Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, January 25, 2010

Waktu Wacana Kalimah Allah di Rumah DSAI, Zulkifli Nordin Senyap Sunyi

NOTA EDITOR: Heran si barua UMNO bernama Zulkifli Noordin. Waktu wacana di rumah Anwar Ibrahim atas isu Kalimah Allah, dia hadzir dan Khalid Samad juga hadzir. Namun, Zul senyap sunyi tak berani menyanggah Khalid mahupun sesiapa sahaja yang hadzir. Senyap macam tikus mamat tu. Tiba-tiba, kat luar bila di belakang Khalid Samad, nak tunjuk dia hebat, dia gagah, dia tampan, dia kacak. Pergi buat repot polis atas Enakmen yang tidak berasaskan kepada Al Quran dan Sunnah. Kao adalah HIPOKRIT wahai Zulkifli Noordin. Silakan masuk UMNO bersama Dato Harun Din.

DI bawah ini saya bawakan tulisan dari Ali@BaganUtama. Selamat Membaca:

Tulang Besi

Ust. Abdul Ghani Samsudin "menasihati" Ust Harun Din

oleh ali :

Salam Jalan Raja Laut. Pada hari Selasa 19 Jan 2010 yang lalu telah berlangsung "roundtable talk" di rumah Anwar Ibrahim mengenai isu kalimah ALLAH oleh bukan muslim. Den maleh nak cito yang lain-lain. Anda boleh rujuk [link ini], [link ini] dan [link ini] untuk berita lanjut. Apo yang den nak paparkan ialah bilo time Ust. Abdul Ghani Samsudin berpeluang bercakap, beliau dengan sinis menyindir Ust. Harun Din dengan berkata, "..kita harap Dr. Harun Din tidak dimanfaatkan oleh golongan tertentu," sambil disambut dengan gelak ketawa dan riang ria oleh para hadirin yang hadir. Den tak tahu la YB Zulkifli Nordin ketawa atau tidak. Zulkifli Nordin sepanjang sesi di rumah Anwar tersebut hanya senyap menikus. Walhal dalam blog dialah hero. Dialah segala-galanya. Poyo bai. Untuk makluman, Ust. Harun Din dijemput tetapi memilih untuk tidak hadir. Pokok dek ekaulah. Dr. Harun Din dan Zulkifli Nordin den nasihatkan masuk UMNO atau bikin parti politik baru. Kehadiran mereka berdua banyak menganggu gugat Pakatan Rakyat dari dalam.

Suasana pada malam tersebut. Pertama dari kiri anda ialah Ust. Abdul Ghani Samsudin. Di sebelahnya pula Tuan Ibrahim Tuan Man. Gambar ehsan Wanjo.


Cayala Tuan Ibrahim

Lagi satu den nak highlight, den respek dengan ucapan Tuan Ibrahim Tuan Man di rumah Anwar Ibrahim pada malam tu. Cantik hujah dia.


Khalid Samad vs Zulkifli Nordin

Semua orang tahu Zulkifli Nordin telah menghina Khalid Samad pada 4 Jan 2010 dengan melabel beliau sebagai politikus hingusan. [klik link] Tetapi bila di rumah Anwar, Zulkifli Nordin senyap menikus. Apepasal kau tak tunjuk hero kau depan orang ramai pada malam itu. Khalid Samad punya syok berhujah, para hadirin menjangkakan "hero Melayu" Zulkifli Nordin akan bangun membidas hujah Khlid Samad. Jangkaan meleset bai. Zulkifli Nordin memilih untuk senyap. Eh bai tunjuk la jantan kau sikit. Hilang respek den dengan Zulkifli Nordin ni. Kau ni rupanya sama taraf dengan den. Tunjuk hero dalam blog. Den blogger cikai, kau pun nak ikut samo cikai. Memang mangkuklah sapo yang bawak dia naik jadi Yb pada Mac 2008 hari tu.

Conversation satu hala boleh la bai

Rupanya Yb mangkuk ni cuma tunjuk hero dalam blog dan ceramah je. Satu hala. Cuba buat dua hala macam dalam forum, memang out la bai. Malam tu pun tak terlawan dengan hujah Khalid Samad. Senyap sunyi bai. Lain kali jangan cakap besar. Biasanya hujah Zulkifli Nordin didalam blognya penuh dengan sentimen dan emosi. Berfakta la sikit. Lihat Khalid Samad, penuh fakta dan hujah. [klik link] Zulkifli Nordin dalam isu kalimah ALLAH bukan sahaja melawan Khalid Samad malah keputusan Partinya sendiri.

Kami berpendirian bahawa, keinginan masyarakat bukan Islam menggunakan kalimah “Allah” sebagai Tuhan adalah suatu perkembangan yang positif dan perlu diterima secara terbuka dan tidak perlu pihak-pihak tertentu mengambil kesempatan untuk menjadikan isu ini sebagai agenda politik untuk menampakkan bahawa merekalah jaguh dalam mempertahankan Islam di negara ini.

Peguam den

Hari ini dalam blognya, Zulkifli Nordin mengatakan Khalid Samad menghina Islam kerana menghina Enakmen Negeri Selangor. [klik link] Eh bai, Enakmen yang dimaksudkan oleh Khalid Samad tidak bertunjangkan Al-Quran dan Sunnah. Mana-mana Enakmen atau undang-undang Negeri yang tidak mengikut Al-Quran dan Sunnah adalah menghina Islam. Sepatutnya kita patut julang Khalid Samad sebagai HERO kerana menjulang martabat Islam. Ini terbalik bai. Lupo lak den, peguam kan pandai spin fakta. Takpo bai, den hantar peguam den jawab balik hujah kau. Maleh den nak pakai hujah-hujah Al-Qaradhawi dan Wahbah Zuhaili. Wasting my time lah. Zulkifli Nordin !!! Kau baco hujah peguam den ni. Jangan tak klik bai.

19 comments:

Anonymous said...

ko pun sama bangang dgn zulkifli nordin lah tulang besi

Grand Marquis said...

Hang tau ke apa sebab dia senyap. Berburuk sangka lagi? Mungkin ini buruk sangka yang tak dikira dosa lagi kot.

Kalau aku jadi YB Zul pun aku senyap. Kena tau hormat majlis. Majlis tu majlis orang. Dia hanya sekadar jemputan. Lagi pun dalam tu ada orang yang lebih berilmu, ada juga orang yang lebih senior, sama ada dari segi umur ataupun pengalaman politik. Takkan tak beradap kot berdebat depan orang demikian.

Berbaik sangka....

Anoinimuz said...

YB zul tak makan sebelum gi umah DSAI. ha ha ha

Anonymous said...

Habis tu YB Zul tak boleh nak jumpa Yb Khalid personally, suarakan ketidak puasan hatinya?

Sedahlah. Suruh orang berbaik sangka konon.

Anonymous said...

//Kalau aku jadi YB Zul pun aku senyap. Kena tau hormat majlis//
Woi pukimak Grand Moron..apasi hang bising kat sini?Yalah..para pariah lakntula pundekiawan tau,hujah 2 merka langsung tak boleh pakai..mereka pandai twist n turn..dan mereka pikiaq kebolehan mereka utk memutar belitkan fakta adalah satu kepandain..what a dungu!..what a moron!..satu dunia LOL! bila mereka membaca komen komen para pundekiawan UMNO dan pencacainya..

Anonymous said...

Sebenarnya UMNo nak divert attention..rancangan mereka sebeneranya utk menyerang melalui bantuan anasir anasir luar..

Anonymous said...

ko pun sama bangang dgn zulkifli nordin lah tulang besi

January 26, 2010 3:03 AM
Anonymous Grand Marquis said...

Hang tau ke apa sebab dia senyap. Berburuk sangka lagi? Mungkin ini buruk sangka yang tak dikira dosa lagi kot.

Kalau aku jadi YB Zul pun aku senyap. Kena tau hormat majlis. Majlis tu majlis orang. Dia hanya sekadar jemputan. Lagi pun dalam tu ada orang yang lebih berilmu, ada juga orang yang lebih senior, sama ada dari segi umur ataupun pengalaman politik. Takkan tak beradap kot berdebat depan orang demikian.
.

Hormat Majlis dengan bercakap. Masa tu majlis terbuka untuk bercakap kepada sesiapa sahaja.

Kalau Zul bercakap, dia masih dianggap menghormati majlis.

Tapi kenapa tak berani bercakap? Itu yang kita hendak soal?

Biarkan Grand Moron terjun dengan hujah2 bodohnya.

Biarkan biarkan

Anonymous said...

Lawatan najib ke negara negara despot yg pro Amerika/Isreal spt Arab saudi,India adalh confirmation bahawa najib sekarng sangat sanggat mengharapkan anasir anasir luar utk menyelamtkan UMNO..PR najib adlah zionis..JJ pulak lama dah jadi penjilat kote neocon/jewish lobby Amerika..UMNo sedikit sebanyak macam Amerika juga..Kedua dua Ekonomi dah f&k up bankrup..terpakasa pinjam billion2 dri China utk menjana ekonomi(satu hari kena bayar balik tau!)..dan kedua kedua haramjadah negara tak nak menerima hakikat bahwa mereka dah habis,kaput,...satu cara utk tunjuk artificial power adalah melalui peperangan,dan dlm kategori ini pun,Amerika kena tibai di Afghan,di Iraq,dan sekarang yemen pun dah masuk dlm konflik ini..Dulu Vietenam dah humiliate uncle sam,dan la ni,puak2 nomad Afghan hari hari sedang terajang tentera sofistikated Amerika..Sy percya,najib dah bikin mcm macm perjanjian sulit dgn Amerika,dgn harapan,punkoqnya terselamat..

Danish Suffian Galoh said...

mcm2... sume nk jdik hero melayu trakhir... lg baik jd pejuang Islam yg istiqamah...

Tinta Hitam said...

Zulkifli Noordin ni rasa aku la dah terpengaruh dgn anasir anasir reactioners yang didalangi oleh UMNO.Antara anasis anasir berkenaan adalah PEKIDA,PERKASA.PEWARIS dan beberapa pertubuhan melayu lagi.TU sebab kenyataan dia ni semakinpelik sejak akhir akhir ni.

Grand Marquis said...

Woi pukimak Grand Moron..apasi hang bising kat sini?Yalah..para pariah lakntula pundekiawan tau,hujah 2 merka langsung tak boleh pakai..mereka pandai twist n turn..dan mereka pikiaq kebolehan mereka utk memutar belitkan fakta adalah satu kepandain..what a dungu!..what a moron!..satu dunia LOL! bila mereka membaca komen komen para pundekiawan UMNO dan pencacainya..

Kesian. Apakah ini bahasa orang yang berbicara pasal isu agama? Sebelum anda nak pertahankan nama Allah, pertahankanlah ahklak yang Allah S.W.T. tuntut dari hamba-hambanya.

Anonymous said...

Najib punya taktik ialah utk mengkucar kacirkan Pakatan(See today's STAR headlines )..najib sonser banyak rogue bloggers (dan sy percay, ada rogue sponsers dlm malaysianinsider/malaysiakini/mt.m2day) utk menghangatkan keadaan(tun kepla taik malayali kutty mengguna para blogger kiasu yg berotak udang spt raja petra,rocky utk bikin kacau terhadap anwar/pak lah/pas//dap).. najib semakin tertekan..banyak rahsia UMNO/UBN telah terbonkar..despearte punya pasai dia pkai haf past 6 bodoh like kambing zul,kepala kotak kosng ezam..kahkahkaha

Anonymous said...

//Kesian. Apakah ini bahasa orang yang berbicara pasal isu agama? Sebelum anda nak pertahankan nama Allah, pertahankanlah ahklak yang Allah S.W.T. tuntut dari hamba-hambanya.//

Piraah butoh Grand Moron..lu chudah phak chu cheng kote Mahaptuih kah?

Anonymous said...

hey Grand Moron..ari ini,air mani mahaptuih apa flavour?ada bau kaarupillai kah? ;-)keep on playing with mahaptuih's "joy stick" ok..that all u r capable off..kahkahkahkah

Anonymous said...

Nik Aziz dan buat statement mengatakan pengunaan kalimah Allah oleh Kristian harus ditentang. Apa lagi yang Anwar Ibrahim (l.a.)dan Khalid Samad nak sibuk-sibuk.

80% orang melayu islam menentang penggunaan kalimah Allah dan ia adalah 'political suicide' kalau Anwar (l.a)masih nak bermain-main dengan isu ini.

Zulkifli Noordin adalah seorang daripada berjuta-juta umat melayu malaysia yang tak sanggup agama islam diperlekehkan....

Grand Marquis said...

//Kesian. Apakah ini bahasa orang yang berbicara pasal isu agama? Sebelum anda nak pertahankan nama Allah, pertahankanlah ahklak yang Allah S.W.T. tuntut dari hamba-hambanya.//

Piraah butoh Grand Moron..lu chudah phak chu cheng kote Mahaptuih kah?


Orang orang yang beriman, bila mereka dengan nama Allah, mereka akan jadi gementar. Sebaliknya orang-orang ini, bila dengar nama Allah, mereka makin bersemangat dalam maksiat mereka.

Anonymous said...

Tak tahulah TB, sejak kes kalimah Allah bermula, belum pernah aku terdengar kariah-kariah mau pun imam-iman dan ajk-ajk di surau dan mesjid tempat aku yang bersetuju dengan pandangan Khalid Samad/Anwar Ibrahim....

Aku rasa Anwar dan Khalid ni tak campur dengan orang ramai kot. Nak sangat ke Putrajaya sampai dah tak tahu mana intan dan mana kaca...

Anonymous said...

Dey gramd Moron..u go n f*k ur self lah..kita tau,hangp punya islam BTN adalah falsehood..u belong to same group that regards ther lords of falshood as the supreme godheads..u fellas pijak kepla lembu,bomb curches and suraus,and sent people to kamunting..and u dare to talk about Allah..ya..piraah butoh haramjadah chootia!

Anonymous said...

Mahathirsm tlh berjay menjadikan Malsyia satu BODOLAND..tenggok kes Zul..ni..ini klasik diversion tactics..org malaysia,memang kurang attention span..ni nak tanya..ok..Zul dipect..after that what?Malasyia is still in hells hole man..sacking one cowdung boleh solve kita punya debts,boleh bawa pulang wang simpanan,emas rizab,pelabutr asing kah?sacking si barua UMNO Zul boleh bawa teaoh beng Hock Kah?tak lama lagi,mahkamah akan bagi keputusan bagi DUN Perak,dan SPRM pun dah lama mengorak langkah utk kasi BN menang..sementara itu,najib dgn bantuan anasir2 luar akan menghentam para pejuang marhaen dan Pakatan rakyat..so,lemme ask once again..can the sacking of that goat called Zulfarkli solve our countries woes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.