Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, October 30, 2009

Timbalan Presiden Juga Mesti Dihadapkan Ke Jawantankuasa Disiplin PAS

Al Banjari telah mengesahkan perkataan-perkataan ini diungkapkan oleh Hasan Ali dan Nasaruddin semasa perjumpaan dalam Gelap dengan blogger2 UMNO. Perkataan2 tersebut adalah jelas satu penghinaan dan fitnah kepada PAS dan juga kepada beberapa orang kepimpinan PAS lebih-lebih lagi dihadapan blogger yang menjadi musuh tradisi PAS.

Perkataan2 yang disahkan oleh AlBanjari adalah:

Laporan beliau adalah:

a. Isu kerajaan Perpaduan antara Pas dan Umno ini sebenarnya telah di
bincangkan oleh seluruh pimpinan atasan Pas. Nik Ajis tiada dalam
perbincangan ini.
b.Seluruh Pimpinan Pas lah yang mencadangkan idea Kerajaan Perpaduan ini.
Di ketuai oleh Haji Hadi sebagai Presiden dan seluruh majlis tertinggi
Pas.
c.Hussam memainkan peranan yang besar dalam membawa agenda Anwar meresap
dalam politik Pas.

http://politikbanjar.blogspot.com/2009/10/bongkar-artikel-gomo-yang-dipertikaikan.html

Dan bukti rakaman sessi itu telah pun diserahkan oleh Al Banjari kepada KEtua JK Disiplin, Tuan Ibrahim Tuan Man pada hari ini mengikut pengakuan Al Banjari sendiri.
http://politikbanjar.blogspot.com/2009/10/isu-pita-rakaman-berakhir.html

Ini bererti Timbalan Presiden PAS sendiri terlibat dalam aktiviti subversif untuk memfitnah pimpinan PAS dan juga berkempen untuk Kerajaan Perpaduan.

Dan bukti yang diberikan oleh Al Banjari itu sudah tentu cukup untuk memastikan tindakan disiplin dikenakan ke atas Timbalan Presiden PAS.

Saya sebagai ahli PAS dengan nombor Ahli 253812 dari Kawasan Lembah Pantai dan dengan Tarikh Daftar pada 09/09/1987 membuat laporan rasmi kepada JK Disiplin PAS Pusat bahawa Timbalan Presiden PAS harus dihadapkan dihadapan prosiding Jawatankuasa Disiplin atas tuduhan:

a. Memfitnah sesama pimpinan PAS
b. Melakukan aktiviti2 subversif yang berlawanan dengan keputusan Muktamar di Ipoh dan Shah Alam
c. Mendedahkan rahsia parti kepada blogger2 UMNO yang jelas musuh kepada PAS
d. Melakukan aktiviti yang merugikan Parti dan menguntungkan UMNO

Wallahualam

Tulang Besi




46 comments:

Anonymous said...

Kenyataan s/u perhubungan PAS selangor :

"Bagi meninggikan prinsip-prinsip al-'adalah yang ditetapkan oleh Islam, PAS Selangor ingin menekankan jawatankuasa disiplin parti hendaklah juga menyiasat orang yang membuat tuduhan dan mengambil tindakan yang tegas kepada mereka sekiranya tuduhan tersebut tidak benar kerana mencetuskan suasana yang tidak stabil dalam parti dan seterusnya merosakkan imej parti."

Anonymous said...

Dan takkan tak boleh siasat Mustafa Ali juga !!!!!!! Dia ni lah punca semua masaalah dalam PAS

Batang Berair said...

Tulang Besi,

bukankah majlis tertinggi berfungsi untuk membuat keputusan bagi parti? Jika majoriti daripada mereka nak buat UG apa masalahnya?

Tindakan mereka itu sah kerana disokong oleh majoriti daripada majlis tertinggi.

Si Nik Aziz tu suara minoriti. Minoriti perlu dengar arahan dari majoriti, betul tak?

Tulang Besi said...

Anonymous Batang Berair said...

Tulang Besi,

bukankah majlis tertinggi berfungsi untuk membuat keputusan bagi parti? Jika majoriti daripada mereka nak buat UG apa masalahnya?

Tindakan mereka itu sah kerana disokong oleh majoriti daripada majlis tertinggi.

Si Nik Aziz tu suara minoriti. Minoriti perlu dengar arahan dari majoriti, betul tak?

October 30, 2009 9:23 AM
.

Apasal nama kau lucah sangat. Baru dapat elaun ke?

Berapa dapat bulan ni? Dapat extra kotttt.

Dalam PAS mana ada MAJLIS TERTINGGI.

Kau silap parti

Anonymous said...

TB.. aku nak tanya ko satu soalan sahaja...

Aku qoute ko punya statement dulu ye;
"Dan bukti yang diberikan oleh Al Banjari itu sudah tentu cukup untuk memastikan tindakan disiplin dikenakan ke atas Timbalan Presiden PAS."

Soalan aku... ko dah tgk ke bukti rakaman tu sblm ko buat report ni? ke ko main terjah disebabkan dendam kesumat ko..

jaguar-kajang said...

camne nak rapatkan ukhuwwah kalau semangat dah luntur lagi2 di selangor angkara puak hassan ali dengan pro melayu islamnya....nak juang haramkan arak lepas tu nak pulak pertahan melayu rasuah dari selcat..ape ni wei!!!......baliklah pada perjuangan 'pas for all'.....yg si tantawi ni pulak macam kartun pi sana sini angkat tok guru die macam tak pernah buat salah...haji hadi memangla seorang ulamak tapi tak pandai berpolitik sampai terlepas terengganu...kapten kita adalah murshidul am tok guru nik aziz......kepimpinan ulamak...tapi kalau presiden pun dari gologan ulamak jadi belah kuran la jawabnya...kalau dah tok guru suruh singkirkan anak2 ali tu, singkirkan jelah..ape susah sangat...pening aku....

Tulang Besi said...



Soalan aku... ko dah tgk ke bukti rakaman tu sblm ko buat report ni? ke ko main terjah disebabkan dendam kesumat ko..
.

Tak tapi Al Banjari dah CONFIRM beberapa kenyataan yang dibuat oleh NAsa dan Hasan Ali.

Jadi, Nasa wajib dihadapkan ke JK Disiplin juga.

Anonymous said...

Tulang besi juga perlu dihadapkan Jawantankuasa Disiplin orang-orang gila kerana telah menggilakan semua orang gila menjadi gila...

Anonymous said...

Jawatankuasa Disiplin Orang Gila
Pengerusi : Tulang Besi
Setiausaha : Tulang Berkarat
AJK : Tulang Bengong, Tulang Bengang, Tulang Beracun, Tulang Beroyang

Jawatankuasa ini akan bersidang pada esok SabtuAhad jam 25.01 minit di Wad Gila untuk perbicaraan Tulang Besi

Tulang Besi said...

CYbertrooper UMNO baru dapat elaun. Tu yang galak macam beruk kat sini tu.

Berapa bulan ni? Lebih dari biasa ke?

penyokong PR said...

PENCACAI UMNGOK KORANG JANGN SIBUKK LAAA KAT SINII
SOHH PI JAUHHH KAT BLOG KORANGG SENDIRI YANG KAKI KELELNTONGG TUU
PERKARA NI UTK ORG PAS DAN ORG PR
SAJA KO TAK YAH LA NK BUAT PROVOKASII KAT SINII LAAAAK

Anonymous said...

TB..

Statement ko cukup contradict antara satu sama lain. Pertama;

"Dan bukti yang diberikan oleh Al Banjari itu sudah tentu cukup untuk memastikan tindakan disiplin dikenakan ke atas Timbalan Presiden PAS."

Statement yang ko buat di atas seolah-olah ko dah pun tengok rakaman dan yakin mencukupi untuk pendakwaan sedangkan ko tak tgk lagi rakamannya sepertimana ko mengaku sendiri

"Tak tapi Al Banjari dah CONFIRM beberapa kenyataan yang dibuat oleh NAsa dan Hasan Ali."


Soalannya.. macammana ko buat tuduhan rakaman itu cukup sebagai bukti sedangkan ko pun tak tgk lagi rakamannya?????

Ko sudah menghukum orang itu melanggar displin sedangkan ko tak tgk bukti lagi...!!!!!! tapi hanya berdasarkan satu blog yang memboldkan warna kuning bagi statement dari blog lain yang tak tentu sahih atau tak..... ashtagfirullah...

Tulang Besi said...


"Dan bukti yang diberikan oleh Al Banjari itu sudah tentu cukup untuk memastikan tindakan disiplin dikenakan ke atas Timbalan Presiden PAS."

Statement yang ko buat di atas seolah-olah ko dah pun tengok rakaman dan yakin mencukupi untuk pendakwaan sedangkan ko tak tgk lagi rakamannya sepertimana ko mengaku sendiri

"Tak tapi Al Banjari dah CONFIRM beberapa kenyataan yang dibuat oleh NAsa dan Hasan Ali."
.

Takda contradict pun. Kau mimpi ke?

Anonymous said...

Allah... susah nak faham betul budak TB ni.. patut sengal semacam...

Anonymous said...

Kesian betul aku tengok kat Tok Guru Nik Aziz, bayangkan isu perpaduan yang diletupkan nya rupanya isu lapuk. Apa ke kena? Patutlah balik awal. Jauh-jauh datang, senang-senang ditempelak.

Che Det dah kata, berhentilah sebab bila dah tua-tua begini, senang sensitif dan mudah nyanyuk tanpa disedari (seperti dia).

Itu nasihat yang paling baik dan pada anda langau-langau yang mengelilingi TGNA, cukuplah jangan guna tuan guru untuk agenda politik anda. Ini hal hidup mati dan maruah orang tua yang telah banyak berjasa kepada PAS.

Anonymous said...


October 30, 2009 11:17 AM
Delete
Anonymous Anonymous said...

Kesian betul aku tengok kat Tok Guru Nik Aziz, bayangkan isu perpaduan yang diletupkan nya rupanya isu lapuk. Apa ke kena? Patutlah balik awal. Jauh-jauh datang, senang-senang ditempelak.
.

Lapuk pun dapat la Hasan Ali and the geng mengadap JK Disiplin PAS.

Tulang Besi said...

Soalannya.. macammana ko buat tuduhan rakaman itu cukup sebagai bukti sedangkan ko pun tak tgk lagi rakamannya?????.

sebab aku percaya kat Al Banjari. Kau kata Albanjari tipu ke?

Nizam Mahmud said...

Roslan SMS juga mesti dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin PAS kerana:

1. Menjemput seoranng blogger yang mengaku adalah pengikut ajaran yang telah diwartakan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan sebagai sesat lagi menyesatkan.

Hasan Ali juga mesti di hadapkan pada Jawatankuasa Disiplin dan DIPECAT dari jawatan Exco Agama Negeri Selangor kerana:

1. Dengan menjemput pengikut ajaran sesat ke rumah, beliau sudah memperakui ajaran tersebut walaupun diwartakan sesat oleh Majlis Fatwa Kebangsaan.

2. Tugas beliau sebagai Exco Agama hendaklah menasihati pengikut ajaran sesat ini agar bertaubat ataupun menahan pengamal ajaran sesat ini. Tetapi ini tidak, malah dijemputnya ke rumah untuk mendengar propaganda fitnah beliau terhadap kerajaan PR Selangor.

keraspedal said...

kesian kepada blogger pro TGNA @antI UG....

sering dimaki walaupun sebarkan berita yang benar..

wa fikir,pembaca yang sibuk duk maki blogger anti Ug ni tak sedar apa yang ditimpa PAS sekarang..yang mereka tahu,kita buat provokasi untuk menjahanamkan PAS sedangkan mereka takut untuk menerima kebenaran yang pahit bahawa ada segelintir pemimpin atasan PAS yang berlaku khianat kepada parti...

Tulang Besi said...

Saya sokong Nizam Mahmud. Tapi, saya yakin dia akan dipanggil juga sebab JK Disiplin akan memanggil semua orang dalam PAS Selangor.

Roslan SMS/Agen UMNO ni akan mengadap juga, inshaalah.

Sebenarnya, keseluruhan kepincangan Hasan ALi ni bermula dari Roslan SMS yang tidak bijak itu.

Abu Farhan said...

Laporan beliau adalah:

a. Isu kerajaan Perpaduan antara Pas dan Umno ini sebenarnya telah di bincangkan oleh seluruh pimpinan atasan Pas. Nik Ajis tiada dalam perbincangan ini.
b.Seluruh Pimpinan Pas lah yang mencadangkan idea Kerajaan Perpaduan ini. Di ketuai oleh Haji Hadi sebagai Presiden dan seluruh majlis tertinggi
Pas.
c.Hussam memainkan peranan yang besar dalam membawa agenda Anwar meresap dalam politik Pas.

TB,

Menurut kata2 hang, menurut alBanjari ada 3 statement kat atas.
Apa isunya dengan statement pertama dan kedua? Apa asas kepada tindakan disiplin berdasarkan statement pertama dan kedua?

memburukkan TGNA? mana statement pertama ada cakap macam tu. Kalau tak ada dalam mesyuarat boleh dimaksudkan dengan memburukkan TGNA, then something is wrong with you. dah tak hadir, takkan nak kata hadir.

Mengatakan seluruh pimpinan PAS mencadangkan idea kerajaan perpaduan? masa tu S/U Dato' KJ. Boleh tanya dia. Kalau minit mesyuarat mengesahkan seluruh pimpinan setuju, apa isunya. Takkan itupun nak dihadapkan ke j/k disiplin.

Yang aku nampak kalau nak dijadikan isu pun adalah tuduhan terhadap Husam. Tapi takkanlah ini pun nak masuk jawatankuasa disiplin. Aku pernah jugak dengar statement negative Husam berkenaan Nasha. Benda one to one macam ni tak payah masuk j/k disiplin la. Meletihkan.

Nizam Mahmud said...

Kepada ahli-ahli Muslim Bloggers Alliance.

Oleh kerana kamu semua berketuakan seorang Presiden yang mengaku menjadi pengikut ajaran sesat, maka dengan ini saya meminta:

1. Penukaran serta merta nama Muslim Bloggers Alliance kepada Sesat Bloggers Alliance (SBA)

2. Berhenti serta merta dari mengaku sebagai pendakwah mahupun pembela Islam. Cuba suruh Presiden kamu itu bertaubat terlebih dahulu seperti yang diwartakan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan.

Sekian, Terima Kasih.

Rujukan:

Murahguru58 mengaku mengikuti ajaran sesat

http://mahaguru58.blogspot.com/2006/07/tariqat-naqsyabandiah-sufi-mureeds.html

Fatwa Majlis Fatwa Kebangsaan 2000

http://www.mail-archive.com/islah-net@yahoogroups.com/msg06556.html

Tulang Besi said...

GOMO,

Kau berani bersumpah dengan nama Allah, wallahi wabillahi watallahi, bahawa apa yang kau laporkan dibawah adalah benar dan sama sekali benar dan tidak ada penipuan.

1.0 TERKINI- Sah Pas Akan Keluar Dari Pakatan PembangkanTERKINI- Sah Pas Akan Keluar Dari Pakatan Pembangkang (http://www.papagomo.com/2009/10/terkini-sah-pas-akan-keluar-dari.html)

2.0 Live Dari Hassan Ali- Khalid Samad Perlu Disingkirkan Dari PAS http://www.papagomo.com/2009/10/live-dari-rumah-hassan-ali-khalid-samad.html

3.0 Isu Bongkar Al Banjari-Fitnah dari Sudut Mana Artikel Gomo? http://www.papagomo.com/2009/10/isu-bongkar-al-banjari-fitnah-dari.html

Aku mintak kau bersumpah dalam blog ini Gomo kalau kau yakin dengan dakwaan kau.

Anonymous said...

Jangan fanatik keapada Nik Aziz, kalau nak fanatik gak tubuh parti NikAziz. Pas bukan Nik Aziz dan nik aziz bukan pas. Takkan sebabkan Nik Aziz tak stuju abis semua pemimpin-peminpin tertingi pas hendak dibuang atau didisplinkan.

kembara putih said...

TB tolong buat poll siapa Adun yang paling layak ganti Hassan Ali.

Anonymous said...

parti nik aziz tu pas la. apasal cybertrooper umno ni bengap sgt

cybertrooperumnotptakdptelaun said...

kalau parti nik aziz tu pas, bawa berbincang la, kalau dah ramai nak baik ngan umno ....baik la ngan umno la. kalau tidak, tubuh parti baru PNA(Parti Nik Aziz) senang skit nak baik ngan anwar ka kit siang ka...

Nash Ar-Rawy said...

Badan yang tertinggi sekali di dalam PAS adalah Majlis Syura Ulamak yang mengatasi Presiden dan Setiausaha Agung Pas, Ini berbeza dengan Umno; Ustaz-ustaznya duduk bawah ketiak RosmahNajib. Justeru itu polisi dan halatuju PAS di pantau oleh Mursyidul Am PAS. Maka sebarang polisi statement mestilah mendapat endorsement Mursyidul AM dan sama sekali tiada bisa mendahului Mursyidul Am dan keputusan syura Majlis Sura Ulamak . Pemimpin boleh pergi dan datang spt Asri dan Nakhaie .Namun polisi dan halatuju PAS bukan di putuskan oleh selain daripada Majlis Syura Ulamak ; Mursyidul AMlah yang di pertanggungjawabkan supaya tidak dipatuk ular dua kali dalam satu lubang(UBN) ibarat melepaskan 'anjing tersepit" dan sekarang ''The sinking ship" InsyaAllahu THE ONLY CHOICE IS PAKATAN PILIHAN RAKYAT "(www.perakexpress.com )

Tulang Besi said...

Anonymous cybertrooperumnotptakdptelaun said...

kalau parti nik aziz tu pas, bawa berbincang la, kalau dah ramai nak baik ngan umno ....baik la ngan umno la. kalau tidak, tubuh parti baru PNA(Parti Nik Aziz) senang skit nak baik ngan anwar ka kit siang ka...
.

Nak buat apa masuk mulut buaya.

Sama UMNO pun korang khianat. Inikan pulak kitorang.

Korang bukan boleh percaya punya manusia.

harumtr said...

Albanjari tu maksum ke?

Tulang Besi said...

Blogger harumtr said...

Albanjari tu maksum ke?
.

Skrg ni kau kata Albanjari tipu atau tidak.

Cuba jawab soalan aku.

cybertrooperumnotptakdptelaun said...

ooo tak caya,... ye la ye la ok.

Tapi dalam sistem ke parti an, tak leh ikut idea kita ja. kalau Presiden nak, Timb Presiden pun nak, SU pun Nak, etc2 pun nak. Kena ikut la. Nak Buat EGM pun baru lg pemilihan dan depa dah menang pun.

Tapi takpa la kalau pemilihan depan korang nak sokong Azizan cam nik aziz kata tu ...aku pun sokong jugak. la ni biaq pi dulu la.

Anonymous said...

Aku tertarik dengan komen Abu Farhan...ye tak ye jugak, apa penghinaannya kalau itu saja yang diungkapkan oleh Ust Nasha....takkan kalau TGNA tak ada dalam mesyuarat nak kena tipu kata ada pulak...mcm mana bila tak ada dikatakan tak ada menjadi suatu penghinaan....
aku pening dengan hang TB.

Cuba komen sikit...

"Abu Farhan said,

memburukkan TGNA? mana statement pertama ada cakap macam tu. Kalau tak ada dalam mesyuarat boleh dimaksudkan dengan memburukkan TGNA, then something is wrong with you. dah tak hadir, takkan nak kata hadir.

Mengatakan seluruh pimpinan PAS mencadangkan idea kerajaan perpaduan? masa tu S/U Dato' KJ. Boleh tanya dia. Kalau minit mesyuarat mengesahkan seluruh pimpinan setuju, apa isunya. Takkan itupun nak dihadapkan ke j/k disiplin.

Yang aku nampak kalau nak dijadikan isu pun adalah tuduhan terhadap Husam. Tapi takkanlah ini pun nak masuk jawatankuasa disiplin. Aku pernah jugak dengar statement negative Husam berkenaan Nasha. Benda one to one macam ni tak payah masuk j/k disiplin la. Meletihkan."

Anonymous said...

Bodoh lah hang ni TB, konon nak buat laporan takdak pun nama, no ahli bukan satu yang cukup untuk mengatakan hang ni buat laporan. Pirah..
nak buat kontroversi nak glmour la konun. Balik tanam jagungla.munafik. Kalau berani bagilah nama siap no ic dan alamat..
Aku cabar hang

HangNadim® said...

KAH!KAH!KAH! Dalam banyak2 komen yg diposting oleh babi2 UMNOBN, yg kat bawah ni paling lawak dan macam sial:

"Bodoh lah hang ni TB, konon nak buat laporan takdak pun nama, no ahli bukan satu yang cukup untuk mengatakan hang ni buat laporan. Pirah..
nak buat kontroversi nak glmour la konun. Balik tanam jagungla.munafik. Kalau berani bagilah nama siap no ic dan alamat.. Aku cabar hang"
oleh Anon 11:31 PM

KAH!KAH!KAH! Bodo btul laaa mangkuk sekor ni ... dah bagi nombor ahli tu dah cukup laaaa bodo!! Tu menunjukkan dia tu ahli PAS. Dorang boleh cek laaa data dia base on nombor ahli tu. Puuuunya laa bingai babi2 UMNOBN neh.

Woit Barua!! Yg ko sebuk nak nombor IC ngan alamat mamat tu pasal apaa? Ko dh syok ke dengan dia? Ceh!! Pegi main jauh2 laaa ... spesis babi are not welcome here!

jgnjami said...

steady TB.cuma relek sikit pasei cybertrooper dumnos sebab depa ni ramai.i suggest better just dont reply to their comments. membuang your masa dan tenaga.your articles dah cukup kuat untuk memberi info kepada grassroots untuk dapatkan view alternatif tentang apa yg tengah jadi dalam PAS.

cuma aku berharap besok JK Disiplin Tuan Ibrahim jgn buat style dumno.sampai dah basi baru nak selesai siasat.

Anonymous said...

betul..semua pimpinan PAS perlu dihadapkan ke JK displin..

TB takyah..sbb dia bkn pimpinan..dia pencacai

harumtr said...

Mungkin menipu mungkin jugak silap faham. Sebab dia akui yang bukan dia sendiri hadir perjumpaan tu. Yang hadir MRK bukan dia.

Anonymous said...

HAJI HADI kena turun dari jawatan presiden...

dia yg bawak gagasan tu

TURUN HADI... TURUN !!

Anonymous said...

Studio AT

Lembaga Disiplin putuskan Hasan Ali tidak bersalah - Presiden PAS.

Oleh : AdukaTaruna


"Lembaga disiplin dan kesemua AJK memutuskan Hasan Ali tidak bersalah dalam tuduhan menjalinkan kerjasama dengan UMNO. Namun begitu, PAS menegaskan kesemua pihak semua tidak lagi menimbulkan satu persepsi yang menghala ke arah kerjasama dengan UMNO."
http://adukataruna.blogspot.com/2009/10/lembaga-disiplin-putuskan-hasan-ali.html

Anonymous said...

Tulang besi juga perlu dihadapkan Jawantankuasa Disiplin orang-orang gila kerana telah menggilakan semua orang gila menjadi gila...


kepada bapak yang menulis,
saya sangat bersetuju hadapkan tulang besi dlm JK Displin sebab tak lama lagi di akan GILA....lebih teruk dari gila TALAK

Anonymous said...

Jawatankuasa Disiplin Orang Gila
Pengerusi : Tulang Besi
Setiausaha : Tulang Berkarat
AJK : Tulang Bengong, Tulang Bengang, Tulang Beracun, Tulang Beroyang

Jawatankuasa ini akan bersidang pada esok SabtuAhad jam 25.01 minit di Wad Gila untuk perbicaraan Tulang Besi


tuan,
tolong daftarkan nama saya pada sidang ini.
saya nak tengok mcm mana rupa si gila tulang besi ni. agak je jenis yang suka londeh kain ke???atau tak suka pakai pakaian dlm

Anonymous said...

Woit Barua!! Yg ko sebuk nak nombor IC ngan alamat mamat tu pasal apaa? Ko dh syok ke dengan dia? Ceh!! Pegi main jauh2 laaa ... spesis babi are not welcome here!

ASTAFIRULLAHALAZIM, mengucap panjang sedara. agaknya sedara yang babi kot...

Anonymous said...

TB, Boleh tak tolong siasat???
Dengar kabar ada seorang trooper UMNO/dan kalu tak silap saya biasa juga mengacau banyak blog PR, yang amat akrab dengan si Sharizat tu, sampai boleh singgah ke rumah tengah malam buta, betui ke????

Anonymous said...

Hai Tulang Besi,

Saudara macam sayang sangat PAS, tetapi ada ramai SB yang tunjuk sayang pada PAS, tetapi sebenarnya dia SB.

Kalau buat tesis, dan nak lulus, tunjukkan sumber rujukan yang sah. Kalau hanya hearsay, dan boleh tulis tesis, Pak kaduk pun boleh dapat PhD (s), berlambak le PhD Pak Kaduk.

Saudara ada kepakaran bermain dengan sentimen dan emosi. kalau benar ikhlas, jumpa pimpinan dan bawa bukti. Kalau bukti dari blog, GoBlog le namanye.

Anonymous said...

NIZAM MAHMUD:

hang baik sangat ke.
perangai sama macam tb juga......awat hang pun ada berdendam kesumat ke.

jgn suka berdendam nizam mahmud, nanti termakan diri hang sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.