Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, February 23, 2010

Bukan campur tangan tetapi sokongan - Tok Guru Nik Aziz

KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan campur tangan sekumpulan Ahli Parlimen Australia dalam pertuduhan liwat ke atas Penasihat Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai tanda sokongan dan bukannya berniat untuk campur tangan dalam urusan negara.

Nik Aziz berkata, tidak salah bagi Ahli Parlimen berkenaan mencampuri urusan perbicaraan kes liwat Anwar kerana ianya menyatakan sokongan mereka.Beliau turut melahirkan rasa kurang senang kerana kes liwat berkenaan didedahkan kepada umum dan dibicarakan di mahkamah kerana ianya membuka aib orang.

“Orang luar (Ahli Parlimen Australia) bagi sokongan. Sokongan ini bukan campur tangan. Campur tangan lain, ini sokongan. Sokongan untuk menghilangkan aib orang.

“Kita sokong orang luar negeri seperti mana Tun Dr Mahathir buat untuk sokong lawan Israel. Sokongan ini hak fitrah manusia. Mereka beri sokongan supaya benda (kes liwat) ini tidak dibawa ke mahkamah sebab tak ada bukti. Tak ada orang tengok. Masalahnya sekarang ini bukan soal sokongan tetapi takut Anwar jadi Perdana Menteri,” katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di pejabatnya di sini, semalam. Beliau berkata, pengguguran kes liwat Anwar itu bukanlah alasan utama sebaliknya ia membabitkan soal maruah.

“Gugur kes itu soal kedua. Yang penting sokongan jangan bawa benda aib ke mahkamah. pertama kerja zina, liwat ini kerja barang sulit. Yang sepatutnya kalau seorang tentu barang sulit kecuali ia membahayakan orang ramai," katanya.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan kes liwat Anwar Ibrahim dikaitkan dengan beliau kembali setelah hampir sepuluh tahun kes yang sama pernah dikaitkan terhadap beliau semasa Tun Mahathir menjadi perdana menteri adalah disebabkan politik.

Ini kerana pada pandangannya ini satu cubaan untuk menggagalkan hasrat pakatan rakyat termasuk Anwar menjadi perdana menteri sekiranya pakatan rakyat memerintah Malaysia.

“Barang kali sudah lebih 10 tahun ia didedahkan. Sejak zaman Dr Mahathir lagi,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pendirian Pas yang menentang keras sebarang campur tangan asing termasuk tindakan sekumpulan Ahli Parlimen Australia dalam pertuduhan kes liwat Anwar.

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dilaporkan berkata, sebagai sebuah negara berdaulat, Malaysia tidak rela menjadi mangsa campur tangan pihak asing dan atas alasan itu, Pas akan sama-sama mempertahankan kedaulatan negara, lebih-lebih lagi Malaysia adalah sebuah negara Islam dan ia mesti dipertahankan daripada campur tangan negara asing yang bukan Islam.

”Saya sebagai rakyat Malaysia, negara kita yang berdaulat tak perlu campur tangan asing, apatah lagi negara-negara barat yang bukan Islam. Masalah ini berlaku mungkin kerana ada tempat-tempat yang boleh ditembusi campur tangan asing. ”Campur tangan asing (terhadap Malaysia) tak boleh, tapi dalaman sendiri (Malaysia) mesti ada kehebatan,” katanya.[link]

*Nota den : Kita boleh lihat perbezaan besar antara dua statement Tuan Guru. Statement TG Nik Aziz menguntungkan Pakatan Rakyat. Statement TG Hadi pula menguntungkan UMNO. Padahal kedua-dua Tuan Guru mengulas isu yang sama iaitu tentang 50MP Australia yang dikatakan masuk campur hal ehwal Malaysia. Bagi den, statement TG Nik Aziz adalah super cerdik. Bagaimana dengan anda?

17 comments:

Grand Marquis said...

Itu lah bebalnya orang UMNO. Sokongan dan penjajahan adalah dua benda berbeza.

Contohnya kalau ada World Cup FIFA, kita pi sokong Brazil atau Itali, adakah kita mencampuri urusan dalaman mereka?. Tentu sekali tidak?.

Tetapi otak-otak beruk orang-orang UMNO tidak dapat memikirkan hal ini. Apa sahaja yang disuarakan oleh orang luar dianggap campur tangan.

Sebenarnya UMNO saja nak cari sokongan. Mereka mahu mengolah persetujuan agar rakyat kembali berlindung disebalik payudara Rosmah. Kalau diikutkan, selama ini telah lama US campur tangan terhadap negara Malaysia. Contohnya kedatangan tentera salibin dengan kapal perangnya di Pelabuhan Klang disambut dengan sembah hormat para pemimpin UMNO. Begitu juga kedatangan pasukan kriket Israel tahun 1997 disambut dengan merafak sembah dan menjunjung kasih pemimpin2 agung ISLAM UMNO.

Mahathir Tun Kepala Taik juga pernah mencampuri urusan dalaman UK bahkan melakukan serangan waktu subuh bersama Soros tahun 1980 an untuk melakukan spekulasi matawang yang menyebabkan Pound Sterling jatuh.

Tetapi apakan daya, kebodohan Mahathir yang mana tidak jelas samada beliau melayu, india atau pun ular menyebabkan Bank Negara rugi berbilion-bilion ringgit. ha ha ha

Anonymous said...

YA SAYA SETUJU.. TGNA pandai mematah provokasi media jahat, tapi TGHH pulak senang musuh nak ambil kesempatan atau putar belit yg akhirnya siapa yg rugi.. pas yg rugi.

cuba tengok cam mana ustaz azizan jwp media amno, dia jwp terjai2 aja... depa tu bukan nak tanya ikhlas, tapi nak provoke atau nak putar belit, kalau dah tau macamtu buat apa sua tengkuk, kena cerdiklah dah lama dah kena buli.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Serious Shepherd said...

Seperti yang saya tegaskan sebelum ini, Australia pernah campur tangan dengan PM mereka melabel situasi politik Malaysia sebagai sebuah 'vibrant democracy' sekaligus memuji pemerintahan Barisan Nasional. Tapi sekarang dah tak boleh sokong lagi dah memandangkan banyak bukti yang menjurus ke arah yang bertentangan dari 'vibrant democracy'.

Amerika pun sokong pemerintahan keluarga Al-Saud. Akibatnya, 15 warga Arab Saudi sanggup menggadai nyawa mereka untuk membalas dendam terhadap kuasa asing yang kununnya mengamalkan demokrasi tapi sokong pemerintahan yang demokratik di negara orang. Sejurus selepas 9/11, entah berapa banyak kerabat diraja Al-Saud menaiki penerbangan sulit untuk keluar dari Amerika.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

TGHH neither has the courage to leave Pakatan nor join UMNO!!And frm time time,he issue statements that hits him back!!

Anonymous said...

Baru dapat news Oz nak "charge" jepun pasdai penangkapan ikan paus..

Anonymous said...

aku nak tanya sikit la.....
TGNA tu cakap tu atas statusnya sebagai apa? Pesuruhjaya Kelantan ke? atau sebagai MB kelantan ke? atau sebagai Mursyidul Am?

kalau tak tahu bezakan.....latak lah jawatan yang banyak sgt tu...lepas tu boleh lah dia buat statement apa saja...

lepas tu org akan menilai ucapan dia di atas jawatan apa yang dipegang....

betul ke statement tu atas dasar jawatan dia....atau statement peribadi...yang tak fikir kesan pada organisasi yang dia terlibat---atau dia tak kira apa...janji dia bercakap saja

Anonymous said...

Alaa Nik Aziz buat statement dah lewat setelah melihat dulu mana yg patut dickpkan dah hmpir 2 minggu. Kalau mcm tu budak sekolah boleh bg statement setelah melihat mana yg lebih popular.

TGHH buat berdasarkan pengamatannya kesan jangka panjang percubaan cmpr tgn org lain ttg isu dalaman negara kita. Cuba buang stigma Anwar dan fikrlah dgn waras.

Mungkin lepas ni MP Australia buat sokongan penuh kpd perkara2 lain yg mungkin akan merumitkan lg permasalahan..

Anonymous said...

Hadi Awang bg kenyataan -Australia jgn campurtangan dlm kes liwat DSAI.Knyataan yg tk perlu.Siapa cemburu siapa.Bkn kah pemimpin UG Pas yg cemburu Anwar jd PM?apabila ketika fenomena Sept 16,ada yg berkokok bhw tk semestinya anwar jd PM,tp hadi awang juga layak.

layak apa?Tganu pun tercicir.PAS skrng dah jd agen umno.team UG.
kalau hadi kata australia jgn campurtgn,lain kali tuan jgn tegur isu palestin,isu selatan thai,jgn kecam Amerika&apa2 isu dalaman negara luar?Tuan presiden jgn campurtgn isu luar negara.tlng hormat kedaulatan negara luar.

pening ke tuan hadi?Australia bkn campurtgn,beri pandangan.Hadi bg kenyataan ni,skrip dia siapa prepare?Nasharudin@Mustafa Ali?

Semua org tahu,kes dsai ni satu konspirasi wlupun sy tk kata Anwar 100% tk brsalah,atas alasan sy tk tgk sendiri.Tp cara kes jln,tanya org biasa dikedai kopi pn tahu yg ni satu konspirasi.Knp shingga ari ni PAS secara resmi tk beri sokongan pd anwar?ni lah manusia melayu mengaku islam lagi ulamak tp tk ikhlas.Hadi yg baik ni habis di racun oleh org2 UG dan geng tganu

esok lusa jk Hadi awang di konspirasi oleh umno,apabila pkr &anwar wat tk tahu.apa perasaan pemimpin dan ahli pas?leh ker time tu anwar kata,ni masalah peribadi hadi,sy tk campurtangan?hadi kata sistem kehakiman diragui.takat ckp je wat apa.kalau ikhlas tlng beri tekanan.hemtam umno.ada tk?Tk deee.
Alahai,apalah nk diharapkan drpd hadi,nasharudin dan lain2 pemimpin pro UG, sedangkan kes Nizar mb perak-hadi and the geng wat tak tahu.Jenguk mahkamah pun tak dak.seolah2nizar dr parti bebas.agaknya mrk ni suka kot perak di genggaman umno-bn.

mcm time PRK Bagan Pinang pun-slh satu punca kekalahan utama-PAS/PEMIMPIN utama&pusat tk bersungguh2 tlng calon pas& berkempen.Suasana di Bgn pinang-dap&pkr pulak yg bersungguh2, seolah2 mrk yg bertanding.
apabila kalah teruk ,apa nk dihairankan sgt.agaknya disitu pun geng UG ni lebih rela Umno menang.kot lah dia org takut NS pun ada prospek mcm perak,sbb adun dap ramai.agaknya agen umno pas ni takut satu lg negeri jatuh ke tgn pr.

jika umno kalah di bgn pinang,org umno sndiri mengaku,Umno boleh dikuburkan di seluruh msia.maka misi team UG PAS adalah memastikan calon mrk sendiri(pas)kalah utk memastikan umno terus mndapat talian hayat mnyambung nyawa mrk.bkn nk fitnah tp itulah persepsi kami rakyat marhaen.sy tulis bkn suara hati sy shj.tp sebilangan ramai sahabat dr pas dan pkr. Ada ramai sangat hantu Umno kt Pas Pusat/pemimpin2 top pas.mrk ni lah yg berpengaruh skrng

tiada nik aziz nanti, maka bungkuslah pas.hadi boleh ckp apa shj.australia jgn camputgn lah.apa shj kenyataan yg pro UG.tp ingat.
Tunggu pukulan maut kami pd PRU-13.kami rakyat memerhatikan semua gelagat anda.kami tahu menilai.percayalah ramai calon PAS parlimen dan adun akan tersungkur pd PRU-13 nanti.

Kami cuma kesian pd calon2 dr team nik aziz.sbb majoriti mrk ni bertanding di kawasan campur dgn undi bkn melayu yg banyak.sbb tu calon2 pas dr team UG tk kisah dgn peranan pkr dan dap, cina dan india.sbb 95% calon UG ni bertanding area 90-95%% melayu sprt tganu,kltan(bachok),kedah&pahang.Termasuk gombak(lebih 70%)

Percayalah jika PR menang besar pd PRU-13, pasti yg kacau daun nanti adalah PAS(team UG).pasti mrk akan wt hal utk memastikan anwar tk naik PM atau PKR jd terau politik negara.pasti team UG akan demand benda2 yg pasti anwar@pkr tk leh tunaikan.semata2 nk gagalkan pembentukan kerajaan pr

team UG sanggup jd pembangkang sampai mati dan mendapat habuan drpd umno drpd melihat pas/pkr/dap bentuk kerajaan baru

Anonymous said...

PAS REFORMIS – PART ONE
Hadi Awang bg kenyataan -Australia jgn campurtangan dlm kes liwat DSAI.Knyataan yg tk perlu.

Siapa cemburu siapa.Bkn kah pemimpin UG Pas yg cemburu Anwar jd PM?apabila ketika fenomena Sept 16,ada yg berkokok bhw tk semestinya anwar jd PM,tp hadi awang juga layak.
layak apa?Tganu pun tercicir.PAS skrng dah jd agen umno.team UG.

kalau hadi kata australia jgn campurtgn,lain kali tuan jgn tegur isu palestin,isu selatan thai,jgn kecam Amerika&apa2 isu dalaman negara luar?Tuan presiden jgn campurtgn isu luar negara.tlng hormat kedaulatan negara luar.
pening ke tuan hadi?Australia bkn campurtgn,beri pandangan.Hadi bg kenyataan ni,skrip dia siapa prepare?Nasharudin@Mustafa Ali?

Semua org tahu,kes dsai ni satu konspirasi wlupun sy tk kata Anwar 100% tk brsalah,atas alasan sy tk tgk sendiri.Tp cara kes jln,tanya org biasa dikedai kopi pn tahu yg ni satu konspirasi.

Knp shingga ari ni PAS secara resmi tk beri sokongan pd anwar?ni lah manusia melayu mengaku islam lagi ulamak tp tk ikhlas.Hadi yg baik ni habis di racun oleh org2 UG dan geng tganu

esok lusa jk Hadi awang di konspirasi oleh umno,apabila pkr &anwar wat tk tahu.apa perasaan pemimpin dan ahli pas?leh ker time tu anwar kata,ni masalah peribadi hadi,sy tk campurtangan?hadi kata sistem kehakiman diragui.takat ckp je wat apa.kalau ikhlas tlng beri tekanan.hemtam umno.ada tk?Tk deee.

Alahai,apalah nk diharapkan drpd hadi,nasharudin dan lain2 pemimpin pro UG, sedangkan kes Nizar mb perak-hadi and the geng wat tak tahu.

Jenguk mahkamah pun tak dak.seolah2nizar dr parti bebas.agaknya mrk ni suka kot perak di genggaman umno-bn.

Anonymous said...

PAS REFORMIS – PART ONE
Hadi Awang bg kenyataan -Australia jgn campurtangan dlm kes liwat DSAI.Knyataan yg tk perlu.Siapa cemburu siapa.Bkn kah pemimpin UG Pas yg cemburu Anwar jd PM?apabila ketika fenomena Sept 16,ada yg berkokok bhw tk semestinya anwar jd PM,tp hadi awang juga layak.
layak apa?Tganu pun tercicir.PAS skrng dah jd agen umno.team UG.
kalau hadi kata australia jgn campurtgn,lain kali tuan jgn tegur isu palestin,isu selatan thai,jgn kecam Amerika&apa2 isu dalaman negara luar?Tuan presiden jgn campurtgn isu luar negara.tlng hormat kedaulatan negara luar.
pening ke tuan hadi?Australia bkn campurtgn,beri pandangan.Hadi bg kenyataan ni,skrip dia siapa prepare?Nasharudin@Mustafa Ali?
Semua org tahu,kes dsai ni satu konspirasi wlupun sy tk kata Anwar 100% tk brsalah,atas alasan sy tk tgk sendiri.Tp cara kes jln,tanya org biasa dikedai kopi pn tahu yg ni satu konspirasi.Knp shingga ari ni PAS secara resmi tk beri sokongan pd anwar?ni lah manusia melayu mengaku islam lagi ulamak tp tk ikhlas.Hadi yg baik ni habis di racun oleh org2 UG dan geng tganu
esok lusa jk Hadi awang di konspirasi oleh umno,apabila pkr &anwar wat tk tahu.apa perasaan pemimpin dan ahli pas?leh ker time tu anwar kata,ni masalah peribadi hadi,sy tk campurtangan?hadi kata sistem kehakiman diragui.takat ckp je wat apa.kalau ikhlas tlng beri tekanan.hemtam umno.ada tk?Tk deee.
Alahai,apalah nk diharapkan drpd hadi,nasharudin dan lain2 pemimpin pro UG, sedangkan kes Nizar mb perak-hadi and the geng wat tak tahu.
Jenguk mahkamah pun tak dak.seolah2nizar dr parti bebas.agaknya mrk ni suka kot perak di genggaman umno-bn.

Anonymous said...

REFORMIS PAS - PART 2

mcm time PRK Bagan Pinang pun-slh satu punca kekalahan utama-PAS/PEMIMPIN utama&pusat tk bersungguh2 tlng calon pas& berkempen.Suasana di Bgn pinang-dap&pkr pulak yg bersungguh2, seolah2 mrk yg bertanding.
apabila kalah teruk ,apa nk dihairankan sgt.agaknya disitu pun geng UG ni lebih rela Umno menang.kot lah dia org takut NS pun ada prospek mcm perak,sbb adun dap ramai.agaknya agen umno pas ni takut satu lg negeri jatuh ke tgn pr.
jika umno kalah di bgn pinang,org umno sndiri mengaku,Umno boleh dikuburkan di seluruh msia.maka misi team UG PAS adalah memastikan calon mrk sendiri(pas)kalah utk memastikan umno terus mndapat talian hayat mnyambung nyawa mrk.bkn nk fitnah tp itulah persepsi kami rakyat marhaen.sy tulis bkn suara hati sy shj.tp sebilangan ramai sahabat dr pas dan pkr. Ada ramai sangat hantu Umno kt Pas Pusat/pemimpin2 top pas.mrk ni lah yg berpengaruh skrng
tiada nik aziz nanti, maka bungkuslah pas.hadi boleh ckp apa shj.australia jgn camputgn lah.apa shj kenyataan yg pro UG.tp ingat.
Tunggu pukulan maut kami pd PRU-13.kami rakyat memerhatikan semua gelagat anda.kami tahu menilai.percayalah ramai calon PAS parlimen dan adun akan tersungkur pd PRU-13 nanti.
Kami cuma kesian pd calon2 dr team nik aziz.sbb majoriti mrk ni bertanding di kawasan campur dgn undi bkn melayu yg banyak.sbb tu calon2 pas dr team UG tk kisah dgn peranan pkr dan dap, cina dan india.sbb 95% calon UG ni bertanding area 90-95%% melayu sprt tganu,kltan(bachok),kedah&pahang.Termasuk gombak(lebih 70%)
Percayalah jika PR menang besar pd PRU-13, pasti yg kacau daun nanti adalah PAS(team UG).pasti mrk akan wt hal utk memastikan anwar tk naik PM atau PKR jd terau politik negara.pasti team UG akan demand benda2 yg pasti anwar@pkr tk leh tunaikan.semata2 nk gagalkan pembentukan kerajaan pr
team UG sanggup jd pembangkang sampai mati dan mendapat habuan drpd umno drpd melihat pas/pkr/dap bentuk kerajaan baru
Sprt kata tulang besi,mereka ni semua tk sayang parti,cuma nak kayakan harta&beratkan poket.semua pendapat&info tulang besi disini sy sokong 100%.
pdulikan mrk yg kutuk anda.mrk ni semua wala membuta tuli.seolah2 pmimpin malaikat.mrk ni sikit pun tak boleh gunakan otak utk fikir.
sprt kata Mat sabu,otak melayu kita ni plng mahal dlm dunia.dok dgr je apa org ckp.tk leh fikir lebih sikit.baca lebih sikit.tk leh gunakan common sense utk brfikir secara logik.
Anda semua perasan?akhbar BN sprt utusan, berita harian, rtm, tv3, semua blogger pro umno, mana ada serang geng2 UG sprt hasan ali,hadi awang, nasaharuddin,mustafa ali, harun taib,harun din,tuan ibrahim.??
yg jd sasaran adalah org sprt nik aziz,khalid samad,husam dan sudah tentu geng pkr sprt anwar dan lain2
Utusan ni kalau siarkan berita bodek pasal nasaharuddin dan hadi adalah.apa lagi bukti yg ahli pas nk, yg mengatakan geng UG ni bkn proksi umno?

casper c said...

Well done anon who gave an outstanding take on PAS Part One and Two.

Hats off my friend and I don't say that lightly, especially in cyberspace.

I share your concern and fear ie. the "kacau daun" part whereby the PAS faction that share the same aspiration with UMNO, will try sabotage the success of fellow Pakatan members.

Macam mana pun, jauhkan diri dari apa jua elemen dari UMNO - dulu, kini dan selamanya UMNO lah musuh Islam serta pengkhianat bangsa. Percayalah seluruh M'sia lebih kurang muflis, akibat pentadbiran UMNO yg lebih mencuri dari berkhidmat utk kita semua.

Salam kepada semua.

Anonymous said...

MURSHIDUL AM KITA:

Lim Kit Siang melalui buku tulisanya bertajuk, BA & Negara Islam yang diterbitkan oleh Parti Tindakan Demokratik (DAP) pada tahun 2001. Lim Kit Siang menulis di muka surat 101 yang berbunyi, "Jaminan yang diberikan oleh Mursyidul AM PAS, Nik Aziz Nik Mat bahawa PAS mengimpikan sebuah masyarakat Islam dan bukan sebuah negara Islam. Nik Aziz memberikan jaminan ini dalam dialog beliau dengan sekumpulan Kristian - Majlis Gereja-Gereja Malaysia pada bulan Mei lalu (2001) di mana beliau menegaskan bahawa partinya mengimpikan sebuah masyarakat Islam dan bukannya sebuah negara Islam. Pemimpin-pemimpin PAS juga telah mengatakan bahawa rujukan "negara Islam" tidak wujud dalam Perlembagaan PAS."

PRESIDEN KITA:

pada tahun 2003 PAS telah menerbitkan sebuah buku berjudul Negara Islam dan prakatanya telah ditulis oleh Hj Hadi sendiri, sekali gus membuktikan bahawa PAS mempunyai cita-cita untuk menubuhkan negara Islam.

LEBIH BAIK MINTA NIK AZIZ JADI MURSHIDUL AM DAP DAN GANTIKAN DGN U

Anonymous said...

MURSHIDUL AM KITA:

Lim Kit Siang melalui buku tulisanya bertajuk, BA & Negara Islam yang diterbitkan oleh Parti Tindakan Demokratik (DAP) pada tahun 2001. Lim Kit Siang menulis di muka surat 101 yang berbunyi, "Jaminan yang diberikan oleh Mursyidul AM PAS, Nik Aziz Nik Mat bahawa PAS mengimpikan sebuah masyarakat Islam dan bukan sebuah negara Islam. Nik Aziz memberikan jaminan ini dalam dialog beliau dengan sekumpulan Kristian - Majlis Gereja-Gereja Malaysia pada bulan Mei lalu (2001) di mana beliau menegaskan bahawa partinya mengimpikan sebuah masyarakat Islam dan bukannya sebuah negara Islam. Pemimpin-pemimpin PAS juga telah mengatakan bahawa rujukan "negara Islam" tidak wujud dalam Perlembagaan PAS."

PRESIDEN KITA:

pada tahun 2003 PAS telah menerbitkan sebuah buku berjudul Negara Islam dan prakatanya telah ditulis oleh Hj Hadi sendiri, sekali gus membuktikan bahawa PAS mempunyai cita-cita untuk menubuhkan negara Islam.

LEBIH BAIK MINTA NIK AZIZ JADI MURSHIDUL AM DAP DAN GANTIKAN DGN USTAZ HARUN DIN YANG JELAS HALA TUJUNYA

Anonymous said...

Tak tau nak bezakan antara sokongan dn campur tangan. Kalau MP Australia buat 'doa selamat' atau 'sembahyang hajat' ikut cara dia orang itu sokongan namanya.

Mintak gugurkan pertuduhan cerita lain. Undang2 digubal oleh parlimen dan direstu oleh Ketua Negara. Mahkamah mesti bebas dari pengaruh samada dari dalam mahupun luar negara.

Kalau ada orang luar bersetuju dgn pandangan TGHA itu sokongan namanya. Kalau ada orang luar suruh PAS pinda perlembagaan itu campur tangan namanya. Kenyataan TGNA berbau politik kerana diminta oleh pihak tertentu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.