hjhlampam said...

salam

Wahai saudaraku semua... Janganlah kita mengatakan yang Anonymous itu bodoh sungguh tidak baik. Pada perkiraan saya Anonimous ni bolehla dikatakan bangang malah membangangkan yang lain. Kejap dia kata dia benci mahathir, kejap benci najib kejap dia kutuk PR dia ni aku ingat memang spesis mentibang.
Tapi nak buat macamanakan dah dia memang mcm tu, orang cakap " dah berkarat" gosok sampai licin pun tetap jumpa karat. Aku ada beberapa petua untuk si bodoh mcm anonymous ni sebagai panduan dan cubalah en anonymous buat sendiri di rumah, antaranya:
1. Mintak ampun kat mak ayah ko dan berdoa bersama2 mereka dan mintaklah dengan Allah agar ko terlepas dari kebodohan yang amat amat tersangat melampau itu.
2. Kurangkan minum air yang telah termasuk semut. Kalau nak minum gak ko minum jelah aku nak buat apa dah memang ko spesis bangang.
3. Jangan baca buku2 yang berbentuk ilmiah sebab dikuatiri akan menjadikan otak ko yang bebal menjadi semakin bebal. Sebaliknya cuba baca buku kanak2 seperti " Tali pinggang Raja Sulaiman" Sang Kancil dan Sang Buaya" dan sebagainya.
4. Bangun pagi sebelum gosok sila baca jampi ini { Dua tiga kucing berenang, mana nak sama si kucing belang,kalau ada dua tiga orang budak bangang, mana nak sama dengan Anonymous seorang}
5. Makan buah kurma banyak2. Kalau payah sangat nak cari kurma ko makan buah pelir kucing pun xpe.
6. Kalau petua2 yang dah aku bagi tadi tu tak dapat meminimumkan kebodohan ko jugak ko pakai petua aku yang terakhir ni: Amik batang cangkul lama yang dah kira antik, lepas tu bawak batang cangkul tu dekat depan rumah ko. Letak batang batang cangkul yadi tu betul2 menghadap ke arah matahari terbit. Kemudian ko pergi berjumpa dengan parent ko mintak ampun dari ujung rambut sampai ujung kaki dan ko keluar balik pergi amik batang cangkul yang ko letak menghadap arah matahari terbit tadi. Dengan lafas shayadah maka ko terus ketuk kepala ko laju-laju sampai ko nampak gelap. ( Tips: jangan berenti selagi ko nampak terang )

Sekian lah saja petua2 yang dapat saya berikan kepada Anonymous. Semoga petua ini dapat membantu saudara keluar dari kebodohan, kebangangan, kebebalan,ketololan,kepengoran dan yang sama waktu dengannya. SELAMAT MENCUBA.

hjhlampam said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

www.malaysiabaru.com

siapa pengkhianat?

hjhlampam said...

pilihan raya permatang pasir dah dekat, saudara Ezam kita tu tak cerita pasal kotak ke?
Lagi satu, en saiful bukhari tak bercadang ke nak angkat sumpah sekali lagi? Lama dah tunggu ni.

komando said...

NAJIB LAGI KENA

SAYA TIDAK NAMPAK DUA ORANG FIRST MAN & FIRST LADY BANYAK HARI DAH

LEPAS ROYAL FAMILY PAHANG KELUAR DARI WAD DISCHARGE

DIA DUA ORANG GANTI PULAK MASUK GANTI PULAK?

sam o din said...

Cuma nak komen sikit,( pemerhati dari luar). Kebanyakan komen dari orng tak diketahui 'anonymous'tak banyak isi fakta merapu dan tak tentu hala menghamput orng. Saya berharap orng2 yang mgkin upahan umno atau penyokong umno keluarkan lah hujah2 bernas lagi konkrit untuk memperthankan perjuangan umno.

sam o din said...

Cuma nak komen sikit,( pemerhati dari luar). Kebanyakan komen dari orng tak diketahui 'anonymous'tak banyak isi fakta merapu dan tak tentu hala menghamput orng. Saya berharap orng2 yang mgkin upahan umno atau penyokong umno keluarkan lah hujah2 bernas lagi konkrit untuk memperthankan perjuangan umno.

Anonymous said...

All brothers....setakat kecoh buat apo...mereka tetap sengan lenang... wisma cimb tukar UAB.parti samseng hindraf jadi sah...tali barut amerika=yahudi...najibbbbb....kau memamann pembelit ...

Anonymous said...

UMNO lahirnya di Istana...lahir dengan Doa semangat suci murni...PAKATAN lahirnya umpama anak haram melaung terpekik diajalanraya...gunakan la hotak kamu sesama islam dilarang berpadu tapi dengan kafir DAP kamu berpeluk...siap bersorak bila mereka berjaya baca ayat quran walaupun pelat...DSAI masuklah mahkamah berdebatlah secara fakta tuduhan liwat tu....kebenaran akan terbukti nanti mcamana dia mula lepas tu camana dia masukkan lepas tu mcamana klimaks lepas tu eeeeee jijik...manusia@melayu bodoh mcam korang takkan kemana dengan komen bodoh ni...ia x mewakili suara swmua orang melayu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.