Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 6, 2010

Jawapan pada Songkok Putih/Tranung Kite ke atas Artikel Bersiri Beliau Terhadap Tulang Besi

Songkok Putih sedang menulis beberapa siri artikel yang bertujuan untuk mendedahkan siapa Tulang Besi sebenarnya.

Tetapi tahukah pembaca, sewaktu Songkok Putih menulis siri 1,2 dan 3, beliau telah menyatakan bahawa beliau telah meletak jawatan sebagai Webmaster TKO. Kenyataan Songkok Putih itu adalah bertajuk ” Perletakan Jawatan Sebagai Webmaster TKO”.
Tapi, tahukah anda sebenarnya perletakan jawatan Songkok Putih ini adalah satu pembohongan semata-mata.

Berdasarkan email yang saya dapat dari beliau tempohari:Ini bererti yang Songkok Putih ni tak rasa bersalah ke atas pembohongan yang beliau lakukan tempohari. Beliau bukan sahaja berbohong pada saya, tapi pada keseluruhan pembaca Laman Tranung Kite. Kalau di Amerika, pembohongan begini boleh menyebabkan Presiden Amerika sendiri terpaksa letak jawatan. Contohnya, Richard Nixon yang telah berbohong kepada rakyat Amerika kononnya beliau tidak mengetahui orang yang bertanggungjawab terhadap skandal “Watergate”.

Terpulang pada pembaca untuk membuat penilaian ke atas penulisan Songkok Putih ni ke atas saya. Tapi, saya dah buktikan banyak kali, Songkok Putih ni bukan seorang yang boleh dipercayai sama sekali. Berhati-hati lah.

Suka saya ingatkan bahawa saya tidak pernah membuka gelanggang dengan Songkok Putih. Malahan, setiap tulisan saya sebelum ini tidak pernah menyebut nama Songkok Putih. Saya telah bersikap mahu berdamai dengan Songkok Putih. Namun, Songkok Putih telah membuat keputusan untuk memulakan kempen fitnah ke atas saya. Maka, saya terpaksalah mempertahankan diri saya.

JUMPA PIMPINAN DI MEKAH

Songkok Putih ada bertanya kepada saya dahulu adakah saya telah berjumpa dengan Dr Syed Azman dan Husam Musa di Mekah.

Malangnya, jawapan saya Songkok Putih tak sedar atau tak baca. Saya kata saya ada bertemu dengan Dr Hasan Ali di Mekah selepas solat tarawikh. Malangnya, Dr Hasan Ali tidak dapat bertemu lama dengan saya kerana Dr Hasan Ali mengejar waktu mahu bertemu Datuk Zahid Hamidi.

Cumanya, dari pertemuan yang singkat itu, saya masih ingat Dato’ Hasan Ali menjanjikan jawatan yang membawa gaji lebih RM10k kepada saya sekiranya saya mahu kembali ke Malaysia nanti. Masih ada kawan saya yang menjadi saksi sekarang ini bekerja di Jeddah. Sesiapa yang hendak membuat umrah, dipersilakan berjumpa kawan saya itu.

SOALAN SAYA YANG SONGKOK PUTIH TIDAK PERNAH JAWAB

Soalan saya ialah:

"Adakah Songkok Putih setuju PAS bekerjasama dengan UMNO?"

Soalan itulah saya acap kali tanya Songkok Putih tapi sampai sekarang dia tak jawab. Cumanya, dia ambil jalan untuk serang saya dan fitnah saya.

Tak eloklah macam ni.

TUDUHAN TULANG BESI AHLI UMNO TAMAN MELEWAR

Kawan si Songkok Putih ni kata saya ahli UMNO Taman Melewar. Sebelum ni saya dah tunjuk bahawa Batu Api telah memfitnah saya dua kali. Dan saya telah bersumpah juga.
Kali ini saya ingin mencabar Batu Api buat sumpah laknat yang berbunyi:

“Wallahi Wabillahi Watallahi, sekiranya Tulang Besi ini bukan ahli UMNO Taman Melewar, maka aku minta supaya Allah menurunkan laknat ke atas diri aku dan tercerailah isteri aku dengan aku dengan talak tiga”


Kalau Batu Api tak berani bersumpah begini, maka Batu Api ni sah anak beranak Abdullah bin Ubai.

Yang saya tahu, orang seperti Batu Api ni tak boleh jadi saksi dalam mahkamah syariah di atas kefasikan dan kemunafikan beliau menyebar fitnah dan pembohongan. Semoga Allah SWT menurunkan bala kaum nabi Nuh dan Nabi Salleh ke atas beliau di atas segala fitnah yang beliau berikan ke atas saya. Amiinnn

Tulang Besi
Share on whatsapp

9 comments:

 1. "Soalan itulah saya acap kali tanya Songkok Putih tapi sampai sekarang dia tak jawab."
  Tuan TB,
  1.Samalah jugak,bila ditanya adakah kerajaan PR a.k.a.PAS dapat menghapuskan judi dan menegakkan sebuah kerajaan Islam dan seterusnya melaksanakan hukuman HUDUD bila ditakdirkan berkuasa nanti!Hang diam jeee!Tak jawab pun!!!Macammana hang nak ajaq oghang!hangpun sama jugak!!!!!!!Pandai dok kata dan cari kesalahan oghang,tapi hang! 2 x 5 jeeeee!!!!!!
  2.Hang dijanjikan gaji RM10 ribu keatas oleh Hassan Ali!!!Oooo hang rapatla juga dengan Hassan Ali dulu!!!!Kemudian janji tinggal janji!!!!Boleh percayaka kat hang ni!!!Tiada unsur kecewa !Tiada unsur maghah!!Tiada unsur dendam!!!Dari segi undang-undang,kalaulah Hassang Ali itu mati dibunuh!Oghang pertama yang akan ditangkap polis adalah hang!!!
  3.Alahai ada mat junin yang mati berangan!!Kalau tidak lani!!hang!!!Naik merc.S250 baghula!!!Dah kilat set golf la!!!
  Alahai itulah takdir!!!!Hassan Ali tidak berjuang kerana Allah!!!Seghang diaaa!!!-slogan baghu hang lani no!!!!!Siaaaaan!!!!!Umat kecewa rupanya hang ni!!!!!!!

  ReplyDelete
 2. oi kadok. Hasang Ali jumpe semua orang dia bagi janji manis. Berapa orang termakan janji manismu Hasang? Penipu. Maklumlah, motivator. Terbawa-bawa dalam politik.

  Mana boleh percaya. Pemimpin penipu, lagi teruk dari pengemis menipu.

  ReplyDelete
 3. salam

  TKO tu bohong je kene DDOS lerr ape le saje dia offline jap , TKO kaki lebong

  ReplyDelete
 4. Buat yang baik peduli apa dgn orang. Baik balasan nya syurga dan pembalasan paling mulia drp AllaH.

  ReplyDelete
 5. Bagaimana agaknya keadaan malaysia jika diperintah PAS?

  Orang PAS bukan saja bermusuh dengan UMNO malahan bermusuh sesama sendiri tetapi berkasih sayang dengan kafir DAP.

  Begini cara penyelesaiannya, bubarkan PAS.yang mana suka kerajaan perpaduan masuk UMNo . Yang mana bukan masuk PKR atau DAP. bagaimana ok ke?

  ReplyDelete
 6. CIK ANON,umno xyah dibubarkan?..

  ReplyDelete
 7. Anon 10:39 am

  Orang UMNO bukan saja bermusuh dengan PAS malahan bermusuh sesama sendiri tetapi berkasih sayang dengan kafir MCA dan MIC

  ReplyDelete
 8. Kalau sesama sendiri pun fitnah memfitnah bagaimana anda rasa terhadap lawan?

  ReplyDelete
 9. "Orang UMNO bukan saja bermusuh dengan PAS malahan bermusuh sesama sendiri tetapi berkasih sayang dengan kafir MCA dan MIC"

  Semua orang dah lama tahu UMNO perangai macam tu tetapi orang Melayu baru tahu perangai PAS sebenarnya. Rupa2nya sama perangai dengan orang UMNO. Apa istimewanya PAS?

  Hidup PKR!

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.