Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, February 22, 2010

Inilah Sebab Muhyiddin Begitu Lega Dengan Kenyataan Presiden PAS

Akhirnya terdedah juga. pelaburan ke Malaysia semakin menguncup angkara kes Liwat II Anwar Ibrahim. Tindakan MP2 Australia itu cuma sebahagian kecil sahaja dari impak keseluruhan kes Liwat II terhadap negara Malaysia.

Ahmad Husni Hanadzlah mengeluarkan kenyataan mengakui pelaburan ke Malaysia terjejas lantaran kes Liwat II Anwar Ibrahim. Beliau pula mengambil keputusan untuk menyalahkan pembangkang di atas fenomena ini.

Biasalah, siapa nak mengaku salah sendiri. Yang penting nafsu serakah sendiri mesti dipertahankan. Hakikatnya, hanya orang gila sahaja yang akan mahu melabur di Malaysia berdasarkan kes Liwat II ini.

Kes ini membuktikan bahawa sistem kehakiman di Malaysia adalah sistem yang rosak dan setaraf dengan negara-negara ketiga di Afrika. Cuba kita lihat Afrika, berapa banyak pelabur asing yang mahu melabur di sana?

Salah siapakah yang menyebabkan sistem kehakiman kita jatuh ke tahap setara dengan negara seperti Zimbabwe? Salah Anwar kah, pembangkang kah atau salah UMNO kah? Minta Ahmad Husni Hanadzlah memberi jawapan yang jitu.

Kalau takda angin masakan pokok bergoyang. Kalau nak penjarakan Anwar pun, carilah modal lain. Ni guna modal sama yang telah ditolak orang Melayu Islam masa PRU 1999 dahulu. Sekarang ni, bukan setakat Melayu Islam menolak, Cina dan India pun tolak sama. Saya pun tak paham kenapa UMNO bodoh sangat?

Sudahlah idea pun idea bodoh, guna pulak Saiful yang tak cerdik. Pergi buat laporan kesihatan di dua hospital dan kedua-dua hospital mengesahkan Saiful tidak pernah diliwat. Di Kuala Lumpur ni, mana ada doktor yang sokong UMNO (kecuali Dr Novadri je)? Tak sampai 2 jam buat laporan kesihatan, laporan tu dah sampai Segambut. Hahahahaha

Sapa dalam dunia yang waras nak percaya liwat berlaku tanpa penetrasi? HAnya orang gila dan sewel sahaja yang mempercayai liwat tanpa penetrasi. Orang yang waras dan sehat akal mereka tak mampu untuk mempercayai cerita bodoh ni. Hasilnya, hanya orang-orang UMNO sahaja yang percaya cerita dongeng ni.

Maka, bukan setakat orang Malaysia tak percaya, satu dunia tak percaya. Hanya spesis penyokong UMNO sahaja dalam dunia ini yang percaya cerita liwat tanpa penetrasi ini. Hahahaha

Oleh kerana itulah kita nampak hikmah hukuman Qazaf dalam Islam. Bukan sahaja ia melindungi mangsa fitnah, ia juga melindungi “kewarasan” rakyat umum supaya mereka terlindung dari mempercayai khabar-khabar yang bodoh lagi sewel seperti ini.

Tulang Besi

Opposition's ploy affects investments - Ahmad Husni .

Feb 21, 10 11:08pm

The opposition is garnering the support of the international community towards its cause by creating a bad perception of the country, said Second Finance Minister Ahmad Husni Hanadzlah.

He said the ploy indirectly dented investors' confidence in Malaysia, adding that in other countries, the opposition did not rally the support of the international community to support its cause.

"But why does the opposition here tarnish the image of the country by creating the wrong perception?," he asked at a news conference after opening the 1st branch of the Tambun Umno division in Perak today.

He was commenting on a note handed by 50 Australian MPs to the Malaysian High Commission in Canberra, calling for Anwar Ibrahim's sodomy trial to be dropped.
"This turn of event occurred as a result of relations forged by opposition leaders with the international community, persuading them to interfere in the domestic affairs of the country," said Ahmad Husni.

He said, however, the people could read the opposition's ploy.
Ahmad Husni, who is also MP for Tambun, said the people's support for the government had soared as they were confident of the leadership of Prime Minister Najib Abdul Razak.

- Bernama

5 comments:

Anonymous said...

hee..heee..hanya peliwat jer yg menyokong peliwat...
Nabi S.A.W. tak ngaku umat tu..
jgn main2..bagi peliwat la..

drabdulwahid said...

itu pown ada hati nak mengaku negara Islam.

dgn sistem kehakiman yang porak peranda, pemimpin korup, rakyat plak sokong fitnah, ada hati nakmempertahan Islam.

Anak Perelih said...

tengok!!!! BN/UMNO dah mula memainkan propaganda "PR tidak patriotik" atau "PR pengkhianat rakyat Malaysia" akibat isu 50 MP Australia ni...

Sepatutnya PR lebih berhati hati... kerana sedikit sebanyak propaganda ini akan dimakan oleh pengundi.. terutama di luar bandar... so bila datang PRU 13... PR kalah teruk... ko nak ke ini berlaku...??? sekarang ini BN/UMNO cuba nak lari dari menggunakan isu perkauman.. dan menuju kearah isu patriotik... kerana mereka mahu undi bukan melayu... undi Melayu dah gain some grounds dah seperti yang Nizar cakap kat Malaysiakini...

Memang secara luaran UMNO mengaku kalah.. tetapi kita kena ingat.. ianya satu strategi memperdayakan PR didalam perangkap lose all the battles but win the war... Amerika telah mempunyai pengalaman ini di Vietnam dahulu... semasa Tet offensive... memang Amerika menang dan dapat mengekang VC.. tetapi NVA menang moral bila dasar Amerika di Vietnam mendapat tentangan rakyat Amerika selepas Tet offensive ini apabila melihat mayat mayat bergelempangan... padahal sebelum Tet Offensive, 80% rakyat US menyokong... selepas Tet ... turun mendadak... dan akhirnya US berundur dari vietnam selatan...


TB... cuba ko baca buku "Sun Tsu the art of war"... kaedah ko terlalu direct sangat... head to head... orang boleh pedaya ko dgn senang....

Tulang Besi said...



Sepatutnya PR lebih berhati hati... kerana sedikit sebanyak propaganda ini akan dimakan oleh pengundi.. terutama di luar bandar... so bila datang PRU 13...
.

Takdalah bang. Masa kes Anwar dulu, diorang siap edar bendera, kata Anwar agen US dsbnya.

Elok je kita menang 1999. Nyaris BN nak bungkus.

apala korang takut dgn UMNO punya bohong. Jangan takut dengan bayang2, tak elok

cakap-lepas said...

Sesuatu yg bermain di fikiran saya,Michael Danby was the only Jewish member of the Australian Parliament until 2007.

Bukan nak kaitkan Anwar dgn yahudi,cuma curiga dgn tindakan yang diambil 50 MP yang diketuai oleh Danby sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.