Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, February 15, 2010

Wakil2 Rakyat Australia Bersama Mengutuk Kes Liwat II Anwar Ibrahim Share

Photobucket



Nampaknya, wakil2 rakyat Australia, tanpa mengira parti, akan bersatu memprotes kes Liwat II Anwar Ibrahim. Ini bererti kerajaan dan rakyat Australia akan beramai-ramai mengutuk MAlaysia atas kezaliman yang kerajaan Malaysia sedang taja ke atas Anwar Ibrahim.

Apabila langkah ini diambil oleh Austalia, maka negara-negara maju yang lain juga akan memulakan langkah yang sama dan akhir sekali MAlaysia akan jadi sebuah negara yang tidak jauh beza dengan Zimbabwe.

Sudahlah dianggarkan RM90 juta pelaburan asing hilang disebabkan oleh kes pembakaran gereja. Saya tak tau berapa puluh juta lagi akan hilang dari Malaysia disebabkan oleh kes Liwat II ini.

Cumanya kes ini jelas menunjukkan Barisan Nasional dan UMNO lebih memetingkan survival politik mereka lebih dari kepentingan rakyat Malaysia.

Photobucket


124 comments:

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Bg puak2 MP australia ni, same sex marriage pun depa sokong.So, apa kau nak heran, kalau mrk bantah kes liwat?Liwat bukan satu kesalahan bg mereka tetapi hak asasi.

Hak asasi bg Saiful dan Anwar ialah masuk mahkamah dan buktikan siapa penipu.

Ini hang tak berani nak postkan any details perbicaraan tersebut.

Saiful pun dah kata yang Dr osman tak pnh check pun dia, malah suruh dia pakai seluaq balik, which is truely a practise of a private doctor!

So, awat2nak tangguh2? masukla court, ganyang la saiful wahai karpal, kami tak sabar tgk saiful kena interrogate!

Hang ni nama saja belajar teknikal, tapi tak boleh pikiaq simple matter...hg punya universiti kat US dulu, no brp kat US tak taula..

Anonymous said...

Saudara TB

Hang banggalah lah dengan sokongan ahli parlimen Australia tu? Apa hak dia orang suruh kerajaan Malaysia gugurkan tuduhan kat..... (nak sebut nama dia pun aku dah malas). Ingat mahkamah Malaysia ni boleh disuruh2 macam itu sahaja oleh kerajaan Malaysia?

Hei TB, Australia ni siapa? Apa peranan dia dalam mengerjakan umat Islam di Afghanistan dan Iraq? Bila dia tunjuk sokongan kat ... (malas lagi aku nak sebut), engkau pun melompat gembira. Itu kah hasil pemikiran yang kau dapat dari tarbiah PAS selama ini?

Bila orang sokong, dia pun meloncat kegembiraan tapi bila sebaliknya dia terus caci dan kutuk secukup2nya. Keadilan apa ke benda nya ni!

Tulang Besi said...

Hak diorang adalah diorang tak sanggup melihat seorang manusia lain diperlakukan seperti yang diperlakukan ke atas Anwar Ibrahim

Anonymous said...

ini satu lagi citier , betul dia ini tulang khinzir.... aper australia ok sangat ke ... pelajar dan rakyat luar negara di tindas.... isu perkauman dan agama....buat kerja betul pun di pandang serong , di kutuk.... mana ada keadilan di australia ...yang wakil rakyat nya sibuk negeri kita apa pasal..... negeri dia pun tak betoiiii perangai macam tulang besi ...jadi tulamg khizir....babi

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Hak diorang adalah diorang tak sanggup melihat seorang manusia lain diperlakukan seperti yang diperlakukan ke atas Anwar Ibrahim

Err..siapa Anwar sampai tak boleh dibicarakan?Anwar tu Nabi ke? Kalau dah tak salah, ayuh masuk bicara, apa susah?

kalau Saiful pembohong, karpal sila interrogate saiful, lepas tu kita tgk interrogation kat dr osman ttg dokumen pusrawi yg femes tu,kalau dia bohong tak tulis dokumen tu, dan mmg dokumen tu dia yg produce bukan takat aku, rakyat kulli ajma3een akan sokong Anwar.

Anwar bukan bohong gerakan Islam sekali, dia bohong dah byk kali, masuk UMNO where else dia patut masuk PAS, sokong pembunuhan memali, sokong judi, sokong arak.

Dosa Anwar kat gerakan Islam spt PAS, IRC, Al Arqam etc kalau dihimpunkan seluruh dosa ahli UMNO kepada PAS pun berat lagi timbangan si Anwar.Org bodoh yg hilang ingatan saja yg boleh lupakan dosa Anwar.

Anonymous said...

bodoh piang (kata org kedah) kalau DSAI buat keje meliwat kt dlm msia nih..2x buat plak tuh,kes lama pun tk habih lagi...

Lainlah kalau keje2 buruklaku mcm ambik komisen gila2,rasuah,salahguna kuasa..tk kan nk buat kt negara org kut..nk kena humban dlm jail??

Sudahler pemimpin bodoh2..rakyat pun 2x lebih bodoh..apa yg pemimpin 'auta' semua main telan jer..!!

Anonymous said...

alahai..
1.dulu hang la!maghah kata US dah ada kat malaysia!Buat latihan perang kat ganu!!!
2.Hang bukan main maghah!!kata pemimpin umno berkawan dengan US yang dok bunuh sesama islam di iraq dan afghan!!
3.Kami pun sama-sama bersemangat!!bila sebut sesama islam dibunuh oleh us dan barua-barua dia!!
4.Bila kes ni!!hang dok puji pula AP Australia!!hang tak tau ka!australia ni barua US!yang dok bunuh umat islam diiraq dulu sapa!!!
5.mana standard pemikiran hang ni!mana prinsip hang nii!!yang mana pakat-pakat nak ikut ni!!
6.Pemikiran hang!mentaliti hang mudah saja!!
7.yang sokong hang!!hang puji melangitt!!Depa betuiii belaka!!
8.Sebab tu dalam kes australia!kes DAP!hang puji melangit!depa baik belaka!hang sanggup kata tak ketawan hala kat sesama islam dimalaysia!!!
9.Dad sokong ka penubuhan negara islam!!puak australia tak benuh ka umat islam di iraq dan afghan!!
10.Hang ni jenisss apa tB???

Anonymous said...

alahai...
1.aku tengah maghah betuii kat hang ni!!
2.Sebab tu ejaan banyak salah noo!!
3.DAP jadi Dad!!

pemudakedah said...

banyak btoi puak2 pencacai umno dok komen kat sini... punya la kuat iktikad kata mmg btoi anwar tu liwat sayfool, hangpa semua kena tau, anwar bebas dlu sebab,, kes dia dibuang, dalam erti kata lain, xdak kes.. dari mula sampai akhir,, anwar x bersalah.. naya ja kna pnjara 6taun..

la ni puak2 umno/beerEnd dok jaja crita tu skali lagi.. tujuan dia nak masukkan anwar sekali lagi la dlm jail.. sebab, kalau anwar xmsuk jail,, mampos najib, mahathir n smua puak2 kepala sembab umno kna rush sbb rasuah...

kalau bukan krana anwar xda potensi nak jadi PM, umno/beerEnd xkan wat macam ni..

Anonymous said...

alahai..
1.puak mentaliti lemah!!
2.Komen sikit kata puak umno!!
3.puak pemimpin pas pun dah sama perangai dengan pemimpin umno!!
4.Kirim salam la!!nak jadi pemimpin kami!!

Tulang Besi said...


4.Bila kes ni!!hang dok puji pula AP Australia!!hang tak tau ka!australia ni barua US!yang dok bunuh umat islam diiraq dulu sapa!!!
.

Aku dulu kutuk US ka Australia?

Anonymous said...

bodoh piang (kata org kedah) kalau DSAI buat keje meliwat kt dlm msia nih..2x buat plak tuh,kes lama pun tk habih lagi...

Anon February 15, 2010 9:16 AM

hangpa semua kena tau, anwar bebas dlu sebab,, kes dia dibuang, dalam erti kata lain, xdak kes.. dari mula sampai akhir,, anwar x bersalah.. naya ja kna pnjara 6taun..

pemuda kedah February 15, 2010 9:55 AM


Takdak kes tu sebab teknikal saja tapi apa ketua panel tu cakap?

Justice Abdul Hamid Mohamad held that from the record of appeal, he found evidence that the appellants were involved in homosexual activities and was inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did occur.

kes itu kena buang sebab:

He also held that it was not safe to convict on the evidence of Azizan Abu Bakar alone, particularly as the offence was sexual in nature. “In this case, Azizan’s evidence on the date of the incident is doubtful as he had given three different dates in three different years, the first two covering a period of one month each and the last covering a period of three months.

“He being the only source for the date, his inconsistency, contradiction and demeanour when giving evidence on the issue does not make him a reliable source. As such, an essential part of the offence has not been proved by the prosecution,” he said.


Harus diingat bhw ketua hakim kata: dia percaya perbuatan itu berlaku dan tertuduh memang melakukan perbuatan kaum nabi lut tu, dan ayat2 ini tak dibuang dari rekod mahkamah.

Kapten Zero said...

Malaysia pun sama ;
1. Dah pecat duta di PBB, Kenapa?'
2. Semua institusi digunakan sepenuhnya untuk kekal kuasa UMNO ; baik yang tertinggi-tinggi dan polis, SPRM, SPR dan semua kementerian.
3. Wang Petronas digunakan semau-maunya untuk kepentingan kroni.
4. Bidang kehakiman hancur jadi undang2 rimba bila berdepan dgn kegugatan kuasa UMNO.
5.Nilai agama tiada kpd kepimpinan UMNO; Ketua bhg suka berjudi, perempuan simpanan, dan penyelewengan dalam mentadbir wang rakyat.Cth; Bagaimana dgn kelulusan SPM dan kalah dalam pilihanraya tapi dapat peruntukan dari JPP Negeri nilai berjuta setahun. Maka duit masuk saku'. dikelantan wang ihsan 20 juta jpp bagi nanti lagi berlagak ketua bhg umno, dapat berjudi keluar negeri pulak dengan betina simpanan.

Anonymous said...

Bidang kehakiman hancur jadi undang2 rimba bila berdepan dgn kegugatan kuasa UMNO.

Bila Anwar menang saman dengan Berita harian, adil pulak mahkamah?

2. Semua institusi digunakan sepenuhnya untuk kekal kuasa UMNO ; baik yang tertinggi-tinggi dan polis, SPRM, SPR dan semua kementerian.

Bukankah polis yg sama, LGE mintak tlg "jaga keamanan" demonstrasi melwnnya namely oleh org kg buah pala dsb?

5.Nilai agama tiada kpd kepimpinan UMNO;

Klu tinggi nilai agama org2 PKR, takde la kes eli wong dgn helmi, hatta tuduhan liwat Anwar pun tak timbul.

Transkrip Hansard/ Penyata Rasmi Parlimen Dewan Rakyat, 22 Oktober 1997, Jilid III. Bil. 53 (Rabu)

" Tuduhan-tuduhan yang dibuat oleh kedua-dua ini serius.. bad warning khasnya kepada Yang Ahmad Berhormat, Timbalan Perdana Menteri (Anwar Ibrahim) yang bakal menjadi Perdana Menteri bagi negara ini. Oleh itu tiada pilihan lain kecuali membersihkan namanya", kata Karpal.

Transkrip Hansard/ Penyata Rasmi Parlimen Dewan Rakyat, 18 Disember 1997, Jilid III. Bil. 85 (Khamis)

"Ini adalah satu perkara yang saya bangkitkan dalam dewan yang mulia ini pada 22 Oktober..mengenai dua surat yang dibuat kepada Yang Amat Berhormat Perdana Menteri..Pengakuan bersumpah oleh seorang (bernama) Azizan Abu Bakar..Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah, lagi Maha Pengasih, saya Azizan bin Abu Bakar dengan ini membuat pengakuan bersumpah bahawa saya telah menjadi mangsa hubungan sejenis yakni homoseksual dengan Anwar bin Ibrahim yang kini memangku jawatan Timbalan Perdana Menteri, perbuatan terkutuk ini telah dilakukan untuk beberapa kali sekitar tahun 1992 tanpa kerelaan saya. Ianya kerap berlaku di hotel-hotel mewah seperti PJ Hilton, Hyatt Saujana dan Holiday Villa tanpa pengetahuan umum dan isterinya. Buat makluman, saya merupakan bekas pemandu peribadi kepada isterinya Datin Seri Wan Azizah..", kata Karpal

Anonymous said...

Para pengkeritik sekelian,
Kita kena fikir masa depan negara kita terutama bila berdepan dengan negara-negara maju. Kita kena ingat kita tidak boleh berdikari tanpa berurusan dengan negara-negara lain. Cuba anda semua fikir, disebabkan oleh kerakusan dan keegoan pemimpin kita, apa akan jadi apabila mereka semua memutuskan hubungan dengan Malaysia. Nko orang ingat pemimpin UMNO akan bantu kita.No way man. Lu pegi mamposlah. Gua and the gang sudah kaya, peduli apa sama rakyat....

Anonymous said...

alahai..
1.awatt la akai pendek TB nii!kalau kes macam ni akai hang pendek!!!kalau kes lain!pandai pula akaiii hang panjanggg!!!
2.Yang mula-mula masuk iraq dulu sapa!!askar us dengan askar mana!!sama-sama mabuk!bunuh rakyat iraqq!!!
3.askar australia la TB oiiii!!
4.Buat-buat akaiiii pendekkk pula tb niiii!!!

Tulang Besi said...

Kebanyakan dari kontinjen Australia adalah pekerja medic dan engineer serta binatang i.e. dolphin.

Australia tidak banyak menghantar tentera untuk tujuan peperangan.

Anonymous said...

alahai...
1.yang tarik keluaq sampai 20,000 askar puak medic ka!!
2.tak sah nak mohong oghang melayu dan islam la tb oiiii!!!
3.nampak sangat mentaliti lemah ni!!!

Anoinimuz said...

alahai puak2 UMNO laknatullah ni.korang bersatu atas kezaliman...pergi jahanam la wey. biarlah zalim janji umno berkuasa. Falsafah keparat korang!!!

Anonymous said...

Tidak akan menyelesai masaalah jika kita saling bantah membantah. Ana cadangkan kita kembali kepada islam ikut sunah ikut Quraan. Pakar rujuk adalah Nabi Muhammad SAW.

Andaikata kita pergunakan jaran islam sepenuhnya ana rasa kita tidak akan bercakar sesama sendir dan sesama islam.

ADAKAH ANTA TAHU KERAJAAN SEKARANG INI BRLANDAS KAN SUNAH DAN ALQURAAN DAN PAKAR RUJUK ADALAH NABI MUAMMAD SAW ATAU SEBALIKNYA ?.

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Kebanyakan dari kontinjen Australia adalah pekerja medic dan engineer serta binatang i.e. dolphin.

Hang ni lawak le Tulang besi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Slipper

On 16 January 2009, Trooper Mark Donaldson, a member of the SASR, was awarded Australia's highest gallantry medal, the Victoria Cross for Australia. Donaldson was awarded the medal for exposing himself to enemy fire to protect injured Australian troops and then rescuing an Afghan interpreter under heavy enemy fire during a contact on 2 September 2008.[7]

Mark Donaldson ni dolphin le kot?

Anonymous said...

alahai...
anoinimuz!!
1.hang soghang saja yang yang tak barua!!tak munafikk!tak laknattullah!!
2.doa puak hang saja yang mujarab!taraf wali!!
3.hang tenguk!!negeri mana berlaku kes bakaq bayi!!
4.Tak pernah terjadi selepas zaman jahilliah dulu!!
5.boleh berlaku dinegeri yang mengaku serambi mekah!!negeri yang kononnya dperintah oleh tpk guru!bertaraf wali!!doa mujarab segalanya!!
6.Allah dah beri peringatan no!!jangan jok juah dan perasan alim sangat!!orang lain semua jahil!!

Tulang Besi said...

Aikk bukan Australia dah tarik dari dari Iraq ke?

Bukan ke mamat tu "protect" interpreter.

Bukannya terlibat dalam "offensive operation"?

Anonymous said...

alahai..
1.sama la tb oiii!!
2.Ada saham!bunuh umat islam iraqqq!!!
3.Tak payah pusing dan belit la!!
4.dah terbelitt diri oii!!
5.Tak percaya aku!statement ni keluauq dari hang!dah berumuq!belajaq kat US!bidang teknikal pulak tu!!
6.Kalau keluaq dari puak ustaz!biaq pi la!!ni keluaq dari hang!!!

Anonymous said...

Aikk bukan Australia dah tarik dari dari Iraq ke?

Bukan ke mamat tu "protect" interpreter.

Bukannya terlibat dalam "offensive operation"?



MARK Donaldson has become the first Australian soldier awarded the Victoria Cross in 40 years, for his "exceptional bravery" in service in Afghanistan.

Trooper Donaldson has been awarded the nation's highest military honour in a ceremony in Canberra this morning by Governor-General Quentin Bryce.

Trooper Donaldson was serving with the SAS in Oruzgan province in Afghanistan on September 2 last year when his unit was hit by an ambush, wounding nine Australians.

He deliberately drew enemy fire to allow wounded soldiers to escape and be taken to safety.

Then, "with complete disregard for his own safety" Trooper Donaldson ran back 80m across exposed ground to rescue a wounded coalition force interpreter and take him back to a vehicle.

His citation said he "displayed exceptional courage in circumstances of great peril" and saved the life of the interpreter.

An official Defence account of the action in December detailed the ambush and heroism of Australians, referring to Trooper Donaldson as Trooper F.

Major General Tim McOwan said a joint US, Australian and Afghan Humvee convoy was ambushed when returning to base after inflicting 13 Taliban kills a day earlier.

"In order to regain the initiative several SAS soldiers reacted to the ambush without regard to their own safety," Major General McOwan said.

"One soldier, whom I shall refer to as Trooper F, moved between positions of cover to engage the enemy, using anti-armour weapons as well as his personal weapon.

"The soldier deliberately exposed himself to enemy fire on several occasions in order to draw fire away from those soldiers who were already wounded in the initial heavy fire."

http://www.theaustralian.com.au/news/first-victoria-cross-in-40-years/story-0-1111118580989

mamat tu puulang dr operasi yg bunuh 13 org taleban, pada hari sebelumnya.

Amacam Tulang besi? mau spin lagi?

Anonymous said...

alahai...
anoy 12.18

1.Ish!ish!ish!siaaan kat tb!!kena pukui habihh!!hang tak kesiaan kat tb ka!!lain kali!!keluarkan statement bagi habisla!!otak hang pandai betuii!nak tenguk mentaliti TB ni!!
2.kalau aku jadi TB!kena cukuaq janggut!!buat malu puak yang ikut sunnah jee!!menipu memanjanggg!!
3.kalau ikut prinsip!!dah tutup blog nii!!
4.tapi ini kan blog politik!!mana boleh ikut prinsip!!mana boleh jujur!!
5.kena mohong!kena belit memanjanggg!!betuiii tak tb!!

Tulang Besi said...

Benda ni Grand Marquis tak ori tak sebut:

A 300 strong Special Operations Task Group was deployed to support the Reconstruction Taskforce in April 2007. In addition to radar crews, logistics and intelligence officers, and security personnel, this brought the number of Australian personnel in Afghanistan grew to 950 by mid-2007, with further small increases to 1000 in mid-2008, 1,100 by early 2009[4] and 1,550 by mid-2009.[5] With the addition of a small Operational Mentoring and Liaison Team, the RTF was renamed the Mentoring and Reconstruction Task Force in early 2009. Another 800 personnel are based in the Middle East in support of Operation Slipper but are based outside of Afghanistan.[5]
Opinion polls indicate that public support for Australia's deployment to Afghanistan is decreasing. A poll released in September 2008 found that a majority of those surveyed were opposed to Australia's continued military involvement in the country.[6]
On 16 January 2009, Trooper Mark Donaldson, a member of the SASR, was awarded Australia's highest gallantry medal, the Victoria Cross for Australia. Donaldson was awarded the medal for exposing himself to enemy fire to protect injured Australian troops and then rescuing an Afghan interpreter under heavy enemy fire during a contact on 2 September 2008.[7]
.


Tentera Australia rata2 bertugas untuk tugas-tugas pembangunan semula Afghanistan, bukan untuk menentang Taliban.

Dan UMNO sendiri anti Taliban. Apa nak cerita?

Tulang Besi said...

Tentera Australia di Afghanistan adalah sempena "war on terror".

Najib dan UMNO menyokong 100% kempen Bush ini.

Sila baca ucapan najib di sini .

Cukuplah saya bawa sikit ucapan Najib tersebut:

"The United States has excellent access to Malaysian intelligence." .

TERJEMAHAN: Amerika mendapat makluamt perisikan yang terbaik dari Malaysia..

Nampaknya, mengata dulang paku serpih lagi puak2 UMNO ni ye?

Tulang Besi said...

Grand Marquis tak ori ni asyik kena je dgn Tulang Besi

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Benda ni Grand Marquis tak ori tak sebut:

Sahabat kanan bukan Grand marquis ye!

Yang Tulang besi tak sebut:

A Reconstruction Taskforce based around the 1st Combat Engineer Regiment with protective elements from the 5th/7th Battalion, Royal Australian Regiment, 6th Battalion, Royal Australian Regiment and 2nd Cavalry Regiment began arriving in Orūzgān Province in southern Afghanistan in early September 2006. The Australian Reconstruction Taskforce forms part of a Dutch-led Provincial Reconstruction Team. The Dutch force in the province is designated Task Force Uruzgan.

Mari kita tgk apa tu 1st Combat Engineer Regiment:

http://en.wikipedia.org/wiki/1st_Combat_Engineer_Regiment_%28Australia%29

The 1st Combat Engineer Regiment (1 CER) is an combat engineer regiment of the Australian Army. Based in the Northern Territory and attached to 1st Brigade, it is a Regular Army unit of the Royal Australian Engineers and is tasked with providing mobility and counter mobility support.

Apa tu combat engineer:

A sapper or combat engineer is an individual soldier who performs a variety of combat engineering duties. Such tasks typically include bridge-building, laying or clearing minefields, demolitions, field defences, and building, road and airfield construction and repair. He is also trained to serve as an infantryman when needed. A modern sapper's tasks involve facilitating movement and logistics of allied forces and impeding that of enemies.

Yg engineer tu cuma 1st combat engineer australia saja, yg lain2 tu berapa batallion?

Nak spin apa lagi Tulang besi?

Anonymous said...

Tentera Australia di Afghanistan adalah sempena "war on terror".

Najib dan UMNO menyokong 100% kempen Bush ini.


Australia sokong US pegi afghan. Malaysia "sokong" kempen Bush.

Tapi, mcm mana nak bg "sokong" ni jadi sokong yg sebenar, si Michael Daenby ni kata:

He is a great, although not uncritical, friend and admirer of Australia. If he were to become Malaysia's Prime Minister our relationship with Malaysia would become even stronger.

Anwar tu bukan takat dulang ke paku...mmg dia tu serpih tu sendiri.

http://www.danbymp.com/

Tulang Besi said...

Aku tak tau la. Yang aku nampak Combat Regiment tu nak lindung Combat Engineer.

Kalau diorang nak betul2 perang, diorang akan hantar 1 atau 2 armored division.

Tulang Besi said...

Sapa Micheal Danby tu?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Aku tak tau la. Yang aku nampak Combat Regiment tu nak lindung Combat Engineer.

Kalau diorang nak betul2 perang, diorang akan hantar 1 atau 2 armored division.


Belit tulang besi jgn tak belit.

Hang ni reti baca ke tak?

On 16 January 2009, Trooper Mark Donaldson, a member of the SASR, was awarded Australia's highest gallantry medal, the Victoria Cross for Australia.

SASR-The Special Air Service Regiment, officially known as the SASR and commonly referred to as the SAS,[2] is a special forces unit of the Australian Army.

Pastu tgk listing yg konon nak protect "engineer" diorg:

A Reconstruction Taskforce based around the 1st Combat Engineer Regiment with protective elements from the 5th/7th Battalion, Royal Australian Regiment, 6th Battalion, Royal Australian Regiment and 2nd Cavalry Regiment began arriving in Orūzgān Province in southern Afghanistan in early September 2006.

The 5th/7th Battalion, Royal Australian Regiment (Mechanised) (5/7 RAR [MECH]) was a mechanised infantry battalion of the Australian Army.

6th Battalion, Royal Australian Regiment (6 RAR) is a motorised infantry battalion of the Australian Army.

The Australian 2nd Cavalry Regiment is a regiment of the Australian Army and is the second most senior in the Royal Australian Armoured Corps. The regiment serves an armoured reconnaissance role and is attached to the 1st Brigade based in Darwin.

TB hang ni tak maluka? Diorg dah hantar pun satu regiment armour iaitu Royal Australian Armoured Corps mereka ke afghanistan!

Dari 4 regiment, merek dah hantar satu regiment ke Afghan.

Hang kata tak perang lagi ke?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Sapa Micheal Danby tu?

Org tu le lead MP2 australia rujukan hang tu..

Apala..amik source pun tak kenal punca..

Hang ni betui ka engineer?

Biaq reporter malaysiakini dgn puak2 UG tgk bingainye hang ni...

Tulang Besi said...

Sahabat kanan,

Berapa division armor diorang hantar?

Tulang Besi said...

Maknanya Micheal Danby tu cuma senator sahajalah kan?

Apa masaalahnya kalau dia puji Anwar lebih2 lagi kerajaan Australia sekarang ni lain dari masa KEating dulu?

Penulis skrip said...

Kalau sudah ada orang luar diperingkat antarabangsa menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap kerajaan Malaysia berkaitan dengan mahkamah yang kendalikan kes liwat II Anuar Ibrahim, bermakna sistem mahkamah di Malaysia sudah dilihat tidak telus dan tidak adil.

Dalam mahkamah mesti dilihat ada ketegasan, ketelusan, adil dan bebas dari pengaruh kuasa politik dalam melaksanakan perbicaraan.

Diperingkat antarabangsa, ramai yang tahu peraturan dan undang-undang yang diguna pakai dalam mahkamah di Malaysia. Tidak kira dari mana datangnya kutukan itu kerajaan Malaysia mesti ambil perhatian diatas apa yang disarankan.

Dalam kes liwat II Anuar-Saiful, kita tidak memihak pada sesiapa. Tapi bagi kita yang selalu mengikuti perkembangan perbicaraan itu dapat merasakan bahawa kes itu tidak diadili secara sama rata. Mahkamah bertindak berat sebelah.

Saiful diberi pelbagai kemudian dan kemuliaan sedangkan kedudukan Anuar pula dihina oleh pelbagai pihak.

Dari satu sudut, kita boleh pertikaikan kutukan dari luar negara itu kerana mencampuri urusan kerajaan Malaysia.

Tapi dari sudut yang lain pula, pemimpin Malaysia akan disingkir atau dipinggirkan dari menyertai foram peringkat antarabangsa. Peluang untuk membina ekonomi juga akan terhalang atau menguncup. Ini akan membabitkan rakyat malaysia keseluruhannya.

Mungkin kerajaan Malaysia beranggapan bahawa mereka adalah dipihak yang benar maka kerana itu mereka berusaha untuk menerangkan pada orang luar negara kedudukan perbicaraan antara Anuar dengan Saiful.

Agak-agaknya siapa diantara kita yang paling bodoh kerana diperbodohkan oleh perbicaraan dalam mahkamah liwat...?

Tulang Besi said...

Sahabat kanan,

Hang tau beza ka antara Regiment dengan Division?

Tulang Besi said...

Negara yang akan protes Malaysia lepas ni adalah Turki

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Berapa division armor diorang hantar?

http://en.wikipedia.org/wiki/Structure_of_the_Australian_Army

Australian Army pun ada 2 divison saja.

Dalam 1st Brigade tu ada 2 regiment Royal Australian Armoured Corps.

Dan dari 4 regiment, satu regiment iaitu 2nd Cavalry Regiment tu dia hantar pergi Afghan.

Hang faham tak reply aku bg sebelum ni?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Maknanya Micheal Danby tu cuma senator sahajalah kan?

Apa masaalahnya kalau dia puji Anwar lebih2 lagi kerajaan Australia sekarang ni lain dari masa KEating dulu?


So, maksud hang, takde nilaila Danby ni sokong Anwar, tak gitu?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Sahabat kanan,

Hang tau beza ka antara Regiment dengan Division?


Aku nak tanya, hantar satu unit pun, tapi unit tu bunuh org Islam, pecah belah negara Islam, ada beza ka dalam hal ni?

Hang ni barua kafir ke?

Anonymous said...

Dah la TB,

Kau jgn layan budak Sahabat KAnan tu. Benda dia cakap pun suma tak betui.

Kalau dia berani, komen la pasai ucapan Najib di Heritage Foundation tu.

Bodoh bahlol punya sahabat kiri.

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Negara yang akan protes Malaysia lepas ni adalah Turki

Turki ke mana2 negara nak protes boleh protes. Tapi, fahamke apa diorg protes, konon rule of law?

Kau tunggulah ahli politik PKR ni rogol anak kau, baru kau tau, apa maknanya konspirasi. Kaki spin mcm kau ni mmg hidup tak berkat, merempat.

Tulang Besi said...

Shabat kanan,

Maksudnya bilangan tentera australia di Afghanistan bukan untuk tujuan berperang tapi melindungi unit engineering mereka.

Kao pun apasal susah nak paham apa aku cakap ni.

Tulang Besi said...

Aku nak tanya, hantar satu unit pun, tapi unit tu bunuh org Islam, pecah belah negara Islam, ada beza ka dalam hal ni?

Hang ni barua kafir ke?
.
Kalau unit tu hantar nak lindung unit engineering diorang?

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Kalau dia berani, komen la pasai ucapan Najib di Heritage Foundation tu.

Aku dah komen dekat2 setahun lepas dah.

How much access? Brp byk maklumat yg US dapat?

takde pun yg boleh TB ni quantify. Kata engineer, tapi benda simple mcm ni tak boleh quantify.

Brp byk data, fail, brp byk risikan US melawat, dan dapat access,brp byk covert operation, reconaissance di South Esat Asia ni yg Malaysia bantu?

kalau tak dapat quantify, satu pun benda yg aku tanya, jawapannya ucapan Najib hanyalah nak jaga hati US, not a bit more and not abit less.

Tulang Besi said...

Turki ke mana2 negara nak protes boleh protes. Tapi, fahamke apa diorg protes, konon rule of law?

Kau tunggulah ahli politik PKR ni rogol anak kau, baru kau tau, apa maknanya konspirasi. Kaki spin mcm kau ni mmg hidup tak berkat, merempat.
.

Aku takut ahli politik UMNO yang rogol anak aku macam kat Melaka tu. Yang konfirmnya hanya orang bodoh sahaja yang percaya Anwar meliwat aka orang UMNO
Hang pun macam paham sangat konsep rule of law.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Maksudnya bilangan tentera australia di Afghanistan bukan untuk tujuan berperang tapi melindungi unit engineering mereka.

Bukan tujuan nak perang?

Major General Tim McOwan said a joint US, Australian and Afghan Humvee convoy was ambushed when returning to base after inflicting 13 Taliban kills a day earlier.

http://www.theaustralian.com.au/news/first-victoria-cross-in-40-years/story-0-1111118580989


"engineering" apa sampai 13 taleban terbunuh?

Anonymous said...

Sahabat Kanan

Aku takut ahli politik UMNO yang rogol anak aku macam kat Melaka tu. Yang konfirmnya hanya orang bodoh sahaja yang percaya Anwar meliwat aka orang UMNO
Hang pun macam paham sangat konsep rule of law.


Maksud kau kalau ahli politik PKR nak "kenduri"kan anak kau tu kau sanggup lah...ish nayanya anak kau tu.

Yg percaya Anwar buat keja tu termasuklah karpal Singh, hakim-hakim yg lepaskan Anwar tahun 2004.

Tulang Besi said...

Bukan tujuan nak perang?

Major General Tim McOwan said a joint US, Australian and Afghan Humvee convoy was ambushed when returning to base after inflicting 13 Taliban kills a day earlier.

http://www.theaustralian.com.au/news/first-victoria-cross-in-40-years/story-0-1111118580989


"engineering" apa sampai 13 taleban terbunuh?
.

Aikk mana kau tahu yang tentera Australia tu ikut nak perang? Diorang mungkin bagi covering support, bukan main engagement?
Tapi, apasal hang tak komen pasal sokongan Najib terhadap war on terror? Heran jugak aku tu.

Tulang Besi said...

Maksud kau kalau ahli politik PKR nak "kenduri"kan anak kau tu kau sanggup lah...ish nayanya anak kau tu.

Yg percaya Anwar buat keja tu termasuklah karpal Singh, hakim-hakim yg lepaskan Anwar tahun 2004.
.

Ohh tu la sebab Karpal sanggup mempertahankan Anwar dalam isu ni. Sebab dia tuduh Anwar dulu?
Hahahaha kelakar la kao ni

Anonymous said...

Tulisan TB kali ini menggambarkan sikap beliau yang sebenar. Beliau memang tak minat pun pada apa yang dikatakan keadilan, Islam atau apa saja. Yang dia minat ialah sesuatu yang menguntungkan serakah politik beliau.

Sudah lama saya kata, beliau ni seorang yang hidup pada persepsi dia saja. Musuh boleh jadi kawan, kawan boleh jadi musuh. Adil boleh jadi zalim, zalim boleh jadi adil. Anti Islam boleh jadi pejuang Islam, itulah realiti persepsi beliau.

Hari tu dia pertahankan DAP dan Ronnie Liu. Hari ini dia pertahankan Australia. Percayalah, kalau esok ahli parlimen US buat yang sama, dia akan julang mereka jadi pejuang keadilan.

Tengok gaya TB ni, dia ni memang cepat belajar dari Anwar. Semua sanggup di jual asalkan cita-cita politiknya tercapai. Lupakah kita juga suatu ketika dulu, bila keluar bab khawarij, antara sifat khawarij ialah mereka akan bunuh orang Islam dan biarkan orang kafir. Tidakkah korang nampak sikap sedemikian dalam diri TB?

Adalah menjadi kebodohan seorang yang mengaku memperjuangkan keadilan boleh terima apa yang di buat oleh MP Australia. Apakah mahkamah itu perlu dibatalkan semata-mata kerana ada 50 orang luar yang kata demikian? Adakah ini adil? Apakah bila PAS berjaya melaksanakan hudud, nanti bila 50 ahli parlimen tu kata jangan buat hudud maka PAS akan batalkan? Atau bila PAS nak potong tangan orang, tiba-tiba 50 ahli parlimen ni kata perlu digugurkan tuduhan, maka TB akan suruh hukuman digugurkan? Itu lah standard cap ayam keadilan versi TB.

Tak payah pergi sampai ke Afghan atau Iraq. Adilkah satu mahkamah yang boleh gugurkan tuduhan semata-mata kerana ada orang luar yang suruh ia digugurkan? Jangan nak kata standard hukum Islam, standard hukum sekular pun tak boleh lepas. Cuba ahli parlimen malaysia buat macam tu kat court Australia, hang rasa apa Aussie akan kata? Dia orang mungkin kata go to **** your own ***.

Apakah ini cara Rasulullah melaksanakan undang-undang? Rasullulah S.A.W. kata beliau akan potong tangan Fatimah r.a. sekiranya beliau mencuri, tapi standard TB pula kerana 50 orang kafir (sokong gay) tu kata gugur, maka proses undang-undang akan gugur. Hang ni betul-betul memalukan orang Islam wahai TB. Tak payah mengaku diri pejuang Islam kalau standard mudah ni pun yang tak faham dan ikut.

Tulang Besi said...

Adalah menjadi kebodohan seorang yang mengaku memperjuangkan keadilan boleh terima apa yang di buat oleh MP Australia. Apakah mahkamah itu perlu dibatalkan semata-mata kerana ada 50 orang luar yang kata demikian? Adakah ini adil? Apakah bila PAS berjaya melaksanakan hudud, nanti bila 50 ahli parlimen tu kata jangan buat hudud maka PAS akan batalkan? Atau bila PAS nak potong tangan orang, tiba-tiba 50 ahli parlimen ni kata perlu digugurkan tuduhan, maka TB akan suruh hukuman digugurkan? Itu lah standard cap ayam keadilan versi TB..

Dalam kes ni, wakil2 rakyat Australia tu berada di pihak kebenaran kerana terdapat bukti fizikal Saiful tidak diliwat. Orang2 UMNO beragama UMNO bukan beragama Islam. Sebab tu hokum Qazaf mereka tak hormat.
Nampaknya, orang kafir Australia lebih hormat hokum qazaf dari orang2 beragama UMNO

Anonymous said...

Dalam kes ni, wakil2 rakyat Australia tu berada di pihak kebenaran kerana terdapat bukti fizikal Saiful tidak diliwat. Orang2 UMNO beragama UMNO bukan beragama Islam. Sebab tu hokum Qazaf mereka tak hormat.
Nampaknya, orang kafir Australia lebih hormat hokum qazaf dari orang2 beragama UMNO


Yea ke? Ni persepsi awak aje. Bagi Anwar memang dia akan kata macam tu sebab ia untungkan dia. Bukankah Nabi S.A.W. kata kena dengar dua pihak dulu. Macammana TB yang mengaku ikut nabi tak nak praktis yang ni. Bukankah saiful juga layak memberi keterangan beliau. Kalau gugur aje, apakah adil untuk saiful?

Ni memang keadilan versi cap ayam TB.

Anonymous said...

Kalau betul ada bukti fizikal Saiful tidak diliwat, kenapa takut ke mahkamah. Kenapa nak mahkamah batalkan pertuduhan? Pergi saja ke mahkamah dan buktikan. Bagi KO dekat saiful. Kenapa takut?

Kalau ini standard keadilan TB, lain kali, bila ada orang kena tuduh rogol, dia buat kenyataan "ada bukti fizikal yang dia ni tak dirogol" lepas tu terus batalkan kes. Cara TB ni lah sebenarnya kangaroo court. Patutlah yang menjuarainya ialah MP Australia sebab kangaroo ni hanya ada di Australia.

Anonymous said...

Hahaha..UMNo pariah like sahabat kanan thinks org oz bodoh,tak tau apa2....UMNo buto dah terperangkap dlm permainan bodo mereka...dulu raja aziz addruse tore apart that dnaspecilast,now it's karpal& params' turn to thrash out this f*ked up chootia typical umno pariah dogg shitfool..

Anonymous said...

That's the trouble with umno bums..najib knows local made cyber retard troopere tak boleh pakai dah..so he goes to india,for more effective cyber terroism..najib oso knows he is under tremedous pressure becos its he who is under attack frm all corners..from internation point of view,he got no more reputation lah..tu dah lama pochee..fdi pulak dissapearing at rapid rate..domestik investment pulak talak..nak kasi cukai naik tak berani.haha..nowhere 2 run,nowhere 2 hide..bye bye najib n co

Anonymous said...

Didnt the PERC report reveal that Malaysia is linked with all sort terrorist activities?..Najib last chance for survival is to raba raba with washington power brokers..i think,that might be chek mated..

Starwars said...

Encik T.Besi,

Orang barat ni memang suka campur tangan hal ehwal dalaman negara lain. Macamlah diaorangtu hebat sangat. Kalau kita bagi muka lebih-lebih, lama2 jadi tabiat.

Kadang2 kita dapat lihat negara2 kecil terpaksa rujuk kpd barat dalam hal urus tadbir negara sendiri. Sebab dah jadi boneka berpunca dari mengikut kehendak mereka. Sejak dari dahulu Australia bersikap dingin terhadap kerajaan Malaysia. Sering bermusuhan dan lepas itu minta maaf.

Ahli parlimen Australia ni tak jaga kawasan ke? Malaysia bukan constituency Australia. Nasihatkan diaorang jaga orang asli Australia dan jaga keselamatan penuntut India disana. Macamlah hebat sangat.

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Aikk mana kau tahu yang tentera Australia tu ikut nak perang? Diorang mungkin bagi covering support, bukan main engagement?
Tapi, apasal hang tak komen pasal sokongan Najib terhadap war on terror? Heran jugak aku tu.


MM...inilah jawapan pengkhianat agama.cam tu Russia pergi ke Afghanistan tu nak cover "usaha pembangunanlah" ye.

Hang ada bukti ke yg diorg pergi tu bukan nak berperang?hang ada bukti ke diorg bukan buat main engagement?

taleban tu jahatle sebab serang "engineer"2.

Anwar kata lagu ni hang nak cakap macam mana?

Anwar Setuju Perang Amerika Ke atas Iraq

Mcm aku tanya hg, dan aku ulang sekali lagi:

How much access? Brp byk maklumat yg US dapat?

Brp byk data, fail, brp byk risikan US melawat, dan dapat access,brp byk covert operation, reconaissance di South Esat Asia ni yg Malaysia bantu?

Sampai sekarang, hg tak dapat jwb satu..satu pun soalan hg tak dpt jwb.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Ohh tu la sebab Karpal sanggup mempertahankan Anwar dalam isu ni. Sebab dia tuduh Anwar dulu?
Hahahaha kelakar la kao ni


Yg kelakar tu hang, kalau betul saiful tu pembohong, awat mintak tangguh? drill le si saiful tu, dah brp hari perbicaraan, karpal tu kecut saja nak soal si saiful. Adakah dia beriman dgn azizan lagi yg ada surat akuan sumpah yg Karpal sendiri bw ke parlimen?

Dalam kes ni, wakil2 rakyat Australia tu berada di pihak kebenaran kerana terdapat bukti fizikal Saiful tidak diliwat. Orang2 UMNO beragama UMNO bukan beragama Islam. Sebab tu hokum Qazaf mereka tak hormat.
Nampaknya, orang kafir Australia lebih hormat hokum qazaf dari orang2 beragama UMNO


Bukti fizikal yg berdasarkan dokumen palsu. Saiful sudah kata, Dr osman tidak pernah periksa dia, dan dia disuruh terus pakai seluar. Kenapa Karpal tak soalsiasat saiful bab ni? takut apa?

Sekarang, kalau dokumen tu betul, msti puak2 pembelaan akan cepat2 utk pastikan bukti tu menjadi pokok soal perbicaraan. Dr Osman empunya dokumen tu boleh disoal, tapi tidak, minta tangguh lagi.

Hukum qazaf kau tak hormat, kau kata:

Aku takut ahli politik UMNO yang rogol anak aku macam kat Melaka tu.

Brp saksi kau ada? Pompuan yg kata dia kena rogol tu pun tarik laporan? Kau sanggup sebat diri kau tu 80 kali?Apsal hal ni, kau tak ikut hukum Tuhan? Selektif? Hukum Allah ni untuk org Umno je ke?

Sepatutnya Lim Guan Eng bukan saja patut kena penjara, dia patut kena sebat 80 kali.

Tulang Besi said...


Bukti fizikal yg berdasarkan dokumen palsu. Saiful sudah kata, Dr osman tidak pernah periksa dia, dan dia disuruh terus pakai seluar. Kenapa Karpal tak soalsiasat saiful bab ni? takut apa?
.

Abih tu laporan HKL tu amende?

Hahahaha kelakar la orang UMNO ni. Sanggup membodohkan diri demi parti

Tulang Besi said...


Yea ke? Ni persepsi awak aje. Bagi Anwar memang dia akan kata macam tu sebab ia untungkan dia.
.

PErsepsi saya adalah Grand Marquis suka menegakkan benang basah walaupun terdapat bukti jelas dia bersalah.

Yang jelas lagi satu adalah wujudnya bukti fizikal menunjukkan Saiful tidak pernah diliwat.

Jadi, hanya orang gila dan bodoh (aka penyokong UMNO) sahaja yang percaya cerita dongeng kononnya Anwar meliwat Saiful.

Dan ini bukan persepsi saya, ini adalah fakta

Anonymous said...

alahai..
1.apapasai lambat sangat nak sambung kes anuar ni!!
2.tak sabaq lagi nak dengaq cerita dari kedua belah pihak!!
3.yang sikarpal singh ni!!dah taula hang pakar taktikal!!dok lengah perbicaraan buat apa!!
4.awatt dok buat secara tertutup!!buatla secara terbuka!bagi semua oghang tau!!nama pun bicaghaa kes liwat!!nak malu buat apa!!
5.pakat-pakat ada akaiii!dapat tau yang mana satu betuiii!!dapat menilai!dapat buat hipotesis!!nak takut buat apaa!!!
7.berani kerana benaq!buat apa dok tangguh memanjangggg!!!
8.pada TB!!tak yah la buat persepsi!!anuar bukan lantik hang jadi peguambela dia punnnn!!kita sama-sama dengaq dan nilai kes anuar ni!!!
9.Kalau hang ada hati nak lantik kalpal ni sebagai peguam hang nanti!!tolong bagi tau dia!!tak payah la dok tangguh sana!tangguh sini!!oghang ramai dah cemuihhhhh!!!

Anonymous said...

Abih tu laporan HKL tu amende?

Hahahaha kelakar la orang UMNO ni. Sanggup membodohkan diri demi parti


laporan HKL yang tak wujud. Siapa nama Dr2 tu? Apa statement dalam laporan HKL tu? Boleh kau tampal laporan HKL tu mcm hg tampal laporan pusrawi palsu tu?

Siapa yg bodohkan diri?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

PErsepsi saya adalah Grand Marquis suka menegakkan benang basah walaupun terdapat bukti jelas dia bersalah.

Yg terbukti bersalah tu kau.

Anyway, aku bukan Grand marquis.

Yang jelas lagi satu adalah wujudnya bukti fizikal menunjukkan Saiful tidak pernah diliwat.

"bukti fizikal" mak nenek kau tu telah dipatahkan apabila Saiful berkata, Dr osman tidak pernah periksa dia. Kemudiannya, Karpal sendiri tak berani nak soal dia lagi. "Bukti fizikal" HKL pun tak wujud, jika ada, lama dah hang tempel kat blog ni bukan?

Jadi, hanya orang gila dan bodoh (aka penyokong UMNO) sahaja yang percaya cerita dongeng kononnya Anwar meliwat Saiful.

Dan ini bukan persepsi saya, ini adalah fakta


faktanya, dalam perbicaraan tersebut saiful telah bersumpah dengan nama Allah di mahkamah, dan bercerita semua peristiwa setelah disoal oleh pendakwa.

Faktanya, karpal yg menyuruh perbicaraan dilakukan in-camera, bukan transparent apabila Saiful hendak bercerita seterusnya apa yang berlaku pada hari kedua perbicaraan.

Sepatutnya saiful yg patut minta bukannya Anwar.Bukankah kita nak keadilan?Ketelusan dan apa ntah lagi, kenapa keadilan selektif sahaja yg diamalkan?

Kalau Anwar d pihak benar, dia tidak lari terbirit meminta penangguhan perbicaraan, Sulaiman Abdullah pun lari..Karpal singh yg hebat pun takat jd tukang tangguh bicara saja...adakah ini akan berlaku jikalau 'kononnya' Anwar liwat Saiful?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Dan ini bukan persepsi saya, ini adalah fakta

Kebanyakan isi blog kau ni adalah persepsi dan spin saja, bukannya fakta.

Aku takda masalah nak sokong benda betul yg kau tulis, cnth kau kata mahaguru58 tu ikut ajaran naqsyabandiyyah yg diffatwakan sesat, aku takda masalah nak kata hang betul pun, malah aku tambah lagi apa yg kau tulis.

Tapi, kalau dtg bab yg hg salah, waaah..punya hebat kau bersilat nak tegak benang basah.

Ingatlah, dunia ni bukan sekadar blog kau saja, blog kau ni bukan destinasi terakhir kau.

Rujuk anon February 15, 2010 6:38 PM, fahami kekecewaannya.

Sekarang, hang buat front baru kat facebook.Aku tgk mmg kau cari pasal, kat blog ni pun kau termengah2 nak counter,dah le tu, komen kat shoutbox pun dah tah apa2 org tulis psl kau,tuduh kau tu ejen umno etc, which is not true.

Aku punya dasar simple, kalau kau pencuri, org lain tak patut tuduh kau tu perogol, thats it.

Sekarang, kau buat plak front baru kat facebook, kau ni mmg saja carik nahasla, tulang.

Anonymous said...

//Kebanyakan isi blog kau ni adalah persepsi dan spin saja, bukannya fakta.//

That's why najib is out sourcing para cerdik pandai frm over c,becos his very own UMNo retards dah tak boleh pakai..what spin?it's kristal clear,ozzie mps r not spinning gasinglah..they issued a very clear staement..sheesh..

Anonymous said...

//Orang barat ni memang suka campur tangan hal ehwal dalaman negara lain. Macamlah diaorangtu hebat sangat. Kalau kita bagi muka lebih-lebih, lama2 jadi tabiat.//
Yo butoh..lu langsung talak elemen barat ke?Wait a minit..lu jampi jampi utk transfer lu punya 3/4 bla bla,dan talak pake PC..kahkahkahkah

Anonymous said...

//Kalau Anwar d pihak benar, dia tidak lari terbirit meminta penangguhan perbicaraan, Sulaiman Abdullah pun lari..Karpal singh yg hebat pun takat jd tukang tangguh bicara saja...adakah ini akan berlaku jikalau 'kononnya' Anwar liwat Saiful?//
Yay yay..Anwar tutuh mulut,pungkoq,hotak sahabat kanan..lol!!

Tulang Besi said...

faktanya, dalam perbicaraan tersebut saiful telah bersumpah dengan nama Allah di mahkamah, dan bercerita semua peristiwa setelah disoal oleh pendakwa.

Faktanya, karpal yg menyuruh perbicaraan dilakukan in-camera, bukan transparent apabila Saiful hendak bercerita seterusnya apa yang berlaku pada hari kedua perbicaraan.

Sepatutnya saiful yg patut minta bukannya Anwar.Bukankah kita nak keadilan?Ketelusan dan apa ntah lagi, kenapa keadilan selektif sahaja yg diamalkan?

Kalau Anwar d pihak benar, dia tidak lari terbirit meminta penangguhan perbicaraan, Sulaiman Abdullah pun lari..Karpal singh yg hebat pun takat jd tukang tangguh bicara saja...adakah ini akan berlaku jikalau 'kononnya' Anwar liwat Saiful?
.

Kau cakap apa ni? Apa kau merepek ni? Apa fakta kau nak cakap ni? Aku tak paham. Yang aku nampak, Saiful gelabah sebab tak mampu nak jawab soalan2. Penangguhan sebab nak pecat hakim, bukan sebab takut. Kao reti undang2 ke tidak?
Bagi rakaman CCTV pun ada percanggahan dari segi waktu. TU adalah FAKTA.

Tulang Besi said...

Kebanyakan isi blog kau ni adalah persepsi dan spin saja, bukannya fakta.

Aku takda masalah nak sokong benda betul yg kau tulis, cnth kau kata mahaguru58 tu ikut ajaran naqsyabandiyyah yg diffatwakan sesat, aku takda masalah nak kata hang betul pun, malah aku tambah lagi apa yg kau tulis.
.

Haaa kau ngaku pun aku punya blog berdasarkan fakta. Kan kau ni dah cakap belit2.

Kalau blog aku bukan atas dasar fakta, kenapa kau senang2 je aku libas tiap2 kali kau ngarut dalam blog ni?

Tulang Besi said...

Rujuk anon February 15, 2010 6:38 PM, fahami kekecewaannya.

Sekarang, hang buat front baru kat facebook.Aku tgk mmg kau cari pasal, kat blog ni pun kau termengah2 nak counter,dah le tu, komen kat shoutbox pun dah tah apa2 org tulis psl kau,tuduh kau tu ejen umno etc, which is not true.

Aku punya dasar simple, kalau kau pencuri, org lain tak patut tuduh kau tu perogol, thats it.

Sekarang, kau buat plak front baru kat facebook, kau ni mmg saja carik nahasla, tulang.
.

Yang aku nampak kau yang tercirit nak jawab soalan aku. Aku punya soalan sampai skrg kau tak jawab. Apa komen kau pasal sokongan Najib Tun Razak terhadap peperangan menentang keganasan tajaan Amerika dan Bush? Soalan aku pun kau tak berani jawab, lepas tu nak kata aku termengah2 nak lawan kau..
Kau ni reti malu ke tidak?

Tulang Besi said...

Sahabat kiri ni suka ngarut. Dalam blog ni dah berapa kali kena libas. Soalan kita sampai sekarang tak berani jawab. Cuba jawab soalan ni buleh tak:

kenapa UMNO sokong usaha BUSH lawan Islam?.

Boleh jawab ke tidak? Apa lagi mamat ni nak ngarut lepas ni ye?

Tulang Besi said...

Wow, Peguam Anwar telah mendedahkan laporan HKL yang menunjukkan Saiful tidak pernah diliwat di sini.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Kau cakap apa ni? Apa kau merepek ni? Apa fakta kau nak cakap ni? Aku tak paham. Yang aku nampak, Saiful gelabah sebab tak mampu nak jawab soalan2. Penangguhan sebab nak pecat hakim, bukan sebab takut. Kao reti undang2 ke tidak?
Bagi rakaman CCTV pun ada percanggahan dari segi waktu. TU adalah FAKTA.


Soalan mana dia gelabah? Soalan Anwar tanya Can I F*** You?

Penangguhan pasal isu Hakim tak mau ambil tindakan thdp Utusan malaysia yg ada tulis lagi...padahal dalam perbicaraan mmg Saiful ada sebut lagi, ini telah diterangkan dgn jelas oleh pihak pndakwaan.

Yes, i agree bab CCTV tu terdapat percanggahan dengan laporan polis, tetapi masih tidak keluar dari time frame.

Saiful tidak gelabah!Thats a fact, lain2 tu auta hang saja.

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Haaa kau ngaku pun aku punya blog berdasarkan fakta. Kan kau ni dah cakap belit2.

dari 10 kenyataan hang, 9 temberang,itu pasal aku masuk libas. Kalau kau tulis semua betul, yg dtg takat2 boleh sembur tulang besi bodoh, tulang besi biol, tulang besi mangkuk, takat tu saja musuh2 kau buat.

Bila mana tulisan kau tu temberang auta crap saja yg byk, itu sebab org2 macam aku dan grand marquis suka bermain.

Anonymous said...

Yang aku nampak kau yang tercirit nak jawab soalan aku. Aku punya soalan sampai skrg kau tak jawab. Apa komen kau pasal sokongan Najib Tun Razak terhadap peperangan menentang keganasan tajaan Amerika dan Bush? Soalan aku pun kau tak berani jawab, lepas tu nak kata aku termengah2 nak lawan kau..
Kau ni reti malu ke tidak?


Kalau aku yg tercirit, aku dah tak masuk blog kau dah.

Aku kata mmg tak boleh sokong tapi dgn syarat, jikalau negara dan maslahah ummah sehingga hancur lebur maka layaklah Najib mengambil pendekatan yang pernah dibuat oleh AMmar Bin Yassir. Dan hukumnya harus, sekadar di lisan.

tetapi kau masih tak jawab soalaan aku, buktikan setakat mana intelligence malaysia di bwh Najib ni dah bocorkan maklumat, buktikan covert operation yg pernah Malaysia bantu US dalam menghancurkan umat Islam terutamanya di Asia Tenggara, berikan juga bukti adakah data2 kita dan keselamatan negara boleh dimasuki oleh pihak US dengan dokumen yang sahih.

Siapa yg tak reti malu?Kau ke aku?

sampai sekarang dah dua hari aku cabar, takde pun jwpn?

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

kenapa UMNO sokong usaha BUSH lawan Islam?.

Boleh jawab ke tidak? Apa lagi mamat ni nak ngarut lepas ni ye?


Bila masa UMNO sokong Bush lawan Islam?

Waah...bila tentera Aussie bunuh taleban, dia kata tentera australia ni engineer dan dolphin saja..kah kah kah..kalau aku tanya soalan, tentera australia tu lawan Islam ke tidak..dia boleh belit, kata mana ada..tentera australia ni engineer saja.

Padahal, bila Najib kata US boleh access intelligent malaysia setakat nak jaga hati US, dia kata UMNO sokong bush bunuh org Islam, tapi tentera australia di afghanistan terang2 bunuh org Islam, dia kata dolphin yang australia hantar ke afghan..

Hang gila ka Tulang besi?

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Wow, Peguam Anwar telah mendedahkan laporan HKL yang menunjukkan Saiful tidak pernah diliwat di sini.

kah kah kah...ini kenyataan media saja. Aku nak tgk laporan hospital tu. Cuba tgk, temberang tak temberang:

Sebahagian daripada laporan tersebut, yang diedarkan kepada pihak media oleh peguam Anwar hari ini menyebut, tiada bukti klinikal yang konklusif yang menunjukkan berlaku tusukan di dubur dan tiada luka yang signikan pada tubuh pesakit (Mohd Saiful).

Weii Tulang, kalau takat semua laporan pun korang boleh temberang iaitu laporan pusrwai, ini cuma sebahagian?

Aku nak laporan HKL macam kau tempel tempoh hari..takat kenyataan media, dan konon ada sebahagian laporan...aku tak terima..

Ayuh anwar, masuk bicara, jom kita tgk laporan hkl ini betul ke tak..

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

mari kita tgk kononnya CCTV bercanggah dengan kenyataan saiful.

Semasa, CCTV ditayangkan pada pada ptang 4 februari dengan menggunakan TV plasma, pihak pembela tidak membantah ataupun mengatakan terdapat percanggahan antara kenyataan saiful dengan CCTV.

http://malaysiakini.com/news/123660

Tulang Besi said...

Kalau laporan tu tak betul, pegi saman la peguan anwar tu.

Aku cabar kau, sahabat kiri

Anonymous said...

sahabat kanan,

Kalau laporan tu tak betul, pegi saman la peguan anwar tu.

Aku cabar kau, sahabat kiri


Aku tak payah saman, aku tunggu saja hari bicara, bukan macam puak2 korang, tannngguuuhh...tetapppp ttaanggguuuhhh..kah kah kah..

Sekarang ni kalau ada, bwk mai le? takdak bukan..benda takde..tak boleh buat hujah..

Anonymous said...



Aku tak payah saman, aku tunggu saja hari bicara, bukan macam puak2 korang, tannngguuuhh...tetapppp ttaanggguuuhhh..kah kah kah..
.

Sahabat kiri bahlol,

Yang pendakwa tak berani tunjuk bukti ke Pefguam2 Anwar tu kau nak cakap apa.

TB jangan layan si SK bahlol ni. Lagi kita cakap, lagi bodoh dia jadi.

Yang banyak buat alasan2 bodoh dalam kes ni adalah team pendakwaraya.

Sampai bermatian tak nak tunjuk bukti diorang.

Nampak sangat pembohong

Anonymous said...

Kahkahkah Saiful nafi jumpa Dr Osman tapi borang dia dah isi.

Tunggulah Dr Osman naik jadi saksi pulak.

Anonymous said...

sahabat kanan

Kalau laporan tu tak betul, pegi saman la peguan anwar tu.

Aku cabar kau, sahabat kiri


lg satu tak payah saman sebab ganggu perbicaraan. Ini pun tak boleh guna common sense ke Tulang?

Anonymous said...

Kahkahkah Saiful nafi jumpa Dr Osman tapi borang dia dah isi.

Tunggulah Dr Osman naik jadi saksi pulak.


Saiful jumpa Dr osman tapi dr osman suruh saiful pakai balik seluar.

Yes, I'm waiting for Osman to be the witness, kabarnya Dr osman adalah saksi pendakwaan bukan saksi peguambela..bagus!!

Anonymous said...

Sahabat kiri bahlol,

cuba jawab kenapa Pendakwaraya gani empat tahil tak berani tunjuk bukti2 diorang?

Tolonglah jawab soalan ni.

PAdahal Rais Yatim dah lulu Seksyen 51A akta keterangan (Evidence Act)

Pooodah nak dedah konon. Sekarang ni pun tak berani nak dedah, nak tunggu nanti konon.

Kau cakap macam babi la.

Kau ni keturunan babi ke?

Anonymous said...

Sahabat kiri bahlol,

cuba jawab kenapa Pendakwaraya gani empat tahil tak berani tunjuk bukti2 diorang?

Tolonglah jawab soalan ni.

PAdahal Rais Yatim dah lulu Seksyen 51A akta keterangan (Evidence Act)

Pooodah nak dedah konon. Sekarang ni pun tak berani nak dedah, nak tunggu nanti konon.

Kau cakap macam babi la.

Kau ni keturunan babi ke?

Anonymous said...

Sahabat kiri bahlol,

Yang pendakwa tak berani tunjuk bukti ke Pefguam2 Anwar tu kau nak cakap apa.

TB jangan layan si SK bahlol ni. Lagi kita cakap, lagi bodoh dia jadi.

Yang banyak buat alasan2 bodoh dalam kes ni adalah team pendakwaraya.

Sampai bermatian tak nak tunjuk bukti diorang.

Nampak sangat pembohong


Hang nak jadi gollum ke Tulang besi..cakap sendiri2..with ur otherself??hehe...

Sapa kata pihak pendakwa tak berani tunjuk bukti?

Berikut senarai bukti yang diambil dari Hospital kuala Lumpur dan dikemukakan pagi tadi:

1. Ujian darah untuk kandungan alkohol.
2. Sampel calitan dari tekak.
3. Sampel calitan dari puting kiri.
4. Sampel calitan dari puting kanan.
5. Sampel calitan badan.
6. Sampel calitan dari bahagian dubur.
7. Sampel calitan dari 'meatus coronal sulcus' (berhampiran bahagian kemaluan).
8. Sampel calitan rectal tinggi.
9. Sampel calitan rectal rendah.
10. Darah untuk profail DNA.
11. Toksilogi untuk darah.
12. Tiub pelincir jelli 'KY'.

http://www.malaysiakini.com/news/123749

Anonymous said...

Sahabat kiri, aku rasa mak kau berzina dgn babi lepas tu dapat kau

Anonymous said...

Sahabat kiri bahlol,

cuba jawab kenapa Pendakwaraya gani empat tahil tak berani tunjuk bukti2 diorang?

Tolonglah jawab soalan ni.

PAdahal Rais Yatim dah lulu Seksyen 51A akta keterangan (Evidence Act)

Pooodah nak dedah konon. Sekarang ni pun tak berani nak dedah, nak tunggu nanti konon.

Kau cakap macam babi la.

Kau ni keturunan babi ke?


Abang tulang besi yang dikasihi dan dirahmati.

kalau dah tak reti jwb, cakap jer tak reti jwb, tak payah maki2..

Ni bukti dalam court dah keluar, so mengadapla. Apa takut2, si karpal singh yg puluh tahun soal jwb org salah pun takut2 nak soal saiful bukhari, so apa jawapannya cik abg Tulang besi?

Anonymous said...

Sahabat Kanan
Sahabat kiri, aku rasa mak kau berzina dgn babi lepas tu dapat kau

Inilah akhlak Tulang besi, dah tak dapat jwb, maki2 org..kah kah kah..itu sebab aku suka masuk blog kau psl aku tau bila kau tak boleh jwb kau mula maki2 org...

Anonymous said...

Woii sahabat kiri bahlol, itu bukti yang dikemukan pada mahkamah. Tu pun bukan semua yang diminta oleh Peguam2 Anwar.

Tu pun tak sampai 40% dari apa yang diminta oleh peguam2 Anwar.

Apasal sebelum ni diorang takut nak tunjuk bukti ni semua pada peguam2 Anwar? Cuba jawab.

Anonymous said...



Ni bukti dalam court dah keluar, so mengadapla. Apa takut2, si karpal singh yg puluh tahun soal jwb org salah pun takut2 nak soal saiful bukhari, so apa jawapannya cik abg Tulang besi
.

Kahkahkah bukti keluar kat mahkamah tapi bukan semua bukti yang diminta oleh pihak Peguam Anwar.

Cuba jawab apasal sebelum ni takut nak bagi pada Peguan Anwar?

Boleh tak berenti panggil aku Tulang Besi?

Anonymous said...

Woii sahabat kiri anak babi,

baca ni:
http://www.malaysiakini.com/news/116824

Mahkamah Rayuan hari ini membatalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memerintah pihak pendakwa dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya menyerahkan bahan bukti kepada ketua pembangkang itu yang dikatakan penting untuk pembelaannya.

Pada 16 Julai lalu, Mahkamah Tinggi mengarahkan pihak pendakwa menyerahkan bahan bukti itu, termasuk rakaman video dan laporan perubatan kepada tertuduh.

Anonymous said...

Woii Sahabat kiri babi,

berenti tuduh Tulang Besi itu dan ini. Jawab soalan aku ni.

Jawab soalan2 yang aku bagi kau.

Berenti perangai macam babi boleh tak?

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Woii sahabat kiri bahlol, itu bukti yang dikemukan pada mahkamah. Tu pun bukan semua yang diminta oleh Peguam2 Anwar.

Tu pun tak sampai 40% dari apa yang diminta oleh peguam2 Anwar.

Apasal sebelum ni diorang takut nak tunjuk bukti ni semua pada peguam2 Anwar? Cuba jawab.


40% tu figure dari mana hg dapat?

Aku tak tau la apasal diorg tak nak bagi,tapi yg aku tertanya, apa pasal yg nak tangguh2 bicara?

Kahkahkah bukti keluar kat mahkamah tapi bukan semua bukti yang diminta oleh pihak Peguam Anwar.

Jadi boleh tak lawan saja bukti tu kat mahkamah? Apa pasal nak tangguh2?

Bila diberi semua bukti2, takde pun bangkangan?takde pun bukti yang evidence had been tampered.

Mahkamah Rayuan hari ini membatalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memerintah pihak pendakwa dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya menyerahkan bahan bukti kepada ketua pembangkang itu yang dikatakan penting untuk pembelaannya.

hah kalau dah batal ikut sajala..maknanya takde masalah lah depa tgk bukti ke tak tgk bukti..pegi je la lawan..dan tgk bukti tu ada masalah ke tak?

Setakat ni dalam court, takde pun masalah bukti..ok saja..KY jelly pun ok saja..seluar saiful hadiah anwar pun ok saja...

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Woii Sahabat kiri babi,

berenti tuduh Tulang Besi itu dan ini. Jawab soalan aku ni.

Jawab soalan2 yang aku bagi kau.

Berenti perangai macam babi boleh tak?


Aiikk..marah pulak..kalau bukan tulang besi, awat nak marah?

Org panggil aku grand marquis, aku nafi saja, aku grand marquis, tapi takdela sensitif semacam..bila aku sebut kat kau nama Tulang ebsi tu..mmg kau tulang besi la kan?

Aku dah jwb soalan2 kau..yg aku tau, aku jwb..aku tak tau..aku tak tau..cuma bg aku, bukti dah dikemukakan di mahkamah, dan pihak pembelaan tidak dpt cari apa2 kesalahan pun samada bukti2 fizikal, ataupun rakaman cctv setakat perbicaraan bermula.

Anonymous said...

Jadi boleh tak lawan saja bukti tu kat mahkamah? Apa pasal nak tangguh2?

Bila diberi semua bukti2, takde pun bangkangan?takde pun bukti yang evidence had been tampered.


Woiii Babi, jawab soalan aku tu. Apasal takut nak serah sepenuhnya bukti pada Peguam2 Anwar?
Kenapa belit2 ni. Memang kau ni perangai babi la.

Anonymous said...

hah kalau dah batal ikut sajala..maknanya takde masalah lah depa tgk bukti ke tak tgk bukti..pegi je la lawan..dan tgk bukti tu ada masalah ke tak?

Setakat ni dalam court, takde pun masalah bukti..ok saja..KY jelly pun ok saja..seluar saiful hadiah anwar pun ok saja...
.

Kahkahkah, Gani empat tahil terkencing sampai sanggup pertahan sampai ke Mahkamah Rayuan. Bukan Gani Empat Tahil yang failkan rayuan ni
SAhlah kau bodoh sebab kau keturunan babi

anti babi said...

Aku dah jwb soalan2 kau..yg aku tau, aku jwb..aku tak tau..aku tak tau..cuma bg aku, bukti dah dikemukakan di mahkamah, dan pihak pembelaan tidak dpt cari apa2 kesalahan pun samada bukti2 fizikal, ataupun rakaman cctv setakat perbicaraan bermula..

Soalan apa kau jawab? Semua jawapan kau menunjukkan kau ni babi.

Anti Babi said...

Apa buktinya Sahabat Kiri ni bukan babi. Itu yang aku nak tengok

Anonymous said...

Sahabat kanan,

Woiii Babi, jawab soalan aku tu. Apasal takut nak serah sepenuhnya bukti pada Peguam2 Anwar?
Kenapa belit2 ni. Memang kau ni perangai babi la.


Sorilah, takde babi nak jawab soalan kau ni, kalau ada pun, mmg dia tak reti baca dan menulis,kesian le org yg tulis maki amun ni..pass to the next question.

Kahkahkah, Gani empat tahil terkencing sampai sanggup pertahan sampai ke Mahkamah Rayuan. Bukan Gani Empat Tahil yang failkan rayuan ni
SAhlah kau bodoh sebab kau keturunan babi


Gani patail tu bukan keturunan babi, tapi kalau kau dia keturunan gani patail tu babi, adakah hang maki Nabi Adam itu sebagai babi?Lagi naya kalau org yg hang maki keturunan babi tu bernasabkan rasulullah SAW, jadi berjaga2la dalam maki2 org ni.

Anyway, kau tak pun nafi hg tu tulang besi, jadi inilah akhlak Tulang besi.

Ada bukti ke Gani patail tu terkencing2?Ini pun fitnah dan bukan fakta, teknikal konon...

Soalan apa kau jawab? Semua jawapan kau menunjukkan kau ni babi.

Apa buktinya Sahabat Kiri ni bukan babi. Itu yang aku nak tengok


Astaghfirullahal azim. Eloklah sangat bahasa cik anti babi tu.Bahasa encik anti babi ni bahasa bakal ahli jannah ke bahasa ahli naar?

kalau nak join abu lahab kat neraka tu, teruskanlah bahasa jiwa bangsa kau tu.

Anonymous said...

Apa yang saya lihat, TB memang kena KO dengan SK. Amat memalukan bila dia kena mengangkat diri sendiri dalam isu Mahaguru58 kononnya bersandarkan satu fakta, dia nak mengaku kononnya blog dia berdasarkan fakta. Memalukan, amat memalukan. Lepas tu dia cuba alih isu kata Najib sokong Bush bunuh orang Islam. Padahal posting dia pasal Kes Liwat Anwar. Bila tektik tak menjadi, tiba-tiba muncul banyak pencaci yang mencaci SK.

TB, hang ni mengaku pejuang Islam, apakah hang membenarkan cacian sedemikian berlaku di blog awak? Di blog ini, awak lah orang yang berkuasa. Tapi awak membiarkan segala kemungkaran berlaku. Dalam Islam, orang yang berkuasa akan dipertanggungjawabkan atas kemungkaran yang berlaku dibawah bidang kuasanya. Misalnya seorang bos melihat pekerjanya buat maksiat dalam office, kalau dia tak ambil tindakan, maka dia akan tanggung sama.

Apa yang kita lihat ialah selama beratus posting di sini SK tidak sekalipun menggunakan kata kesat. Tapi malangnya dipihak orang yang mengaku mempertahankan keadilan serta nak Islam, macam-macam cacian dikemukakan. Kenapa pihak korang ni tak boleh maintain akhlak Islam sedangkan orang yang korang tuduh tak Islam tu yang boleh maintain akhlaknya.

TB ni sememangnya adalah sejelek-jelek blogger yang pernah saya jumpa. Orang seperti anda ni kalau diberi kuasa kepimpinan nescaya akan menghancurkan umat. Orang seperti TB ni bukannya kisah pun apa itu keadilan atau Islam. Yang dia nak ialah puaknya menang. Itulah objektif politiknya.

Anonymous said...

Biar mahkamah tentukan

BACHOK - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kesal dengan sikap segelintir pihak yang terlebih dahulu menjatuhkan hukuman terhadap Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, kes liwat yang dihadapi Anwar masih dijalankan dan biar mahkamah menentukan sama ada Ketua Umum Pakatan Rakyat (PR) itu bersalah atau tidak.
-sinar harian

alahai...
ulang sekali lagi!!
1.tak baca kenyataan diatas!
2.sampai loqlaq tak ketawan hala buat apa!!!
3.sapa yang untunggg!!!
4.kata ngaji pandai!!ketegaq macam budak-budak!!!

Anonymous said...

alahai..
5.hangpa ni kelauq u mana ni!!
6.malu aku!nak mengaku hangpa oghang melayu!oghang islam!
7.hangpa tak malu!semalam tak tenguk tv!guan eng!tsu kun!tiong lain!boleh dok semeja!ketepi kepentingan politik!demi puak depa!!
8.nasib baik la !hangpa semua ni bertaraf pencacai jee!kalau bertaraf pemimpin!!
9.Rosak!!rosak orang melayu!orang islam!!
10.pakat-pakat merempat semua!!!
11.kalau hangpa tak mau dengaq saranan nik aziz!harun sani!!hangpa nak dengaq cakap sapa!!

Anti Babi said...


TB, hang ni mengaku pejuang Islam, apakah hang membenarkan cacian sedemikian berlaku di blog awak? Di blog ini, awak lah orang yang berkuasa. Tapi awak membiarkan segala kemungkaran berlaku. Dalam Islam, orang yang berkuasa akan dipertanggungjawabkan atas kemungkaran yang berlaku dibawah bidang kuasanya. Misalnya seorang bos melihat pekerjanya buat maksiat dalam office, kalau dia tak ambil tindakan, maka dia akan tanggung sama.
.

Dah tu apasal kao menyibuk kat sini. Berambus lah.

Sah lah kau ni keturunan babi jugak

Anonymous said...

ya da ya da ya da whatever. Orang Australia tu at least lebih islam dari org malaysia yang teramat senanglah termakan fitnah mengadu domba, dayus, dan bla bla bla.

At least depa sokong keadilan terhadap manusia lain, berperikemanusiaan.

I think the Umnoputera malays in malaysia are the lowest scums on earth!

No way they are ever gonna enter the jannah!

Anonymous said...

Malaysia seharusnya memutuskan hubungan diplomat dengan kerajaan, Australia, USA, Canada, Peranchis, dan lain-lain negara barat atas sokongan mereka terhadap Anwar Ibrahim. Ada berani ka Malaysia?

Anonymous said...

Dah tu apasal kao menyibuk kat sini. Berambus lah.

Sah lah kau ni keturunan babi jugak


Korang mencaci kat sini pun sebab nak nyahkan orang yang tak sehaluan dengan korang dari blog ini. Itu cita-cita korang supaya korang akan perasan kononnya "rakyat" menyokong apa yang anda tulis.

Kita akan terus menyanggah pembohongan korang disini. Teruslah caci, ia tidak membawa apa-apa kesan pada kita. Ia hanya akan memalukan puak hang aje dan kelak, korang pula kena berhadapan dengan Allah S.W.T.

Jadi insaflah

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Siapa Michael Danby?

Rujuk:

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Danby

Danby was born in Melbourne, Victoria and was educated at Melbourne University. He was President of the Melbourne University Student Union as well as President of the Australasian Union of Jewish Students.

From 1979 to 1983 Danby was manager of Halmaag Art Galleries in Malvern. He was Assistant Private Secretary to Barry Cohen, a minister in the Hawke government 1983-84, and Editor of the Australia-Israel Review in 1986-93.

Danby was the only Jewish member of the Australian Parliament until 2007, when Mark Dreyfus was elected. He has frequently spoken in support of Israel and in opposition to antisemitism and other forms of racism. In 2005 he was critical of a book by a Sydney Jewish atheist journalist, Antony Loewenstein, about the Australian Jewish community and its attitudes to the Israeli-Palestinian conflict which he regarded as anti Israeli propaganda.[2] In a letter to the Australian Jewish News, Danby called on the book's publisher, Melbourne University Press, to "drop this whole disgusting project." He also called on the Jewish community to boycott the book. "I urge the Australian Jewish community, and particularly the Australian Jewish News, to treat it with dignified silence," he said.

Inilah Michael Danby yg mengumpulkan sokongan untuk Anwar Ibrahim. Seorg yahudi pekat piau-piau. Tulang besi, mahukah anda terus bersetongkol dgn Anwar yg kawan2nya ini mmg Yahudi, dan Yahudi pulak bukan yahudi dzimmi, tapi Yahudi yang memperjuangkan zionisme.

Insaflah wahai Tulang Besi, marilah kita ikhlas dalam berugama, kalau UMNO salah, kita sama2 pukul UMNO, kalau PAS tak kisahlah UG ke Erdogan salah, kita betulkan mereka.


Lihatlah gambar kemesraan Danby dan Anwar.

http://www.flickr.com/photos/27211187@N02/4362240553/

http://www.anwaraidc.com/2010/02/michael-danby-pejuang-gay-australia-sokong-anwar.html

Anonymous said...

Lagi sekali nak tanya berani ke Malaysia nak putuskan hubungan diplomat dengan Australia, USA, canada dan eropah!!!??? Terkencing jugak nanti kan kan kan!

Lowest scumbs on earth are the Umnoputera Malays!

Anonymous said...

lebih baik kalau Malaysia bukan hanya memutuskan hubungan diplomatik dengan Australia, USA, Canada & Eropah tetapi juga hubungan ekonomi!!!!

Ada berani ke UMNOPUTERAS!!!! ha ha!

Anonymous said...

Sahabat Kanan,

Lagi sekali nak tanya berani ke Malaysia nak putuskan hubungan diplomat dengan Australia, USA, canada dan eropah!!!??? Terkencing jugak nanti kan kan kan!

Lowest scumbs on earth are the Umnoputera Malays!


Malaysia tidak akan putuskan hubungan diplomatik dgn negara2 berkenaan krn negara kita masih bergantung secara ekonomi dgn negara2 berkenaan.

Dan ingat, hatta PAS memerintah Malaysia pun, mereka tidak putuskan hubungan dgn negara2 tersebut.

Soalannya, adakah dgn tidak putuskan hubungan maka, org lain boleh masuk campur hal ehwal negara kita?

Anonymous said...

UMNO kan champion melayu, champion Allah, kalau kuat sangat putuskan aje!

Anonymous said...

Sahabat Kanan

UMNO kan champion melayu, champion Allah, kalau kuat sangat putuskan aje!

Alhamdulillah, ada yg mengaku pejuang islam dan melayu ni UMNO. Mungkin u dah sedar PAS dah tak boleh diharap jaga Islam, jaga melayu.

Syabaslah sdr.

Anonymous said...

UMNO lg mcm sial.konon pembela Melayu.jual Melayu lagi adalah.kakakakakakak!!! nanti bila suma dah tergadai,durang ni yg cabut dulu ke luar negara. tgk hari ni suratkhabar kata salah sorang yg terkaya dlm Malaysia.tu hah!! adik si Najib, si Nazir,tokeh CIMB.

aku pun pelik gak.Saiful tu anak muda badan tegap.klu tak rela di liwat Anwar kenapa tak lawan?? Dia debik Anwar sekali dah tentu kwn tu rebah.lainlah klu dia rela diliwat.kakakakakakak!! nak bohong pun patut patulah Saiful wei!! awak tu dibayar berapa juta ni??

Grand Marquis said...

Wah, nampaknya ramai orang UMNO yang kepanasan. Ha ha ha

Bila orang luar menegur Malaysia, orang UMNO bertempik kununnya jangan masuk campur..

ha ha..

Kerana apa?. Kerana orang UMNO ini telah buta. Mereka masih berada dibawah tempurung tetek Rosmah.

Ini adalah zaman globalisasi. Kena terima hakikat kita telah ada perjanjian dengan UN yang masa salah satu dari peraturannya adalah sema negara harus menghormati hak asasi manusia termasuk dalam perundangan.

MP Australia ini cerdik dan tidak meratah tubuh artis seperti MP Kinabatangan. Sebab itu otak mereka boleh berfikir.

Merka telah lama tahu yang berbicaraan Anwar ini adalah berunsur politik. Buktinya, satu rang undang2 telah didibentang oleh menteri UMNO sendiri dan dilulus pada 2007 yang mengatakan orang tertuduh boleh memimta bukti sebelum berbicaraan. Tujuannya supaya perbicaraan lebih adil dan telus. Tetapi dalam kes Anwar, tertuduh (Anwar) tidak dibenarkan meminta bukti untuk mempersiapkan diri.

Ha ha. Hanya orang UMNO yang dan setaraf MP Kinabatangan sahaja yang tidak nampak ini.

ps : Agaknya berapa round MP Kinabatangan meratah Ziezie Ezattie malam tadi?

Anonymous said...

aku pun pelik gak.Saiful tu anak muda badan tegap.klu tak rela di liwat Anwar kenapa tak lawan?? Dia debik Anwar sekali dah tentu kwn tu rebah.

saiful tu badan kurus keding saja, tgklah badan Anwar, tegap sasa. lagi satu, kalau bos engkau suruh buat benda salah, tapi kau jenis penakut, amacam? Brp ramai org buat salah psl bos?

Anwar tu bohong saja skait belakang, tgk youtube ni:

http://www.youtube.com/watch?v=yPHZhbWr6ZQ&feature=player_embedded

Anonymous said...

Ini adalah zaman globalisasi. Kena terima hakikat kita telah ada perjanjian dengan UN yang masa salah satu dari peraturannya adalah sema negara harus menghormati hak asasi manusia termasuk dalam perundangan.

Jadi grand marquis palsu ni setuju la, gay dan lesbian? murtad?

MP Australia ini cerdik dan tidak meratah tubuh artis seperti MP Kinabatangan. Sebab itu otak mereka boleh berfikir.

Cerdikla sebab dia ni suka org australia melakukan liwat dan sex luar tabii.

Aku kena endorse mcm ni, baru aku dikatakan cerdik?Syabas mere betti...

Merka telah lama tahu yang berbicaraan Anwar ini adalah berunsur politik. Buktinya, satu rang undang2 telah didibentang oleh menteri UMNO sendiri dan dilulus pada 2007 yang mengatakan orang tertuduh boleh memimta bukti sebelum berbicaraan.

Boleh, tapi tak semestinya beri...lagi satu, kalau diberi, mulalah dijaja sana sini, brg bukti mahkamah. Sekarang dalam keadaan takde bukti pun, dok kata mahakamh tak adil, mahkamah konspirasi dan mcm2 fitnah lagi.

Ikut aku, hantar saja Anwar bicara di saudi, biar mampus kena rejam.

ps : Agaknya berapa round MP Kinabatangan meratah Ziezie Ezattie malam tadi?

Kurang2nya halal, takde la mcm syor MP australia si danby tu, suruh belasah belakang org.

Anonymous said...

Malaysia tidak akan putuskan hubungan diplomatik dgn negara2 berkenaan krn negara kita masih bergantung secara ekonomi dgn negara2 berkenaan.

Dan ingat, hatta PAS memerintah Malaysia pun, mereka tidak putuskan hubungan dgn negara2 tersebut.

Soalannya, adakah dgn tidak putuskan hubungan maka, org lain boleh masuk campur hal ehwal negara kita?

alamak saudara jangan lah bingai sangat.

mahathir sana sini kutuk negara lain boleh , ni biasa lah negara lain comment pasal negara Malaysia.

Its a free world. Everyone can say what ever they want to say. Only kita je memilih untuk menjadi bingai atau bijaksana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.