Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, February 17, 2010

Fakta Kerajaan Penang Menjaga Melayu dan Islam Lebih Baik Dari UMNO

Assalamualaikum pembaca sekelian,

Di bawah adalah beberapa fakta yang membuktikan Kerajaan Penang menjaga Melayu dan Islam lebih baik dari UMNO:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

78 comments:

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Pertamanya, pamphlet ataupun flyers tak boleh dijadikan sumber rasmi/sumber utama rujukan. Siapa2 pun boleh produce flyers2 mcm ni.

Hujah ini lebih kuat jikalau disertakan dokumen rasmi dari pejabat kerajaan negeri P Pinang.Ada blog2 UMNO yg pertikaikan hanya kontraktor kelas F sahaja yg dapat projek, tapi kelas A-E semuanya disapu kroni LGE, jika ada statistik sebenar yang menunjukkan agihan setiap kategori kontraktor, aku rasa, ia lebih baik dan adil bukan sahaja utk org Melayu tetapi juga LGE.

Anyway, kalau betul statistik ni, untungnya adalah umat islam dan melayu.Lebih baik betul dr tak betul.

ANTI BABI said...

Sahabat kanan barua babi,

Dokumen-dokumen rasmi semua ada di KOMTAR. Kalau sesiapa nak challange pamplet ni, dipersilakan pergi ke KOMTAR atau buat kajian sendiri.

Kalau dah terkencing takut, janganlah sampai guna alasan bodoh macam ni

Sah hang bodoh macam babi

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Dokumen-dokumen rasmi semua ada di KOMTAR. Kalau sesiapa nak challange pamplet ni, dipersilakan pergi ke KOMTAR atau buat kajian sendiri.

Kalau dah terkencing takut, janganlah sampai guna alasan bodoh macam ni

Sah hang bodoh macam babi


maknanya takde yg rasmi la?So, dokumen yang hang tampal ni setaraf flyers sales supermarket yg berterabur kat komtar le ye?

marah nampak split image TB..kesian..buat malu saja kat wartawan Malaysiakini.

Tulis eh..wartawan malaysiakini, Roslan SMS..swistat

ANTI BABI said...

Pamplet ni rasmi la sebab ia datang dari kerajaan negeri.

Aku cabar Sahabat Babi buktikan kandungan pamplet ni tak betul.

Kalau kau tak boleh buktikan, kau BANGSA BABI@PENIPU.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Pamplet ni rasmi la sebab ia datang dari kerajaan negeri.

Aku cabar Sahabat Babi buktikan kandungan pamplet ni tak betul.

Kalau kau tak boleh buktikan, kau BANGSA BABI@PENIPU.


kalau yg rasmi, kena ada cop, kalau ada sign LGE lagi bagus.

simple thing.

kalau dah betul, tak payah2 cabar, bila diri sendiri rasa tak konfiden dgn info yg dapat itu yg gelabah.

Ya lah..org kat Indon,semua harap org lain bgtau..kena henjut sikit fakta, dah gelabah.

Tulang Besi said...

simple thing, kalau Sahabat Kanan rasa kandungan pamplet ni tak betul, saya cabar sahabat kanan buktikan ia tidak benar.

Kalau tidak, seperti dalam isu akaun bank saya riba atau tidak, Sahabat kanan ni adalah seorang penipu.

Anonymous said...

1) sebelum minta projek besar, nilai keupayaan sendiri dahulu. tak boleh paksa mana2 pihak kasi kontrek pasal lu melayu. apa pulak dgn pribumi yang miskin kat pendalaman sabah/sarawak?

2) one step at a time. as long as you stick with the pakatan govt's plans for you, insya-tuhan u will succeed.

3) jangan ada mental subsidi. ini hanya akan terus menjajah minda anda sendiri.

first learn to walk, prove yourself.

then you fly.

kalau u fly tanpa latihan, mati ngkau sendiri jugak. itupun takpa kalau u mati sendiri, tapi ini duit rakyat, projeck untuk kebajikan rakyat. satu sen pun tak boleh bazir.

yes, i am saying some of you malay contractors are still lazy. as are some chinese and indian contractors. all these parasite contractors have NO PLACE in penang. LGE will not allow rakyat;s money to be fucked arounf by people like you.

go and polish your skills first. learn what is contracting all about. finances. raw materials. manpower. progress claim. cashflow. pergi, pergi belajar dahulu. baru balik masuk tender.

3) lu orang mau semua satu fixed-percentage kah? why fixed at 30%? if u r capable, u can get 50% or 70% or more. why set a limit like typical jaguh kampung? business recognizes no skin colour. u competitive, u get work. chinese will give you work. indians will give you work. malays will give you work.

4) so, shut the fuck up and get to work.

5) if LGE punya machai2 khianat kepercayaan rakyat dan kasi kontrek hanya untuk kroni mereka, i will fight them like i fight umno now. but, in reality it is very difficult to be like umno. umno is kaki rasuah numero uno. tak terbanding.

umno wajib dikuburkan.
umno wajib dikuburkan.
umno wajib dikuburkan.

6) cybertroopers here, i am still praying everyday that u get what u deserve when u answer to your Creator one day soon. and i pray too that your children and your future generations be exactly like you. good or bad, u decide. i hope they all will be just like you now. right here, right now. same mentality. same intention. same hakikat. your son will be like you. your daughter will be like you. again, good or bad i dont know. i hope my son and daughter will be exactly like me.

4RAKYAT

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

simple thing, kalau Sahabat Kanan rasa kandungan pamplet ni tak betul, saya cabar sahabat kanan buktikan ia tidak benar.

Kalau tidak, seperti dalam isu akaun bank saya riba atau tidak, Sahabat kanan ni adalah seorang penipu.


Isunya mudah, aku dah pertikaikan keabsahan pamphlet tersebut, jadi sudah jadi beban org yg mengada-adakan bukti untuk buktikan bukti yang diberikan adalah betul.

Bukti ni kalau dibawa mahkamah pun kena reject siang2, tak boleh jadi hujah.

Anyway, aku dah berjaya prove there is a reasonable doubt in ur document.

TB, bila kau nak scan dan tunjuk akaun kau tu bukan akaun riba?

Aku ni takle kejam mcm kau sangka, kalau kau kata kau terpaksa pakai akaun maybank psl itu yg mudah transaction duit kau ke Indon, aku boleh terima. Andaikata, mmg betul akaun kau akaun riba, kau temberang kau kata duit tu masuk tabung serambi mekah pun aku boleh terima.

Hakikatnya, kau boleh kata apa saja, tapi semuanya balik antara kau dgn Allah.

Cuma ibarat minum minuman malta, kalau kau tak geli minum minuman yg dihasilkan sama kilang dgn kilang guinness stout, kau minumla.

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

TB, kalau dokumen tu takat dr Malaysia Today si Raja petra, baik tak yah. Buat dokumen menyokong boleh, but not asas hujah, ingat tak, laporan pusrawi palsu tu?

Ini source hang:

http://www.malaysia-today.net/index.php?option=com_content&view=article&id=30213:lim-guan-eng-anti-malay&catid=21:special-reports&Itemid=100135

bukan hg pi kutip kat Komtar ke apa...

Anonymous said...

pada sahabat kanan:
-tolong cari nisbah antara jumlah projek bumi dengan nilai projek.
-kemudian bandingkan pula dengan nisbah jumlah projek bukan bumi dengan nilai projek.
-projek JPS!kontraktor cina biasanya memilih prijek.Setakat projek cuci parit.mereka tak akan masuk tender.
-sebagai perbandingan,peratus orang cina yang nak masuk sektor awam.mereka jarang nak jadi pegawai kerajaan...
-gunalah data yang TB bagi.
-nanti kena deletela pulakkk!!

ANTI BABI said...

Woii Sahabat Babi,

TB dah cabar kau tunjuk kat mana kandungan pamplet tu tak betul.

Apasal kau masih buat alasan ni.

Cepat lah.

Anonymous said...

pada sahabat kiri dan sahabat kanan:
1.jaga-jaga!ada oghang makan tebuan!!dua tiga haghi nii!!
2.cegheii dan loklaq memanjanggg!!
3.guna data dan kaedah statistik!ia lebih mempunyai keesahan dan keboleh percayaan yang tinggi!
4.aku belah dulu!!nanti kena makan!!
5.patut pun saghang tebuan habihhh!!ada oghangg makan tebuann!!,

insan biasa said...

anti babi ni knapa emo sgt?
darah panas sgt ker?relexlah
kita kan ada adab.nak sound org pOn
nak cabar ker ape.kite ada cara dia..
sound sound org tu bgus sgt ker??
aku xlah cakap pkr tu bgus atau umno tu bgus.yg bgus tu kite amek.yg xbaik kite buang

ANTI BABI said...

insan biasa said...

anti babi ni knapa emo sgt?
darah panas sgt ker?relexlah
kita kan ada adab.nak sound org pOn
nak cabar ker ape.kite ada cara dia..
sound sound org tu bgus sgt ker??
aku xlah cakap pkr tu bgus atau umno tu bgus.yg bgus tu kite amek.yg xbaik kite buang
.

Bang, kadang2 dengan puak2 UMNO ni kena kasau.

Kalau lembut, diorang pijak kepala kita.

Aku kasau dgn SK ni je sbb kesian TB tu ulang2 point, dia buat tak paham

Si TB tanya dia banyak kali pasal Najib sokong Amerika, dia tak jawab sampai sekarang.

Tu yang aku emo sikit tu. Tu belum aku panggil dia lahabau.

Anonymous said...

kontraktor F ni bawah RM200k, jadi memang la ramai org Melayu daftar sebagai kelas F.

Lainlah orang Cina, semuanya projek Kelas A yg bernilai RM10j ke atas.

camner tu?

Anonymous said...

1."GEORGETOWN: Penasihat Parti Keadilan Rakyat Anwar Ibrahim berkata dia telah menerima sokongan daripada kerajaan Amerika Syarikat (AS), Turki dan ulama terkenal, Prof Dr Yusuf Al-Qardawi dalam pertuduhan kes liwat yang sedang dihadapinya.
Anwar berkata sokongan itu disuarakan Setiausaha AS, Hillary Clinton. "

2."Si TB tanya dia banyak kali pasal Najib sokong Amerika, dia tak jawab sampai sekarang."

alahai..
1.pening!pening!pening!
2.Tak laghattt dok pikiaq nii!!
3.Nampak belain !!tapi sama!!
4.Us ni sokong sapa!najib atau anuar!!
5.Anti babi ada lagi ka!!dah tak makan tebuan lagi koTT!!
6.kalau dia ada!mesti kena delete niii!!!

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Woii Sahabat Babi,

TB dah cabar kau tunjuk kat mana kandungan pamplet tu tak betul.

Apasal kau masih buat alasan ni.

Cepat lah.


Sebenarnya, tak payah dijawab. Aku tak kenal siapa sahabat babi kat sini.

Dah kandungan dan sumbernya pun kabur, bukan dokumen yg sah, maka tak boleh dijadikan hujah.

Bang, kadang2 dengan puak2 UMNO ni kena kasau.

Mak bapak kau kalau org UMNO, kena kasau le?

Kalau lembut, diorang pijak kepala kita.

Bila masa org UMNO pijak kepala kau? Ada tape,ada video?melainkanlah kepala kau tu gambar Khalid samad.

Aku kasau dgn SK ni je sbb kesian TB tu ulang2 point, dia buat tak paham

Si TB tanya dia banyak kali pasal Najib sokong Amerika, dia tak jawab sampai sekarang.


Siapa kata aku tak jawab.

Kan aku dah kata, hukum asalnya menyokong Amerika dalam war of terror tu Haram, tetapi jikalau disebabkan tidak menyokong Amerika, akan menyebabkan Malaysia diserang, org Islam Malaysia ramai2 mati terbunuh maka mengambil cnth perbuatan Ammar bin yassir, hukumnya harus Najib berkata di mulut dia menyokong Amerika.

Yg belum jwb lagi si Tulang besi ni, brp byk maklumat yg najib bg kat US, apakah join operation antara Malaysia & US utk hancur umat Islam, brp kali amerika hantar perisikan utk collect maklumat dr Malaysia dll? TB tak jwb sampai sekarang, pdhal soalan aku clear.

Tu yang aku emo sikit tu. Tu belum aku panggil dia lahabau.

Kalau dah tak boleh jwb, mengaku sajalah.

Bila hang nak scan dan tunjuk muka depan buku akaun maybank hang tu..ribawi ke idak?

Grand Marquis said...

Saya dah kira nisbahnya. Kalau kita lihat pada figure:

44 (bumi) - RM 67 837 302.54
22 (non-bumi) - 45 335093.50

Bumi = 1 541 756.876 per contract
Non Bumi = 2 060 686.068 per contract

Dalam erti kata lain, contract bumi dalam 1.5 juta per contract dan contract non bumi = 2 juta per contract.

Apa yang kita lihat disini ialah TB menzahirkan contoh kebodohan dalam berpolitik. TB mudah digula-gulakan dengan benda yang kosmetik dan dia mengabaikan hakikat yang sebenar.

Hakikat disini bukan berapa CAT atau peratus kontrak dapat kat bumi. Faktor utama ialah kuasa! Dengan kuasa kita boleh buat apa saja. Apabila kita sudah menyerahkan kuasa pada orang kafir, mungkin dalam 2-3 mereka akan nampak friendly, membela Islam, melayu bla bla bla, tapi apakah jaminan ia akan terus berlaku?

Lihat Singapura sebagai contoh. Lihat bagaimana LKY mengula-gulakan orang Melayu pada masa itu. Hakikatnya hari ini orang Melayu sudah tiada apa-apa lagi di Singapore. Nak buat macam mana, kuasa sudah tiada di tangan.

Islam juga amat mementingkan kuasa pemerintahan di tangan orang Islam. Leaders come and leaders go. Sezalim mana pun seorang pemerintah, ia pasti pergi dan diganti dengan yang lain. Tetapi kalau hilang kuasa, belum tentu ia akan kembali. Lihatlah andalusia dan othmania. Dimanakah mereka hari ini.

Atas dasar itu, kita lihat bahawa Allah S.W.T. melarang kita membuka jalan supaya orang kafir menguasai kita.

“Dan sekali-kali Allah tidak akan pernah memberi jalan kepada orang-orang kafir untuk menguasai orang-orang Mukmin”. [TQS An Nisaa’ (4):141].

Jalan paling mudah mereka menguasai kita ialah melalui kepimpinan kerana dengan kuasa mereka boleh menentukan halatuju umat Islam.

Tetapi amat malang orang seperti TB berusaha untuk mengangkat orang kafir bagi menguasai orang Islam. Entahlah, adakah TB ni faham politik Islam ataupun tidak. Amat malang bila orang yang jahil berkecimpung dalam urusan umat. Mereka ni macam tikus membaiki labu. Akhirnya umat hancur kerana tangan orang-orang macam ni.

Kalau kita ada masalah kepimpinan orang Islam pun, biarlah kita selesai sesama sendiri. Bukannya dengan mengangkat orang kafir sebagai pemimpin semata-mata kerana kita tak suka pada pemimpin Islam tersebut.

Anonymous said...

alahai GM..
1.Itu cara orang akedemik berhujah no!!
2.Ish!Ish!ish!pandai guan engg nii!dapat perdaya tuan TB!!!
3.Guan eng bermain dengan angka jee!!hangpa dah kena juaiii!!

Anonymous said...

apa la nak guna perkataan babi ke atau lain2 yang kurang manis...just beri fakta yang betul dan kemudian fikirkan mcm mana nak perbaiki lagi kelemahan setiap diri masing-masing....Dlm politik ni mesti ada check n balace sahaja untuk kemajuan semua orang tak kira apa bangsa pun ...

Tulang Besi said...

Saya dah kira nisbahnya. Kalau kita lihat pada figure:

44 (bumi) - RM 67 837 302.54
22 (non-bumi) - 45 335093.50

Bumi = 1 541 756.876 per contract
Non Bumi = 2 060 686.068 per contract

Dalam erti kata lain, contract bumi dalam 1.5 juta per contract dan contract non bumi = 2 juta per contract.
.

Kahkahkah logik lah nisbah tu SEBAB LEBIH RAMAI BUMI DAPAT PROJEK. Bukan jumlah bumi to non bumi tu bezanya dekat 100%

Apa la kau ni ngarut tak habis2 GM tak ori.

Grand Marquis said...

Macam mana la mamat ni boleh mengaku background education dia very very technical? Simple ratio pun tak paham.

Saya boleh kata ada 100 bumi dapat kontrak dan 1 non bumi aje dapat kontrak. Tapi yang bumi tu dapat kontrak 3000 aje seorang untuk cuci longkang dan yang non bumi tu dapat kontrak 10 juta untuk membantu strategik planning negeri.

2 isu di sini. 1 jumlah kontrak per contractor. 2 jenis kontrak yang di beri. Salah satu cara nak mengula-gulakan orang yang bodoh ialah bagi kerja cuci longkang. Last-last itu aje lah kemahiran dia. Yang non bumi pula di berikan kontrak yang ada knowledge value. Akhirnya orang bumi akan jadi tukang cuci longkang dan yang non bumi jadi professional.

Lepas tu TB menyalak yahoo, tengok, kalifah cina ni si so CAT. Ada banyak cara nak sideline satu-satu kaum. Orang yang jahil hanya nampak yang apparent aje.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Kahkahkah logik lah nisbah tu SEBAB LEBIH RAMAI BUMI DAPAT PROJEK. Bukan jumlah bumi to non bumi tu bezanya dekat 100%

Apa la kau ni ngarut tak habis2 GM tak ori.


Kemudiannya, yg didedahkan adalah kontrak yg diberikan kepada kontraktor kelas F sahaja. Dan 3 sahaja yang diisytiharkan iaitu PDC dan bekalan air, dan MPPP. Bagaimana dengan kontrak2 dari jabatan lain2?

Bagaimana pula dgn kontrak direct dr pejabat Ketua Menteri.

Semua ini perlu dilihat..but as i say, maklumat ini tidak boleh dibuktikan kesahihannya.

Tulang Besi said...


Saya boleh kata ada 100 bumi dapat kontrak dan 1 non bumi aje dapat kontrak. Tapi yang bumi tu dapat kontrak 3000 aje seorang untuk cuci longkang dan yang non bumi tu dapat kontrak 10 juta untuk membantu strategik planning negeri.
.

GM tak ori, nak menipu pun janganlah sampai orang nampak.

Total Bumi dapat 67%. Jadi, majoriti budget pergi ke Bumi contractor.

Dan, bilangan bumi kontraktor pun dapat banyak lebih banyak dari non bumi

Mestilah nisbah dia rendah. Apa masaalahnya?

Anonymous said...

alahai..

"Macam mana la mamat ni boleh mengaku background education dia very very technical? Simple ratio pun tak paham."-GM.

1.TB hang jangan malukan puak teknikal!!!
2.Malu puak teknikal!ngaji dulu susah!!hang kena tunjukkan yang puak teknikal adalah terdiri daripada pelajaq-pelajaq yang paling "cream" dulu!!
3.Puak teknikal!!ngaji susah!payah nak cari puak teknikal yang dok cakap loqlaq!!
4.Aku walaupun dok motong getah jee!puak teknikal jugak!!keluaq dua tiga buniversiti!!tapi tak boleh lawan hangla!balik US noo!!

Tulang Besi said...


Kemudiannya, yg didedahkan adalah kontrak yg diberikan kepada kontraktor kelas F sahaja. Dan 3 sahaja yang diisytiharkan iaitu PDC dan bekalan air, dan MPPP. Bagaimana dengan kontrak2 dari jabatan lain2?
.

Bukan Melayu boleh dapat ke kontrak kelas F?

TU sampai 33% dapat tu?

Nampak sangat serkap jarang

Tulang Besi said...

Hakikat disini bukan berapa CAT atau peratus kontrak dapat kat bumi. Faktor utama ialah kuasa! Dengan kuasa kita boleh buat apa saja. Apabila kita sudah menyerahkan kuasa pada orang kafir, mungkin dalam 2-3 mereka akan nampak friendly, membela Islam, melayu bla bla bla, tapi apakah jaminan ia akan terus berlaku? .

betul, dengan kuasa UMNO dapat memberikan kontrak kepada kroni2 mereka. Orang Melayu majoriti kekal miskin papa kedana.

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Total Bumi dapat 67%. Jadi, majoriti budget pergi ke Bumi contractor.

Dan, bilangan bumi kontraktor pun dapat banyak lebih banyak dari non bumi

Mestilah nisbah dia rendah. Apa masaalahnya?


Andaikata dokumen itu sahih.Isu mudah ialah kontrak tersebut adalah dari kelas F,bagaimana dgn kerja2 besar yg lain yg selama ini byk projek2 kerajaan perlu diutamakan BumiPutera yang ditgni oleh kontraktor kelas A-E.

Lg satu, bagaimana dgn projek2 dr pejabat KM sendiri? Projek2 selain dr PDC, bekalan air, MPPP, mcm mana?

Tulang Besi said...

Lihat Singapura sebagai contoh. Lihat bagaimana LKY mengula-gulakan orang Melayu pada masa itu. Hakikatnya hari ini orang Melayu sudah tiada apa-apa lagi di Singapore. Nak buat macam mana, kuasa sudah tiada di tangan..

Tapi takdak sekoq pun orang Melayu Singapore yang lapar nak lari ke Malaysia. Yang dok ada 45k orang Malaysia berduyun2 ke Singapore untuk kerja tiap2 hari.

Tulang Besi said...

Atas dasar itu, kita lihat bahawa Allah S.W.T. melarang kita membuka jalan supaya orang kafir menguasai kita.

“Dan sekali-kali Allah tidak akan pernah memberi jalan kepada orang-orang kafir untuk menguasai orang-orang Mukmin”. [TQS An Nisaa’ (4):141].

Jalan paling mudah mereka menguasai kita ialah melalui kepimpinan kerana dengan kuasa mereka boleh menentukan halatuju umat Islam.
.

Sapa yang bagi KM Penang ni ke Gerakan dulu, bukan UMNO? Cermin muka tu dulu la.

Anonymous said...

Sahabat Kanan,
Bukan Melayu boleh dapat ke kontrak kelas F?

TU sampai 33% dapat tu?

Nampak sangat serkap jarang


so lagi nampak la LGE penipu, dulu kelas F 100% malay, la ni dah turun 67%, boleh explain tak TB?

Tulang Besi said...

Tetapi amat malang orang seperti TB berusaha untuk mengangkat orang kafir bagi menguasai orang Islam. Entahlah, adakah TB ni faham politik Islam ataupun tidak. Amat malang bila orang yang jahil berkecimpung dalam urusan umat. Mereka ni macam tikus membaiki labu. Akhirnya umat hancur kerana tangan orang-orang macam ni.

Kalau kita ada masalah kepimpinan orang Islam pun, biarlah kita selesai sesama sendiri. Bukannya dengan mengangkat orang kafir sebagai pemimpin semata-mata kerana kita tak suka pada pemimpin Islam tersebut.


Apa bezanya UMNO dgn DAP? Kedua2 nya menghalalkan judi dan arak.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Tapi takdak sekoq pun orang Melayu Singapore yang lapar nak lari ke Malaysia. Yang dok ada 45k orang Malaysia berduyun2 ke Singapore untuk kerja tiap2 hari.

Inilah pembohong besar, no.1 org melayu singapore mmg byk dah lari malaysia, sampai org yg uruskan tu boleh ckp, kalau pakat2 hangpa lari balik msia, sapa nak sampai maklumat psl singapore kat kami..Byk dah tak mau dok bwh PAP govt.

45K malaysia tu termasuklah cina malysia, melayu kelantan.

Tulang Besi said...



Inilah pembohong besar, no.1 org melayu singapore mmg byk dah lari malaysia, sampai org yg uruskan tu boleh ckp, kalau pakat2 hangpa lari balik msia, sapa nak sampai maklumat psl singapore kat kami..Byk dah tak mau dok bwh PAP govt.

45K malaysia tu termasuklah cina malysia, melayu kelantan.
.

Mana tunjuk kat aku bila orang Melayu Singapore lari ke Malaysia.

Dah lah kontrak kelas F pun tak kenal kao ni.

Jangan auta la. BERLAMBAK orang Melayu johor kerja singapore hari2 keluar masuk

Anonymous said...

Sapa yang bagi KM Penang ni ke Gerakan dulu, bukan UMNO? Cermin muka tu dulu la.

Sebelum 1969, KM Pulau pinang ni Melayu ke cina?Jwp soklan ni dulu, sebelum tuduh tak menentu.

Apa bezanya UMNO dgn DAP? Kedua2 nya menghalalkan judi dan arak.

bagus, hari ni dia mengaku DAP halalkan judi dan arak, dulu liat nak mampus.

Beza UMNO adalah kalau hg tanya mana2 pemimpin UMNO, arak dan judi tu halal ke tidak, esmua mesti cakap haram.

Adakah bila hg maki hamun tu, maknanya hg halalkan maki hamun?

Tulang Besi said...


so lagi nampak la LGE penipu, dulu kelas F 100% malay, la ni dah turun 67%, boleh explain tak TB?
.

Mana ada kelas F boleh pegi kat non bumi la.

Tu semua projek bukan Kelas F.

Dia berbagai2 kelas bergantung kepada jenis dan nilai projek.

Nampak sangat kau ni auta la,

patut la Anti Babi benci ke kau sangat2.

Anonymous said...

Mana tunjuk kat aku bila orang Melayu Singapore lari ke Malaysia.

member aku ramai ex-singaporean, malay singaporean, bab singapore, hang tak boleh kelentong aku.

Dah lah kontrak kelas F pun tak kenal kao ni.

Kalau kau tu kenal sgt, jwb le apasal dr 100% jadi 2/3 saja, kan hang kenal sgt kelas F tu..jwpn pun kelas F saja hg boleh bg.

Anti Babi said...

Dia tak bawak statistik kelas F sebab Kelas F semua bumiputra. SK bangsa Babi sebab tu dia bahlol. tak tau benda senang ni.

Kao tak jawba soalan aku Sk, apa bukti kau bukan keturunan babi?

ANTI BABI said...


member aku ramai ex-singaporean, malay singaporean, bab singapore, hang tak boleh kelentong aku.
.

Sudahlah, nampak sangat kao penipu dan takda bukti. Kao memang bangsat SK sebab kao keturunan babi

ANTI BABI said...


Sebelum 1969, KM Pulau pinang ni Melayu ke cina?Jwp soklan ni dulu, sebelum tuduh tak menentu.
.

Sebelum 1969, sapa memerintah? UMNO kan.

Kao sahlah keturunan babi

ANTI BABI said...


Beza UMNO adalah kalau hg tanya mana2 pemimpin UMNO, arak dan judi tu halal ke tidak, esmua mesti cakap haram.

Adakah bila hg maki hamun tu, maknanya hg halalkan maki hamun?
.

Yang peliknya di Parlimen wakil2 DAP ni yang dok mintak tutup judi. Wakil2 UMNO yang pertahan termasuk Hamid Osman.

Kalau dah bangsa babi tu memang bodoh

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Mana ada kelas F boleh pegi kat non bumi la.

Tu semua projek bukan Kelas F.


So, whats the difference between present DAP Govt and BN?Sekadar mengaku takde kaitan parti politik saja?

Dia berbagai2 kelas bergantung kepada jenis dan nilai projek.

Itulah yg Grand marquis ckp, 1 kalau jenis projek dapat kat kroni, dengan 1000 projek kongsi sorg sekupang, apa brg?

ANTI BABI said...



Saya boleh kata ada 100 bumi dapat kontrak dan 1 non bumi aje dapat kontrak. Tapi yang bumi tu dapat kontrak 3000 aje seorang untuk cuci longkang dan yang non bumi tu dapat kontrak 10 juta untuk membantu strategik planning negeri.
.

Ada ka kontrak tu semua cuci longkang?

Projek tu berbagai2 jenis dan berbagai-bagai nilai.

Betul tak?

Logik akal la, lagi besar bilangan kontraktor, lagi kecik la nisbah.

Itu pun nak kena ajar ke?

Anonymous said...

Dia tak bawak statistik kelas F sebab Kelas F semua bumiputra. SK bangsa Babi sebab tu dia bahlol. tak tau benda senang ni.

Dia bwk pun takde apa2 nilai sebab zaman dulu pun mmg dpt kat melayu.apa beza?

Sudahlah, nampak sangat kao penipu dan takda bukti. Kao memang bangsat SK sebab kao keturunan babi

kau tu duduk kat indon, bukan jumpa melayu singapore pun..pastu reka cerita org melayu sana takde jd malaysian. Punyalah bohong.

Sebelum 1969, sapa memerintah? UMNO kan.

MCA lah brother.

Yang peliknya di Parlimen wakil2 DAP ni yang dok mintak tutup judi. Wakil2 UMNO yang pertahan termasuk Hamid Osman.

OO ye ke? ada hansard parlimen ke? setau aku Si anwar yg kembang judi ke sabah, tak percaya tanya mat sabu.

ANTI BABI said...

So, whats the difference between present DAP Govt and BN?Sekadar mengaku takde kaitan parti politik saja?.

Bezanya suma klass F skrg open tender, pakai undi.

Dulu puak hang, puak UMNO aka puak babi, bagi projek kelas F kat kroni. Skrg semua buleh dapat.

Ada faham tak, woii sedara babi.

Anonymous said...

Sahabat Kanan
Ada ka kontrak tu semua cuci longkang?

Projek tu berbagai2 jenis dan berbagai-bagai nilai.

Betul tak?

Logik akal la, lagi besar bilangan kontraktor, lagi kecik la nisbah.


Soalnya, mana pegi projek yg lain? Kenapa tak tunjuk nilai? Lojik la kalau nak sokong LGE, dia kata babi tu halal, punkau telan jugak kan?

ANTI BABI said...


MCA lah brother.
.

Woii babi, jadi kau ngakulah UMNO bagi PEnang ke MCA.

MCA tu Melayu ke?

Memang la kau ni babi

Anonymous said...

Sahabat kanan,
Bezanya suma klass F skrg open tender, pakai undi.

Dulu puak hang, puak UMNO aka puak babi, bagi projek kelas F kat kroni. Skrg semua buleh dapat.


Aku jaga kontrak kat universiti atas dasar sapa paling murah dia dapat,UMNO ke PAS ke PKR takde apa beza pun.

Itu pun mcm besar sgt.

Anonymous said...

alahai..
"Tapi takdak sekoq pun orang Melayu Singapore yang lapar nak lari ke Malaysia. Yang dok ada 45k orang Malaysia berduyun2 ke Singapore untuk kerja tiap2 hari."TB

1.Hang pi la hujung minggu kat bandar baru uda,JB!
2.Hujung minggu puak melayu singapura pi tidoq kat rumah mereka kat situ!!naik moto!bukan naik kereta!!
3.Lemas tidoq kat sarang merpati kat singapura!!
4.m .nasir dah jadi rakyat malaysia ka!!

ANTI BABI said...


OO ye ke? ada hansard parlimen ke? setau aku Si anwar yg kembang judi ke sabah, tak percaya tanya mat sabu.
.

Babi mengamuk lagi. Bodoh punya babi.
Anwar lah pegi tutup judi kat Sabah tu. Tu yang Daim mengamuk habis tu.

ANTI BABI said...

Aku jaga kontrak kat universiti atas dasar sapa paling murah dia dapat,UMNO ke PAS ke PKR takde apa beza pun.

Itu pun mcm besar sgt.
.

Sudahlah, kao penipu sapa nak pecaya cakap kau. Kalau kau makan pun takkan kau nak ngaku.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Woii babi, jadi kau ngakulah UMNO bagi PEnang ke MCA.

MCA tu Melayu ke?


Soalan ini tak patut dijawab sebab takde babi nak jwb.

Penang dah mmg majoriti cina, dan MCA jd KM sejak merdeka, bila masa UMNO bg kat Gerakan?

balik pegi belajar sejarah, tu 1969, perikatan kalah, tu pasal Gerakan dapat pegang penang, pastu masuk BN.

Anonymous said...

alahai..
1.anti babi dah keluaq!!
2.baik pi tenguk kartonn!
3.Nanti awang dogoiii mai pulak!!

Anonymous said...

Sahabat Kanan

Anwar lah pegi tutup judi kat Sabah tu.

Mat sabu kata Anwar yg pi bukak, hg ada ke bukti anwar pi tutup?

http://www.angelfire.com/emo/doaanwar/tamadun.html

Sudahlah, kao penipu sapa nak pecaya cakap kau. Kalau kau makan pun takkan kau nak ngaku.

Wallahi aku tak pernah makan.

ANTI BABI said...


Penang dah mmg majoriti cina, dan MCA jd KM sejak merdeka, bila masa UMNO bg kat Gerakan?

balik pegi belajar sejarah, tu 1969, perikatan kalah, tu pasal Gerakan dapat pegang penang, pastu masuk BN.
.

Tu maknanya kao baru kata GM tu bahlol sebab marah orang CIna jadi KM Penang.

Kao memang tolol sebab kau keturunan babi

Anonymous said...

Tu maknanya kao baru kata GM tu bahlol sebab marah orang CIna jadi KM Penang.

Aku tak kata dia bahlol, kau saja yg suka guna perkataan kesat.

Ada dia ckp dia marah cina jadi KM ke?Ke cina cauvinis yg sekat runcing di luar pepat di dalam?

Anonymous said...

sahabat kanan,

Kalau nama kau tu anti babi, maksudnya anti brother anwar bin ibrahim, eloklah..sebab babi khinzir tu mmg tak boleh membaca atau menulis.

kalau kau dok sokong LGE, Anwar, etc, eloklah kau tukaq nama kau kepada pro BABI.Itu lebih tepat.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

m .nasir dah jadi rakyat malaysia ka!!

Anti babi the split image of TB, ini bukti femes, si m nasir tu pun dah jd rakyat malaysia. Hg nak cakap apa lagi?

Anonymous said...

anita sarawak?

ANTI BABI said...


Mat sabu kata Anwar yg pi bukak, hg ada ke bukti anwar pi tutup?

http://www.angelfire.com/emo/doaanwar/tamadun.html
.

Kahkahkah Anwar dah kurangkan lesen judi di Sabah lama dah.

Yang MAt SAbu cerita ni di Sarawak.

memang kao bodo macam babi

Grand Marquis said...

1. Isu cina jadi KM
Ada beza yang sangat besar antara DAP dan MCA/Gerakan. Bila KM dari Gerakan, tak de pula kita lihat orang Islam lebih lebih sangat angkat dia. Ia sekadar dasar toleransi persefahaman yang mana mereka di beri kuasa untuk govern kawasa majoriti orang cina dengan syarat mereka menghormat hak dan kekuasaan umat islam di negara ini. Kalau boleh orang melayu nak juga jadi km.

TB pula mengagung-agung kan LGE sampai lebih rela membiarkan orang kafir perintah dari orang Islam. Satu atas dasar toleransi dan satu lagi atas dasar kerelaan. Banyak beza tu.

2. Isu melayu singapore.
Singapore memang mewah dari segi duniawi. Orang melayu kalau nak duniawi dok singapore, boleh dapat kerja. Hujung minggu datang malaysia shopping. Tapi setakat tu aje lah. Lain dari tu apa yang ada. Nak harap environment Islamik, perlaksanaan hukum islam, pendidikan islam? Mimpi la. Kerja dengan swasta atau gomen terpaksa ikut telunjuk kafir dan kerja dalam environment non Islamic. Apakah itu yang kia mahu?

Anonymous said...

org penang memang bodo. amik cina komunis melaka jadi KM. mcm takdak org cina penang yang layak.

Tulang Besi said...

TB pula mengagung-agung kan LGE sampai lebih rela membiarkan orang kafir perintah dari orang Islam. Satu atas dasar toleransi dan satu lagi atas dasar kerelaan. Banyak beza tu.
Masa kes Rahim Thamby Chik kelmarin, yang pertahankan budak pompuan tu LGE atau Koh Tsu Koon?

Tulang Besi said...

1. Isu cina jadi KM
Ada beza yang sangat besar antara DAP dan MCA/Gerakan. Bila KM dari Gerakan, tak de pula kita lihat orang Islam lebih lebih sangat angkat dia. Ia sekadar dasar toleransi persefahaman yang mana mereka di beri kuasa untuk govern kawasan majoriti orang cina dengan syarat mereka menghormat hak dan kekuasaan umat islam di negara ini. Kalau boleh orang melayu nak juga jadi km.
.

Mungkin kerana Guan Eng dulu pernah mempertahankan maruah seorang budak Melayu kot?


TB pula mengagung-agung kan LGE sampai lebih rela membiarkan orang kafir perintah dari orang Islam. Satu atas dasar toleransi dan satu lagi atas dasar kerelaan. Banyak beza tu.

Masa kes Rahim Thamby Chik kelmarin, yang pertahankan budak pompuan tu LGE atau Koh Tsu Koon?

Tulang Besi said...

2. Isu melayu singapore.
Singapore memang mewah dari segi duniawi. Orang melayu kalau nak duniawi dok singapore, boleh dapat kerja. Kerja dengan swasta atau gomen terpaksa ikut telunjuk kafir dan kerja dalam environment non Islamic. Apakah itu yang kia mahu?
.

Dengan kata lain, UMNO nak beri kesenangan pada Melayu Malaysia pun gagal menyebabkan Melayu Singapore tak lapar nak berhijrah ke Malaysia.
Rahimah Rahim pun masih rakyat Singapore, bukan Malaysia.

Tulang Besi said...

UMNO marah ke LGE sebab LGE layan orang Melayu lebih baik dari UMNO.

Layan agama Islam pun lebih baik dari UMNO

Anonymous said...

LGE ITU LANCAU...TB itu pukimak...PAS itu haramjadah...PKR itu parti Kristian Rakyat...DAP itu HELLL!!


Yezze- X-PKR

Grand Marquis said...

TB asyik dok ulang beberapa isu. Bila timbul isu LGE, dia akan ulang tayang kes Rahim Tambi.

Kalau kita fikirkan, banyak lagi kes yang lebih menyayat hati, tapi kita tak nampak LGE buat apa-apa pun. Kes Rahim Tambi tu kes berbeza sebab Rahim Tambi tu seteru politik LGE di Melaka. Tu yang dia mati-mati nak pertahan. Saya pernah membaca satu analisis yang cukup baik bagi menjelaskan isu LGE dan Rahim Tambi tu.

TB menyalak keseronokan sebab dia ingat orang melayu singapore nak sangat duduk kat sana. Berapa ramai orang singapore yang TB kenal? Saya pernah tinggal di Australia dan disana berlambak orang melayu singapore berhijrah ke sana sebab dah bosan duduk kat Singapore. Itu belum kira berapa ramai yang dah migrate ke Malaysia. Di tempat saya kerja pun ada seorang Melayu yang baru aje jadi citizen, whole family. Kawan saya pernah jadi migration agen di Singapore dan orang Melayu beratur-atur nak migrate keluar dari Singapore.

Bukan itu saja, orang cina pun ramai yang lari dari Singapore. Sampai kerajaan singapore dah terdesak, mereka ambil ramai orang cina dari China untuk jadi PR. Tapi hairan kenapa cina dari China yang di ambil? Kenapa tak melayu Malaysia, Indonesia atau indian dari India.

Anonymous said...

alahai..
1.kalau GM nak tau pilihan pertama TB nak berhijrah dulu ke sigapura!!
2.Entah mengapa tak jadi!tu yang pilih indonesia tu!!
3.Betui tak tuan TB!!

Tulang Besi said...

Kalau kita fikirkan, banyak lagi kes yang lebih menyayat hati, tapi kita tak nampak LGE buat apa-apa pun. Kes Rahim Tambi tu kes berbeza sebab Rahim Tambi tu seteru politik LGE di Melaka. Tu yang dia mati-mati nak pertahan. Saya pernah membaca satu analisis yang cukup baik bagi menjelaskan isu LGE dan Rahim Tambi tu..

Kes menyayat hati lagi satu adalah fitnah Liwat ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim. Sapa yang pertahan Dato Seri? Karpal. Hehehehe

Tulang Besi said...

TB menyalak keseronokan sebab dia ingat orang melayu singapore nak sangat duduk kat sana. Berapa ramai orang singapore yang TB kenal? Saya pernah tinggal di Australia dan disana berlambak orang melayu singapore berhijrah ke sana sebab dah bosan duduk kat Singapore. Itu belum kira berapa ramai yang dah migrate ke Malaysia. Di tempat saya kerja pun ada seorang Melayu yang baru aje jadi citizen, whole family. Kawan saya pernah jadi migration agen di Singapore dan orang Melayu beratur-atur nak migrate keluar dari Singapore.

Orang Malaysia pun ramai yang pindah ke Australia. Lupa ke? Kenapa orang2 Melayu Singapore tak pindah ke Malaysia? GM tak ori, kau jangan tanyala berapa banyak Melayu Singapore aku kenal. Aku buleh pegi Singapore sehelai sepinggang je, berapa ramai keluarga aku kat sana. Setakat Woodlands tu takda masaalah la.

Sekrg kau jawab soalan aku kat atas tu.

Tulang Besi said...

Bukan itu saja, orang cina pun ramai yang lari dari Singapore. Sampai kerajaan singapore dah terdesak, mereka ambil ramai orang cina dari China untuk jadi PR. Tapi hairan kenapa cina dari China yang di ambil? Kenapa tak melayu Malaysia, Indonesia atau indian dari India..

Tapi kenapa takda yang lari ke Malaysia? Tu soalannya? Bila daa nak jawab

Anonymous said...

alahai..
1.pada tuan TB dan Gm hangpa berdebat la samapai bila-bila!!
2.jangan menggunakan kata-kata kesat sudah!!
3.Saya berundur diri..yang pasti saya bukan mewakili mana-mana parti!sekadar menilai dan memberi pandangan!
4.Pendapat GM ada betul dan pendapat TB pun ada betulnya!!
5.Pada tuan TB kalau ada kata-kata kasar,tersinggong perasaan,minta maaf banyak-banyak.terutama semalam bila copy dan paste komen yang mungkin menyinggong perasaan TB!cuma saya marah jika perkataan kesat digunakan!
6.cukuplah saya katakan!umur saya hampir sebaya TB!dan saya rasa eloklah saya berundur!!mungkin saya tak sesuai melayari dunia blogger ini!!
7.Pada GM dan TB!selagi islam menjadi khalifah di bumi melayu ini!teruskan perjuangan anda!!

Grand Marquis said...

TB tanya kenapa orang singapore tak hijrah ke Malaysia? Sebab Malaysia negara yang sangat susah bagi PR dan kerakyataan. Kalau tidak dah berduyun-duyun dia orang datang.

Karpal singh pertahankan DSAI? Ha ha. Lawak. Karpallah orang yang mula-mula tuduh Anwar ada salah laku seks yang teruk. Tapi hari ini Karpal telan air liur dia sendiri. Dah tentu ini menunjukkan Karpal ni bukan boleh dipercayai dan bersikap munafik. Asalkan ada keuntungkan aje dia boleh ubah pendirian. Bagi karpal, bukan dia kisah seks ke tak seks, janji dia untung.

Antara karpal dan LGE ni apa perbezaannya? Dua-dua dari DAP. Satu ambil kesempatan keatas Anwar dan satu lagi ke atas Rahim Tambi.

Grand Marquis said...

Satu berita terbaru diterima..Kemungkinan besar, UMNO akan trigger perang saudara dan akan bermula di KL. Non-Malay akan diburu habis-habisan. Semua ini bermula dengan isu-isu seperti penggunamaan nama Allah dan isu perarakan maulidur rasul yang di perbesar-bsarkan. Kemungkinan besar, PERKASA akan ambil peranan. Awas.

Dan lagi satu, dulu ketua pemuda Umno Khairy cakap siapa yang berdemo, tak ubah seperti beruk di jalanan. La ni, orang-orang UMNO semua pakat turun demo untuk menyahut cabaran Khairy. SIap lilit kepada macam orang bodoh je.

ps : sama memang meluat dengan UMNO. Tak habis-habis nak sembelih leher cina. Ingat tak macamana rakyat memali dibunuh beramai-ramai oleh zionis UMNO ?

Grand Marquis said...

Penyelewengan besar UMNO terhadap Islam. Dan lebih teruk dari Yahudi. Jika kita tengok Yahudi / Zionis memburu orang Islam sesuka hati mereka, tetapi mereka tidak pernah menindas orang Yahudi sendiri. Tetapi orang UMNO sanggup membunuh orang Islam/Melayu semata-mata perut dan duit.

Pertama : Di zaman Mahathir Al-Firanuni, orang Islam memali dibunuh beramai-ramai (genocide). Tanpa belas kasihan, rejim dibawah BN / UMNO telah mengarahkan polis dengan machine gun dan kereta perisai membunuh orang-orang kampung yang tidak punya senjata kecuali iman. Mungkin kalau ada senjata pun cuma parang.

Kedua : Mahathir dengan selamba nya menghina janggut nabi kununnya pada zaman nabi tak ada pisau cukur.

Ketiga : Di zaman UMNO juga timbul cerita kununya jika kelantan laksana hudud, maka kita boleh makan sup tangan.

Keempat : BN/UMNO dengan zalim membiarkan segelintir masyarakat melayu sarawak memakan siput babi sedangkan pemimpin2 mereka bermewah-mewah.

Banyak lagi kes di mana UMNO/BN sewenang-wenangnya mempermainkan Islam. Lihatlah pemimpin UMNO itu sendiri. Di kala rakyat sedang azab menanggung sengsara kegawatan ekonomi, ada pemimpin UMNO yang bersenang lenang meratah dan menyantap tubuh artis-artis montok ditengah-tengah malam seperti MP Kinabatangan. Begitu juga, disaat orang-orang melayu semakin hari semakin susah, pemimpin-pemimpin mereka seperi AJK Gelugor yang sibuk dengan isu meniduri lebih 10 wanita.

Insaflah. Hampir kesemua pemimpin UMNO boleh dibuktikan tidak bersih. Contohnya, tangan Najib penuh dengan darah Antantuya yang dibunuh kejam laksana anjing. Tangan rosmah penuh dengan penyelewangan dan pembunuhan.

Dr Zambry kononya mahu menarik sokongan cina, sanggup buat open house di rumah MB sendiri !. Sedangkan kenapa dia tak buat sambutan hari raya aldilfitri di rumah MB?. Nampak sangat pada Zambry, melayu ini hanya layak makan sisa-sisa sahaja. Melayu ini hina dan pariah. Boleh diperbodohkan.

Sebab apa Zambry berani membelakangkan melayu?. Sebab dia mamak dan hatinya tiada cinta langsung kepada bangsa melayu.

Sesungguhnya, kebejatan pemimpin UMNo sangat menginsafkan saya.

Grand Marquis said...

Dah penyamar muncul lagi. Dah lama tak muncul?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Kahkahkah Anwar dah kurangkan lesen judi di Sabah lama dah.

Kau baca lepas mukasurat 19 tu, mukasurat takde nombor, cuma tulis citrawajah:

Apabila dia menjadi menteri kewangan, ia telah bertambah di Sabah sehingga menimbulkan kemarahan ahli-ahli parlimen di sana...

http://www.angelfire.com/emo/doaanwar/tamadun.html

Ingat org tak reti baca ke anti Brader Anwar Bin Ibrahim(BABI) ni?

Masa kes Rahim Thamby Chik kelmarin, yang pertahankan budak pompuan tu LGE atau Koh Tsu Koon?

Aik..modal kes ni lagi? Bukankah kes ni takde saksi, budak pompuan tu tarik laporan, takde pun sumpah ke apa ke?

Kau percaya ke benda2 takde bukti dari segi hukum syarak ni?Dah le tu, kafir pulak bw cerita-cerita mcm ni?Selektif ke dalam pilih hukum Islam TB? Sekular betul TB ni...akaun pun dia tak berani isytihar riba ke islamik..

Kes menyayat hati lagi satu adalah fitnah Liwat ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim. Sapa yang pertahan Dato Seri? Karpal.
Hehehehe


Memang menyayat hati pun, budak yang takde jawatan, pangkat, harta, kedudukan boleh ditolak ketepi bila mintak dibicara di mahkamah, hanya pasal yg buat naya kat dia seorang terkenal macam Anwar Ibrahim..sebijik mcm cerita Tamil.

Yg pertahan, karpal singh yang kata langkah mayat dia dulu kalau nak buat negara Islam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.