Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, October 30, 2009

Cybertrooper UMNO Baru Dapat Elaun Bulan Ni-Tu Yang Galak Sangat Tu

Nampak jelas sangat. Pada minggu2 terakhir dalam satu bulan, kegiatan Cybertrooper UMNO ni slow dan kita boleh nampak diorang slow. Saya nampak dalam blog saya ni, kegiatan mereka mengacau blog orang jelas slow apabila sesebuah bulan itu menghampiri penghujung.

Tiba-tiba dalam dua-tiga hari ni, kegiatan mereka tiba-tiba menjadi rancak laksana majlis tari-menari di waktu kemuncaknya. Maklumat saya dapat, UMNO baru sahaja melepaskan pembayaran mereka kepada malaun2 mereka aka cybertrooper UMNO.
Izinkan saya menukil satu komen dari salah seorang pembaca saya:

Anonymous said...
FUYOOOOO!!!

ramainya mangkuk dumbno kat sini.hari kat Bagan pinang depa tak perasan aku kat sebelah depa kat bangi kopitiam PD.depa 2 meja penuh, blogger sang kelebai pun ada.

depa dok discuss pasal duit dan elaun dan ada yg tak buat hati pasal ada cybertroopers yg dapat lebih dan ada yg kurang,depa dok argue pasal method yg di gunakan untuk mengetahui sipa yg aktif dan tidak.

ada sorang tu kata, dia aktif jadi penyamar dan komen byk tempat di pro pas punya blog.

panjang sangat aku pun belah, masa tu dah almost 2 pagi.
October 30, 2009 10:16 AM


Ertinya, mereka ini dibayar untuk bercakap benda2 yang mengarut dan mengacau ketenteraman blog orang.

Contoh2 kebodohan cybertrooper UMNO ini adalah seperti di bawah:

Anonymous said...
TB bersama dgn HUSAM sememangnya ejen PKR aka ANWAR dalam PAS...

Dia kata HJ Hadi GILA KUASA... tp sebenarnya TB and ANWAR geng lah yang GILA KUASA utk dpt kerusi kat putrajaya tu.. selagi boleh takburkan fitnah, jatuhkan orang sana sini, menghinakan dan membuat propaganda...
October 30, 2009 8:45 AM
2.0 Kepada TB ( Tulang Besi = Tulang Berkarat )
Balik rumah, kalau yang dah dirumah...panggil isteri dan anak-anak buat satu EGM kat rumah....bla...bla....bla...tubuh lah Parti baru sendiri punya polisi, pakai akal sendiri, sendiri punya dasar, sendiri punya pimpinan , sendiri punya ahli...semua nya sendiri-sendiri.....apa apa nak buat pun boleh sebab sendiri punya.

Buat apa lagi nak tunggu dalam parti yang kita dah tak percaya dengan presidennya, kita dah tak mempercayai timbalan presidennya, kita tak yakin dengan setiausahanya, dah hilang penghormatan pada ketua Penerangan, dah tak tahan perangai Ketua Dewan Ulamaknya, dah berbulu dengan Ketua Pemudanya...organisasi tertinggi parti dah hancur, kita dah tak percaya.Kalau aku lah ada sikap sedemikian, sah aku dah cabut, aku tak tunggu lagi dah....tiada lagi Parti @ jemaah lagi dah kalau dah gitu....
October 30, 2009 7:31 AM
Anonymous said...
Confirm TB lah petualang yg nak kucar kacirkan PAS. Agent PKR rupanyer.

Pengkianat PAS= TB
October 30, 2009 8:32 AM
Anonymous said...
TB = pencacai najis PKR
October 30, 2009 8:35 AM


Ni semua cakap2 orang yang dibayar oleh UMNO untuk menunjukkan kegilaan dan kesewelan mereka. Mereka takda hujjah, mereka hanya berani mengarut dalam blog saya.
Mulai dari hari ni, saya akan men”delete” komen2 Cybertrooper UMNO ini, terutama yang tak berani bagi nama. Adapun komen Blogger UMNO, saya takkan delete i.e. GOMO.

Tapi kalau ada komen bodoh diorang ni yang saya rasa bermanfaat saya akan kekalkan atau saya akan jawab.

Biar diorang ni susah nak cari makan sikit. Kalau asyik kena delete, boss diorang mesti marah sbb takda bukti diorang ni buat kerja. Alamat kena potong elaun la korang.

Lepas ni, terpaksalah diorang buat kerja jual barang2 kulit dari restoran ke restoran macam banyak2 mat-mat Afrika kat KL tu. Mat-mat Afrika tu 100 kali lebih mulia dari cybertrooper2 UMNO ni kerana mereka ada maruah dan kehendak untuk mencari rezeki halal walaupun bibir mereka lebih tebal dari kita orang Malaysia.

Last sekali, aku berdoa semoga Allah SWT menjatuhkan bala ke atas cyber2 trooper ini sebagaimana Allah SWT menurunkan bala ke atas Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Salleh. Tindakan mereka mengacau blog saya ini adalah satu bentuk kezaliman ke atas saya dan saya tahu Nabi SAW memberi amaran kepada umatnya untuk menakuti doa orang yang dizalimi.

Tulang Besi





32 comments:

Anonymous said...

Ada bukti ka diaorang kena bayar... ??? Ko TB kena bersumpah sebab buat tuduhan..

Budak TB ni makin melalut bila orang dah tahu post dia yang penuh fitnah dan tomahan.. ambik sumber2 yang tak kuat dan dari mulut2 org lain yang masih boleh dipertikaikan..

Batang Berair said...

hello tb, bagi chance lah sikit. putus rezeki seseorang itu berdosa

anak terengganu said...

kamu tuduh org lain buat fitnah dlm blog mereka, apa kurangnya kamu ?

kamu fitnah Tuan Guru Ust Harun Taib kena boo dekat Kemaman sebelum puasa tu mcm maner?...bukan fitnah ker tu?

informer kamu tu terdiri drp org org fasik...termasuk lah kamu Tulang sekali...

PondokDungunTerengganu said...

Oooi Bangang TB

Bukang troper umno hok ligat, otak mung tu hok doh jadi slow tahap gabang khete lembu.

Mung paham dok...!?

PondokDungunTerengganu

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Nampak jelas sangat. Pada minggu2 terakhir dalam satu bulan, kegiatan Cybertrooper UMNO ni slow dan kita boleh nampak diorang slow. Saya nampak dalam blog saya ni, kegiatan mereka mengacau blog orang jelas slow apabila sesebuah bulan itu menghampiri penghujung.

Kalau nak dimakusdkan aku, bukan cybertrooper.Ada prnah aku slow ke? Consistent saja, cuma ada hari aku sibuk, relatively "slow".

Tiba-tiba dalam dua-tiga hari ni, kegiatan mereka tiba-tiba menjadi rancak laksana majlis tari-menari di waktu kemuncaknya. Maklumat saya dapat, UMNO baru sahaja melepaskan pembayaran mereka kepada malaun2 mereka aka cybertrooper UMNO.

"Cybertrooper" yg kena bayar tu aku tak taula, tapi aku mmg seronok main kat sini dedahkan kepincangan tulang besi. perjuangan tak payah dibayar.

ko penat eh Tulang besi layan aku, ke kau dah tak boleh control dah semua soalan aku yg dedahkan perancangan IRC ni?

Biar diorang ni susah nak cari makan sikit. Kalau asyik kena delete, boss diorang mesti marah sbb takda bukti diorang ni buat kerja. Alamat kena potong elaun la korang.

Err..jamaah kau dah suruh delete ke? Bukankah komen yg "bodoh" tu lg patut kau kekalkan. kan utk kau org UMNO ni "bodoh", so buat apa nak padam?

Biarla hujah "bodoh" mereka itu kekal, sebagai bukti "kebodohan" mereka.

Yg penting dalil aku psl IRC ni terus mendapat bacaan dr pemantau2 dr PAS..cerita psl Rahim Ghouse yg korg hantar masuk dlm UMNO, Mujahid Yusof Rawa ikut tanzim Alami, si saari Sungip tu patut masuk UM tapi masuk UTM, husam tu anak usrah murabbi IRC di UM..dan byk lagi yg aku xcerita ni..

Mat-mat Afrika tu 100 kali lebih mulia dari cybertrooper2 UMNO ni kerana mereka ada maruah dan kehendak untuk mencari rezeki halal walaupun bibir mereka lebih tebal dari kita orang Malaysia.

Satu kalau diorg mat-mat afro tu Islam, mungkin ya, kalau bukan Islam, adakah kafir tu lg mulia si islam? Afala ta'qiluun????

Bg cybertrooper tu kalau dia terang yg betul, tak maki hamun, cakap baik2, bg fakta, walaupun mkn dgn UMNO, dia lg mulia dr org yg satu tu, buat blog agama, tapi satu blog tak bw akhlak Islam, maki hamun, fitnah, menipu. Macam mana org nak respek dgn Islam. kurang2 mamat afrika tu tak bw fitnah kepada agama diorg.

Last sekali, aku berdoa semoga Allah SWT menjatuhkan bala ke atas cyber2 trooper ini sebagaimana Allah SWT menurunkan bala ke atas Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Salleh.

Allah itu maha adil, mungkin kau ini kepanasan atas sumpah ataupun dosa yg kau buat sampai kau rasa panas dgn cybertrooper ni. Mungkin sampai kot doa org yg kau zalimi melalui tulisan kau selama ni.

hairan jugak ye, org mcm katharina seri dan non muslim yg hina agama Allah, kau tak rasa apa pun. Tapi yg sama ugama, cepat je kau mintak bala turun.

ALlah maha melihat lagi maha mendengar, Tulang besi.


Tindakan mereka mengacau blog saya ini adalah satu bentuk kezaliman ke atas saya dan saya tahu Nabi SAW memberi amaran kepada umatnya untuk menakuti doa orang yang dizalimi.

Tulang besi, kalau takut akan risiko, jgn bicara soal perjuangan.

Nabi kena baling batu, kena baling najis, tapi apa yg nabi buat, nabi mintak hidayah kat org tu.

Kalau kau dah tak boleh jawab,tak payah jawab. ada org lain boleh jawab mcm tinta hitam, nizam mahmud.Inilah asam garam buat blog politik.

kalau kena "serang" sikit pun kau dah marah, kau tu pegi serang Ust nasha, Mustafa Ali, TGHH dsb tu tak ke zalim? kau yakin ke semua tuduhan kau tu betul?

Sorry to say la tulang besi, lain mcm je kepanasan kau ni...

aku rasa saiful bukhari pun tak panas mcm kau..

Tinta Hitam said...

Tak perlu bukti UMNO cybertrooper ni dibayar.Kalau mereka buat kerja free maknanya mereka bukan UMNO tulin la.Mereka belum habih menuntut ilmu UMNO lagi..

lagipun sejak bila pulak org org UMNO suka buat kerja free utk parti dema?

Tulang Besi said...

anak terengganu said...

kamu tuduh org lain buat fitnah dlm blog mereka, apa kurangnya kamu ?

kamu fitnah Tuan Guru Ust Harun Taib kena boo dekat Kemaman sebelum puasa tu mcm maner?...bukan fitnah ker tu?
.

Khabar tu muttawatir sebab terlampau ramai yang nampak dan report.

Kau je kot yang tak tau.

Tulang Besi said...

Blogger PondokDungunTerengganu said...

Oooi Bangang TB

Bukang troper umno hok ligat, otak mung tu hok doh jadi slow tahap gabang khete lembu.

Mung paham dok...!?

PondokDungunTerengganu
.
Orang otak slow nak marah orang lain otak slow.

Very funny

Tulang Besi said...

Sahabat kanan,

Kau nak bising apa lagi. Kau dah terbukti buat sumpah palsu mcm Saiful Bukhari.

Lepas tu kau nak memekak kat sini pula.

Kau ni ada maruah ke tidak?

Tulang Besi said...

Sahabat kanan,

Kau nak fitnah orang yang menjadi kawan baik keluarga aku. Sampai bersumpah pulak tu.

Apa tandanya? Tandanya kau ni memang bangsa penipu number 1.

Tulang Besi said...



"Cybertrooper" yg kena bayar tu aku tak taula, tapi aku mmg seronok main kat sini dedahkan kepincangan tulang besi. perjuangan tak payah dibayar.

ko penat eh Tulang besi layan aku, ke kau dah tak boleh control dah semua soalan aku yg dedahkan perancangan IRC ni?
.

setakat ni yang aku tengok, aku je yang dedahkan kau.

Aku dah berjaya dedah kau ni suka bagi sumpah palsu.

Ada ka kau nak fitnah orang yang keluarga aku dah kenal berpuluh tahun.

Kahkahkahkahkah Penipu nak panggil orang lain penipu.

Buat sumpah palsu pulak tu, mcm Saiful Bukhari

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Kau nak bising apa lagi. Kau dah terbukti buat sumpah palsu mcm Saiful Bukhari.

Lepas tu kau nak memekak kat sini pula.

Kau ni ada maruah ke tidak?


kau masih tak jawab apa kriteria sumpah palsu, bukankah salah satu ciri sumpah palsu tu kena bala Allah?

Aku tak bersumpah palsu, dan aku yakin kesan sumpah palsu.Dan bala Allah itu benar.Insha Allah, aku terselamat dari bala yg kau maksudkan tu.

Aku ada maruah sebab itu bila kau kata mcm2 kat aku, aku jawab.

Kau nak fitnah orang yang menjadi kawan baik keluarga aku. Sampai bersumpah pulak tu.

Apa tandanya? Tandanya kau ni memang bangsa penipu number 1.


Kau tak boleh nafi pun dia ikut tanzim apa kat Egypt, yg kau cerita, cerita dia masa umur dia dok merangkak.

Aku bersumpah atas apa yg aku tahu, jadi siapa yg penipu, org yg cerita zaman budak merangkak, ataupun org cerita zaman org ikut usrah tamrin sampai sekarang ni?

setakat ni yang aku tengok, aku je yang dedahkan kau.

Aku dah berjaya dedah kau ni suka bagi sumpah palsu.


Apa yg kau dedah?

Yg aku dedah bykla...kerja2 irc dalam PAS, dll.

Lagi lama kau debat dgn aku, lg terbukti sumpah aku mmg benar. Itu yg kau takut.

kalau kau berani, kau bersumpahlah si mujahid tu tak pernah ikut tanzim alami.

Teksnya mcm ni:

Wallahi wabillahi watallahi, saya tulang besi aka Rahman talib ini bersumpah bahawa Mujahid Yusof Rawa tidak pernah mengikuti, bebai'ah dgn tanzim IRC/alami dan seumapamanya, jikalau Mujahid Yusof Rawa mengikuti tanzim IRC ataupun alami ataupun seumpamanya dengannya yakni bukan Jamaah PAS di Mesir, saya, yakni tulang besi, meminta disegerakan bala Allah kepada saya.

kau berani ke sumpah macam tu?Aku cabar kau ni.

Kau nak bersihkan nama mujahid kan? sekarang ur chance..take it or leave it.

tak nak bersihkan nama mujahid ke? Bunyi mcm sayang sgt...

Ada ka kau nak fitnah orang yang keluarga aku dah kenal berpuluh tahun.

Ini bukan fitnah, tapi betul. Keluarga yg kau kenal, tapi aktiviti mujahid yusuf rawa di mesir dan seterusnya di sini sebagai pengikut tanzim alami ni kau tahu ke?

Buat sumpah palsu pulak tu, mcm Saiful Bukhari

Tulang besi, kau tak malukah tuduh org sumpah haq sebagai sumpah palsu?

sumpah ini haq Allah, kalau kau berani sumpah detail mcm aku tulis kat atas, aku tak ungkit lg psl mujahid yusf rawa ini ikut tanzim IRC/alami.

Tulang Besi said...

komen yang pertama
"Anonymous Anonymous said...

Ada bukti ka diaorang kena bayar... ??? Ko TB kena bersumpah sebab buat tuduhan.. "

disanggah oleh komen dari batang berair

"Anonymous Batang Berair said...

hello tb, bagi chance lah sikit. putus rezeki seseorang itu berdosa

October 30, 2009 1:55 PM"

Kahkahkah

Tinta Hitam said...

Jadi apa masalahnya kalau Ustaz Mujahid tu ikut tanzim alami di mesir?Apa yg bahayanya pd PAS?

Anonymous said...

Qoute dari Tinta Hitam:

"Tak perlu bukti UMNO cybertrooper ni dibayar.Kalau mereka buat kerja free maknanya mereka bukan UMNO tulin la.Mereka belum habih menuntut ilmu UMNO lagi..

lagipun sejak bila pulak org org UMNO suka buat kerja free utk parti dema?"



Satu statement paling bodoh dan bangap penah aku dengar

Tulang Besi said...



kau masih tak jawab apa kriteria sumpah palsu, bukankah salah satu ciri sumpah palsu tu kena bala Allah?

Aku tak bersumpah palsu, dan aku yakin kesan sumpah palsu.Dan bala Allah itu benar.Insha Allah, aku terselamat dari bala yg kau maksudkan tu.

Aku ada maruah sebab itu bila kau kata mcm2 kat aku, aku jawab.
.
Kriteria nya adalah selepas kau buat sumpah terbukti benda yang kau sumpah tu tak betul

Mcm skrg la, kau sumpah mujahid terlibat dalam konspirasi, tapi sebenarnya terbukti dia tidak.

hahahahahahahaha

Anonymous said...

hahaha... woi TB! ko gi layan mangkok2 ANJING ni nak buat apa hahaha.... ko memang rajin , aku salute lu KOMRAD!

Aku said...

TB, yang ko pi layan budak UMNO tak cukup akal tu buat apa...dok memenuhkan komen je

nikajis said...

Aku tertarik dgn komen tinta hitam..katanya semua cybertroper UMNo dapat duit..kalau tak dapat duit bukan ahli UMNO sejati..mana punya bomoh bangap ni dapat idea berkata2 sedemikian..

tinta hitam mungkin golongan kurang cerdik..menghabiskan masa dan penat otak berfikir..5 sen pun tak dapat..sedangkan husam musa,ust nasha,azmin ali,hj hadi nik aziz,mat sabu kaya raya..banglo husam nilai berjuta..

yg seronoknya ada blogger pembangkang yg tak malu2 minta derma,konon nak bantu blogger yg melarat..aduhai,malangnya blogger PAS dan PKR

Tinta Hitam said...

Nikajis

Tu la beza blogger blogger PR ni.Derma tu kalau nak derma.Lagi pun bukan semua yg minta.Takda pulak kalau org tak derma tulisan dan sumbangan pd blognya makin slow.Tapi kalau nak bagi Alhamdulillah.

Bukan mcm blogger UMNO.Ada soru baru ada tulisan.kalaua da blogger UMNO buat kerja free,aku rasa dia tu boleh dibuat tangkal azimat. sebab jarang sgt.Aku rasa pelik sepelik peliknya..Bukan apa.Itu bukan fitrah perangai UMNO..

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Kriteria nya adalah selepas kau buat sumpah terbukti benda yang kau sumpah tu tak betul

Mcm skrg la, kau sumpah mujahid terlibat dalam konspirasi, tapi sebenarnya terbukti dia tidak.

hahahahahahahaha


Makin melalut si Tulang besi.

Sumpah tak betul sebab mujahid tak terlibat?Nak tanya apa kriteria sumpah palsu?

Apa jadi kat org sumpa palsu? Tell me?Inikan kriteria sumpah palsu?

Heran,kau kan ngaku mujahid tak terlibat, apasal Takut sgt nak bersumpah dia tak terlibat.

Jadi apa masalahnya kalau Ustaz Mujahid tu ikut tanzim alami di mesir?Apa yg bahayanya pd PAS?

Kau tanyalah tulang besi,apa salahnya masuk tanzim alami,sampai takut nak sumpah.

Bukan mcm blogger UMNO.Ada soru baru ada tulisan.kalaua da blogger UMNO buat kerja free,aku rasa dia tu boleh dibuat tangkal azimat. sebab jarang sgt.Aku rasa pelik sepelik peliknya..Bukan apa.Itu bukan fitrah perangai UMNO..

Apabila kita tidak berada dlm satu perstuan,jemaa,organisasi,jgn ingat dalam pertubuhan itu tiada org ikhlas.

Dlm IRC ada org ikhlas,tabligh,umno,pas, hatta sosialis ada org ikhlas. jadi, mrk iilah tonggak kpd persatuan tersebut.Di dalam PAS pun sama, ada yg akan menjadi lalat kerumun taik,bila pas jadi kuat. Bukan ditujukan kpd mana2 kumpulan, tp itu hakikat.

Tulang Besi said...

Sahabat kiri,

Tak payah buat alasan. yang jelas kau dah tuduh Mujahid terlibat dalam konspirasi padahal Mujahid tu jelas bukan seorang yang jahat dan bertanggungjawab ke atas konspirasi.

Kau terbukti buat sumpah palsu macam Saiful Bukhari

Tinta Hitam said...

Anonymous quoted......Apabila kita tidak berada dlm satu perstuan,jemaa,organisasi,jgn ingat dalam pertubuhan itu tiada org ikhlas.

Dlm IRC ada org ikhlas,tabligh,umno,pas, hatta sosialis ada org ikhlas. jadi, mrk iilah tonggak kpd persatuan tersebut.Di dalam PAS pun sama, ada yg akan menjadi lalat kerumun taik,bila pas jadi kuat. Bukan ditujukan kpd mana2 kumpulan, tp itu hakikat......

Sebelum aku jawab lebih jauh lagi tolong beri berikan nama 3 orang cybertroopers UMNO yang kerja ikhlas demi Allah dan Rasulnya semata mata?

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Tak payah buat alasan. yang jelas kau dah tuduh Mujahid terlibat dalam konspirasi padahal Mujahid tu jelas bukan seorang yang jahat dan bertanggungjawab ke atas konspirasi.

Sumpah aku bukan sumpah palsu,dan grand design IRC terhadap PAS adala benar

Anonymous said...

Sahabt kanan,

Sebelum aku jawab lebih jauh lagi tolong beri berikan nama 3 orang cybertroopers UMNO yang kerja ikhlas demi Allah dan Rasulnya semata mata?

Betulkah semua bloggers PAS kerjaikhlas kerana allah dn rasul?

Itu satu.

Kalau aku dianggap sbg cybertrooper,insha Allah,moga2 aku tergolong dlm golongan yg ikhlas itu.Lain2 aku xkenal.

Tulang Besi said...


Sumpah aku bukan sumpah palsu,dan grand design IRC terhadap PAS adala benar
.

Tapi kau namakan Mujahid Yusuf Rawa dan terbukti kau BOHONG kat sini.

Kau telah berbohong atas nama Allah SWT.

Itu satu perbuatan yang PALING KEJI dalam sejarah manusia.

Tinta Hitam said...

anonymous,

Sapa kamu?apa blog kamu?.Cuma nak bagi taku kamu la org yang ikhlas takkan mengaku dia ikhlas.Org lain yg cakap dia ikhlas melalui perbuatannya tu.

nikajis said...

hanya org bodoh jeer yg buat kerja tak mintak upah..tambah2 kerja politik..ADUN n MP kaya raya,,blogger apa ada?..cuci karpet masjid pun mintak upah apa lagi cuci pungkoq ahli politik..

dipanggil beri ceramah agama pun udah dok berkira2 berapa upah nak dapat..org bagi ciput siap maki2..apatah lagi kalau tulang besi bertinta merah

Tinta Hitam said...

Masalahnya bukan pasal upah.Upah tu sapa nak bagi ambil la.Persoalannya skg ni blogger blogger pro UMNO ni mereka tu hanya hanya buat kerja bila diberi.Kerja mereka cuma buat la apa saja utk condemn PR.

Blogger blogger pro PR bebas mengkritik pihak pimpinan PR atau BN.Sebab mereka tidak dikawal oleh PR.mereka independent.

Tu sebab lacakap blogger blogger UMNO ni takda class..

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Tapi kau namakan Mujahid Yusuf Rawa dan terbukti kau BOHONG kat sini.

Kau telah berbohong atas nama Allah SWT.

Itu satu perbuatan yang PALING KEJI dalam sejarah manusia.


Tak ada sapa yg bohong kat sini.

Yg keji di sini adalah org yg nafikan sumpah yg haq,padahal dia sendiri tak berani dan tak yakin akan jauhnya si mujahid itu dr grand design IRC itu.

Sapa kamu?apa blog kamu?.Cuma nak bagi taku kamu la org yang ikhlas takkan mengaku dia ikhlas.Org lain yg cakap dia ikhlas melalui perbuatannya tu.

Sahabat kananla..blog? kau cari sahabat kananblog, kalu ada, adala blog sahabat kanan, kalau takde takdela.

Blogger blogger pro PR bebas mengkritik pihak pimpinan PR atau BN.Sebab mereka tidak dikawal oleh PR.mereka independent.

Aku pun kritik kepimpinan UMNO dan BN. Cuma, aku tak pernah tgk si tulang besi kritik geng2 erdogan.Haji Hadi, ada tak dia puji? Pernah dia kritik kegagalan Dr Dzulkefly ahmad pegang bgn pinang? takda.

Kau ni tinta hitam ,besa ikut usrah ke penah angkat bai'ah tak? tau tak puak2 ni tak boleh kritik parti sendiri pasal wala'?

Ini yg tulang besi cemuih dgn puak2 pas yg lain, pdhal dia sendiri pun "wala'" kat IRC dan tak komen apa pun psl puak2 IRc dlm PAS.

muhammad said...

Tinta Hitam,

"Tak perlu bukti UMNO cybertrooper ni dibayar.Kalau mereka buat kerja free maknanya mereka bukan UMNO tulin la.Mereka belum habih menuntut ilmu UMNO lagi..

lagipun sejak bila pulak org org UMNO suka buat kerja free utk parti dema?"

Tersangatlah betulnya. Nak join konvoi motor pun tak sah kalau tak ada duit dan makan, apa lagilah nak menulis menghentam orang. Berapa ramai yang berani bagi identiti kat sini?

Which brings me to...

Sahabat kanan.

"Aku pun kritik kepimpinan UMNO dan BN."

Ikut slang orang putih, LMAO.
Thanks so much. You really made my day with that statement.

Putera Pas said...

salam bro..

kalau betul umno bayar blogger 3 ribu sebulan, ambo pun rasa nak join lah..

bukan susah buat blog hentam PR dapat 3000. sekarang pun buleh buat.

Bro dapat bagitau tak camne nak register dgn diaorang... 3000 bro sapo tak mau..

sokong umno pun sokopng umno lah asalah dapat duit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.