Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, April 10, 2010

Siri Menjawab Tohmahan Bodoh: “Usrah Barbican”

Ada seekor blogger bernama “Penembak Babi” telah memberi gelaran “Puak Babrican” kepada sekumpulan bloggers yang beliau benci sangat-sangat. Kebencian beliau berputik dari sikap beberapa blogger yang “Anti-UG”.

Beliau merujuk kepada gambar ini:



Oleh kerana beliau bengang sangat, sampai minum Babrican pun nak dijadikan isu. Dia sedar tak Babrican ni dijual hatta di Mekah. Ia adalah produk jualan sebuah syarikat milik warga Saudi bernama Aujan Industries. Aujan Industries ditubuhkan pada 1909 oleh Ahmad Aujan yang berasal dari Bahrain (masa tu Bahrain dgn Saudi ni satu).

Minuman ini dijual di seluruh Saudi Arabia hatta di Mekah dan sekitar Masjidil Haram. Kalau kita beli sebotol, kita boleh bawak minuman Barbican sampai depan Kaabah. Takkan ada orang akan marah dan melarang. Kalau nak tahu lebih lanjut, sila baca kat sini. Tapi tak taulah mamat ni boleh paham sebab laman web Aujan ni takda dalam bahasa Tranung. Yang ada dalam bahasa omputih sama Arab.

Ni nak kata orang bodoh sombong. Dah bodoh, tak boleh diajar. Bahlol dan baghal. Dia kata dia penembak babi, baik dia tembak dia sendiri sebab otak lagi rendah dari babi.
Mamat ni sengaja guna nama “Puak Barbican” sebab nak bagi kiasan kononnya blogger-blogger anti UG ni rapat dengan arak. Ni semua permainan bodoh Penembak Babi yang perangai macam babi.

Dan semua blogger2 Pro UG pun sambut guna perkataan ini. Padanlah dengan mereka menyambut benda ni sebab IQ mereka pun rendah. Mereka tak sedar, BARBICAN ini adalah produk syarikat milik orang Islam yang bermula semenjak 1905.

Ni contoh orang jahil berlagak alim. Last-last diri sendiri yang malu

Tulang Besi

8 comments:

john labu said...

bagus n3 nh...
contoh terbaik puak pro ug ni bertolak dar kebodohan dan kebaghalan mereka.
tapi klu pengikut pro ug ni nak di kata bodoh dan bangang tak bulih jugak, sbb bos2 ug lagi tersangat sangat baghal..

Anonymous said...

kahkahkah..bro this penembak babi got penyakit 3B(Bodoh,Bahlol,Bangang)..for sure this pariah dog of UMNo called "penembak babi"(mm..he wanaa tembak bangsa cina kot??) will think bar mitzvah is a kelab dangdut for jewish people..kechootian kepundekaan kef*kupan yg tak terbatas oleh puak2 spt penembak babi telah menjahanamkan Malaysia..

magn said...

minta maaf cakap,dari kebanyakan ahli pas yg pro UG yg saya kenali dan jumpai di kawasan.mereka ini jenis tidak bercampur orang dan hidup di kalangan kelompok kecil dan selalu berasa tinggi ilmu dan kebanyakan permikiran satu hala.

Anonymous said...

Poyo la TB! Semua orang tau air Babrican adalah air yang dihidangkan di kedai-kedai nasi arab. Macam-macam perisa ada. Semua orang tahu air tu halal. TB je yang tak tahu!

Balik sini hello aku, bole belanja air Babrican.

Anonymous said...

on a different note, barbican ni sbnrnya HARAM, sbb dia kan non-alcoholic beer…if non-alcoholic beer, cara buat ikut proses sama arak biasa cuma diekstrak keluar alkohol pada akhir pembuatan. tp pengekstrakan xdpt dibuat 100%, kandungan sedikitnya pun membawa kepada haram.

fatwa dah dikeluarkan (kat UK & US) kata Barbican ni HARAM diminum oleh org islam, sila rujuk http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?cid=1119503547138&pagename=IslamOnline-English-Ask_Scholar/FatwaE/FatwaE

Kalau masih ragu, kajian scientific mat saleh pun dah kompemkan yg non-alcoholic beer ni masih ada kandungan alcohol http://alcoholism.about.com/cs/relapse/a/aa000104a.htm

logik akal said...

bodoh la hujah ko.
kalo wat seks ngan pelacur kat mekah.maka ia boleh la?

Anonymous said...

manusia ni, kalo bnde tu die dh suke, kalo org kate haram pown, balun jugak.. apo la bega sgt korg ni, kalo org dh koba haram tu, cuba la usahakan diri tu nk mncari bukti yg saheh nk ktekan bnde tu haram, kalo dh sah haram, x yah la ko nk meng'halal'kan sendiri bnde tu sbb ko dh suke sgt.. bahlul

UstazK said...

tak semestinya dia halal sebab dijual di makkah. kalau ujian dah beritahu alkohol dia dah lebih drp 0.5 peratus, haram la tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.