Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, November 5, 2009

Buat Dialog Dengan Pimpinan2 Kawasan Untuk Sebar Fitnah

Apa sudah jadi dengan Hasan Ali? Apa sudah jadi dengan DEwan Harian Negeri Selangor? Pada Mat Zain, pada Wan HAsrina, pada Iskandar Samad, pada Khairuddin Osman? Apakah mereka tidak takut neraka? Tidak takut dosa berbuat fitnah? Tidak takut pada balasan dari Allah SWT?

Izinkin saya menaqal contoh fitnah dari blog zainulfaqar

"Ketika diminta mengulas tentang mengapa Khalid dan Saari Sungip dibuang dari Dewan Harian PAS Selangor, beliau berkata
1. Fahaman mereka terlalu liberal
2. Mereka bersetuju untuk melaksanakan p/raya PBT sedangkan PAS Pusat tidak merestuinya. Hassan berhujah jika ianya dilaksanakan, maka orang Melayu di Sabak Bernam dan Kuala Selangor lah yang akan menjadi majoriti ahli majlis PBT. Khalid dan Saari berhujah “let got it, kita perlukan ahli-ahli majlis yang berwibawa dan layak untuk menduduki kerusi ahli majlis”.
3. Isu bantuan kerajaan negeri terhadap sekolah swasta/agama. Mereka bersetuju dengan cadangan exco DAP untuk menyamaratakan bantaun tersebut.
4. Isu ganti tanah kepada kuil-kuil. Jika didapati ada kuil-kuil yang haram dan hendak dirobohkan, maka kerajaan negeri hendaklah menggantikan dengan tanah yang baru. Termasuk lah tanah-tanah yang dimiliki oleh MAIS. Mereka bersetuju.
5. Isu pembinaan Pusat Kebudayaan Cina di sebelah masjid baru yang dibina di suatu tempat. Pada mulanya tanah tersebut hanyalah 2-5 ekar tetapi diminta oleh exco DAP tambahan tanah sehingga menjadi 15-18 ekar tanah yang bernilai RM 3.8 juta (kalau tidak silap). Mereka bersetuju.
6. Penguatkuasaan enakmen Islam. Mereka tidak bersetuju kerana ianya merupakan enakmen zaman UMNO memerintah. Hassan berhujjah enakmen itu adalah berkaitan tangkap khalwat, zina, yang bercumbu-cumbuan, orang minum arak etc. Beliau dengan sinis mengatakan “tak kan perkara ini pun tidak boleh sedangakn enakmen yang hendak dikuatkuasakan itu adalah standard dengan negeri-negeri lain”.Jawapan saya ialah semua ini pembohongan yang amat NYATA. KESEMUA isu diatas berlaku SELEPAS Khalid Samad dan Saari Sungip dipecat dari Dewan Harian Negeri Selangor.

Misalnya, isu penguatkuasaan enakmen islam itu timbul hasil dari Hasan Ali meminta Ronnie Liu letak jawatan. Semua orang tahu, isu arak di Selangor berlaku SELEPAS Khalid dan Saari dipecat dari DEwan Harian PAS Pusat.

Isu Pusat Kebudayaan Cina juga isu baru selepas Khalid dan Saari sudah tiada dalam Dewan Harian.

Jadi bagaimana Khalid dan Saari sebab-sebab di atas boleh dijadikan sebab pemecatan Khalid Samad dan Saari kerana Khalid dan Saari sudah tidka duduk dalam Perhubungan Negeri lagi pada waktu itu. Bukankah ini satu PEMBOHONGAN dan FITNAH?

Ustaz Mat Zain juga mahu mencuba menyebarkan jarum dan racun beliau. Dalam mengulas Tahaluf Siyasi, beliau mahu menekankan PAS berpegang teguh dengan Islam. Tapi, takda pula Mat Zain terangkan bagaimana pula usaha membawa PAS berkawan dengan UMNO. Bukan UMNO itu sekular juga?

Patutlah Mat Zain telah ditengking oleh salah seorang peserta dan beliau terpaksa duduk hasil dari tengkingan itu. Beliau lah Ketua Dewan Ulama Negeri yang paling tak guna. Muka tak malu ke, dulu naik turun Selangor minta tanda tangan pimpinan Kawasan untuk memecat Hasan Ali, sekarang ni jadi penyokong kuat Hasan Ali pula. Sesiapa yang terlibat dalam PAS Selangor tahu bahawa MAt Zain adalah agen kepada Ustaz HArun Taib yang telah di boo di dalam satu ceramah di Kemaman.

Kerja Mat Zain ni selama ini melawat Kawasan dan menyebarkan fitnah. DUlu waktu Barisan Alternatif kerja beliau takda lain menyebarkan keraguan dan kebencian pada Barisan Alternatif. Sekarang ni sebar fitnah pasal PAkatan Rakyat pula. Kerja Mat Zain ni memang sebar fitnah. Sebab tu dalam sebuah mesyuarat Agung Kawasan Kuala Langat, perwakilan telah meminta pencalonan dibuka semula untuk jawatan Ketua Dewan Ulama Kawasan kerana mereka tidak mahu Mat Zain terus menjadi Ketua Dewan Ulama Kawasan mereka. Mat Zain mana ada aktif kat Kawasan dia lagi. Orang kat Kawasan tak suka dia.

Cerita kononnya DAP mencadangkan Pusat IT Antarabangsa yang untuk dijadikan Pusat Hiburan di Puchong dan Shah Alam bukan sahaja fitnah tetapi juga pelik. Ini kerana apa kena mengena Pusat IT Antarabangsa dengan hiburan? Juga, maklumat yang saya dapat, cadangan ini tidak pernah dibincangkan dalam mesyuarat exco.

Penolakan DAP kepada Enakmen Syariah Selangor juga pelik. Ini ekoran dari kenyataan HAsan Ali menyuruh Ronnie Liu letak jawatan. Padahal, idea mengharamkan arak di Selangor datang dari PAS Shah Alam pimpinan Khalid Samad. Apa yang Hasan Ali buat untuk Islam sepanjang beliau menjadi Exco Agama pun? Yang kita lihat Roslan SMS dari membawa Wira buruk sekarang sudah bawa Sorento. Wow!!!!

HAsan Ali pula mahu mengungkit bahawa beliau telah hilang lebih RM10 juta kerana berada dalam PAS. Kita tak nak soal la mana Hasan Ali dapat RM10 juta tu, tapi cukup saya ingatkan Hasan Ali bahawa sewaktu beliau mahu masuk PAS, Tok Guru telah memberi amaran kepada beliau. Malahan, Tok Guru telah menasihatkan beliau supaya jangan masuk kerana ujian dalam perjuangan ini terlampau berat, tapi HAsan Ali masih berdegil.

Akhir sekali, Hasan Ali berani menuduh Tok Guru berbohong. Berani kata Tok Guru bukan Tuhan dsbnya.

Sapa Hasan Ali dalam PAS berbanding Tok Guru. Sepanjang sejarah PAS, 40 tahun darinya mempunyai Tok Guru Nik Aziz dalamnya. Hasan Ali masuk PAS hanya selepas peristiwa Anwar Ibrahim dipecat.

Akhir kata, PAS Selangor akan lebih aman dan tenang dan lebih komited pada Pakatan Rakyat dengan ketiadaan Hasan Ali, Roslan SMS, Wan Hasrina, Mat Zain, Khairuddin Osman, Usop Ludin, Cikgu Rasedi dsbnya.

BUANG SEMUA FRAKSI UMNO DARI PAS
Share on whatsapp

48 comments:

 1. pls la TB jgn di layan malik dan pencacai fraksi umno dan cybertroopers umno ni,susah kami nak baca komen2.nanti kami malas baca jadi korang syok sendiri pulak so pls dont layan org2 ni.

  saya quote apa TB tulis sprt di bawah
  "Kerja Mat Zain ni selama ini melawat Kawasan dan menyebarkan fitnah. DUlu waktu Barisan Alternatif kerja beliau takda lain menyebarkan keraguan dan kebencian pada Barisan Alternatif."

  pada tahun tahun 2000 di markas kamiada jemput ustaz mat zain buat ceramah dalaman...memang tepat apa yg TB cakap,saya dan beberapa jemaah bangun dan tanya ustaz mat zain kenapa kutuk DSAI padhal waktu itu kami join PAS dan kenal PAS di sebabkan isu DSAI dan adun kami menang kerana isu ni juga,dia jawab dengan kalut lalu beberapa jemaah termasuk saya bangun dan keluar markas dan itu adalh kali terakhir cawangan saya panggil dia.

  ReplyDelete
 2. Kepada Tulang Besi,

  sila padam komen yang tidak berkaitan dengan topik semasa.

  Komen-komen yang tidak berkaitan sengaja dibuat supaya dapat mengalih perhatian pembaca ke benda yang lain.

  Jika perkara ini berterusan, mesej yang cuba disampaikan tidak sampai kepada pembaca. Tetapi apa yang telah berlaku hanya perbualan kosong di antara PAS vs UMNO

  ReplyDelete
 3. Minta pada Malik dan cybertrooper UMNO pergi tempat lain.

  Di sini bukan tempat babi cari makan

  ReplyDelete
 4. Akhir kata, PAS Selangor akan lebih aman dan tenang dan lebih komited pada Pakatan Rakyat dengan ketiadaan Hasan Ali, Roslan SMS, Wan Hasrina, Mat Zain, Khairuddin Osman, Usop Ludin, Cikgu Rasedi dsbnya.

  YA ALLAH,
  KAMI BERMOHON DAN BERMUNAJAT KEPADAMU DGN SERENDAH2X HATI, KAU SELAMATKANLAH MEREKA YG TERSENARAI DI ATAS DRP HASUTAN, UMPATAN, DENGKI KHIANAT N FITNAH PECACAI UPAHAN MURAHAN BLOGGER TB. KAU SELAMATKAN NIAT MURNI MEREKA INI DRP MUSUH DLM SELIMUT N GUNTING DLM LIPATAN INI. AMIN

  ReplyDelete
 5. Tb, aku baru bercakap dengan zainul tentang posting dalam blog dia. Dia kata ada 4 orang yang ada rakaman itu? Tapi dia tak bagi aku dengar> Nak tanya secara jujur engkau adaker rakaman itu? kalau ada boleh aku dengar?

  ReplyDelete
 6. Dia kata ada 4 orang yang ada:1, Zainul sendiri 2) Khalid Samad 3. Tuan Ibrahim Tuan Man 4) dia tak kata siapa. Tapi aku rasa Husam kot?
  Engkau ada ker?

  ReplyDelete
 7. wan hasrina tidak mendpt tempat di kawasan ampang lagi...hanya menjadi ajk biasa saja di cwangan...tu pun sbb tak ramai ahli yg hadir sewaktu perlantikan ajk cawangan...

  ReplyDelete
 8. aku tengok kau sangat berdengki kianat kepada roslan sms, kenapa ya. sebab kau jaki ye dia pakai sorento. apa ada kaitan bro, byk bersabar, sedara kau izaham toyota harrier tu ap macam, duit mana ya

  ReplyDelete
 9. salam TB
  Wan Hasrina tu bukan ke suaminya MOhd Razain Mohd Noor, kemane senyapnye suami dia tu, nape Wan Hasrina tu dah jadi fraksi UMNo, ade ape2 ke

  ReplyDelete
 10. dia sendiri tak dengar...dia ambil pula dari blog org...blog org tu pun owner dia tak dengar sendiri...pastu dia buat kesimpulan sendiri bahawa Hasan ali and the geng menipu dan nak masuk neraka!

  kah..kah...kah...inilah kefasiqan si Tulang Babi la'natullah!

  ReplyDelete
 11. kau juga dengki kan hassan ali ada duit. kenapa kau dengki ke.

  semua kau tak boleh tengok jika orang lebih dari geng kau ye. kenapa sebab depa tak dapat bagi kau apa-apa ka

  kesian kat kau. so komen lah baik-baik sikit kat hassan ali tu.

  ReplyDelete
 12. dia sendiri tak dengar...dia ambil pula dari blog org...blog org tu pun owner dia tak dengar sendiri...pastu dia buat kesimpulan sendiri bahawa Hasan ali and the geng menipu dan nak masuk neraka!

  kah..kah...kah...inilah kefasiqan si Tulang Babi la'natullah!

  saya dah kata. tb sedang menerima nasib n balasan dr Allah. cuba bagi komen yg dia sendiri tulis dlam blognya
  "Wednesday, October 28, 2009
  Minta Nik Abduh Tunjuk Siapa Yang Berbohong"

  kita suruh dia bersumpah jika artikelnya benar, berdolak dalik sampai matipun tak berani.

  ini kan pula jika munta bukti.
  apa macam tulang babi. puas hati kau sekarang terkena batang hidung kau sendiri

  ReplyDelete
 13. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 14. maaf tapi saya takda lagi buat masa ini. KAlau ada saya pasti akan publish kan

  ReplyDelete
 15. Delete
  Anonymous Anonymous said...

  dia sendiri tak dengar...dia ambil pula dari blog org...blog org tu pun owner dia tak dengar sendiri...pastu dia buat kesimpulan sendiri bahawa Hasan ali and the geng menipu dan nak masuk neraka!
  .

  Saya telefon sendiri tuan punya blog dan beliau kata beliau dengar dan beliau bertanggungjawab atas apa yang beliau tulis.

  Pergilah saman Zainul Faqar kalau berani.

  ReplyDelete
 16. Anonymous Anonymous said...

  aku tengok kau sangat berdengki kianat kepada roslan sms, kenapa ya. sebab kau jaki ye dia pakai sorento. apa ada kaitan bro, byk bersabar, sedara kau izaham toyota harrier tu ap macam, duit mana ya
  .

  Bau 3 bulan memerintah dah pakai Sorento.

  Tak heran ke?

  Kalau zaman Tunku dulu, orang mcm ni dah kena tangkap dengan BPR.

  Zaman tunku tu zaman sekular, zaman politik suku agama suku.

  ReplyDelete

 17. Minta Nik Abduh Tunjuk Siapa Yang Berbohong"

  kita suruh dia bersumpah jika artikelnya benar, berdolak dalik sampai matipun tak berani.

  ini kan pula jika munta bukti.
  apa macam tulang babi. puas hati kau sekarang terkena batang hidung kau sendiri
  .

  Marahnya CYbertrooper UMNO bila geng mereka diserang.

  Kahkahkah jelas siapa musuh kita sekarang ni

  ReplyDelete
 18. tb,
  lain kali kalu tak ada bukti jgn pandai ceduk2x.

  tak baik nama nya. n jgn paksa orang lain pula bersumpah2x jika kau ada bukti.

  contoh:
  "Wednesday, October 28, 2009
  Minta Nik Abduh Tunjuk Siapa Yang Berbohong"

  kena sedar sikit. jgn nak cepat popular n glamor cara tak sihat. tak baik tu bro.

  ReplyDelete

 19. YA ALLAH,
  KAMI BERMOHON DAN BERMUNAJAT KEPADAMU DGN SERENDAH2X HATI, KAU SELAMATKANLAH MEREKA YG TERSENARAI DI ATAS DRP HASUTAN, UMPATAN, DENGKI KHIANAT N FITNAH PECACAI UPAHAN MURAHAN BLOGGER TB. KAU SELAMATKAN NIAT MURNI MEREKA INI DRP MUSUH DLM SELIMUT N GUNTING DLM LIPATAN INI. AMIN
  .

  Saya pernah pegang jawatan dalam Perhubungan Selangor la.

  Kau pegang jawatan apa?

  ReplyDelete
 20. Bau 3 bulan memerintah dah pakai Sorento.

  Tak heran ke?

  Kalau zaman Tunku dulu, orang mcm ni dah kena tangkap dengan BPR.

  Zaman tunku tu zaman sekular, zaman politik suku agama suku.

  bro, aku dah kata,
  kau memang tak senang ngan roslan sms. dia mesti lebih bijak n berhemah dr kau kan. kau tu kerja apa, kerja kondem orang je. dia bekerja untuk rakyat. saudara kau izaham tak pula kau bangkitkan. kenapa dia kaya rayaa sangat ke atau makan duit pasc.....

  ReplyDelete
 21. Saya terpaksa delete komen dari cyber trooper UMNO sebab kat sini bukan tempat babi cari makan

  ReplyDelete


 22. Bagi Fakta Kamu...
  Jangan Sampai Orang Anggap Kamu Kaki FITNAH..
  Tak Kan Orang PAS Kaki FITNAH..
  Jangan Bagi Gambaran Buruk Tentang ISLAM Dengan Cara Kamu Yang Buat FITNAH..

  Mana Statement Dato Paduka Yang Dato Paduka Nak Saman SIASAH???
  .

  Akhbar Siasah boleh jadi bukti ke?
  Bukan Ketua Editor Siasah ni memusuhi Husam Musa.

  Macam kita nak tanya pasal Nabi Musa, tapi kita petik cakap Firaun.

  Itulah standard bukti si Malik ni

  ReplyDelete
 23. Malik

  Artikel kau bawak tu cuma TUDUHAN sahaja dari akhbar Siasah kepada Husam Musa.

  Yang peliknya akhbar2 lain TAKDA pulak lapor mcm dia lapor?

  Padahal semua akhbar buat liputan atas Persidangan DUN KElantan

  ReplyDelete
 24. Husam Nak Saman Siasah?

  Semalam ada kawan lama telefon saya. Saya pun agak terkejut dia telefon kerana dah lama tak bercakap. Saya pun berborak lama dengan dia. Dan tiba2 isu Husam Musa dan Siasah ditimbulkan.

  Dia kata mengikut maklumat yang dia dapat dari kawan2 dia dia di Kelantan, Husam Musa sedang bersedia untuk menyaman Siasah. Saya tanya kenapa? Dia kata lain yang dia sebut lain yang akhbar Siasah lapor.

  Saya mulanya terkejut juga bila Suyuti lapor dalam blog dia, bertajuk "Husam Hayati Semangat Unity Government". Dalam hati kecil saya berkata mesti ada sesuatu yang pelik ni.

  Rupanya betul. Memang Husam tengah marah (mengikut kawan saya ni) Bukan setakat tu, dia pun kena belasah dgn ramai blogger juga. Contoh "Bodoh Punya Husam" dengan "Go Fly a Kite".

  Bagi saya, oleh kerana berita ni datang dari Akhbar Siasah yang ditadbir oleh Suyuti maka kita semua wajib "MERAGUI"nya. Saya dah tulis berapa kali dan berapa kali dedah si Suyuti penipu.

  Jadi, kalau betul lah maklumat kawan saya ni, siap lah kau Suyuti. Masuk mahkamah lagi la kau.

  Tulang Besi

  ReplyDelete
 25. Pada pencacai UMNO nama Malik ni, baca tulisan saya ni balik.

  Kau minta bukti, tapi pada mulanya pun aku dah kata sumber aku cuma cakap2 dari kawan saya.

  ReplyDelete
 26. Saudara TB harus bijak untuk memoderate hujah pembahas di blog anda bagi menjaga integriti blog anda. Kebanyakan hujah tidak mempunyai taraf nilai pemikiran yang baik. Saya jangka mereka ini semua pengacau untuk mengdiskredit kewibawaan anda dengan hujah bertaraf orang tak siuman ataupun taraf pelajar tadika. Beri peluang pada pembahas yang kritis terhadap hujah premis yang anda kemukan dan bukan bukan kutukan personaliti anda. Kalau tidak nanti ramai yang akan meninggalkan blog anda kerana mual ,membaca respon yang megunakan bahasa yang vulgar.

  pemerhati

  ReplyDelete
 27. Akhbar Siasa boleh jadi bukti ke?

  KAHKAHKAHKAH Kau pun penipu jugak Malik sebab kau bangsa UMNO, memang kau bangsa penipu.

  ReplyDelete
 28. Mana Bukti Dato Husam offer wakil UMNO jadi Timbalan Exco?

  Siasah tak boleh pakai.

  ReplyDelete
 29. common TB

  saya dah fed up dgn komen pencacai ini.

  kalau saudara tak moderate atau membenarkan pencacai umno ni berleluasa, saya dah malas nak baca komen2 even your comments.buang masala


  setakat ini sejak 6 bulan saya melayari blog tuan ni, konsisten dgn apa yg berlaku dan kami ahli PAS kat bawah ni tahu so tolongla moderate sikit komen2 ni.

  ReplyDelete
 30. Sekali lagi saya cakap pada Malik yang bengong ni.

  Apa sebab nak saya bagi bukti sebab saya tak kata pun DATO HUSAM CONFIRM akan saman Siasah.

  Saya kata saya DENGAR DARI KAWAN saya Dato Husam akan saman Siasah.

  Faham tak bezanya?

  ReplyDelete
 31. memanglah sesiapa yang bersama sama dengan perjuangan Islam kerugian material tu terpaksa dihadapi.Cuma mengapa perlu ungkit perkara ini? Bukan Hasan ALI yang rugi mcm tu..Org lain pun turut sama menerima akibatnya.Rugi sekarang dan untung kemudian.Samada Allah bagi untung kat dunia dan akhirat..INilah perangkap syaitan yang kita perlu jaga.Jik atidak habis amal amal kita selama ini bila ianya diungkit

  ReplyDelete
 32. aku nak ulang tanya 1 perkara, yg si Tulang ni tak pernah bagi bukti atas fitnah yg dia tulis..

  aku quote "Sesiapa yang terlibat dalam PAS Selangor tahu bahawa MAt Zain adalah agen kepada Ustaz HArun Taib yang telah di boo di dalam satu ceramah di Kemaman."

  hoi si Tulang, ko boleh tolong bgtau siapa yg bagi tahu ko pasal Ustaz Harun kena boo...bila dan di mana ?
  jgn berlagak mcm ko ade kat situ mase tu...

  aku dah confirm dgn Haji Ismail Harun (Abang Weil) Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman dan Haji Hanafiah Ramly@Mat, Timbalan YDP PAS Kemaman sendiri...perkara Ustaz Harun Taib kena boo ini TIDAK berlaku...memang ko ni kaki FITNAH la Tulang...

  jgn diulang-ulang fitnah ko tu...kelak akan makan diri...

  ReplyDelete
 33. aku dah confirm dgn Haji Ismail Harun (Abang Weil) Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman dan Haji Hanafiah Ramly@Mat, Timbalan YDP PAS Kemaman sendiri...perkara Ustaz Harun Taib kena boo ini TIDAK berlaku...memang ko ni kaki FITNAH la Tulang...

  jgn diulang-ulang fitnah ko tu...kelak akan makan diri...
  .

  Aku pun confirm dengan kepimpinan PAS di Terengganu juga. Mereka yang lapor pada saya.

  Maklumat yang saya dapat, peristiwa ni berlaku sewaktu ustaz Harun berceramah dengan Anwar Ibrahim di Kemaman. Ianya sebelum bulan posa tahun ini.

  ReplyDelete
 34. .

  the old devil ali true colors are beginning to show ...

  ... pressure him more so that the devil in him reveals itself.

  .

  ReplyDelete
 35. Mana Bukti Dato Husam offer wakil UMNO jadi Timbalan Exco?

  Siasah tak boleh pakai.

  tb, kau pun sama gak 2x. melapur jika geng kau setuju. bila minta apa yg patutm kau tak bagi

  ReplyDelete
 36. ""aku dah confirm dgn Haji Ismail Harun (Abang Weil) Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman dan Haji Hanafiah Ramly@Mat, Timbalan YDP PAS Kemaman sendiri...perkara Ustaz Harun Taib kena boo ini TIDAK berlaku...memang ko ni kaki FITNAH la Tulang...

  jgn diulang-ulang fitnah ko tu...kelak akan makan diri....""

  Bengong, aku ada sendiri dalam majlis tu. Memang Harun Taib kena boo la. Orang kata, "Sudah la, lama sangat berucap tu" Lepas tu Harun Taib bukannya nak berenti, dia pergi lawan cakap pula dengan penonton.

  ReplyDelete

 37. tb, kau pun sama gak 2x. melapur jika geng kau setuju. bila minta apa yg patutm kau tak bagi
  .

  Saya lapor apa yang kawan saya kata. Saya tak kata pun KONFIRM Dato Husam akan saman Siasah.

  Ada tak?

  ReplyDelete
 38. terdetik dihati saya bahawa Dr Hasssan Ali ni sebenarnya bukan pemimpin yang berkaliber.Mentaliti beliau masih lagi mentaliti pegawai kerajaan yang masih lagi taat pada UMNO.

  Tindakan dan kenyataan semberono beliau menunjukkan beliau sebeanrnya tidak bulat kepada perjuangan Islam.

  ReplyDelete
 39. Tentang isu² nie pula bagaimana komen anda TB?


  3. Isu bantuan kerajaan negeri terhadap sekolah swasta/agama. Mereka bersetuju dengan cadangan exco DAP untuk menyamaratakan bantaun tersebut.
  4. Isu ganti tanah kepada kuil-kuil. Jika didapati ada kuil-kuil yang haram dan hendak dirobohkan, maka kerajaan negeri hendaklah menggantikan dengan tanah yang baru. Termasuk lah tanah-tanah yang dimiliki oleh MAIS. Mereka bersetuju.

  ReplyDelete
 40. ""aku dah confirm dgn Haji Ismail Harun (Abang Weil) Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman dan Haji Hanafiah Ramly@Mat, Timbalan YDP PAS Kemaman sendiri...perkara Ustaz Harun Taib kena boo ini TIDAK berlaku...memang ko ni kaki FITNAH la Tulang...

  jgn diulang-ulang fitnah ko tu...kelak akan makan diri....""

  Bengong, aku ada sendiri dalam majlis tu. Memang Harun Taib kena boo la. Orang kata, "Sudah la, lama sangat berucap tu" Lepas tu Harun Taib bukannya nak berenti, dia pergi lawan cakap pula dengan penonton.

  AKUPUN ADA PADA MASA TU... YG BOO TU ADALAH 2 3 ORANG SEBAB DARI DULU TAK PUAS HATI KAT DIA... AKU KENAL SIAPA DIA...

  ReplyDelete
 41. Kalau Tahaluf Siyasi ni satu konsep
  yang baik,mengapa Ustaz Mad Zain tk
  ajar pada orang Islam yang bukan dr
  kalangan penyokong Pas.Biarlah Ana bocorkan apa pengertian Tahaluf Siyasi yang diajar Ustaz Mad Zain;
  "Tahaluf Siyasi membawa makna kerjasama harakah Islam dengan mana-mana pergerakan lain yang tidak bermatlamatkan Islam di dalam perjuangannya. Kerjasama ini boleh terjadi di dalam apa jua bidang yang dipersetujui bersama untuk sama-sama menghadapi musuh yang sama".Ustaz Mad Zain jarang bantai Umno dalam kuliahnya;bukan makna Dia ni mulut baik;tetapi PKR yang dibantainya.Kalau ajaran Hang tu benar kenapa takut dirakam statement.Berani kerana benar,takut kerana salah.Mana Ustaz Mad Zain di Bagan Pinang.Tak ada pun.Duduklah di Markas Ulamak bagan Pinang full time kalau betul2 sayang dekat Pas,ni dok buat Kuliah Haraki bagi ahli keliru.Kata2 walak pun Ana dengar diperkenalkan Ustaz Mad Zain.Masa Ustaz Fadzil Noor tak adapun perkataan ini kerana sebagai seorang pemimpin yang hebat Dia rela ditegur.

  Hassan Ali dulu sibuk nak suruh orang walak kepadanya tetapi Dia pun tak walak kepada pimpinan pusat yang menyuruhnya berdiam diri.Kalau nak mebela diri bukan di depan penyokong walaknya tetapi di hadapan Jawatankuasa Pas Pusat.
  Ana nampak Hassan Ali adalah seorang pemimpin Pas yang tidak ikhlas dalam perjuangan,patut disingkirkan.

  ReplyDelete
 42. 3. Isu bantuan kerajaan negeri terhadap sekolah swasta/agama. Mereka bersetuju dengan cadangan exco DAP untuk menyamaratakan bantaun tersebut.
  4. Isu ganti tanah kepada kuil-kuil. Jika didapati ada kuil-kuil yang haram dan hendak dirobohkan, maka kerajaan negeri hendaklah menggantikan dengan tanah yang baru. Termasuk lah tanah-tanah yang dimiliki oleh MAIS. Mereka bersetuju.
  .

  Semua isu tu pun lepas Khalid dipecat dari Dewan Harian PAS.

  ReplyDelete
 43. TB,
  Satelah membaca dan meneliti 44 komen yang dibuat berkaitan dengan tajuk: "Buat dialog....",ana terfikir tentang keadaan PAS dinegeri Selangor.Takkanlah tak ada orang yang dapat membezakan yang mana kaca yang mana intan.Takkanlah tak ada orang yang punya "kematangan berpolitik" dinegeri Selangor dan takkanlah tak ada pihak yang punya t.... untuk membetulkan keadaan disebuah negeri yang dianggap "maju".
  Ana berkata begini sebab diwaktu Pilihanraya Kecil Bagan Pinang,markas PAS Selangor diselimuti dengan banner gambar Hassan Ali dan Hadi Awang seolah-olah mereka berdua yang jadi calun diBagan Pinang.Orang Bagan Pinang pun naik heiran.Yang kecoh ni bukan ramai pun.Sudah pun dikenal pasti.Apa lagi tendang saja mereka keluar.Habis cerita.

  ReplyDelete
 44. TO BLOGGER TB....
  Omg..i just cant imagine how immature are u when u were writing all these information...please DONT create a big mess in this party... as u said u USED TO BE a member of the House in PErhubungan Selangor...but all these seem to be FAKE!

  may i quote this..

  YA ALLAH,
  KAMI BERMOHON DAN BERMUNAJAT KEPADAMU DGN SERENDAH2X HATI, KAU SELAMATKANLAH MEREKA YG TERSENARAI DI ATAS DRP HASUTAN, UMPATAN, DENGKI KHIANAT N FITNAH PECACAI UPAHAN MURAHAN BLOGGER TB. KAU SELAMATKAN NIAT MURNI MEREKA INI DRP MUSUH DLM SELIMUT N GUNTING DLM LIPATAN INI. AMIN....

  ReplyDelete
 45. hudzhulfa,
  Anta nak berdoa,doalah,tak siapa nak tahan dan itu hak anta.
  Tapi Allah SWT telah berfirman:"Tak siapa boleh mengubah nasib sesuatu kaum itu,terkecuali kaum itu sendiri".Ahli PAS Selangor sendiri wajar meneliti,mengkaji,menganalisa dan buat "Tahaluf Siyasi" sendiri(bukan yang dibuat oleh Us.Mad Zain) untuk menentukan "yang mana kaca dan yang mana intan" dikalangan pemimpin-pemimpin PAS Selangor.Jangan termakan budi,nanti body tergadai.Jangan termakan cakap nanti dapat hujung pangkal lesap.Pandang dan lihat betul-betul agar tak terpilih bahalul.

  ReplyDelete
 46. """"aku dah confirm dgn Haji Ismail Harun (Abang Weil) Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman dan Haji Hanafiah Ramly@Mat, Timbalan YDP PAS Kemaman sendiri...perkara Ustaz Harun Taib kena boo ini TIDAK berlaku...memang ko ni kaki FITNAH la Tulang...

  jgn diulang-ulang fitnah ko tu...kelak akan makan diri....""

  Bengong, aku ada sendiri dalam majlis tu. Memang Harun Taib kena boo la. Orang kata, "Sudah la, lama sangat berucap tu" Lepas tu Harun Taib bukannya nak berenti, dia pergi lawan cakap pula dengan penonton.

  AKUPUN ADA PADA MASA TU... YG BOO TU ADALAH 2 3 ORANG SEBAB DARI DULU TAK PUAS HATI KAT DIA... AKU KENAL SIAPA DIA...""

  Aku Jawab:

  Akhirnya mengaku jugak puak nih Harun Taib kena boo. Ramai la boo la. Tapi Harun Taib kepala angin, pergi melawan bebudak tu kat atas pentas. Tak ke bengong pemimpin macam tu. Memang patut kena boo pun dari dulu sebab low-class standard punya pimpinan. Pimpinan PAS Terengganu taraf macam Harun Taib yang panas baran, susah nak berbincang, susah nak turun kat bawah, tak reti ekonomi, dan malas membaca.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.