Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, February 19, 2010

Pemuda MCA Protes Hudud

Nota Editor: Dalam sebuk-sebuk orang dalam PAS dan luar PAS maki DAP, suka saya bawakan sebuah laporan Pemuda MCA protes Hudud. Harap ada orang UMNO yang komen benda ni.And here is the rest of it.

15 comments:

Anonymous said...

TB..orang UMNO saje ke boleh komen..tak le la wat sekatan ...inikan demokrasi..blog kan wadah baru..cam TV3 la TB..tak bagus camtu..tak yah syarat2 ni...

kalau Pemuda MCA WYP hantar memo tentang hudud...itu biasa la..dia org kan bukan islam..karpal singh DAP cahirman pun cakap langkah mayat dia dulu...itupun biasa..diakan bukan islam..apa nk heboh2..bukti video tak perlu la dalam kes ni...

apa yang penting kita yg islam..umno ke..pas ke..pkr ke..kena ada iltizam mahukan hukum hudud.puak ug ke..erdogan ke..mesti buat hudud...itulah maknanya agama atas politik..guna politik untuk agama..guna blog untuk agama...apa niat TB letak post pemuda mca protes hudud...lepah tu suruh org umno komen...nak depend dap la tu...jgn duk depan dap sebeb benci kt mca..tapi kena la jelaskan kt dap dan mca..barula nampak ikhlas TB pun nk hudud

Tulang Besi said...

UMNO kata kalau PAS laksana hudud di Kelantan dan Terengganu, MAGERAN akan dijalankan ke atas kedua-dua negeri tersebut

Anonymous said...

TB..pasal ni aku setuju ngan kau..abih tu kalau umno dah cakap camtu..nt wat camne..takan diam je kot...kenalah usahakan kuatkan pakatan rakyat..tumbangakan BN..dan watla hudud...abih tu camne kwn TB dalm DAP dan PKR..dioarang setuju ke wat hudud ni..or wat kat kelantan and ganu je..or wat ko orang islam..bukan islam camne...adil ke wat camtu...boleh TB buktikan DAP dan kawan kita dlm PKR tu setuju nak hudud bila pakatan rakyat menang..ada video lagi bagus..sama2 kita tegakkan hudud.

yat said...

jauh kat hati orang islam, x kira la PAS atau UMNO, memang kalo boleh nak laksanakan hudud, tapi sebab jaga 'member' punya pasal, tu lah jadinya, dua2 dayus, lebih pada politik 'sapa lagi hebat'....cdangan saya buat dulu kat tempat ramai melayu cam kalantan, kedah, perlis ngan terengganu and see how it developed, tapi mestilah dua2 parti ni duduk semeja dahulu....

sebab tu PAS mesti dilihat tegas dgn hdudnya, bukan cam UMNO....tapi malangnya dah nampak gaya serupa UMNO, dan menerima orang cam zaid ibrahim yg dulu saman PAS tapi sekrang boleh berbaik pulak dgn PAS, sebab tu orang cakap dalam politik 'there are no real friends and there are no real enemies'....

secara zahir, PR ngan BN sama sahaja....

Anonymous said...

kalu bukan politik apalagi platform boleh tegakan hudud ni..kalu dua2 tak boleh harap..nk harap kat sapa lagi..kt TB..TB ni tak abih2 dgn puak UG la..Erdogan La..HA la..KS la..bila masa nak pikir pasal hudud ni..masa dan tenaga abih kt situ je..siapa yang untung...pendukung hudud atau penentang hudud...masa cepat berlalu..mahathir & pak lah dah tak berkuasa..fadhil noor dah tak ada..anuar dah sembuh..cepat kan ini berlalu..hudud tak terlaksana juga

Anonymous said...

UMNO kata kalau PAS laksana hudud di Kelantan dan Terengganu, MAGERAN akan dijalankan ke atas kedua-dua negeri tersebut

Dan yang akan buat gitu ialah Zaid Ibrahim yang sekarang ni dalam PR dan melancarkan buku bersama tok guru.

Itulah politik. Semuanya boleh.

Tulang Besi said...

Cara terbaik nak jalankan hudud, bunuh UMNO dulu. Kemudian bila semua orang Melayu duduk bawah PAS, takda sapa nak halang PAS laksana hudud termasuk orang bukan Islam. Lagipun orang Bukan Islam takda pun nak menentang. Yang kuat menentang hudud BN dan UMNO.

Anonymous said...

TB kata:
Cara terbaik nak jalankan hudud, bunuh UMNO dulu. Kemudian bila semua orang Melayu duduk bawah PAS, takda sapa nak halang PAS laksana hudud termasuk orang bukan Islam. Lagipun orang Bukan Islam takda pun nak menentang. Yang kuat menentang hudud BN dan UMNO.

TB...posting diatas dah 360 darjah terbalik dari info dari video..TB pun macam tak pasti apa yng TB tulis..tajuk pun letak mca bukanya umno..nak tarik balik ke...

TB...nak bunuh umno camne...tindakan mesti menunjukkan apa yang dicakap..kuatkan pas baru blh kalahkan umno..bukanya bunuh pas untuk kuatkan umno..pas takan kuat kalu duk ada label UG..erdogan..duk pecah blah pas..bila pas lemah...sapa yang untung..TB puah hati la tapi pendukung hudud pasti kecewa...mana yang penting hudud atau tabung bantuan guaman TB....

Tulang Besi said...



TB...posting diatas dah 360 darjah terbalik dari info dari video..TB pun macam tak pasti apa yng TB tulis..tajuk pun letak mca bukanya umno..nak tarik balik ke...


360 bermakna kita kembali ke posisi asal. Dgn kata lain, kita tidak bergerak.

Apa maksud hang ni?

Anonymous said...

TB..salah tu bukanya 360 tp 180 darjah...jgn marah..

ya lah TB kata orang orang bukan islam takde pun nak menentang tp video tu kan org mca..

Tinta Hitam said...

Aku tak kisah sgt kalau MCA,Gerakan dan DAP kata tak setuju pasal udg2 Islam ni.Yan gaku kisah sebab UMNO yg sentiasa menentang hukum Allah SWT selam 52 tahun.Tak jemu jemu buat kerja tu. UMNO menentang Islam dahulu,kini dan Selamanya...

Lagi satu tak payah lah tanya komen penyokong penyokong UMNO.Depa bukan ada kebijaksanaan untuk berfikiran secara kritis dan membina..

Anonymous said...

Hanya orang islam sahaja yang boleh memertabatkan islam.bukan pakatan rakyat,bn,umno atau pas.orang islam sahaja.Didalam alquran telah diberitahu siapa itu kafirun.so sesiapa yang percaya dengan pertolongan kafirun ia boleh meneggakan islam sebenarnya ia telah terpedaya.

yat said...

nak bunuh UMNO? UMNO dah lebih 50 tahun, sama jugak dgn PAS, UMNO dan PAS x akan lesap begitu sahaja, akar umbi kedua-dua parti begitu kuat, kalo kata PKR nak mati orang boleh percaya lagi atau Parti cinta malaysia atau makkhl sakti, semua tu baru wujud and grassroot x begitu kuat...

UMNO dan PAS (dan berkemungkinan DAP, MCA, MIC) akan terus wujud, parti2 ni dah lama....parti2 ni dah melaului zaman perpecahan, tunggang terbalik bukan senang nak lesap camtu jek TB ooiii...

ada jek penyelesaian tanpa melibatkan dua2 parti kena dibubarkan...pandangan semua melayu nak masuk PAS adalah dangkal sekali.....berpijaklah di bumi yg nyata TB....biar kedua2 parti ni terus wujud, sini berlagak orang sokong sinun lak, dan sebaliknya.....

tanya la sapa2 pun orang bukan islam, diorng memang xnak hudud punya, kecuali kerajaan memang 'forcefully' buat benda tu, benda ni apa solution dia? dua2 kena bersatu hati, bukan bersatu parti....

aku kagum dgn dr mahathir dgn ilmunya dan pandangan jauhnya serta suara lantangnya tapi bab agama dia memang fail, aku kagum dgn nik aziz, jujur dsbgnya, tapi utk lain2 macam ekonomi dsbgnya, dia x begitu yakin, melayu perlukan orang yg alim cam nik aziz, tapi berpikiran jauh dan berpikiran tajam macam dr mahathir.....kalo sekrang ni baik dari kedua2 pihak PAS dan UMNO, memang xdr la....

Anonymous said...

Cara terbaik nak jalankan hudud, bunuh UMNO dulu. Kemudian bila semua orang Melayu duduk bawah PAS, takda sapa nak halang PAS laksana hudud termasuk orang bukan Islam. Lagipun orang Bukan Islam takda pun nak menentang. Yang kuat menentang hudud BN dan UMNO.

Satu tulisan yang bersifat simplisitik dan jahil dengan hakikat dakwah. Nabi S.A.W. bila kembangkan Islam tak pernah kata bunuh Quraish lepas tu Islam akan tertegak. Tidak. Islam tertegak dengan ilmu, dakwah dan amal.

Tidak hairanlah mengapa usaha PAS tidak pernah berjaya. Ini kerana orang kembangkan Islam dengan dakwah, PAS kembangkan Islam dengan nak berebut kuasa.

Kasihan TB. Hari-hari anda menzahirkan kejahilan anda.

Anonymous said...

Nampaknya kemaluan Ostat Azizan ternampak lagi apabila dipulas oleh Kapal Sinki. Eloklah MB Kedah digelar Menteri Bodoh, Menteri Bangang atau Menteri Bebal oleh Parti Angguk Saja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.