Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, November 26, 2009

Nasihat pada Manjung Mari dan Aduka Taruna dari Tulang Besi

Bertaubatlah. Saya faham kita semua manusia dan boleh buat kesilapan. Saya tahu siapa yang jemput korang ke Kelantan. Siap disediakan transportasi dgn tempat tinggal. Siap dijanjikan itu, siap dijanjilkan ini.
Kemudian perkara pertama yang mereka bagitau ialah “Husam nak gulingkan Tok Guru, Arifahmi dan Pertahan Tok Guru dari kena guling”. Lepas tu dibawa lah jumpa orang itu, dibawa jumpa orang ini. Konon nak jadi saksi bahawa Husam ada agenda jahat nak guling Tok Guru.

SEEMUUAAAA tu fitnah. Macamana Husam nak guling Tok Guru kalau Husam takda “support” dari PAS Pusat? Hari ni Tok Guru digulingkan, Geng2 Terengganu terus akan namakan Taqiyuddin (misalnya) atau Nik Amar ke, atau Ustaz Ahmad Yaakob sebagai ganti. Watikah perlantikan ganti Tok Guru ini akan tiba-tiba sampai ke Istana Air Mata dengan bantuan Task Force 2010. Husam baru nak angkat sumpah, nanti kena halau balik.
Husam anak didik Tok Guru Nik Aziz. Beliau difitnah dan dinista teruk sebab UMNO tak boleh nak rosakkan imej Tok Guru. Jadi, UMNO rosakkan imej Husam Musa. Husam tak mungkin nak gulingkan Tok Guru sebab kalau dia buat begitu, imej dia akan jatuh merudum macam nangka busuk.

Dan kita tahu siapa yang sebar fitnah Husam nak guling Tok Guru ni. Masa akan menentukan identiti si pembuat fitnah ini. Tunggulah, tak lari gunung dikejar. Patah sayap bertongkat paruh, namun gunung yang tinggi terus didaki.

Sekarang zaman internet. Di Kota Baru, kedai kopi buruk pun ada Wi Fi. Apa benda buruk yang Husam buat, dalam sekelip mata akan sampai ke pengetahuan majoriti rakyat Kelantan. Projek Wifi tu pun projek PAS di Kelantan sehingga peniaga2 Kelantan terikut ikut sekali.

Ingat tak masa Nozula Mat Diah dan geng2 UMNO beliau membuat laporan BPR pada Husam Musa dengan bergantung kepada laporan2 dari blog Mohammad Sayuti Omar (editor Siasah yang sudah hendak bankrap tu). Husam disiasat atas bawah kiri kanan. Akhirnya, BPR hanya mendapat satu bil air yang berjumlah RM220 yang tertunggak 6 bulan. Dan, BPR mahu mendakwa Husam atas bil air tertunggak tapi tak jadi.

Laporan Norzula tu selonggok dan terdiri dari kesemua fitnah yang dilayangkan ke atas Husam Musa selama ini oleh musuh-musuh dalam Husam Musa. Tapi akhirnya terbukti fitnah KESELURUHANNYA (bil air tu tidak termasuk dalam laporan BPR Norzula Mat Diah).

Menyebabkan Norzula Mat Diah kena mintak maaf secara terbuka dalam Berita Harian seperti di bawah:



Untuk laporan lanjut, sila baca di sini

Semua Manusia Tidak Maksum Kecuali Nabi Muhammad SAW (dan Nabi Isa AS bila Baginda turun nanti)

Nasihat saya pada Manjung Mari dan Aduka Taruna dan bloggers seangkatan dengannya, marilah kita menyedari kembali kepada kebenaran.
Buang yang keruh, ambil yang jernih.

Tak perlulah memanjangkan fitnah-fitnah ini lagi. Semua orang boleh tertipu dengan fitnah hatta orang itu baik macamanapun.

Cumanya, inilah pengajaran kepada bloggers semua supaya berhati-hati dengan “Patih Karma Wijaya” yang cukup ramai dalam PAS. Anggaplah ini satu bentuk tarbiyyah dan pengajaran kepada kita betapa banyaknya “munafiqeen” dalam PAS. Kalau zaman Nabi SAW pun ramai Munafiqeen, inilkan pula zaman kita ni.

Dan Aduka Taruna. Berentilah nak serang Tok Guru Nik Aziz pulak. Kembali lah ke pangkal jalan. Memang Tok Guru tersilap, tapi Tok Guru bukan Nabi dan Rasul dan beliau sanggup membetulkan kesilapan beliau.

Mari kita hidupkan kembali kempen kita menjahanamkan Fraksi UMNO/Balachi Task Force 2010 dan halau mereka dari PAS bersama-sama.

TAKBEERRRR!!!!!

Tulang Besi

27 comments:

Anonymous said...

patut tambah juga saynotomunafiqeen & pinkturtle pasal terlibar dalam membawa & menyebarkan fitnah tersebut

Anonymous said...

masuk ni dah berapa kali Aduka taruna tu kena nasihat/tegur..

bukan setakat malaysian waves, dah banyak blog, web blog yang yang sebelum ni tegur/kritik si At tu, termasuk la blog2 otai..

baru ni, Wak Al-banjari dah tegur coz AT terbit artikel fitnah dalam blognya...kali ni, blog ni plak..

adeh, AT...disebabkan nak lariskan blog, sanggup ko hina perjuangan PAS..lepas satu satu isu kau cipta dan sebar...nampaknya kau masih belum matang...kau tak sedar, tindakan kau tu bukanlah bersifat profesional....

harap semua ambil pengajaran...

-pak mat

arjuna said...

setuju...sokong100%...

Sebal said...

Salam, wah, kesian dech lho sebab tak dapat p kelantan free..gue udah baca blog Nik Abduh nad Sheieh..wah tambah hanget donk..umno tak perlu susah payah sekarang untuk ambil alih kelantan..sebab kelantan akan jatuh ke tangan BN dgn mudah ..jeng jeng..sebab krisis anak bapak and the geng yang marah dgn pembantu-pembantu ayahanda..macam kata penarik beca ..harimau terluka ..kesian pembantu ayahanda..sebab d entam kiri kanan..dan yang paling kesian husam d entam selama dua tahun...tapi gue tak nampak pun dlm blog husam dia kias org yang entam dia..dlm blog dia selalu citer sesuatu utk kebaikan rakyat kelantan..dari pertanian hinggalah royality..yang Nik abduh and the geng tulis blog kias or kenen ke HUsam..eloklah husam p duduk d KL aje..
.NA kata kenapa tak cakap direct ke ayah dia klo tak setuju..kenapa perlu d blog kan ..dia pun sama ma..kenapa d issue dlm blog..awat tak cakap direct aje ma ke HUSAM and shieh..memang org muda ni tak bijak dlm politik..org melayu ni klo bergaduh..macam org perempuan susah mau baik maaa..TGNA kata kena belajar and ikut cara org cina dlm berpolitik..kita tengklah seminggu ni akan sebuk d blog dgn ulasan and entam meng entam pasal ulasan blog NA..lawan- jangan tak lawan..TB, macamana dgn saman anta...gue ingat MGG piller..berjuta d saman olih VT..yang kenyang linggam..MGG Piller sesen pun tak bagi ke VT...lho pun akan jadi macamtu kot...eloklah lho tukar nama property lho ke anak and isteri lho aje dari sekarang...

Anonymous said...

bagi saya Aduka Teruna agak berkecuali dalam hal kelantan ini.

Blog pro-pas & anti-UG yang kuat menyerang/memburukkan Husam adalah saynotomunafiqeen & Manjung Mari. Inilah yang memelik & memeningkan saya pasal pendirian mereka bertukar 180 darjah...apa info yg depa dapat?

MSO tak yah ceritalah...

Pinkturtle menyerang tapi pendekatannya lebih kepada membela Tok guru.

Anonymous said...

sokong artikel ni..

kalau korang nk tau, AT bukanlah dalam barisan penyokong PAS..dia hanyalah atas pagar..

apa pun, atas pagar sekalipun, kita patut tegur dan kritik kalau salah..jgn jadi mandul sehingga dikatakan tegur org atas pagar seolah2 nafikan jasa mereka ketika mengundi PAS...kalau begitu, penyokong umno pun ada undi PAS, so tak perlu hentam/kritik mereka kalau buat salah??

sepatutnya disetiap blog, selain diletakkan ruangan link untuk penyokong PAS atau PR, diletakkan juga ruangan link untuk golongan 'atas pagar' ni, kita asingkan, barulah senang kita nak nilai mereka....

wan_munirah said...

kononnya cara depa tu ganas la, anak muda kononnya..tu tunjuk belang tu...habis semua nak dihamunnya termasuk TGNA dan sehabat nabi.....

hai dunia2...

Anonymous said...

pak mat...

wa x tahu sejauh maner lu follow blok aduka teruna...

bagi wa komen lu tu sampah...

-toyong-

Anonymous said...

toyong..

lu mungkin faham yang tersurat dari n3 tulang besi ni, tapi lu xdapat tangkap yang tersirat disebalik n3 tulang besi ni..

apa yang aku komen dalah berdasar yang tersirat artikel tulang besi, aku dapat tangkap apa yg cuba dimaksudkan..aku juga antara folower blog AT...

kalau kau kata komen aku sampah, serupalah kau kata artikel tulang besi, wak albanjari dan lain2 sampah, pendek kata, lu telah masuk dalam tong sampah untuk men'sampah'kan orang lain...

fiki-fikirkan..

-pak mat

bumblebee said...

bro, wa respek lu nyer idea, etc. dan wa bukan mau bela adukataruna. tp wa rasa, lu punya tuduhan, sgt baseless.

kalau tuan tak keberatan, apa kata tuan ajukan bukti kepada pertuduhan tuan dlm artikel tuan yg nih.

adukataruna sudah reply tuan nyer artikel dimana tuan menuduh aduaktaruna memfitnah husam.

Tulang Besi...

Lu tunjuk gua artikel gua yang mana tuduh Husam nak gulingkan TGNA. Pergi mampos sama Husam atau TGNA. Pedulik hape gua. Matlamat gua ialah Islamic State. Gua ikut laluan gua sendiri. Gua tak berbaiah dalam mana2 kumpulan.

Lu tunjuk artikel mana dan fikrah mana yang membuktikan gua tuduh Husam nak gulingkan TGNA; dalam blog gua. Gua maki Husam sebab dia bangang. Bawak kickdefella masuk PMBK, tak payah datang opis, laporan kepada exco padahal gaji PMBK bayar. Bodoh piang tetap bodoh piang. Aishah salah tetap gua kata salah, inikan pula Husam. Pergi mampos sama dia.


dan lagi..

3. Tunjukkan bukti2 tuduhan lu kepada reader lu. Lu orang politik, ahli PAS di mana pengundi memerlukan persepsi yang baik untuk undi PAS.

4. Gua telah kemukakan hujah gua untuk readers gua. Gua tak perlukan pengundi.

Gua tunggu respon lu. Choww...

Anonymous said...

sekarang anak tok guru bilang Datuk Husam Musa pencetus kacau bilau PAS Kelantan.. APALAH NI !!! PAS dlm ambang PECAH jika TOK GURU undur !!! saya cucuk kau, kau cucuk saya.. inilah wabak penyakit gila kuasa UMNO dah tanam dlm PAS !! DATUK HUSAM, steady man... gua sokong lu...

LeeZ said...

Hmmmm first time baca blog AT tu memang saya dah ragu2 dah... blog UMNO ke apa ni??? that was my FIRST impression...

cucu chemat melaka said...

hei at...cilaka lu berani lu maki nik aziz...klu gua jumpa dan kenal lu gua ingat lu ni layak di sebat dgn penyapu yg telah di rendam air longkang selama 7 hari 7 malam...kalu sebat kat muka lu lu punya suer siau....lagi bertambah....lu punya mulut betel2 mcm sial tak ubah mcm mulut perempuan jalang yg jual cibai kat kg jawa kat melaka tu...lu ni betul2 baruah musibat penyapu burok penyapi kontot...khakkk puihhhht

Sebal said...

salam, gue last year amat terpengaruh dgn AT ni..cebai betul mamat ni..semua Tok Guru and pimpinan PAS d maki hamun dia..

Tapi selepas gue berpeluang berjumpa and makan siang dgn pimpin PAS termasuk TGHH ..d luar negeri..sebab gue kerja d luarnegari..gue tanya TGHH and pimpinan pasal issue-issue yg berserabut d kepala gue..gue udah cooldown and mula gue betulkan semua kefahaman gue pasal issue-issue tersebut..memamng AT tak ada adap bila berkata-kata dgn pimpinan..semua d makinye..dia aje yg betul.

Anonymous said...

harap nasihat ni direnung oleh Aduka Taruna dan Manjung Mari...mso,pinkturtle n sayno2munafiq pun,harapnyer sedar la jugak...skang ni,mari renung tulisan nik abduh pulak...

sapien said...

AT memang biadap tahap melampau. Kalau dia bukan ahli PAS pun janganlah memaki hamun TGNA sebegitu rupa. Kalau orang yang macamni berjuang untuk Islam dah lama mampus kena rejam dengan batu. Dalam bab sembahyangpun disuruh berjamaah sebab nak dapat pahala lebih inikan pula bab berjuang untuk Islam. Tak kemana la kamu tu AT balik-balik jadi semut dalam balang gula saja. Fikir lah sendiri maksudnya.

neo said...

org yg selalu menceritakan keburukan org lain ,menghina dan memfitnah..akan dapat balasan begitu juga.,so krg tk pyh la nak terasa kalu kena hina..sebb peel krg sama je...semua ni ada lah petunjuk allah pada manusia yg takbur n rasa dia bagus..terima lah dgn hati yg terbuka termasuk nik ajis..sama2 lah kita fikir...pintu taubat masih terbuka..alhamdulillah.

neo said...

ini semua adalah petunjuk dari allah..terima lah yg allah tkan redho dengan politik yg menyongsangkan ajaran islam.

Anonymous said...

wow tulang nasihatkan AT laa

camne la AT ni nak dengar nasihat kay. dah kau sendiri kencing berdiri, nak suruh dia jgn hentam pemimpin pas tapi kau tu yg ngaku ahli pas presiden sendir kau bodohkan

kau sorang je pandai. nah sekarang tak pasal2 kena bodohkan dengan budak gampang macam AT ni

amik kau!!

Manjungmari said...

Salam Sejahtera..

Anony 12:26

salahkah aku bertukar 180%, sebab aku berpendirian, itu pasal aku tak mau Husam jadi pimpinan PAS...

hang tengok, Anak Tok Guru pun sebut dah lama dah, sebelum muktamar lagi...

Anonymous said...

aku pas selangor bagilah makan blogger2 ni.kesian aku tengok melalak siang dan malam.aku harap penulis pergilah jumpa mb negeri pakatan.kau pergilah mengemislah mintak projek atau PRO parti atau setpol ke...kah..kah..kahh.akal macam jamban taik.kah.kah.kesian aku tengok penulis yg gila glemor ni.kah..kah

Roslan said...

Aduka Taruna sampah. Blog dia tak ada fakta, tak ada benda baru, sebaliknya hanya dipenuhi dengan mencarut sahaja. Sapa yang baca blog dia, memang tak akan dapat benda-benda yang bermanfaat. Orang macam ni memang mudah kena beli. Sekarang kena beli dengan bapak perasuah, Ariffahmi dan Nik Abduh.

Hey Nik Abduh, ko ALP PMBK. Jangan cakap banyak, ayat berbunga-bunga. Pergi selesaikan Air Kelantan yang kualiti airnya sangat teruk kat kelantan. Pastu baru cakap agama. Ni semua escapism. Dah tak reti mentadbir, pergi salahkan husam. Ko memang tak layak jadi anak tgna.

Tulang Besi said...

Manjungmari said...

Salam Sejahtera..

Anony 12:26

salahkah aku bertukar 180%, sebab aku berpendirian, itu pasal aku tak mau Husam jadi pimpinan PAS...

hang tengok, Anak Tok Guru pun sebut dah lama dah, sebelum muktamar lagi...
.

Manjungmari,

Kau bertukar atas dasar fitnah. Kau nak menentang husam bukan atas dasar hak, tapi atas dasar fitnah.

Itu bukan tindakan keji ke?

Itu yang diajar Islam ke?

Anonymous said...

"Memang Tok Guru tersilap, tapi Tok Guru bukan Nabi dan Rasul dan beliau sanggup membetulkan kesilapan beliau."


TERSILAP.ye semua manusia ada buat silap dan makhluk mana ada yg sempurna,ini termasuk nabi.cuba perhati betul2 tulisan TGNA,Allah sendiri pun tegur nabi.ini bermakna nabi pun ada silapnya.betul kan?maksum bukan nabi muhammad dan nabi Isa.sila2lah cari dan blajar lagi lebih dlm.

Xenan said...

Gua tak paham..sbb bro nk backup sgt husam, dgn kering ati nyer fitnah Aduka dijemput ke kltn n mcm2.

Manjungmari gua tatau sbb tak knal.Tapi aduka wa knal..n wa berani confirm lu fitnah.Kesian lu.Pasal batang tubuh org lain lu jd penfitnah.

Tayah cita la psl sokong husam ke idak.Ini masalah attitiude lu.Hope its get back to you someday.

tenggiling- said...

aikk..mcm pelik je bunyi AT hentam TGNA..bukan ke dia tu antara yg beria sgt supaya plan derma RM2 biar TGNA dpt pi haji taun depan..kalau dia hentam TGHH tu mg aku angguk kepala betul la..HUSAM ni pun bleh kira dgn jari dia hentam..itu pun lepas kes husam pangkah tang corner idola dia abg. mat sabu masa muktamar aritu..thehehe

Anonymous said...



kepada semua,jangan layan sgt manjungmari. sebab orgnya memang TAK BERAKHLAK!

sebab apa tak berakhlak? sebab mnghasut org,melaga lagakan org, dedah keburukan org,. itu ke contoh akhlak yg baik?? sebut nama ALLAH,,,,dlm masa sama apa yg tuhan larang,itu yg dia buat... itu ke org yg patut kamu semua contoh? jenis tak ada adab dlm penulisan,, mmg jenis yg tak ada peraturan hidup.. sibuk sgt hina ustaz tu,hina ustaz ni.. diri dia pun tak betul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.