Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, February 1, 2010

Bukti Rakaman Audio (Untuk Download) Hasan Ali Melanggar Keputusan Muktamar PAS Shah Alam dan Ipoh

Assalamualaikum,

Kepada Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man, Pengerusi AJK Disiplin PAS Pusat,

Dengan ini, saya Abdul Rahman Abdul Talib ahli PAS dengan nombor Ahli 253812 ingin mendedahkan bukti tindakan-tindakan Datuk Hasan Ali yang telah melanggar keputusan Muktamar PAS di Ipoh dan Shah Alam. Tindakan salah laku beliau adalah:

1.0 Mendedahkan rahsia parti kepada blogger UMNO sehingga telah menjadi bahan kempen Barisan Nasional dan UMNO untuk menjatuhkan PAS

2.0 Menyebarkan fitnah dan pembohongan berkenaan dengan Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor yang melawan keputusan Muktamar PAS di Shah Alam dan Ipoh.

Untuk itu saya menyerahkan rakaman kenyataan Dr HAsan Ali yang membuktikan aduan saya di atas. Sila klik di sini


BEBERAPA PENJELASAN KEPADA KENYATAAN HASAN ALI

Sebagai menjawab isu2 yang dinaikkan Hasan Ali dalam rakaman ini:

a. Isu SELCAT: Klik di sini, sini, sini, sini dan sini.

b.Isu "International Tourism Zone (ITZ)": Klik di sini dan sini

c. Isu-isu lain : Klik di sini

Saya berharap pihak JK Disiplin MENGKAJI SEMULA keputusan mereka atau membuat PENDAKWAAN BARU berdasarkan laporan saya ini.

Ingatlah hadeeth Nabi SAW yang bermaksud "Takutlah kamu akan doa orang yang dizalimi". Itu sahaja nasihat saya pada JK Disiplin PAS Pusat.

Sekian, terima kasih.

Abdul Rahman Abdul Talib
Ahli PAS

ps Satu salinan rakaman ini telah pun diserahkan kepada Dato Tuan Ibrahim oleh AB Banjary. Saya hairan bagaimana bukti ini tidak diambil kira oleh JK Disiplin di dalam membuat penilaian?






20 comments:

ataspagar said...

alhamdulillah..
nampaknya satu persatu doa TGNA telah dimakbulkan oleh Allah..Amin.
luncai terjun denagn labu2nya..biarkan..biarkan..

Anonymous said...

1."Dengan ini, saya Abdul Rahman Abdul Talib ahli PAS dengan nombor Ahli 253812 "

-ahli biasa!!!Biaqpi la kat dia!!kelauq parti pun!bukan nak kalah parti kita!!!tak luaq punnnn!!!

2.Dengan ini, saya Abdul Rahman Abdul Talib Pemimpin PAS dengan nombor Ahli 253812 "

-Pemimpin Pas!Panggil dia!kita adakan mesyuarat tegempaq!Kita buat EGM!!!Kalu dia kelaq parti!naya kita!beribu pengikut dia!akan ikut dia!keluaq parti!!!

3.Dengan ini, saya Abdul Rahman Abdul Talib KETUA PENCACAI PAS dengan nombor Ahli 253812 "
-haa!!ketua pencacai!!puak aduka taruna!!Celako!celako!celako!!

Gitulah duniaaaa!!!tuan TB oiiii!!!

Anonymous said...

Respect bro TB..It's not goin to be easy getting rid of al auta al walaism in PAS..banyak pemimpin tertinggi nak jaga maruah,harga diri,ego n macam macam ketuanan..but, reformasi within PAS must start at some point..and me thinks,the hukuaman on YB Khalid Samad is the starting point..

Anonymous said...

YB Hassan boleh ganti JJ..kahkahkahkah

Anonymous said...

Dengar cerito si Assan Ali tu hutang banyak..I m sure Nachibai is willing to pluck out millions frm his rectum to feed Assan.."come doggie doggie..*woof*..u r hungry,arent u?hehe..have some biscuits..good boy..now.."

Anonymous said...

Oh,the programm/budget for Zul is even tougher..not easy o to be hantu tetek's toy boy..millions of $$ is needed for bollywood dance lessons,plastik surgery..;-)

Anonymous said...

I wonder how much that darkie k0te berbulu mahalanchau58 got frm UMNO?

Anonymous said...

takde bukti video ke? baru best...

Tulang Besi said...

Anonymous Anonymous said...

takde bukti video ke? baru best...

February 1, 2010 5:13 PM


Minta kat Jiwo Kelate

Sebatang kara said...

TB,

Kat mana kenyataan ni dibuat. Kalu kenyataan ni dibuat secara sulit, saya rasa takdak masalah, malahan saya sokong 100%.

Tulang Besi said...



Kat mana kenyataan ni dibuat. Kalu kenyataan ni dibuat secara sulit, saya rasa takdak masalah, malahan saya sokong 100%
.

Nak sokong macamana kalau semua fitnah?

Sebatang kara said...

TB kata,

Kat mana kenyataan ni dibuat. Kalu kenyataan ni dibuat secara sulit, saya rasa takdak masalah, malahan saya sokong 100%.


Apa yang fitnahnya. Kalo menuduh orang buat fitnah tanpa ada bukti orang tuh buat fitnah, itupun fitnah jugak tuh. Berdosa besaq tuh.

Sebatang kara said...

Saya menyokong 100% sebab beliau mengambil inisiatif untuk mempertahankan hal ehwal umat islam sekadar yang termampu. TB tak sokongkah dengan cadangan beliau agar sekatan terhadap penjualan arak di kawasan majoriti Muslim.

Anonymous said...

pada pandangan aku, TB ni kurang akal sikit sebab dia buat laporan dalam blog secara terbuka; patutnya dia hantar surat rasmi pada SU Agung PAS bukan hantar pada Dato' Tuan. Sebab dia pendek akal, dia tak tahu prosidur, jadi dia nak hantar direct pd Dato' Tuan. Kedua, aku lihat TB ni ngok dan emosi sebab dia dedahkan benda hal parti dalam blog, maknanya dia tak tahu akhlak dalam jamaah. kalau dia bukan ahli PAs tak apalah; tapi sbb dia ngaku ahli PAS, jadi dia kena ikut saluran parti. Malang dia menuunjukkan kebodohannya dalam beroganisasi. dan dia suka jadi suka jadi ngok mcm ni. tapi tak apa lah kalau dia nak jadi ngok

Anonymous said...

//Saya menyokong 100% sebab beliau mengambil inisiatif untuk mempertahankan hal ehwal umat islam sekadar yang termampu//
Nak mempertahankan umat islam konon..lu olang fit for tanjung rambutan lah..

Tulang Besi said...

February 1, 2010 6:54 PM
Blogger Sebatang kara said...

TB kata,

Kat mana kenyataan ni dibuat. Kalu kenyataan ni dibuat secara sulit, saya rasa takdak masalah, malahan saya sokong 100%.


Apa yang fitnahnya. Kalo menuduh orang buat fitnah tanpa ada bukti orang tuh buat fitnah, itupun fitnah jugak tuh. Berdosa besaq tuh.
.

Cuba baca artikel2 saya pasal ITZ, pasal I-City.

Rujuk artikel "Beberapa Kelentong Hasan Ali"

Kenyataan ni dibuat depan bloggers2 UMNO dan PAS yang pro UMNO.

Saya bagi satu contoh. Hasan Ali kata program "Plug and Play" takda elemen bumiputra dan Melayu.

Padahal Plug and Play adalah pelaburan dari luar negeri ke Selangor.

apa kena mengena dengan partisipasi Bumiputra?

Tulang Besi said...

Blogger Sebatang kara said...

Saya menyokong 100% sebab beliau mengambil inisiatif untuk mempertahankan hal ehwal umat islam sekadar yang termampu. TB tak sokongkah dengan cadangan beliau agar sekatan terhadap penjualan arak di kawasan majoriti Muslim.

February 1, 2010 7:05 PM
.

Masaalahnya TIADA HAL EHWAL Bumiputra yang dalam bahaya pun.

Beliau sebar fitnah kerana beliau nak tunjuk beliau hebat.

Hakikatnya TIADA HAL EHWAL ISLAM yang dalam bahaya ataupun sedang diserang oleh kerajaan Selangor.

Semuanya FITNAH HASAN ALI semata-mata.

Anonymous said...

//Hasan Ali kata program "Plug and Play//

Woah hoh hoh!!..Hasan Ali nak plug gadis cun indon n play with her!!kahkahkahkah

Anonymous said...

Hassan Ali is the epitome of ketuanan melayu barisan nasialon..talks too much,cunning,hootang banyak,lazy,and phoney..lain kali bila dia buka mulut,tuang aje THAI SONG ke dlm mulut dia(that's the heavenly wine frm 7 eleben!!)..kahkahkah

Tulang Besi said...

pada pandangan aku, TB ni kurang akal sikit sebab dia buat laporan dalam blog secara terbuka; patutnya dia hantar surat rasmi pada SU Agung PAS bukan hantar pada Dato' Tuan. Sebab dia pendek akal, dia tak tahu prosidur, jadi dia nak hantar direct pd Dato' Tuan. Kedua, aku lihat TB ni ngok dan emosi sebab dia dedahkan benda hal parti dalam blog, maknanya dia tak tahu akhlak dalam jamaah. kalau dia bukan ahli PAs tak apalah; tapi sbb dia ngaku ahli PAS, jadi dia kena ikut saluran parti. Malang dia menuunjukkan kebodohannya dalam beroganisasi. dan dia suka jadi suka jadi ngok mcm ni. tapi tak apa lah kalau dia nak jadi ngok.

Ini kerana sebelum ini saya sudah buat laporan pada Tuan Ibrahim, tapi laporan saya TIDAK DILAYAN.

Abis tu terpaksa buat macam ni.

Lain kali tanya dulu, kan sekarang dah malu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.