Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, April 1, 2010

Program 20k Peluang Kerja di Selangor

Syukur rakyat Selangor dapat kerajaan yang prihatin terhadap rakyat nya.


Here is the beginning of my post. And here is the rest of it.

7 comments:

Anonymous said...

aahai..TB..
1.Kempen ulu selangoq nampak!
2.Kempen pi la macamana pun!kalau dok kena cucuk idung dengan puak kapiaq harbi je!buat apa!!
3.Ada ka!punya cerdik kerajaan selangoq ni!nak buat uitm!nak bantu pelajaq melayu tak bagi!
4.Nak pebaik voltan tinggi!kat kampung kapiaq harbi!untuk kemudahan semua!tak bagi!
5.Apa pun!kalau PR bungkus kat ulu selangoq nanti!bungkuslah semua PR kat selangoq dalam PRU13 nanti!!
6.Kalau bn bungkus pulak!alamat khir toyo atau puak seangkatannya!bungkuslah juga!
7.Keputusan pilihanraya kecil ulu selangoq!ada hubungan yang signifikan dengan nasib PR diselangoq nanti!!

Anonymous said...

i m impressed.let us now see the delivery.

Anonymous said...

Pengalaman saya

Saya menempah cermin mata di sebuah kedai bumi.... lepas 2 minggu baru dapat.

Bila marah-marah dgn kedai cermin mata melayu tu.. saya tanya kat mana kamu dpt supply... kat Penang... saya minta no telefon.. pembekal di Penang.. macam-macam alasan dia bagi (tauke tiongha). Bercanggah dgn apa dia cakap dgn kedai cermin Melayu tu... saja-saja diperlambatkan..

Nanti Melayupun marak kat Melayu tu... sebab lambat/ak efesyen..

Inlah sabotaj....


Peringkat Politik antara kaum nampak bak. etapi di bawah bak sekam dalam padi.

Fikiq fikiq lah... Malaysiakini saya baca lebih condong kepada puak kafiak, terutama edisi B inggeris, BM adalah slow sikit.. siap penulis jemputannya.. tak habis tlis tentang ak kepuaan kpd Melayu.. tentang apa yg diperolehi oleh kauma Tiongha dan india tak ditulis...

Apa yg mereka dprt tak dicerita.. asyik komen tentang melayu


Melayu hanya berani seama Melayu.. jaguh kampung. Dok berebut tak lebih dpd 10% ekonomi yg ada

Wassalam

Anonymous said...

Rumah urut,sarang pelacuran,pusat perjudian dan tempat hiburan di Selangor dah berlipat ganda. Pekerjaan banyaklah. Kilang arak pun nak pakai pekerja.

Anonymous said...

excellent!!

Anonymous said...

Saya pun tak tau nak cakap apa. Setakat buat satu career fair dah nak mendabik dada. Padahal kerajaan yang ada dah lama buat dah.

Anonymous said...

Sayang ... banyak penulis blog kini tidak resional kerana mungkin telah selesa dgn karier dan kedudukan yg ada. Keluarga Melayu miskin tiap tahun bertambah... statistik....

Cakap atas buku bolehlah.. cuba tengok sepak terajang diluar sana.. Kat Perak satu pun kilang beras Melayu tak ada. Semua dok ampu tauke Cina (dlm hati kata melayu tu bodoh). Mereka tak akan bagi melayu naik.. nanti jadi saigan mereka. Org Melayu ada kuasa politik dalam percaturan mereka... itulah kuasa kita,, cina guna kuasa ekonomi mereka (macam di Kelantan ... baik PAS/UMNO .. kena bergantung kpd Cina untuk mengusahakan balak/kelapa sawit)

Saya percaya.... kadang-kadang itulah realiti yg kena kita lihat.. org Melayu umumnya ekonominya tidak kuat, masih perlu bimbingan, rata-rata masih kurang bersaing ..... org cina menggunakan kekuatan wang, ekonomi dan politik untuk terus pacu kehadapan).. Di Parit Buntar setiap rumah kedai mereka yg sapu, 95% rumah kedai/komersial) dia org yg punya.Rumah 200K hanya k/tangan rata-rata yg mampu beli.Nasib baik ada JKP.....

Org Melayu pun tak percaya kpd Melayu. Org Melayu mengalami krisis keyakinan semasa Melayu yg teruk, tahap kronik.

Tidak seorang Melayu yg berani menyuara membetul sesama kita... asyik-asyik menghentam sesama melayu -yang dakwa lebih islam dan satu puak lagi kurang islam.. Kawan-kawan tionghua asyik mahu lagi...melihat Melayu tak adil.. Mereka mahu lihat Melayu jadi papa dan lihatlah
Saya tengok DAP tak bantaipun MCA dan gerakan. Mereka bergerak sama sebagai sparing partner.

Tanagh pajakan kalau boleh nak 999 tahun (agend a pertama DAP).. Melayu jadi yes man .. kononnya atas dasar bukan nasionalisma.

95% penagih dadah dekat pusat pemulihan dadah Bukit Mertajam (saya tengok dan hadiri sebab ada satu majlis)

Tidak ada langsung kritik membina... terlampau taksub politik

Org Cina, mereka seronok tengok melayu yg tak cerdik berperang


Samalah Melayu kat kampung dan Penulsi blog ini (teknologi yg diguna adalah dpd barat dah nak belagak)

Org Melayu dapat sekupang/pandai sikit/ada pangkat sikit mula dah mula berlagak), kuat berdengki dan senang sesama melayu... hai nasib jadi Melayu

Hentam sana-hetam sini .. nak ambil hati org lain yg tak pernah nak bagi idea nak tolong org Melayu..


Bagi lah idea.... jgn asyik kritik saja.. org kata pandai bercakap

Dunia akhir zaman

Tak Tahulah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.