Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, May 24, 2010

Bangunan UMNO: Najib Wajib Siasat Kalau Anak Jantan

Najib dilaporkan berkata:

“tak wajar dicadangkan Suruhanjaya Diraja ditubuhkan semata-mata kerana ada orang menulis sebuah buku. Apa yang penting ialah bagi kita melihat masa depan. Semua perdana menteri telah memberi sumbangan yang besar. Jika tidak, Malaysia tidak akan menjadi maju seperti sekarang sehingga dianggap sebagai satu contoh,”
Tetapi bukankah Najib Tun Razak sendiri pernah mengkonfirmasi fakta ini:
”In the case of the North South Highway project, it is a means of UMNO solving it’s problems by repaying loans taken for the new UMNO Headquarters building"(Star 29 August 1987)

TERJEMAHAN BEBAS: Di dalam kes Lebuhraya Utara Selatan, ia adalah cara UMNO menyelesaikan masaalah membayar balik hutang yang ditanggung UMNO untuk membina bangunan Ibu Pejabat UMNO

Nah, bukan kah Najib, sewaktu menjadi Menteri Belia dan Sukan merangkap Ketua Pemuda UMNO, telah mengakui fakta ini. Mengapa harus takut untuk membuat sebuah siasatan yang menyeluruh?

UMNO AKAN NAMPAK LEBIH BURUK KALAU KES INI MELETUP

Hakikatnya, Projek Lebuhraya Utara Selatan telah diberikan kepada UEM oleh Kerajaan Malaysia. PAda waktu yang sama, UEM adalah sebuah syarikat milik Hatibudi Sdn Bhd yang dipunyai oleh UMNO.

Dengan kata lain, untuk menyelamatkan Bangunan UMNO dari dilelong, maka konsensi Lebuhraya Utara Selatan telah diberi pada syarikat UMNO bernama UEM. Pemberian ini jelas tidak BERAKHLAK dan TIDAK BERMORAL kerana Hatibudi Sdn Bhd adalah syarikat pemegang amanah bagi UMNO di mana 4 dari pemegang amanah dalam Hatibudi juga duduk dalam Kabinet Malaysia: Dr Mahathir, TUn Ghaffar Baba, Sanusi Junid serta Daim Zainuddin.

Nilai konsessi ini dianggarkan mencapai RM54billion. Kita boleh kata bangunan UMNO dibayar dengan wang haram kerana rakyat Malaysia rata-rata dipaksa membayar tol setiap kali menggunakan Lebuhraya PLUS.

Rupa-rupanya, kita bayar tol semata-mata untuk mengkayakan UMNO dan memastikan Bangunan UMNO tidak dilelong. Patutlah, setiap kali selepas Pilihanraya Umum, kadar tol pasti dinaikkan. Semuanya untuk menampung kos pilihanraya UMNO semata-mata.

Yang herannya, bila syarikat2 UMNO bangkrap dan terlungkup, rakyat juga yang terpaksa “bail-out” i.e. LRT dsbnya. UMNO untung rakyat rugi.

Nasib lah orang Melayu dan rakyat Malaysia diperintah oleh sebuah parti yang tergamak merompak rakyat sendiri.

Tulang Besi

ps sila rujuk artikel saya sebelum ini bertajuk “Kita Bayar Tol Untuk Selamatkan PWTC Dari Di Lelong Bank Bumiputra “







12 comments:

mohamed said...

Jadi kalau contract ini diberi pada cina, indian, korean dan yang bukan Melayu ok ya?

LebuhRaya Utara selatan telah digunakn dan manjadi kebangaan seluruh rakyaat Malaysia.

Kalau UMNO dapat untong dari usha murni ini, apa yang kau sebok?

Porah!!!

mohamed

UMNOAPCO said...

Bangsat2 UMNOAPCO nie TAIK pun depa
tibai kalau ada nilai. Bergah sana sini
macam sial tapi kubu sendiri atas ehsan
dan peluh rakyat mahrean.

Kubu aku sebut tu PWTC laa BANGSAT oii.
Tarak malu kaa pi himpun kat situ cukup
time? Buat macam harta MAK PAK hangpa
pulak. UMNOAPCO YAHUDI LAHANAT nie sah
mahkluk bertulang dan darah BABI.

Bukan setakat PWTC .. Bangunan UMNOAPCO
YAHUDI LAHANAT kat Jln Macalister
Penang pun atas tanah WAKAF !!!

Apa bala yelo pun tak bayaq. Cagar kat
tokey cina untuk sewa ruang kat dalam.
Lanie jadi sarang burung Layang2. Pi
lah masuk dalam tu dan tengok sendiri.

Tak lama dah ... nak kena ketuk dengan
MAIPP .. hu hu hu !!!!

BUJANG SUSAH said...

terdengarlah aku cerita yg disampaikan oleh seorang kakitangan kera-jaan yg bkerja di Malaysian Administrative Modernisation and Management Planning Unit (MAMPU) yg mngatakan keraja-an terdesak ingin menggunakan berjuta2 wang rakyat dgn pelbagai cara (spt saman xde diskaun, memotong elaun2 kakitangan kera-jaan, cukai kredit kad, etc.) hanya utk dibayar kpd media asing supaya tidak mengajukan soalan "kes pembunuhan altantoya". penyampai cerita ini menyaksikan sendiri pemberian wang tersebut kpd media2 asing.

diharap blogger2 ke sesape yg biase dgn media luar dpt bertanya mengenai isu pemberian wang ini untuk mendapatkan kepastian. TQ

Anonymous said...

tak lama lagi..

"kling kling..KLCC for sale..Putrajaya for sale..Gunung Kinabalu for sale..buy any of those 2,get coli hantu tetek for free..yeeee.."

Anonymous said...

nak tanya..anglo mamak pudukang dinmerican malaysian or singaporean?

Anonymous said...

Aah..Malaysia dah f*k up..Malaysia dah jadi zombi cum barua of Axis of Anglo Bankrupt..macam macm "fishy whealing n dealin sedang berlaku antara puak mentally bankrupt anglo dan toadi mereka Malaysia..tahun lepaih,CIMB suruh org bili wang pisang toksik britih pound..why?..ari ni,akhbar STAR melaporkan,suatu joint venture antara CME GROUP INC dan BURSA MALAYSIA telah ditubuhakn tahun lepaih dgn tujauan utk manipulate harga pasaran minyak sawit..anglo pookimak tempatan memang bangsat..puak ini patut disula!!..they should b charged for treason!!..dilahirkan bodo,tapi nak berlagak pandai by imitating 100% everthing western..ini pariah pooki anglo feudal retards punya pasai,negara kita sudah tak ada apa resistance lagi dah..the axis of bankrupt anglo's main weapon of destrution now is break all laws n regulation to make profit by crippling anyhing thats pegged to the USD(dats why Iran wanted to tie up oil price to euro)..they r attacking gold/silver/oil futures by short selling,manipulating futures contracts macam macam..n now this tie up between bursa malaysia n cme group will be trading cooking oil prices in USD..golamism chootiaism has its limits but these tie up shows how our chootia bodo local anglos r willing to kangkang,raped just to stay alive,be relevant..

Anonymous said...

haha..lagi satu berita menarik..hari ini satu nootir poot anglo yindoo gholam finacial analyst cakap,kita punya debt/gnp ratio dah memuncak 58%!!..ini ratio punya pasai,kita punya chootia pariah dunggu bahlol gomen nak potong subsidi..hahaha..veery soon harga petrol kan naik,harga macm macam akan naik melambung menggelapkan lagi suasana yg sudah gelap!!..this is IMF style austerity measures..para pariah perompak dayus anglo chootia bikin kerja taik ,rakyat pulak dipaksa memikul segala beban sampah toksik mereka tu supaya para pariah feudal anglo masih boleh terus isap cuban cigars, wine n dine makan cavier,main golf, n non stop kongkek in playboygal mansions!!

Anonymous said...

//Fed Chairman Ben Bernanke admitted the central bank created $1.3 trillion out of thin air to buy mortgage backed securities. This shocking admission came from the Joint Economic Committee hearing on Capital Hill last week. I was dumbfounded when I saw Bernanke shake his head in the affirmative as Representative Ron Paul said, “Well, where did you get the money? You created this money. So you did monetize debt, and that went into the banking system.” I was amazed he admitted this. I looked up the original hearing on C-Span to make sure the clip was not edited. It was not.

What is even more shocking is I could not find a single mainstream news agency that covered this revelation.//

KAAAAAAAAAAAAAAH..KAH..KAH..KAH,,KAAAAAH!!..ther u r!!..United States Of Bankrupt(n also UK) R PRINTING COUNTERFEIT MONEY IN TRILLIONS!!..KAAAAAAAAAAAH..KAHKAHKAH..okey..siapa nak bili USD aah?..nak bili british pound sterling kah?

Anonymous said...

http://crazationsicke.blogspot.com/2010/05/bernanke-admits-printing-13-trillion.html

Anonymous said...

is that stoopid looking elevator music lovin mamak dinmerican in charge of AIC?

Anonymous said...

Salam Tulang Besi,

- Minta tolong siasat juga skandal kerugian KOHILAL (http://kohilal.com/)

M@RHAEN: Isu Kohilal: PAS NSembilan Ambil Langkah Proaktif
sejak 2005 artikel ni ...

http://marhaen.blogspot.com/2005/01/isu-kohilal-pas-nsembilan-ambil.html

Jgn kata UMNO yg memfitnah dan menghancurkan KOHILAL pula...

PAS dikendalikan oleh manusia... Manusia ada kelemahannya ... Ini petunjuk Allah s.w.t kepada saudara dan seluruh Pimpinan dan Ahli2 PAS supaya muhasabah diri ..

----------------------------------

"Sementara itu, Kusrin, Md Shukor dan Razali melahirkan harapan agar kesemua 19,000 ahli-ahli akan membantu pihak pengurusan sekarang untuk memajukan lagi koperasi tersebut, dan tidak lagi ‘mengungkit perkara-perkara lalu”

"senang saja tutup yg bertanggungjawab biar terlepas"

Anonymous said...

Raja Petra, who for long had been writing on the alleged involvement of Najib and his wife Rosmah Mansor in the death of Mongolian model Altantuya Shaariibuu, however, said he would give Najib due credit for trying to make the 1Malaysia concept work.

By K Kabilan, Free Malaysia Today

sheesh..getting sick n tired of anglo morons like rpk,dinemrican..but wait!here's more!!..

Peguam yang mewakili penyiasat persendirian P Balasubramaniam telah menguruskan perjalanan bagi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) datang untuk menemubual pelanggannya itu di London Julai ini.

Dalam satu emel yang dihantar kepada seorang pegawai SPRM hari ini, peguam Americk Singh Sidhu meminta pegawai penyiasat kes tersebut supaya memanjangkan tawaran tersebut kepada pegawai atasannya - pengarah siasatan, Datuk Mustafar Ali.

"Kami telah menguruskan persiapan untuk mereka hadir di London dari 3 hingga 12 Julai untuk tujuan menemubual dan merakamkan kenyataan Balasubramaniam."

kahkahkahkahkah..dey mairendi turbanless anglo gholam sikh..macc can easyly charter flight to londonlah,no need for u to sponser lah..oh wait..rpk getting desperate kot.."i m gonnna bring najib down!! now dunno wat to do..maybe he should take tips frm jubba the hut talam 2 muka mi6 ejen cum murderor lorraine esme osman on how to topple pm's.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.