Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, November 29, 2009

"Kolonel Mat" tu Adalah Task Force 2010 laa.

Kalau nak sebut Task Force 2010 (TF2010), orang kampung susah nak ingat. Sebab perkataan dia bukan perkataan inggeris yang orang kampung biasa terdedah. Dan meman semenjak august tahun 2009 lagi kita sudah tahu pergerakan TF2010 memang mengarah kepada menjatuhkan Tok Guru. Dan sememangnya nama Arifahmi telah disebut oleh mereka berulang-ulang kali.


Segala penyiasatan dari SPRM ini dimulakan oleh pihak2 JPM atas respon kepada tindakan Tok Guru mempersoalkan serta meminta 3 orang agen perpaduang di Pusat dibersihkan sama sekali.

Dan yang amat mereka takut adalah agen utama mereka, yakni di Selangor itu, terkorban dahulu. Ini kerana beliau adalah komponen kepada perancangan mereka yang paling utama kerana tanpa beliau perancangan TF2010 akan menemui kegagalan.

BAgaimana mereka boleh menambah sokongan mereka di kalangan perwakilan dan pimpinan2 PAS Kawasan kalau tanpa "pengeras". Dan "pengeras" itu hanya boleh datang dari wakil Selangor mereka.

Demi melemahkan usaha membuang wakil Selangor TF2010, maka isu Arifahmi ini DIPERCEPATKAN meletupnya. Jadi, diharap orang akan melupakan isu pembersihan geng perpaduang dari PAS Pusat.

Sekarang nampaknya seperti Tok Guru berada dalam keadaan bertahan. Apa yang diharapkan oleh TF2010 dan geng Perpaduang adalah supaya isu kejahatan geng Perpaduang tidak lagi diingati oleh para perwakilan dan ahli PAS.

Bagi saya, Tok Guru mesti naikkan kembali isu pembersihan Geng Perpaduang ini demi menyelamatkan PAS.

Kemelut Kelantan dan "geng Perapaduang" di PAS Pusat adalah sepupu sepipit. Mereka adalah saling terkait dan kaitan mereka terletak di Jabatan Perdana Menteri.

Ia bukan isu yang berpisah antara satu sama lain. Maka Tok Guru tidak boleh menjadi lemah semangat atas isu PMBK ini. Ini kerana "target" utama TF2010 adalah di PAS PUsat dan bukannya Kelantan.

Kelantan adalah satu "diversion" semata-mata. Yang paling utama adalah menyelamatkan 3 agen Perpaduang yang telah dinamakan oleh Tok Guru dalam entri blog beliau tempohari.

Jangan hilang hala tuju, wahai Tok Guru. Pembersihan geng Perpaduang di PAS Pusat wajib diteruskan demi mengagalkan perancangan UMNO dan Barisan Najis.

Juga, artikel dari Kickdefella itu bagus kerana tujuannya untuk melindungi imej arwah bapanya. Tapi saya yakin, Tok Guru tiada niat untuk menamakan bapa Kickdefella sebagai dalang di belakang konspirasi ini.

Wallahualam bissawab

Tulang Besi

10 comments:

Anonymous said...

Bro, i pun dok cakap dengan my husband jangan le dok baca sangat blog blog UG nanti confuse! It's very true what you said its a diversion from the main issue which is geng perpaduang dan mungkin juga pasal rpyalti minyak dan macam- macam lagi le! Your article are eye opener for those who seek the truth!

mawaddah said...

Wahai Tulang besi, you and your gang is losing this war!!! selamat tinggal husam and da gang.

Anonymous said...

aku pun pelik n terperasan jugak dgn senario politik sekarang ni! Bertubi-tubi serangan peluru sasar n sesat ke pendakwah, golongan ulamak atau seangkatan mengalahkan perang ke 'ayah pin'.Apa jahat sgt ke TGNA atau teruk sangat ke pemerintahan kerajaan 'PR' yg baru berusia setahun jagung? Kalaulah nak dibandingkan dgn kejahatan kerajaan 'BN' slama 50 tahun memerintah?I can smell something fishy here...B careful pejuang PAS sejati, skali serang hendap diarahkan oleh 'Jeneralnya' akan tergolek lah satu lagi kerajaan rakyat tanpa kita sangka seperti apa yg berlaku di Perak..terloponglah kita mcm tengok filem 2012..

Anonymous said...

Woi bro,
Dengar sini baik2
1. TGNA tu asyik cakap berlapis dgn sepuluh makna macam loyar buruk
2. Konon bijak mantik, balaghah dsb. Woi orang yg dengar/baca bukan nak pikir pasl tu semua
3. Seorang pemimpin, ulama.... tak boleh cakap benda yg menyebabkan orang tak paham
4. Tak payah bela TGNA sebab dah tahu jawapannya nanti.... tentunya mcm kata Fatah dan Nasarudin tt.
5. Task tak task force pun ternyata PAS korup dan semua dakwaan terhadap UMNO berlaku dalm PAS
6. Lu pikir sendiri...

Anonymous said...

Apabila ada Kolonel Mat, mesti ada ketuanya yang berpangkat Jeneral. Mesti juga ada pembantu-pembantu yang berpangkat Leftenan Kolonel, Mejar, Kapten, Leftenan, Sarjan Mejar dan sebagainya.

Anonymous said...

Saudara Tulang Besi

Membaca blok saudara membuatkan saya amat kagum dengan kesungguhan saudara. Ada saja "twist" pada setiap cerita mengenai pari kesayangan saudara PAS yang saudara dapat ketengahkan. Saudara ini tak ada kerja lain ke?

Isu "Kolonel Mat" ini dilahirkan oleh Nik Aziz. Biarlah dia yang terangkan dan tak perlu saudara pula yang cuba menerangkannya umpama saudara ini Setiausaha Akhbar Nik Aziz pula.

Apa kena "kolonel Mat" dengan Task Force 2010? Isu masalah Ariffahmi jadi meletup apabila didedahkan oleh Kickdefella. Apa saudara ingat selama ini kickdefella ini agen TF2010 ke? Dia ni dulu kalau hentam Pak Lah kaw, kaw. dan dia juga pengikut setia Husam dan Husam pula dari kumpulan Erdogan yang anti UG. Mana logik nya isu kekusutan dalam PAS sekarang disebabkan oleh TF2010?

Saya pasti kalau menggunakan segala usaha gigih saudara untuk menjual barang, saya jamin saudara sudah pun akan jadi kaya raya sebab saudara begitu gigih dalam kerja2 saudara. Tapi sayang......

Kepala saya dah berserabut habis (confuse) tentang hal Nik Aziz ini. Suruh sahaja Tok Guru kita tu berdiam diri dan kalau boleh letak jawatan saja sebelum "credibility" beliau hilang terus di mata rakyat Malaysia.

Lancang Biru

Anonymous said...

muncul satu lagi website baru yg memfirnah Husam. harap beri perhatian kerana al-banjari, Manjung mari, Saynotomunafiqin menyebarkan kandunagn fitnah dari website ini

http://kebenaranpahitbaginafsu.blogspot.com/

Grand Marquis said...

kolonel mat tu mengikut kickdefella ialah bapa beliau yang telah meninggal pada tahun 2003.

So what is ur take on this?

Chicken Feet aka KaKiaYam said...

But TB, from the reading of blogs, i am of the impression that TGNA are surrounded with ppl that are not supportive of him. Ppl like his son-in-law and his own son! The views of these ppl sounds more like pro unity gov.

What is going on here? (I may be wrong, just a general perception) It will be very distressing to know that these ppl that are extremely close to TGNA are of the UG faction...sigh...

Anonymous said...

Isu asalnya masalah kicdefella dgn menantu NA. Kenapa plak TB nak kaitkan dgn unsur lain lak. Jd saya dah dpt bc pemikiran TB ni.Kamu mmg ada niat jht dgn PAS.Bro, nk reka cerita logik la..ni nmpak ko merepek ni.

_ besi tembaga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.