Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 18, 2009

Rakaman Dialog Hasan Ali/Nasa Bersama Blogger UMNO dan PAS

Tema pendedahan ini adalah bagaimana perjumpaan2 dalam gelap dengan UMNO boleh bermula yang membawa kepada perpecahan dalam PAS



sambungan:



Boleh download di sini

Tulang Besi


10 comments:

Anonymous said...

UMNO yang hadir pun sorang jer. You cannot interpret that as meeting dalam gelap.

read Mahagu58 on how the meeting took place. banyak blogger Pro UMNO yang tak datang pun.

Majority adalah orang PAS.

Tidak ada pemimpin kanan UMNO yang hadir.

Spin lagi ke. It was just a dialogue, with or without UMNO.

Tulang Besi said...

Yet, blog UMNO lah yang mula-mula memecahkan berita berkenaan perjumpaan itu, betul atau tidak?

Dan pecahnya berita tersebut telah memecahkan rahsia parti

Anonymous said...

nak buat "secret" deal, tak perlu banyak orang.....tak pernah dengar 4 eyes meeting. Ini Hassan manyak kelentong. Sack je...

Anonymous said...

Sdr Rahman.. Bila kau nak dedahkan pulak al kisah tembelang pimpinan PAS K'tan. Baru nampak fair kau punya blog ni. MENDEDAHKAN PENYELEWENGAN YANG BERLAKU TAK KIRA LUAR DAN DALAM. Bila aku baca kickdefella punya blog amat mengerikan. Cerita yang ni orang dah tak ambik pot dah. Semua mata dan telinga tertumpu kat K'tan sekarang ni.

Anonymous said...

anon 12.32

TB orang selangor. jadi dia ceritalah apa kejadian di selangor.

kes kelantan, orang kelantan lebih mengetahuinya.

bongoklah kau ni!!!

zakwan said...

anon 12.32
I think TB is not fully informed of the whole hajj fiasco in Kelantan involvin the Tok Guru n his son in law

4 more info,y don't u go 2 Kickdefella or Jiwo Kelate website

Anonymous said...

Anon 12.32pm,
Rakaman dialog ini melibatkan Hassan Ali dan Nasaruddin Mat Isa dengan blogger-blogger UMNO.In isu Geng UG yang nak tidur sebantal dengan UMNO.Jangan kelirukan orang nak bawa isu Kelantan pulak.
Ana bukan nak sokong TB sangat tapi biarlah kita berbincang isu demi isu.Isu pokok belum selesai,dah nak bawa(baca:kelirukan)isu lain.TB tu ada hanya satu kepala,bukan dua.

Anonymous said...

TB said ; "Dan pecahnya berita tersebut telah memecahkan rahsia parti" Likewise. PAS will do the same, in fact it is each party mission to pecah the opposites secrets. What's new? PAS has been doing it for a long time. Not fair if UMNO does against you?
BTW, It came out from PAS blogs too!

Anon November 18, 2009 3:52 PM
"Rakaman dialog ini melibatkan Hassan Ali dan Nasaruddin Mat Isa dengan blogger-blogger UMNO"

Pembetulan, satu blogger UMNO saja yang hadir!!

Anonymous said...

Salam TB.. merujuk kepada anon 9.59am kata hanya seorang aje UMNO yang datang. Inilah sebabnya dipanggil perjumpaan gelap. Kepakaran UMNO dalam siasah dan tipuhelah melebihi yang lain. UMNO tahu untuk jatuhkan PAS dan PR hanya stu orang sahaja sudah cukup. Abu Bakar Assiddiq pernah menghantar Qaqa ke medan peperangan sebagai bantuan kepada tentera Islam yang memohon bantuan tenaga. Qaqa datang bukan sembarangan tetapi dengan amanah, arahan dan strategik dari ketua.UMNO yang datang itu bukan bawak perut aje. Ini yang tak ada pada PAS. Semua inisiatif kena melalui ketua. Sifat wala' memang betul untuk menjaga kekuatan jemaah tetapi kalauketua lembab, macamana? Kalau nak menang PRU13, buanglah musuh-musuh dalam selimut PAS. Jangan niayai orang bawahan semata-mata beberapa kerat orang kaya yang mabuk kuasa. TB teruskan usaha ini. Jadi pendesak tak semestinya dipuji biar pun betul.

Anonymous said...

Setelah mendengar penjelasan Ust NASA,jelas PAS bertemu setelah UMNO mengajak berbincang.PAS menyambut perlawaan tst hanya sekadar berbincang dgn mana2 pihak demi kebaikan ISLAM.

satu la yg TB selalu silap & tidak faham, berjumpa dgn UMNO bukan bermakna ingin MASUK umno !fhaman itu lah yg menyebbkan TB dan lain2 tak hbs2 memainkan isu lapuk ni. perlu diketahui, lps pilihan raya keadaan terdesak dan kemungkinan penguasaan Islam terhadap negeri2 akn terhapus setelah DAP menang besar. tindakan Presden adalah betul demi ISLAM tertegak di Malaysia..

setelah bebberapa ketika keadaan tenang MB Perak diketuai Nizar (Islam-PAS) Selangor Khalid (ISLAM-PKR) cuma penang mengekalkan status quo (DAP).

perlu diingat DAP pd awl penubuhan krjaan Penang menyatakkan akn bekerjasama dgn PKR shj dlm pentdbirannya.sbg gerakan ISLAM perlu berhati2 dlm politik agar daulat ISLAM tidak terhapus.

-Besi Tembaga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.