Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tulang Besi Facebook

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 8, 2009

It Looks Like a Possible MAGERAN Scenario is Developing in Selangor.

Why do you think a group of men can carry a severed head of a cow and walk in public protesting the erection of a temple in Seksyen 23, while the relevant authorities just step aside and keep quiet? Despite the fact that the demonstrators blatantly flout with the country’s Sedition Act?

When someone carries the severed head of a cow, and kick the head of the cow with their bare feet, while realizing that the cow is a sacred animal to the Hindus just like Kaabah to Muslims. How would Muslims feel if a bunch of non muslims carries the replica of Kaabah and use the replica to be kicked and spat on? The same is felt by all Hindus in Malaysia and the world when a severed cow-head is carried in a disrespectful way by the UMNO henchmen?

It is without a doubt an act of sedition and provocation towards starting an event equivalent to nothing less than a race riot. The police should have been knocking on their doors minutes after the event had ended. Yet, to this day, none of the perpetrators were ever arrested or even summoned for questioning. I bet Tian Chua must feel really Tian Chua gets called to the police station for offences he has never committed, most of the time.

From my sources well placed inside UMNO, the idea behind the cow-head is to trigger racial clashes across Selangor comparable to the Taman Medan incident. When racial clashed occurs naturally across Selangor, the BN Federal Government with related enforcement authorities, will then step in and declare a state of emergency in Selangor and suspend Selangor’s state government. Selangor will then be administered directly by the Federal government.

Let me also remind you that Selangor had once been administered direct by the Federal government after the May 13th incident. So, having Selangor administered again by Federal government is not new to Selangor.

Not only that, in the aftermath, the entire Selangor state exco will be arrested and will be found guilty with various trumped up charges and they will languish in jail for the next 20-30 years, minimum. And during the next 3-4 years, before the next General Elections, the Selangor people will be indoctrinated into believing that the Pakatan Rakyat is not capable of uniting the various race and creed in the state of Selangor. The only stable choice is Barisan Nasional.

Every voter will vote for stability and will fall for such clever deception by UMNO and BN without realizing that it was UMNO who started the act of provocation. In the next coming years, Pakatan will be deemed as a risky choice, thus Barisan Nasional will be the only choice left for the people. It has happened before i.e after the May 13 incident, and it is what is hoped to be repeated by powers that be.

Apparently, according to my source, their attempt to purchase 9 ADUN has not been very successful. At most, they are only able to get 4 ADUN an even that is still iffy. And now, after Perak, they cannot move so indiscreet anymore because indiscretion will expose them even more and thus eroding their popularity which is already suffering.

So, the MAGERAN attempt seems like their only possible choice and the most cheapest and practical. Plus, it will lend the BN a level of credibility that they are so lacking right now.

Best Solution Right Now?

Just keep still and do not respond to these provocations. Do not take to heart what has happened in Shah Alam and the cow’s head demonstration. It is all an act of provocation. It is not worth responding too.

For Indians in Section 23, it is my advice that you stop to the local Pasar Ramadhan and buy your Malay/Muslim neighbor a dish and present it to them before “Buka Puasa”. It is a gesture to show that you are do not view what had transpired as personal and you would like to restore whatever relationship you had with your neighbor prior to the incident.
A bit of kindness will go far in these type of circumstances.

Best Way for Payback

There is a by-election in Negeri Sembilan in a few week’s time. If you want revenge, come down to Bagan Pinang during the campaign and get every single Indian and Chinese voter to come out to vote and vote Pakatan Rakyat. If you cannot come down, then do a collection and donate to the Pakatan Rakyat campaign machinery in Bagan Pinang.

A loss in Bagan Pinang will mark the demise of UMNO and Barisan Nasional and that is the sweetest revenge for every Hindu in Malaysia. And it is safe and legal. No one can fault you or arrest you for doing this. It is within your rights as a Malaysian.

And it will hurt UMNO and Barisan Nasional much more this way compared to taking up violence in respond to the severed cow head demonstration. Try it. It’s worth it.

Tulang Besi

Share on whatsapp

51 comments:

  1. CERITA DISEBALIK PEMINDAHAN KUIL....

    Sumber dalaman PKR memberitahu, ada syarikat milik Cina akan membuat kawasan tapak pembinaan kuil di seksyen 19 sebagai kawasan perumahan golongan mewah.

    Syarikat berkenaan dikatakan akan menyalurkan RM20juta kdalam tabungan Parti Keadilan Rakyat (PKR).


    YB Khalid Abdul Samad dikatakan mendapat komisen sebanyak RM1.5juta dan Rodziah mendapat sebanyak RM800ribu sekiranya mereka berjaya memindahkan tapak berkenaan.

    Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dijanjikan komisen untuk melunaskan hutangnya sebanyak RM60juta- sebenarnya terdapat 30 projek yang akan diluluskan oleh Khalid nanti dalam masa setahun- menjual syer dan tanah Rizab orang Melayu dengan tujuan untuk pembangunan komersil kepada jutawan dan syarikat Cina.

    More details to come.
    Kepada penyokong PR, bersedialah menangkis.

    Banyak beb, banyak....

    Bila dah berkuasa, maka banyaklah pihak yang akan cuba merasuah exco-exco untuk dapat kelulusan.

    Banyaklah juga exco-exco yang gelap mata.
    Itu yang Azmin dok hot sangat.

    Dengar kata Sultan pun dah tak berkenan dengan MB khalid.

    Anwar pun dah gelabah, mintak semua ADUN sign surat letak jawatan ADUN tanpa tarikh jika keluar PAKatan.

    Hahahaha!

    ReplyDelete
  2. orang2 UMNO ni bodoh nye.. geram nye aku...

    ReplyDelete
  3. Jangan bimbang. Terdapat ramai orang yang rasional. Umpan yang dihulur-hulurkan tidak akan dimakan.

    Sebelum ini sasaran samseng ini merupakan ADUN Cina DAP. Kemudian pula Hindu. Agaknya selepas ni Melayu pula yang jadi watak utama.

    Best la, macam drama bersiri. Selamat menonton.

    ReplyDelete
  4. UMNO No.1 Conman sudah cakap by hook or by crook mereka akan merampas Selagor so not surprise we will see alot of UMNO crooks come out....CROOKs still a CROOKs mah...

    ReplyDelete
  5. UMNO Menipu Tak JadiSeptember 8, 2009 at 10:36 AM

    Bila dah berkuasa, maka banyaklah pihak yang akan cuba merasuah exco-exco untuk dapat kelulusan.

    Banyaklah juga exco-exco yang gelap mata.
    Itu yang Azmin dok hot sangat.

    Dengar kata Sultan pun dah tak berkenan dengan MB khalid.

    Anwar pun dah gelabah, mintak semua ADUN sign surat letak jawatan ADUN tanpa tarikh jika keluar Pakatan.
    .

    Sudahlah, semua cerita bohong. Kalau betul cerita ni, aku cabar korang buat police report.
    Dan tapak kuil kat Seksyen 19 tu KECIK SANGAT untuk dijadikan projek rumah mewah.
    Bila nak bohong tu tengok la dulu. Nampak sangat bohong kau tu tak logic
    Kahkahkah UMNO ni semua memang bongok

    ReplyDelete
  6. "Dan tapak kuil kat Seksyen 19 tu KECIK SANGAT untuk dijadikan projek rumah mewah."

    ......

    Kuil tu hanya SEBAHAGIAN dari tapak cadangan. Kalau ada kuil tu, tak laku lah rumah-rumah mewah tersebut.

    Itu pun tak faham.

    ReplyDelete
  7. " Kalau betul cerita ni, aku cabar korang buat police report."
    ------
    tak payah buat police report. Kita tunggu orang dalam bongkar macam yang dibongkar YB WCK dari PKR.

    Lepas tu baru SPR masuk siasat.

    Janganlah marah-marah. Dulu kau orang tuduh Khir Toyo, aku tak marah atau defend dia pun. Kalau dia salah, maka salah lah dia.
    Buat apa jadik macam kau orang, orang yang terang-terang bersalah/ berbogel/bersekedudukan pun cuba nak defend. Muslimat PAS siap peluk-peluk dan nangis lagi. Apahal?

    ReplyDelete
  8. Kalau Khir Toyo jadi menteri besar selangor,mungkin aku boleh percaya cerita macam tu.

    ReplyDelete
  9. Seorang tanpa nama berkata:

    Buat apa jadik macam kau orang, orang yang terang-terang bersalah/ berbogel/bersekedudukan pun cuba nak defend. Muslimat PAS siap peluk-peluk dan nangis lagi. Apahal?

    Kesian ini orang. Mak bapa beri nama, dia pula segan nak guna.

    TB bagilah komen tentang ini. Saya pun rasa komen dia ni tak betul tapi tak tahu mana salahnya.

    ReplyDelete
  10. BERITA PANAS

    http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/2009/09/sebenarnya-azizah-pun-tahu.html

    Aku pernah pergi rumah Hj Hassanudin ni kat Bukit Damansara. lepas tu dapat naik kereta Ferrari F360. Suami isteri baik orangnya. Kalau tak silap ketika tahun 2000

    Masa tu ruang tamu rumah dia dilapangkan tanpa kerusi atau sofa, sebab selalu ada Usrah.

    Hj adalah antara yang bersimpati dengan Anwar dan setelah pemecatan Anwar, Hj terpaksa menjual saham beliau yang bernilai berjuta-juta dalam syarikat oil & gas, sebab beliau dikaitkan dengan Anwar yang amat berkuasa sebagai Menteri Kewangan ( Kroni lah tu TB!)

    Beliau adalah salah seorang yang betul-betul dekat dengan Anwar, sehinggalah mendapat tahu aktiviti haram yang dilakukan Anwar di harta milik mereka.

    Nak jual pun tak laku. Itu yang mereka marah sangat!!!

    ReplyDelete
  11. "Kesian ini orang. Mak bapa beri nama, dia pula segan nak guna."
    -------

    Kamu nak nama apa? kamu pilih sendiri. Penyokong pembangkang memang famous for giving all kind of names - Maha itu ini etc etc

    Pilih-pilih atau rekalah sendiri. Aku tak kesah.

    Aku tahu perangai kau orang.

    Bapa-bapa kepada Tun Mahathir, Najib, Khir Toyo dah beri nama yang baik kepada mereka, tetapi kamu semua yang tokok tambah jadi buruk.

    Islam apa kamu ni semua?

    ReplyDelete

  12. tak payah buat police report. Kita tunggu orang dalam bongkar macam yang dibongkar YB WCK dari PKR.

    Lepas tu baru SPR masuk siasat.
    .

    Kahkahkah kan aku dah kata. Diorang ni bohong.

    Bila cabar buat repot polis, terus jadi bachul.

    Semua berani sebar fitnah. Nama pun tak berani bagi.

    MEmang dasar UMNO bangsa bachul

    ReplyDelete

  13. Beliau adalah salah seorang yang betul-betul dekat dengan Anwar, sehinggalah mendapat tahu aktiviti haram yang dilakukan Anwar di harta milik mereka.

    Nak jual pun tak laku. Itu yang mereka marah sangat!!!
    .

    Kahkahkah sebenarnya Hj Hasanuddin menajuhkan diri sebab bisnes dia dah kena kacau dengan UMNO.

    hahahaha semua nak buat fitnah.

    ReplyDelete

  14. Kuil tu hanya SEBAHAGIAN dari tapak cadangan. Kalau ada kuil tu, tak laku lah rumah-rumah mewah tersebut.

    Itu pun tak faham.
    .

    Woii bahlol, S19 ni MANA ADA TANAH LAGI DAAA.

    kawasan dah sendat, mcmna nak buat kwsn perumahan mewah.

    Guna otak sikit la. Nak buat berapa rumah? 3 biji pun belum tentu cukup tanah.

    Kalau berani pegi lah buat repot. Jgn jadi bachul.

    Tapi kau UMNO, so kau memang bachul secara natural.

    ReplyDelete
  15. Bijan ngan toyol sepakat nak rampas Selangor , bijan nak pasai Selangor nie lubuk duit. Toyol plak dah nak
    kantoi tunggu masa nak di lepai tangan...kah kah kah , nganga laa
    hangpa...Selangor sejarah ....

    ReplyDelete
  16. As per your observation, I have the same sentiments about the Cow Head case. However, the tactics seems to have back fired because unlike the past, it failed to incite racial hatred.

    What BN failed to anticipate is that the sentiments to UMNO and its components have changed to the worse. People no longer think that it is a race issue but a failure of authority in enforcing law and security.

    People no longer complain that it is "another race who did this to us". Instead we blame the Federal Government in playing dirty tricks to regain their previous glory.

    Najib of all, did not anticipate the backlash of people towards UMNO and continued to play out his role in the play. Instead of public affirmation of his comment, he is rediculed for a wreckless and brainless opinion.

    The people are getting wiser and value harmony more than before.

    ReplyDelete
  17. Tak sabar tunggu 16 september, pertukaran kerajaan...

    ReplyDelete
  18. Pertukaran kerajaan Selangor..... Hehehe!

    Like what Anwar said, "WE HAVE THE NUMBERS!"

    ReplyDelete
  19. Saya ini tidak percaya akan terjadi pertukaran Kerajaan Selangor.

    Sebalik, Kerajaan Terengganu memang dalam zon kritikal. Sudah tenat.

    HomeMinister dan TPM sudah berkali-kali hendak padamkan api di situ. Tetapi secara nyata ADUN BN di situ boikot mereka.

    Saya baca ni melalui berita.

    ReplyDelete
  20. Anon September 8, 2009 9:06 AM

    Oi! Nak buat cerita pun, kenalah ada fakta sikit! Sek 19 tu kawasan industri, Carlsberg pun ada kat situ. Manalah ada orang kaya nak beli tempat sana? Kalau kau cakap dia nak buat factory Guiness, aku mungkin percaya jugak! Orang kaya nak tinggal tepi bukit, atas bukit, tepi laut etc! Kalau dia buat rumah mewah tepi Istana Bali aka Toyoland, aku percaya lah! Ni Sek 19, apa ada?? semua factory lah!!

    Cukuplah dengan fitnah-fitnah korang, kita simpan bab ni sebagai noktah hitam dalam pemerintahan zalim Najib. Kita pandang ke hadapan and doakan kesejahteraan semua rakyat Malaysia!

    donplayplay

    ReplyDelete
  21. Tak elok kita menceritakan perkara-perkara yang berunsurkan fitnah. We are all brothers and sisters in ISLAM. ALLAH is always around and watching!.

    ReplyDelete
  22. Hi TB,

    Has Pakatan set up any machinary to reach rural folks which have no access to alternative news?

    We cannot depend on urban votes alone to win over federal government... there must be effort to educate and reach the rural folks where umno dominates.

    I've been emailing as many PR reps as I can for months... NO RESPONSE whatsoever, maybe you'll have better luck.

    I fear that all efforts will be wasted if arrogance and complacency creep in...

    ReplyDelete


  23. Has Pakatan set up any machinary to reach rural folks which have no access to alternative news?

    We cannot depend on urban votes alone to win over federal government... there must be effort to educate and reach the rural folks where umno dominates.
    .

    Problem with rural folks is that they are more sentimental than rational.

    However, in 2008 rural voters went lock stock and barrel for Barisan Nasional because of the high flying prices of commodities and not so much because of Barisan rule.

    This time around kampung folks are reeling from the fall of commodity prices and the rise in prices of goods.

    In the kampung, only PAS has access and network but PAS is already compromised and divided from the inside.

    ReplyDelete
  24. HIDUP MELAYU ! 1/3

    Kami setuju tanpa ragu-ragu bahawa kedudukan, martabat dan maruah orang Melayu kini kian terancam.

    Rakyat Melayu marhaen berada dalam posisi yang membimbangkan kerana semakin tertindas dan terpinggir dari segi ekonomi dan politik.

    Namun, soalnya, siapa yang menindas dan meminggirkan umat Melayu?

    Orang Cina? Kaum-kaum 'pendatang' lain yang sudah terlalu lama menjadi setinggan di Tanah Melayu?

    Parti Cinakah yang memimpin Malaysia semenjak Merdeka lima puluh tahun lalu sehingga sekarang? Apakah orang 'pendatang' yang menjawat jawatan tertinggi dari hari pertama Malaysia merdeka?

    Kesusahan yang dihadapi oleh orang Melayu sekarang sebenarnya kesusahan yang dihadapi setiap rakyat Malaysia pada saat gentar ini - ekonomi negara yang meleset, harga barang yang melambung, ketidakpedulian kerajaan dan pihak-pihak berkuasa terhadap cabaran yang dihadapi mereka setiap hari.

    Punca masalah-masalah ini bukanlah perbezaan warna kulit atau agama; puncanya adalah pemimpin-pemimpin yang sanggup menggadai maruah rakyat dan bangsa untuk memperkayakan diri sendiri.

    Setelah lima puluh tahun berleluasa tanpa kawalan, pemimpin-pemimpin Umno telah mengabaikan cita-cita murni pejuang-pejuang kemerdekaan kita untuk membina Malaysia yang aman dan makmur untuk semua.

    ReplyDelete
  25. HIDUP MELAYU ! 2/3

    POLEMIK KAUM

    Tangan di depan menghunus keris kononnya untuk mempertahankan hak-hak Melayu, tangan di belakang merompak tanah Melayu, merompak saham Melayu, merompak sara hidup Melayu.

    Budaya rasuah kini meracuni setiap lapis pimpinan parti yang ditubuhkan untuk mengharumi masa depan bangsa sehingga laungan sahaja berbunyi "Melayu!" tetapi hati berbisik "Saya dahulu!"

    Sejarah dunia menyaksikan polemik kaum disalahgunakan pelbagai pihak - mahupun di Bosnia, Rwanda dan sebagainya - untuk mengutarakan nafsu politik yang rakus.

    Api perkauman dinyalakan demi menghasut rakyat jelata antara satu sama lain; namun amat mudah untuk menjadikan orang yang berlainan warna kulit punca kesengsaraan satu bangsa.

    Sebagai generasi baru Malaysia, kita perlu sedar kepada kebenaran dan menembusi ilusi yang dicipta oleh golongan yang berkepentingan.

    Kesedaran ini boleh dikatakan susah untuk rakyat Malaysia, yang telah sekian lama diajar oleh kerajaan Barisan Nasional untuk melihat setiap masalah sosial dan isu politik dari sudut perkauman.

    Parti-parti politik yang berasaskan kaum sahaja akan terperangkap selamanya dalam wacana sempit di mana dosa-dosa dan penyelewengan individu-individu disembunyikan di belakang tabir perkauman.

    Buktinya jelas; Umno sendiri mengakui bahawa tiga puluh tahun selepas perlaksanaan Dasar Ekonomi Baru, sasaran-sasaran untuk pembangunan taraf ekonomi Melayu masih gagal dicapai.

    ReplyDelete
  26. HIDUP MELAYU ! 3/3

    HIDUP MEWAH

    Adakah ini kerana orang Melayu sebenarnya malas manakala kaum-kaum lain rajin? Penjelasan ini tidak munasabah.

    Dengan jumlah penyelewengan sehingga berbilion-bilion ringgit oleh ahli-ahli politik Barisan Nasional, tidak hairan Dasar Ekonomi Baru gagal sama sekali. Dasar yang diasaskan dengan matlamat membangunkan rakyat Melayu marhaen diselewengkan sehingga hanya kelompok kecil sahaja yang memperoleh keuntungan dari dasar-dasar tersebut.

    Sehingga hari ini, mustahil ternampak seorang pemimpin tinggi Umno yang tidak hidup mewah dengan mahligai dan kereta-kereta besar.

    Jelas, nasib Melayu tidak semestinya terbela oleh parti-parti politik yang bertopengkan nama Melayu sahaja, tetapi oleh pemimpin-pemimpin tanpa mengira kaum yang jujur dan berwibawa. Maruah bangsa Melayu hanya dapat dijamin apabila parti yang terbukti gagal mengangkat martabat bangsa diganti dengan saf pimpinan yang baru.

    Keputusan pilihanraya umum Mac 8 juga jelas menunjukkan bahawa rakyat jelata sedia menolak politik perkauman yang digunakan untuk menutup budaya rasuah yang telah menghancurkan ekonomi negara dan membebani rakyat.

    Sedihnya, golongan politik yang telah mengekalkan sistem ini yang bankrap moralnya kini enggan melepaskan kuasa dan menerima pilihan rakyat.

    Mereka berdegil dengan memainkan politik perkauman yang telah jelas ditolak oleh rakyat dalam pilihanraya umum ke-12. Pada bulan Mac, orang Melayu tidak takut untuk mengundi DAP dan orang bukan Islam tidak takut untuk mengundi PAS.

    Keberanian mengundi sedemikian, walaupun isu-isu perkauman masih dimainkan oleh Barisan Nasional, adalah kerana rakyat berikhtiar untuk merealisasikan harapan untuk membentukkan sebuah Malaysia di mana kepentingan rakyat dipelihara; harapan bahawa dengan kerajaan yang telus dan prihatin akan melahirkan sebuah Malaysia yang mana semua rakyat terbela.

    Di bawah pimpinan Umno, tidak kira ideologi asal yang kini sudah tercemar dan terabai, orang Melayu akan terperangkap dan tidak mungkin maju dan berdikari. Parti-parti yang berulang-ulang terbukti gagal menjaga kedudukan orang Melayu di mata dunia harus diganti sebelum terlambat.

    ReplyDelete
  27. i want to DONATE to any funds set-up here by the blog-owner.

    i want to use MY MONEY to
    FCUK UMNO
    FCUK UMNO
    FCUK UMNO
    FCUK UMNO
    FCUK UMNO


    pls tell me how.

    4RAKYAT

    ReplyDelete
  28. UMNO members claimed that the malays are under threat. Under threat from whom? Can the malays be under threat:-

    Impossible! No way,.... since the Malays totally controlled the whole country.

    • From a minority 35% of the population over the majority 65% which are made up of malays?

    • From a less than 10% minority in the Police, Army, Judiciary, Attorney General Office and MACC which are predominantly filled by malays?

    • From a minority of the Members of Parliament where malays make up more than 60% the majority?

    • From a group who doesn’t control the air, sea and land? These are controlled by UMNO and its cronies such as MAS, AirAsia, MISC, Toll Concessionaires, NAZA, Proton and Perodua.

    • From a group who doesn’t control the supply of basic necessities such as food, water and utilities? These are monopolised by UMNO cronies such as Bernas (rice and flour), Water Concessionaires (SPAN, SYABAS, etc), Telekom (telephone), Tenaga (electricity), etc

    • From a group who doesn’t control the main stream media. The mass media are wholly controlled by UMNO and its cronies such as Utusan Melayu, Berita Harian, New Straits Times, The Star, The Sun, Media Prima (TV1, TV2, TV3, TV, TV8, TV9 and all the Radio Stations), ASTRO, etc? Lately even Harakah and Suara Keadilan have been banned!

    • From a group whose mother tongue and religion aren’t enshrined in the Federal Constitution where malay is the official language and Islam is the official religion? Other groups can’t even hold any interfaith dialogues and use of the word of Allah without being severely intimidated by protests, storming of conferences and warnings from UMNO!

    • From a group who can’t be appointed the Prime Minister, Deputy Prime Minister and Mentri Besars and a host of high positions in the malay states as enshrined in the state constitution or decree by the Sultans where only malays from UMNO can be appointed?

    • From a group who are ever subjected to intimidation of arrest under the flimsiest excuse using the ISA, the Police, MACC, etc and a myriad of repressive laws such as the Sedition Act, Multimedia Act and treason against the Sultans, etc? Of course UMNO are spared from such actions and above such laws.

    It is a blatant lie that the non-malays can ever threaten the malays. Who is actually threatening the malays? From the look of things, UMNO finger prints are everywhere - UMNO malays are actually the ones threatening and stealing from the ordinary malays and non-malays. Someone has to be the punching bag and scapegoat for UMNO’s cling to power and thievery – hence putting the blame on non-malays!

    UMNO is a racist party and it is very clear that they are separating the Sultans from their subjects and the Malays from the non-malays for their own selfish ends without a thought of the consequences and our economy!

    ReplyDelete
  29. Kepada pengyokong PR jangan terlalu perasan atau syiok sendiri.

    Sabar dulu, jangan terus memaki saya.

    Pengyokong PR sentiasa kata rakyat Malaysia sudah tolak politik berlandaskan perkauman seperti BN, tetapi jika rakyat Malaysia secara majoriti tolak politik perkauman BN, bagaimanakah kerusi yang dimenangi oleh BN melebihi PR?

    Sila jawap dengan cara yang bertamadun. Nanti batal puasa pula.

    ReplyDelete
  30. Panas ! Panas !

    Ahmad Said tolak tawaran jadi menteri

    MB Terengganu diminta letak jawatan.

    Tunggu apalagi bubarkan DUN Terengganu. Malu betul apabila disuruh letak jawatan. Tak buat salah pun.

    Kesian.

    ReplyDelete
  31. PANAS.PANAS.PANAS.

    Khir Toyo nak kahwin dengan seekor lembu betina. Pendedahan ini dibuat sendiri oleh lembu betina tersebut.
    Mengiut kata lembu betina tersebut dia terpaksa menerima tawaran Khir Toyo setelah ahli keluarganya telah dipotong kepala untuk digunakan dalam perarakan kepala lembu.

    ===
    Semua berita dan makluman yang disampaikan oleh juak2 UMNO sama nilainya dengan berita kat atas.

    anti-lembUMNO.

    ReplyDelete
  32. guile,

    Where did u get that interesting piece of news from?

    ReplyDelete
  33. Problem with rural folks is that they are more sentimental than rational.

    However, in 2008 rural voters went lock stock and barrel for Barisan Nasional because of the high flying prices of commodities and not so much because of Barisan rule.

    This time around kampung folks are reeling from the fall of commodity prices and the rise in prices of goods.

    In the kampung, only PAS has access and network but PAS is already compromised and divided from the inside.



    Thanks for the reply TB.

    If 'direct' education doesn't work, then education through the younger generation.

    And rural doesn't just mean Malay, a lot of Chinese & Indians in kampung baru's & estates, for example, are ruled by fear and/or greed generated by MCA/MIC on behalf of BN. It needs to be countered as well. Hopefully in time for next GE.

    ReplyDelete
  34. Sumber dalaman PKR memberitahu, ada syarikat milik Cina akan membuat kawasan tapak pembinaan kuil di seksyen 19 sebagai kawasan perumahan golongan mewah.


    Oi how big is the land the kuil sit on lar, idiot! They can't even build enough houses to sell for a total of 1.5M + 800k on that small piece of land.

    Furthermore, Pewaris cordoned off half the land to prevent car parking there, does that mean Pewaris also being bribed by the 'chinese company' ah?

    Idiot!

    ReplyDelete
  35. nak jawab ini."Guile said... 3.56PM"

    i) pasal "majoriti" yang diheboh-hebohkan datang dari jumlah kerusi yang dimenangi; bukan one-man-one-vote. kat semenanjung, pru12, pakatan rakyat dapat sokongan lebih drp 50% jumlah undi.
    ii) pasal kebanyakan orang yang mengungi syaitan-umno tidak tahu cerita sebenar isu-isu semasa. apalh dgn utusan, tv3 dll...

    4RAKYAT

    ReplyDelete
  36. Halo!

    Malaysia ini termasuk Sabah dan Sarawak la woi!

    ReplyDelete
  37. Ahmad Said tolak tawaran jadi menteri

    Saya tahu cerita ini dari dekat.

    Berita ini juga dibocorkan oleh:

    http://www.themalaysianinsider.com/index.php/bahasa/37185-ahmad-said-tolak-tawaran-jadi-menteri

    ReplyDelete
  38. Apalah bodoh nya orang-orang melayu . Tak tahu saya macam mana boleh jadi begini.

    Sejahat UMNO, tak lah sampai hendak mengadai maruah bangsa. Sebaik-baik Anwar, senang-senang dia boleh jual bangsa nya untuk dapatkan undi. Dan sejahat-jahat DAP, memang confirm kalau boleh, segala keistimewaan orang melayu hendak dihapuskan atas dasar iri hati mereka.

    PAS pula, saya tak faham... Dulu masa di-universiti, saya selalu juga menghadiri ceramah Hj Hadi dan kalau tidak silap, saya pernah dengar dengan teliga sendiri beliau mengatakan yang jika orang cina DAP menentang islam, mereka boleh diambil tindakan 'keras' (faham-faham saja lah apa tindakan itu) dan sekarang bila islam dihina dengan berbagai tomahan, dia diam saja dan ketua PAS Nik Aziz boleh berkata pula 'tak apa, mereka tak faham'. APA INI????

    Pengerusi DAP, Karpal Singh telah membuat pengakuan, 'langkah mayat dia dulu jika negara ini hendak dijadikan negara Islam'. Sukar untuk saya percaya yang PAS boleh berpegang tangan dengan orang-orang begini.....menentang orang Islam didalam UMNO. Tak ke bodoh dan bukan bodoh aja tetapi bloody bodoh!!!!

    ReplyDelete
  39. Islam melarang segala-gala yang berkaitan dengan perkauman. Islam untuk semua. Oleh kerana itu, Islam tidak iktiraf Ketuanan Melayu.

    ReplyDelete
  40. UMNO BARUA TOKEH JUDISeptember 8, 2009 at 6:10 PM


    PAS pula, saya tak faham... Dulu masa di-universiti, saya selalu juga menghadiri ceramah Hj Hadi dan kalau tidak silap, saya pernah dengar dengan teliga sendiri beliau mengatakan yang jika orang cina DAP menentang islam, mereka boleh diambil tindakan 'keras' (faham-faham saja lah apa tindakan itu) dan sekarang bila islam dihina dengan berbagai tomahan, dia diam saja dan ketua PAS Nik Aziz boleh berkata pula 'tak apa, mereka tak faham'. APA INI????
    .

    Agaknya kau ni telinga kuali. Dengar tapi tak faham.

    Mana ada DAP hina Islam daaa??

    DAn bukan UMNO ke yang taja judi dan arak kat Malaysia ni? Apasal kao terus sokong UMNO?

    ReplyDelete
  41. Anwar mungkin boleh menperkenalkan Islam kepada DAP dan rakyat secara umum. Ini kerja baik bagi memastikan Islam plastik tiada tempat di Malaysia.

    ReplyDelete
  42. Just want to comment,

    I learn that kaabah must not be considered sacred, but just an object placed on the centre of the earth for the purpose of uniting muslims to pray in 1 direction.

    Learn not from the deviant group, where they literally worship the kaabah.

    Correct me If I'm wrong.

    Wallah'ualam

    ReplyDelete

  43. I learn that kaabah must not be considered sacred, but just an object placed on the centre of the earth for the purpose of uniting muslims to pray in 1 direction.
    .

    True, but it is still considered respectable and must be respected. But, never do Muslims worship the Kaabah.

    However, those found insulting Kaabah is tantamount to insulting Islam. Because the Kaabah is the symbol Islam.

    ReplyDelete
  44. DAP tak akan hapuskan kedudukan istimewa Melayu dan Pribumi kerana ianya termaktub dalam Perlembagaan. Tahukah anda bahawa Perlembagaan Singapura sampai hari memelihara kedudukan istimewa Melayu? Artikel 152 ...

    The special position of the Malays and Other Natives is a *shield*, not a sword. The NEP is a sword and has been used to backstab the Malays themselves.

    ReplyDelete
  45. Melayu umno bodoh dan hodoh macam mat monggol@Gurujib.

    ReplyDelete
  46. tulang,

    amen. best advice during the holy month of ramadan.

    my hats of to you, a true muslim.

    btw, i am free thinker.

    salam,

    ReplyDelete
  47. //Like what Anwar said, "WE HAVE THE NUMBERS!"//
    Maybe he does..and he is f*kin u fellas frm within..kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  48. i can only express my anger through cartoons
    Title: Pig-Cow-Heads
    http://www.picktotell.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. "Pengerusi DAP, Karpal Singh telah membuat pengakuan, 'langkah mayat dia dulu jika negara ini hendak dijadikan negara Islam'. Sukar untuk saya percaya yang PAS boleh berpegang tangan dengan orang-orang begini.....menentang orang Islam didalam UMNO. Tak ke bodoh dan bukan bodoh aja tetapi bloody bodoh!!!!"

    Ya tak ya, bila PAS nak mentarbiah DAP terutamanya saudara mereka yang bernama Karpal aka 'Singh the king' tu. He He He...

    ReplyDelete
  50. mari bersama-sama merayakan kenaikan harga petrol!!! hurray.
    harga petrol naik, barang naik, bermaksud, taraf kehidupan malaysia naik!!! bijak sungguh minister kami!!!

    1 Malaysia, rakyat disodomikan, poketku diutamakan!!! hurray.

    ReplyDelete
  51. Penyokong penyokong UMNO yg post komen ni sepatutnya perlu berhati hati la kalau nak bohong pun biar la logik..Tanah tu beso mana sampai ada tokeh cina nak buat projek rumah dan YB Khalid/Rodziah dpt komisyen.

    Tapi dasar UMNO bulan bulan puasa pun nak bohong.Bulan puasa ni le mereka berlaku biadap spt didalam majlis dialog bersama MB Selangor tu. Mereka tak tau membezakan yang betul dan auta.Saya kesian org org mcm ni.Begitu tertutup mata hati mereka untuk menilai sesuatu insiden

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.