Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, October 27, 2009

Benarkah Tindakan Disiplin Telah Diambil ke Atas Hasan Ali?

Puak2 Fraksi UMNO,dalam usaha mereka menjatuhkan imej Tok Guru Nik Aziz, sedang giat menyebarkan cerita kononnya pihak Presiden dan pimpinan PAS Pusat telah pun memberi amaran kepada Hasan Ali.

Mereka mahu memberi gambaran kononnya tindakan telah diambil oleh Presiden dan kepimpinan PAS Pusat berkenaan dengan hasan Ali dan segala tindakan beliau yang jelas melanggar keputusan Muktamar. Keputusan Muktamar yang saya rujuk adalah keputusan muktamar yang mewajibkan PAS memperkukuhkan lagi Pakatan Rakyat. Semua orang tahu apa yang Hasan Ali telah lakukan dan apa yang beliau telah lakukan merugikan serta mensabotaj Pakatan Rakyat.

Saya sudah dedahkan banyak kali dalam blog ini tapi sebagai contoh, sila rujuk artikel saya yang bertajuk “Kronologi Peristiwa Hasan Ali Menentang SELCAT” Segala pernyataan kononnya Hasan Ali telah diambil tindakan disiplin dinafikan sendiri oleh Naib Presiden PAS Pusat, Tuan Ibrahim Tuan Man dalam blog beliau.

Dinukilkan:

“Sehingga kini Jawatankuasa Disiplin PAS tidak menerima apa-apa surat rasmi berhubung perkara tersebut(Nota Editor: Yakni peristiwa Hasan Ali).”
(http://tuanibrahim.blogspot.com/2009/10/pandangan-dr-abdul-aziz-bari-dihargai.html)
Tuan Ibrahim memberi kepastian sehingga kini tiada tindakan yang diambil oleh kepimpinan PAS Pusat ataupun oleh AJK PAS Pusat berkaitan dengan masaalah disiplin yang dilakukan oleh Dato Hasan Ali.

Saya sendiri telah merujuk kepada ramai AJK PAS Pusat dan mereka sendiri menafikan ada apa-apa tindakan yang telah diambil ke atas Hasan Ali hatta amaran sekalipun pernah dikeluarkan ke atas Hasan Ali di atas segala tindak-tanduk beliau yang jelas berlawanan dengan keputusan Muktamar di Shah Alam dan Ipoh.

AJK Disiplin hanya akan mengambil tindakan memanggil Hasan Ali sekiranya ada surat rasmi dihantar kepada mereka samada dari AJK PAS Pusat, Presiden atau sesiapa sahaja yang berotoriti dalam PAS.

Nasihat saya pada para pendokong Fraksi UMNO, berhentilah menyebarkan cerita-cerita dongeng demi menyelamatkan Fraksi kamu yang semakin dibenci dan ditolak ahli-ahli PAS
Berhentilah berlindung di sebalik “title” ulama kamu hanya kerana kamu lulus Mesir ataupun Indonesia. Hakikatnya, kamu bukan Ulama dan kamu tak sepatutnya dipanggil ulama atas akhlak kamu yang buruk dan perangai kamu yang suka menyebarkan fitnah dan cerita dongeng.

Tulang Besi

35 comments:

Anonymous said...

kalau dia tak puashati dgn Selcat, dan dia mengkritik terbuka, ko tuduh dia sabotaj.

kiranya TGNA kritik pemimpin tertentu secara terbuka ni masuk dalam kategori sabotaj jugalah?

nak jaga hati orang PAS ke nak jaga hati PKR/DAP? ko apa tau, ko bukan ada kat Malaysia pun. di bawah ni bila2 masa je meletup. kita nak sibuk sgt jaga hati PKR/DAP, suara ahli kita pun buat tak dengar.

pemimpin datang program makan dan berucap, salam2 dan peluk2 dgn DAP. bukan dia nak ambik tau masalah di bawah. tunggu je, korang sibuk2 nak take over, nak terlalu pro PKR/DAP, tengok lah apa yang akan berlaku di peringkat grassroot terutamanya pemuda.

org tua tau apa? bukan reti buat kerja pun, bercakap aje lebih. termasuk la ko wahai TB, walaupun muda tapi tak pernah turun program sebab xde kat Malaysia. tapi bercakap seolah2 dialah yg mengarah segala program PR. apa ko tau TB?? ko haraplah maklumat bohong source dalaman ko tu yang tau bercakap je tapi tak tau buat kerja.

Anonymous said...

Hanya ada satu cara sahaja mendisiplin Hasan Ali - singkir dia dari Parti dan pada masa yang sama begitu juga patut di lakukan kpd Mustafa Ali (tengoklah apa dah jadi pada Harakah) Harun Taib dan Nasha. Mereka ni semua hanya merugikan PAS. Lepas itu minta Presiden Parti tidak tidur nyeyak macam Dollah Badawi.

Anonymous said...


nak jaga hati orang PAS ke nak jaga hati PKR/DAP? ko apa tau, ko bukan ada kat Malaysia pun. di bawah ni bila2 masa je meletup. kita nak sibuk sgt jaga hati PKR/DAP, suara ahli kita pun buat tak dengar.
.

Sudahlah jangan lah mengarut. Kau pembohong.

Benda takda kao ada2kan

Anonymous said...

suka hati kau le labu. aku dah bagi amaran.

pemuda semua solid belakang presiden.

nak bekerjasama silakan. jgn main wayang kulit. ada masalah, kata takda.

Anonymous said...

As a non-Muslim that voted for PAS, I felt extremely cheated by these Pro-Unity talks donkeys. So hard up to work with UMNO eh?

Just see what we non-Muslims will do to PAS. I strongly agreed that Hadi, Nasha, Harun, Hassan etc. should talk to UMNO. Malay unity huh? I like to see where that will go when non-Muslims cast their votes to UMNO. Do UMNO still need you holier than thous? I would rather work with the Devil (UMNO) that I know now than these so called holier than thous. Nampak power dan position, mata terbeliak la tu. Kononnya Islamic.

Anonymous said...

Anonymous Anonymous said...

suka hati kau le labu. aku dah bagi amaran.

pemuda semua solid belakang presiden.

nak bekerjasama silakan. jgn main wayang kulit. ada masalah, kata takda.
.

Pemuda mana ni? KAlau setakat Tantawi dan Saiful Bahri je, buat apa bang?

Jgn auta la, pemuda pun ramai yang sokong Tok Guru Nik Aziz

Anonymous said...


pemimpin datang program makan dan berucap, salam2 dan peluk2 dgn DAP. bukan dia nak ambik tau masalah di bawah. tunggu je, korang sibuk2 nak take over, nak terlalu pro PKR/DAP, tengok lah apa yang akan berlaku di peringkat grassroot terutamanya pemuda.

org tua tau apa? bukan reti buat kerja pun, bercakap aje lebih. termasuk la ko wahai TB, walaupun muda tapi tak pernah turun program sebab xde kat Malaysia. tapi bercakap seolah2 dialah yg mengarah segala program PR. apa ko tau TB?? ko haraplah maklumat bohong source dalaman ko tu yang tau bercakap je tapi tak tau buat kerja.
.

Sebab Pemuda nak pimpinan PAS berpeluk2 dengan UMNO. Betul tak?

Anonymous said...

Bro,farksis tak kan berhenti..mereka adalah setan yg memekai topeng islam..mereka berniat utk bikin kacu bin bilau dlm PAS..

Anonymous said...

Dan geng kambing yg pake serban kat ganu tulah no1 setan..semua berlakon alim..asyik berbuih hadeeth/quran..tapi,dlm hati busuk mereka,teringin sangat nok duku beyonce,boli woli

Anonymous said...

30 tahun dahulu,PAS tak ada alternatif..sekarang keadaan sudah berubah.. sekarng dah ad satu unified Opposition group yg dipanggil Pakatan Rakyat..dan Pakatan kontrol 4 setengah negeri!!..ya,sekarng ada option,ada exit route..no more PAS keseorangan..

Anonymous said...

aik! pemuda mana yg bagi amran tu, kalau setakat ajk pemuda pusat boleh pergi ber wacana la.

yg kami pemuda cawanagan yg ramai ramai ni ingat tongkol kayu ke? nak ikut arahan ketua pemuda wacana tu atau murshidul PAS?

Anonymous said...

kita bergaduh kat sini buat apa?

yang menang ni pemimpin yang gila kuasa jugak. ahli apa dapat?

oleh kerana susah nak tentukan siapa yang ikhlas, apa kata kita buang semua sekali? bukan sekarang, tetapi melalui peralihan kuasa ala MCA.

EGM yang dicadangkan pun mengambil spirit MCA. Jadi TGHH, Nasa, Mustapha, Hassan kena berdamai dengan TGNA, Husam, Khalid Samad, Syed Azman. Tapi mereka semua kena letak jawatan dalam masa katalah 2 tahun, sebelum PRU13, untuk kumpulan lain take over. Amacam? Ada berani?

Anonymous said...

Kalau Hassan Ali dikenakan tindakan.. maka Tulang Besi pun patut dikena tindakan sama... sebab sama sama loose cannon... baru adil kan....

Anonymous said...

Hassan Ali, Nasa and Mustapa ali mustv go... so does... Khalid samad, Husam and Tulang Besi/Rahman Talib... remove all of them from both sides...

kenapa jadi keldai said...

Aku cuma nak cakap yang PAS ni bukan N.Ajis yang punya ok..

Ada paham..Ikot suka mak bapak dia aje nak cakap hadi,mustaffa dan hasa ali ada masalah dan perlu disingkirkan..

Habis tu,yang 3 pemimpin di atas tu takde pengikut ke..

Aku cadangkan N.Ajis keluar PAS dan masuk PKr sekali dgn anjing2 macam Tulang besi ni..memalukan PAS sahaja

Tulang Besi said...

October 27, 2009 12:20 PM
Delete
Anonymous kenapa jadi keldai said...

Aku cuma nak cakap yang PAS ni bukan N.Ajis yang punya ok..

Ada paham..Ikot suka mak bapak dia aje nak cakap hadi,mustaffa dan hasa ali ada masalah dan perlu disingkirkan..
.

PAS pun bukan pak hang punya.

yang marah sangat dengan Tok Guru ni adalah UMNO kerana mereka takut PAS akan dibersihkan dari orang2 dan penyokong2 UMNO

Anonymous said...

TB,
Ana sudah nasihatkan anta jangan layan pencacai-pencacai upahan ni.Lihat blogg Adukataruna - Hassan Ali dan Nasa dah panggil blogger-blogger mereka untuk menegakkan benang basah.

Ana pun dah tanya beberapa orang teman dalam AJK PAS Pusat - memang tak ada sebarang tindakan diambil terhadap Hassan Ali.Geng UG ni dah banyak berbohong.Dulu bohong konon tak ada jumpa UMNO.Tut,tut Pak Lah mengaku dah jumpa 3 kali.Kemudian bohong pulak kata Majlis Syura yang mengarahkan.Ketua Majlis Syura pun tak tahu.Sekarang bohong lagi kata Hassan Ali dah didisiplin.Pengerusi AJK Disiplin kata tak ada. Bohong,bohong,bohong - itu saja kerja Geng UG ni.Inilah jenis ulamak yang ahli-ahli PAS disuruh "wala".Bak kata orang Perak:Hancur,hancur,hancur.

harumtr said...

Bapak segala pembohong adalah Anwar Al..... 16 Sept apa cerita?
Puak-puak ko ni jenis buta hati.

restu said...

"Tut,tut Pak Lah mengaku dah jumpa 3 kali."


Yang hang pi caya cakap Pak Lah sebab apa???? Pak lah kawan baik hang ka??? hang ku li batak pak lah ka? Oh.. bila nak kambing hitam Hadi, musuh dia cakap hang caya... amboi baguih hang ni .. banguih benor kalau hang nak jatuh orang ye... tok sah ikut perangai TB. Dia ni kaki batu api... tulisan dia takde hikmah melainkan melaga-lagakan org...

Anonymous said...

geng kambing kat ganu tu semua dah makan nasi kangkang hantu tetek..merreka pikiaq,dgn adakn "meeting",problem akan selesai,tapi Tok Guru Nik Aziz dah bagi warning shot..no tindakn,no penyingkiran,maka "pakat pakat belalah"..itu saja jalanya..ya,dulu tak ada jalan alternatif,sekang massalah tu dah selesai..

Abdullah said...

Beginilah tulisan seorang yang begitu bengang dengan Hasan Ali kerana tidak mendapat jawatan untuk menjadi ketua pegawai eksekutif sebuah anak syarikat milik Kerajaan Negeri Selangor. (TB telah memberi resumenya kepada Hasan Ali untuk jawatan tersebut setelah beberapa hari PR menang di Selangor dengan harapan Hasan Ali dapat membantu dia.)

TB mengatakan ada puak yang mengwar-warkan yang Hasan Ali sudah diambil tindakan disiplin. Mana kenyataan tersebut? Atau TB sengaja mencipta isu ini untuk menghentam Hasan Ali?

Umum sudah mengetahui bahawa sebuah mesyuarat khas akan diadakan untuk membincangkan kenyataan TGNA. Mengapa masih nak mengembur2kan hal ini. Mengapa masih ingin menjadi batu api?

Anonymous said...

"Tut,tut Pak Lah mengaku dah jumpa 3 kali."

Yalah..paklah betui..hadi tipu..dan bila pak ZZtop bocor rahsia,hehe..puak kambing terengganu terpaksa buat improvisation utk save depa punya pungkoq.."oo we muzakarah only..hadih/quaran allow talking dgn sesiapa..bla bla bla"

Anonymous said...

//Beginilah tulisan seorang yang begitu bengang dengan Hasan Ali kerana tidak mendapat jawatan..//

yalah,pukimak hasan Ali nak dpat jawatna MB punya pasai,dia bikin kecohlah..dis,white faced korengge harun Din,Cikgu Pariah ,dan banyak lagi adalah double ejne/moles/musang planted by Umno dari dulu lagi..ini long term plan of United Murderors utk proak perandakan Opposition..

Anonymous said...

Kelantan nak mundur bukan nak kemajuan lagi pun Tun Mahathir lebih layak memimpin negara daripada Nik Aziz yang uzur. Baca selebihnya disini http://margeemar.blogspot.com

Anonymous said...

UMNo punya plan semua dah f*k up BIG TIME!..mereka pikiaq rakyat muslim takut pak lebai,pak aji..terutama sekali yg pakai serban besaq besaq..apa pak wala cakap,semua mesti ikut..tapi gen x dan Y dlm kurun ke 21 ni,differnt kind..depa dau tau,ugama bukan monopoli puak serban saja..dan mereka savvy,otak lagi luas,manakala,puak yg berserban hanya hafal quran tapi langsung tak erti maksudnya..pandai bising kuat aje..rakyatt pd keselurahan dont give a shitlah..memang ada exception..mat rockers,cina betina yg pakai selaur pendek bila tenggok Tok guru Nik azi,akan lari ke arah beliau,ambik gambar,ambik otograf..sebaba mereka dah tau,siapa ug yg suci,sipa yg pariah UMNO..

Anonymous said...

//Kelantan nak mundur bukan nak kemajuan lagi pun Tun Mahathir lebih layak memimpin negara daripada Nik Aziz yang uzur. Baca selebihnya disini http://margeemar.blogspot.com//
"Sob sob"..pukimamak kerala lanchau kutty kena kalung selipa n now terpaksa juag kongkek sit hasmah yg botak sebab 10% komisyen dri jepun dan macam2 dah tak masok lagi..no more in power maah..Tok guru ..mmmm..looks like wil break Malayali lanchau's record of stay in opis..kahkahkah

Anonymous said...

"yalah,pukimak hasan Ali nak dpat jawatna MB punya pasai,dia bikin kecohlah."

Bagus betul bahasa geng2 erdogan ni... dari bahasa pun dah tau siapa yg kurang ajar dan tak ikut sunnah...

Anonymous said...

//Bagus betul bahasa geng2 erdogan ni... dari bahasa pun dah tau siapa yg kurang ajar dan tak ikut sunnah//

Yo fuck nut..nobody gives a shitlah,u fukin mofo!!

Anonymous said...

The problem with kambing serban fraksi UMNO is they dont realise they r actually stupid and their time is up and thier game is over..

Anonymous said...

All these while these retarded kambings thot,public dont know,were not aware,and people were willing to give the benifit of doubt..they didnt realise poeople mereley tolerated..now,the pandora box dah buka,mereka dah panic..

Jangan jadi keldai said...

ok sekarang ni kalau ada puhak yang mahu N.ajis,khalid Samad dan husam disingkirkan pulak macam mana tulang Besi??

Ni nama2 penjilat Anwari aka erdagon PAS..Boleh tak kita kasi tendang yg 3 nama di atas ni..

sekurang-kurangnya mereka taklah mengaibkan N.ajis sebagaimana yg N.ajis lakukan terhadap mereka..

Eh betol ke kau antar resume nak jadi ceo??sapa yg ada copy resume tu,silalah print out kat sini..Tak sabo nak baca pencapain harami Tulang besi ni

Anonymous said...

Hoi rahman panjang, Apa ko cerita ni
siapalak kata pas ambik tindakan kat Hassan Ali. Ko yang buat cerita dah tu ko posting kata proksi Umno kata. Sah la ko yang proksi umno bertujuan untuk merosakkan Umno dari Dalam, Semoga Allah laknat pemfitnah macam ko ni.

Tulang Besi said...

Anonymous said...

Hoi rahman panjang, Apa ko cerita ni
siapalak kata pas ambik tindakan kat Hassan Ali. Ko yang buat cerita dah tu ko posting kata proksi Umno kata. Sah la ko yang proksi umno bertujuan untuk merosakkan Umno dari Dalam, Semoga Allah laknat pemfitnah macam ko ni.
.

Hahahaha benda ni dah diberitahu dalam beberapa mesyuarat perhubungan negeri bang.

Jangan tipu la. Apasal dah rasa panas ke?

Korang punya saraf dah mula tak menjadi?

LA said...

there is a chinese saying

'listen to both sides and be enlightened, listen to one side and be in the dark'

Anonymous said...

"Yo fuck nut..nobody gives a shitlah,u fukin mofo!!"

This kind of people is ur frens TB? WOW im speechless!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.