Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 15, 2009

Tulang Besi Underwent Operation/Tulang Besi Telah Menjalani Pembedahan

Thank God Almighty, my operation went well last Tuesday. Now I am going through the recovery process, and i have to live through excruciating pain all the way until the swelling subside. So, it may take me another week or so before I can start blogging again. To all, Selamat Hari Raya and Maaf Zahir Batin

Alhamdulillah, Tulang Besi telah selamat menjalani pembedahan Khamis lepas. Sekarang ini Tulang Besi terpaksa menjalani proses pemulihan yang begitu menyiksakan sekali kerana kesakitan dan kepedihan yang terpaksa ditanggung. Jadi, Tulang Besi terpaksa bercuti dari blogging sehingga selepas Hari Raya Aidil Fitri. Untuk semua pembaca, Tulang besi mengucapkan Selamat Hari Saya dan Maaf Zahir Bathin

41 comments:

Anonymous said...

operation apa tu beb? haha... dah jadi X-Men...tulang besi...heheh..
Apa pun Selemat Berjaya... Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin...

Anonymous said...

Allah bayaq cash!!!
Semoga sempat bertaubat.

Anonymous said...

semoga anda bersabar menghadapi ujian Allah SWT ini...dan selamat menyambut hari raya jgak..

Awang Sulong said...

bro ... tukar tulang baru ke

alhusseyn said...

dari besi kpd steel!

Anonymous said...

Bro,Speedy recovery,and Selamat hari ray!;-)

lensapr said...

teruskan perjuangan

Anonymous said...

semoga lekas sembuh dan terus berjuang mendedahkan kemungkaran malaun2 penipu....


Salam dari Perlis.

int said...

dari besi ke adamantium... tunggulah kepulangan tulang adamantium a.k.a. senjata x a.k.a. wolverine...

Abd Razak said...

Anonymous said...

Allah bayaq cash!!!
Semoga sempat bertaubat.

iniu kenyataan dr seorang yg xde otak...konon perjuangkan Islam tp dr sini dh dpt tgk perangai am setan...sama cam umno...dh le kecut xmo dedah identiti...maklumler takut kerana salah kn...anyway semoga Allah mempercepatkan proses penyembuhan kpd Tulang Besi...

cucupakkasim said...

sekarang ni orang dah pakai titanium..mana ada pakai besi lagi dahhh...

Anonymous said...

Tak ape...semuga cepat sembuh...kesakitankan proses pembersihan dosa...

Anonymous said...

Wish you a speedy recovery!! Shall I post some jokes on your board to hasten your healing process?? Cheers.

Yong said...

SELAMAT HARI RAYA SEMUA PEMINAT BLOG INI!!!

Sekali sekala kita kena operation jugak. Buang karat2 dalam badan tu. Lepaih ni dah cuci bersih boleh memblog lagi. Heheheh.

Nabi Muhammad pun kena operation gak. Tapi ynag operate Baginda ialah malaikat. Kita ni manusia biasa. Sabor le.

dino_yp@yahoo.com said...

masa untuk reflect masa2 yang lepas. hrntikan fitnah tak tentu hala, insyallah termapun dosa.

Anonymous said...

Sahabat Kanan

Assalamualaikum Tulang Besi,

semoga cepat sembuh dgn izin Allah.

Letakkan umat di depan dan parti aka kepentingan di belakang.

Semoga kita semua diberi hidayah.

wassalam

Anony Mouse said...

Semoga cepat sembuh. Takda sesapa pun tau apa operationnya apa sakitnya tapi insyaAllah, baiklah tu nanti.
Maaf zahi batin

Tulang Besi said...

Sahabat Kanan

Assalamualaikum Tulang Besi,

semoga cepat sembuh dgn izin Allah.

Letakkan umat di depan dan parti aka kepentingan di belakang.

Semoga kita semua diberi hidayah.

wassalam
.

Saya mmg selamanya berbuat begitu

Tulang Besi said...

Sahabat Kanan

Assalamualaikum Tulang Besi,

semoga cepat sembuh dgn izin Allah.

Letakkan umat di depan dan parti aka kepentingan di belakang.

Semoga kita semua diberi hidayah.

wassalam
.

Saya mmg selamanya berbuat begitu

muhammad said...

TB,

Selamat beristirehat dan semoga cepat sembuh. SyafaakALlah.

'Eid Mubarak, kullu aam wa antum bi khair untuk TB dan pembaca semua.

antipas said...

semoga cepat sembuh

chungkai said...

Tulangbesi,

Taubatlah, takkan kamu tak sedar bahawa ini balasan tuhan terhadap kamu di dunia?

Bagaimana pula dengan di akihrat dimana bala lebih besar yang akan dihadapi?

Mengapa saya kata begitu, ini adalah balasan nya apabila kamu menulis hanya 5% fakta dan kebenaran manakala yang lain2 bahan tulisan kamu bersifat dakyah dan caci mencaci belaka.

Di tambah pula kamu ni menyokong Anwar Ibrahim dan ini pula menjadikan kamu sekutu kaum nabi luth!


Taubatlah....pintu taubat masih terbuka....kita sebagai kawan perlu nasihat menasihati....

Anonymous said...

salam..
Aku cadangkan tak payahlah kita memperdebatkan kisah UMNO lagi, bukan apa, aku tengok org2 UMNO xde kemajuan langsung malah semakin hari semakin melampaulah kebodohan masing2. Setiap dari mereka akan cuba sedaya upaya menunjukkan atau mempamerkan kebodohan sendiri dengan pelbagai cara dan skill dan kesian pulak aku tengok... Wahai saudara tulang besi.. ni ada lagi satu mamat ntah anak haram mana kata ko sakit sebab balasan tuhan. Katanya Allah bayaq cash.. Dengar bunyik mcm org kedah.. buat malu orang kedah.. setau aku belum ada org kedah sebodoh mcm mamat ni.. pgla mengaji abis2.. kenal UMNO abis2.. bukan setakat kat TV.. Kat utusan, berita harian.. baru terbukak sikit otak kahak ko tuh.. buduh tu sikit2 takpe jangan melampau2 sangat.. wassalam

Tulang Besi said...

Di tambah pula kamu ni menyokong Anwar Ibrahim dan ini pula menjadikan kamu sekutu kaum nabi luth!.

Orang UMNO suka tuduh anwar meliwat tanpa 4 saksi ni, tak dosa ke?

Tak payah taubat ke? Bukan dosa besar ke tuduh mcm ni?

Ehh lupa, orang UMNO ni ISlam ke? Kalau diorang Islam, kenapa boleh buat dosa besar mcm ni BETERUSAN?

yang sahnya UMNO ni munafik. Tak payah lah nak nasihat orang.

Diri sendiri tak betul

Pakatan Keparat said...

Tulang Besi,

Awak kata 'yang sahnya UMNO ni munafik'.

Apa ini, belum pulih dah buat dosa kering. Aku UMNO, berani kau kata aku munafik. Kau kenal ke aku dan 5 juta ahli UMNO sehingga boleh tudoh kami munafik? Yang munafik itu pemimpin tertentu bukan semua.

Pemimpin dalam PKR dan DAP yang terang-terang kafir dan menentang Islam kau tak buat tuduhan. Kau bukan pejuang islam, kau pejuang politik 'taik kucing' sama dengan kami semua.

Walau bagaimanapun, saya doakan kamu cepat sembuh. Moga Allah maafkan dosa-dosa kering kamu yang
satu gunung itu. SELAMAT HARI RAYA DAN BERHATI-HATI DIJALAN RAYA.

Anonymous said...

TB said,

"Orang UMNO suka tuduh anwar meliwat tanpa 4 saksi ni, tak dosa ke?"

---------

Pertama sekali, bukan orang UMNO yang tuduh. Orang dalam PKR yang tuduh. Dia semasa itu menjadi pembantu khas Anwar. Siap bawa pergi luar negeri. Kita semua tunggu bila kes ini bermula di mahkamah kelak dan lihat sendiri segala fakta dan bukti dari beliau. Lawyer Anwar - Sulaiman Abdulah sendiri dah geleng kepala bila lihat senrai bukti dan kini tidak lagi mahu terlibat dengan segala kegiatan PKR.

Kedua,
Boleh tolong tunjuk ayat mana dalam Quran perlu ada 4 saksi?

Setahu saya tak ada yang berkaitan zina atau liwat.

4 saksi hanya untuk mereka yang menyaksikan kelakuan wanita yang "indecent / lewd act" in public, which makes sense, as this situation can happen.

Where in this world can 4 trustful and alim people can witness such act. Has there been such cases?
If they did, then depa pun berdosa besar kerana tidak menghalang perkara mungkar dan patut di hukum juga.

And we have not gone into the issue of getting justice for rape victims when they can never produce 4 witness.

There are two ayats that spell out about 4 witness:

[4:15] Those who commit lewdness (Fahishatan) among your women, you must have four witnesses against them, from among you. If they do bear witness, then you shall keep such women in their homes until they die, or until GOD creates an exit for them.

[24:4] Those who accuse chaste women (muhsanaati), then fail to produce four witnesses, you shall whip them eighty lashes, and do not accept any testimony from them; they are wicked.

So there is no mention of zina ( or liwat )

The point here is, we must go back to the real context of Al Quran based on true arabic translation.

Ayat [4:15] has been misintepreted where lewdness has been interpreted as adultery / zina. Whereas in the arabic term, the ayat is not refering as zina.

In the arabic context, only 5 ayats where zina appears:
17:32 , 25:68, 24:2, 24:3, 60:12

So brader, janganlah percaya cakap Anwar tu nak pakai syariah konon, untuk melepaskan diri.
Cara mudah kan ada, tapi tak nak buat.
Akhirnya terpaksa cari jalan tangguh kes selama yang mungkin. Talian hayat orang kata....

Btw, tukarlah nama tulang besi. saya rasa nama macam tu menunjukkan saudara orang yang kuat.
Tapi kita semua hanya manusia biasa yang bisa jatuh sakit.
Find a humble name.

Anyway, speedy recovery, semoga saudara peroleh keinsafan. InshaAllah.

MM

samson said...

good to see that you came out well and are recovering...hoping to see you back in action again..Selamat Hari Raya Adilfitri as well!

zakwan said...

UMNO r a bunch of Munafiks
Full stop
Hope Najib n Co burn in hell soon

Get well soon,TB
May Allah reward u 4 all ur contributions in rallyin support 4 Pakatan as well as ensuring that truth,democracy n justice flourish in Malaysia

2 all those pencacai UMNOs,u were right when u say that a PKR guy accuse Anwar of fucking him in the ass

But let's not 4get that Saifool al Liwati was once an UMNO member
U all seen all those pixs of him posing wit several UMNO leaders
Let's not 4get his dad is a crony
He may hav joined PKR as Anwar's coffee boy but I'm sure as hell he's a stooge on UMNO's payroll

N it's no surprise UMNO vigorously went 2 his defence considering this Saiful bastard is one of them n also the fact that it involves Anwar,the man responsible 4 formin PR which gave BN the beating of a lifetime on March 8 by denying them 2/3 majority n 6 states including KL

zahid ehudi said...

ahaahahahaah

another malaysian... lu ada kat sini jugak ke..

ahahahhaahhaha..

wah bikin overtime ke nak buat duit raya...mana mana blog seme lu ada...

Anonymous said...

Here's wishing you a speedy recovery and Selamat Hari Raya to you & your family as well as all your readers (cybertroopers too!).

Maaf Zahir Batin
donplayplay

Tulang Besi said...



Kedua,
Boleh tolong tunjuk ayat mana dalam Quran perlu ada 4 saksi?
.

Engko ni anti hadeeth ke? Puak KAssim Ahmad ke?

Tulang Besi said...



Kedua,
Boleh tolong tunjuk ayat mana dalam Quran perlu ada 4 saksi?
.

Engko ni anti hadeeth ke? Puak KAssim Ahmad ke?

Tulang Besi said...


So there is no mention of zina ( or liwat )

The point here is, we must go back to the real context of Al Quran based on true arabic translation.

Ayat [4:15] has been misintepreted where lewdness has been interpreted as adultery / zina. Whereas in the arabic term, the ayat is not refering as zina.
.

Errr what is zina? ISn't it illegal sex?

Isn't liwat a form of illegal sex?

pinsysu said...

rest well & get well brother. jaga your tulang baik2 & tambah some besi. May God bless u with a speedy recovery! Wishing u & family & all muslim brothers & sisters "Selamat Hari Raya".

Pak Oncu said...

BAi sey sokong tulisan ekau, keep it up boy,,,!!!!!!!!!!

Anonymous said...

TB said,
"Errr what is zina? ISn't it illegal sex?"
yes, I did not say it's legal.

"Isn't liwat a form of illegal sex?"
absolutely, you need to convey that to anwar as he is trying to nail saiful by claiming the act as consensual sex.

So TB, show me a strong Hadith that mentioned clearly 4 trustful men can be witness to the act of Zina, before you accuse me of anti-Hadith , please.

MM

zahid ehudi said...

ahahahahah...

woi another malaysian....ko ni pengasa e minda kita ke....

ahahahahahah....

best ke belajar agama dari SIS tuh...

ahahahaahha

Anonymous said...

TB
Tak payah debat dgn geng2 umno/sb2 yg merapu.mereka ni diupah dan tugas mereka ni layari websites reformasi untuk keliru pembaca.Lagi kita bagi hujjah rasional dan ilmi lagi bodoh hujjah mereka.
ignore saja.biar mereka spt Allah sebut dalam quran"mutu bighaizikum" kamu mampuslah dengan kemarahan kamu tu!

Anonymous said...

Dear TB!

I hope you will recover soon.

Moga-moga pulih seperti sedia kala.

Wish you also 'SELAMAT MENYAMBUT AIDIL FITRI"


Regards
Mei

Anonymous said...

Tulang Besi Urat Dawai.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri moga Allah lanjutkan usia anda atas usaha anda membenteras kebejatan BN.

Reformasi 3X.

Anonymous said...

Mendoakan Kesejahteraan YB Datuk Dr. Zainal Abidin Ahmad
By Anwar Ibrahim 5 Comments
Categories: Aktiviti, Anwar and Catatan

Sahabat saya sejak di Universiti Malaya, Dato’ Dr. Zainal Abidin Ahmad, bekas Timbalan Menteri Besar Selangor dan kini merupakan Ahli Parlimen Hulu Selangor sedang dirawat di Hospital Pantai satelah selamat menjalani pembedahan.

Saya menziarahi beliau minggu lalu dan turut mendoakan kesejahteraannya. Semoga lekas pulih dan dipermudahkan segala urusan olih Allah SWT.

ANWAR IBRAHIM


http://anwaribrahimblog.com/2009/09/18/mendoakan-kesejahteraan-yb-datuk-dr-zainal-abidin-ahmad/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.