Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, May 2, 2010

Husam Musa Cabar Siasat Tuduhan RM4juta Kickdefella

NOTA EDITOR: Husam Musa sudah cabar. Kalau benar tuduhan Kickdefella, dipersilakan buat siasatan.

Cumanya, melalui maklumat saya dapat dari beberapa sumber yang saya tak tau tepat atau tidak, duit RM4 juta tu datang dari sumber-sumber berdekatan dengan UMNO.

Eloklah kalau SPRM siasat pun, betul tak?

Husam sendiri kata:

Apa kata kalau saya kata empat juta itu memang ada dan empat juta itu ditaja oleh kumpulan UMNO tertentu? Mereka nak jatuhkan Pak Lah kerana mereka sama tak suka.
Saya tak sabar nak dengar PENDEDAHAN KICKDEFELLA. Ada kemungkinan pendedahan Kickdefella akan menguntungkan Pakatan Rakyat serta usaha rakyat Malaysia menghumban UMNO ke Laut Cina Selatan.

Syabas pada Husam kalau cerita ni benar. Husam dapat duit dari puak-puak UMNO untuk menjatuhkan sesama UMNO.

Sekian

Murahnya nak jatuhkan PM kita
Kalau ada seorang blogger yang hebat dan kita ada RM 4 juta, kita sudah boleh jatuhkan seorang PM - nampaknya kerja menjatuhkan PM tidaklah begitu sukar.

Setengah orang mungkin kata 4 juta terlalu mahal dan setengah pula akan kata, kalau 4 juta PM boleh jatuh, ia cukup murah.

Apa sebab mahal dan apa pula sebab murah?

PM macam Pak Lah, adakah perlu lagi belanja sebesar empat juta untuk burukkan dia? Rasanya tak payah. Imej buruknya jadi sendiri atas kelemahan kepimpinannya.

Ada sesetengah blogger buat kerja itu percuma saja. Gambar Pak Lah terlentok tertidur dan segala macam kelemahan dia dah ada dalam beratus blog sejak lama. Ada blogger yang meng-kartunkan karakter Pak Lah dalam blog-blog mereka. Sejuta pun tak payah, usahkan empat juta, kerana rasanya blogger-blogger itu semua buat kerja itu sebagai tindakan spontan mereka saja atas kelemahan Pak Lah yang begitu ketara.

Seorang petugas tegar UMNO seperti Sang Kelembai melanyak Pak Lah dalam blognya lama sebelum adanya cerita orang tertentu dapat empat juta untuk burukkan sesiapa.

Kalau ada orang habiskan wang empat juta nak burukkan lagi Pak Lah yang dah pun buruk, rugi sakan lah rasanya orang itu.

Sehari dua ini,Tun M masih membantai Pak Lah atas tergadainya medan minyak kita di Sarawak kepada Brunei. Bekal Tun M tak sampai sepuluh duit pun. Dia hanya petik laporan The Edge dan Brunei Times online saja. Bukan susah nak burukkan Pak Lah hatta dia dah tak jadi PM tapi tinggalan-tinggalan keputusannya yang merugikan negara terbongkar satu lepas satu.

Kalau nak jatuhkan Pak Lah sampai berbelanja empat juta, rasanya terlebih bayar.

Kalau boleh jatuhkan PM sekarang dengan belanja empat juta, rasanya itu tak mahal dan mana-mana pihak boleh mencuba nasib mereka. Ini kira bagus dan murah.

Jadi saya tak tau tulisan blogger yang dibesarkan oleh Utusan itu boleh untungkan sapa?

UMNO Kelantan ada ulas, bagaimana besarnya belanja yang digunakan untuk tewaskan UMNO Kelantan. Empat juta.

Kalau dengan empat juta rancangan Datuk Mustapha tawan Kelantan boleh dikuburkan dan itu dianggap mahal, saya tak tau nak kata. Untuk menang Hulu Selangor saja UMNO belanja entah berapa ratusan juta. Tapi untuk tewaskan UMNO satu negeri, belanja empat juta dah cukup kira jimat dan hebat.

Rupanya tak susah sangat nak tewaskan UMNO Kelantan dan kalau dengan empat juta UMNO satu-satu negeri boleh ditewaskan, mana yang berminat boleh buka tabung untuk cukupkan empat juta satu negeri cuba tewaskan baki UMNO seluruh Malaysia. Rasanya UMNO akan kecut.

Dunia blogger ada indahnya.

Kadang-kadang kita boleh jadi tukang kek. Gandumnya tak sampai secawan tapi kalau kena campur dengan serbuk penaik, sebiji kek yang besar boleh kita buat. Campur pula majerin sama telur. Tengok kemahiran kita. Asalnya gandum secawan saja.

Setahu saya, gerak saraf tak burukkan orang. Itu perang saraf. Gerak saraf ajak orang sokong kita atas kebaikan kita.

Saya pun tak tahu sangat apa beza gerak saraf perang saraf dan operasi berkaitan saraf.

Apa kata kalau saya kata empat juta itu memang ada dan empat juta itu ditaja oleh kumpulan UMNO tertentu? Mereka nak jatuhkan Pak Lah kerana mereka sama tak suka.

Untuk jatuhkan PM sekarang pun dah ada empat juta lagi yang juga ditaja oleh orang UMNO yang tak puas hati Pak Lah dijatuhkan.

Lepas saya kata, nak tahu betul tak betul kena siasat tapi yang penting saya dah kata. Nasib elok keluar muka depan Utusan esok lusa, tenggelam cerita telaga minyak berharga tak kurang RM 340 billion yang hilang, gara-gara empat juta! Empat juta kalahkan 340 billion..... Ini pun mungkin masuk dalam kategori saraf juga, samada gerak atau perang atau saraf mana satu, saya tak berapa tau kerana cabang saraf ada bermacam-macam...

Maknanya, nak kata tak lah payah. Lepas itu kita minta lah mana badan yang patut siasat, menyiasat.
Posted by faqir putih at 12:25 AM

21 comments:

Anonymous said...

alahai..
1.Baru dapat "rampasan perang" hasil perang yang kecik!!dah bergaduh berebut!!!!
2.Kalau dapat tawan malaysia!mak oii!!bertetak berparang sesama sendiri puak pas ni!berebut "rampasan perang"!!
3.patutpun orang islam dimalaysia!!hanya 15-20% jee yang sokong pas!!LAGI 80% DAH LAMA TAHU PEMBOHONGAN DAN LAKONAN PUAK PAS NII!!!

Anonymous said...

Hello Anon 2:53...hang silap kot atau hang syok sendiri...mai kot mana 15-20% tu...hang tembak kot! atau hang ambik dari Pekasam...kesian!kesian! jenis buta fakta dan statistik ni!!!

Anonymous said...

alahai...anom 3.00pm..
1.Tak bacaka statistik pilihanraya ke 12 dulu!hanya 20-35% orang melayu yang sokong Pr!!
2.Tolak melayu pkr!melayu atas pagak yang sokong pr waktu tu!!tinggai 15-20% la yang sokong pas!tu pun kira tinggilah oii!!!
3.Habih nak berapa!!nak puas hati!!100% melayu dan islam sokong Pas!gena!!puas hati!!!
4.kALAU BERANI!NAK TENGUK STATISTIK YANG SEBENAQ PENYOKONG PAS!PAS BERTANDING NANTI ATAS TIKET SENDIRI LA OIII!!NI DOK HARAP PUAK KAPIAQ HARBI YANG DOK SOKONG PAS!PUAK MELAYTU DAN ISLAM DAH MULA TINGGAI PA LA!!
5.PUAK BRAHIM ALI DAN MAT DET!!SORRAYLA!NAK AMBIK PANDANGAN DEPA!!
6.AKAI TAK DAK KE OIII!!JADI PENCACAI PARTI POLITIK!!TENGUK APA JADI PADA ADUKA TARUNA!SEKARANG PADA KICKDEFELLA!MASA BERGUNA!ORANG LAMBUNG!ORANG PUJA!MASA SUSAH!!SAPA PUN TAK MENGAKU PENGIKUT OIII!!!
7.SAPA BIAWAK HIDUP YANG DISEBUT OLEH KICKDEFELLA TU!MACAM TAU JEEE!!!!
8.BUAT HABIH DUIT !BELAJAQ TINGGI-TINGGI!LAST SEKALI JADI PENCACAI JEE!TAK KIRALA PENCACAI BN ATAU PR OIII!!!!!

Anonymous said...

kahkahkah..mahataik oh mahatik..ini pulit kacang pariah malayali satu ari mesti dibawa ke mahkamah antarbangsa..kahkahkah

bro tb..gud afternoon..now,wat i m about to say is my personal thoery onlylah..i beleive ,rpk n his band of kiasu bums,plus mahathir,plus hindraf,plus fraksi terengganu,plus the royal stouts were all part of big plot to 1."reform" UBN ..2.get rid of anwar/tgna..
satu universe tau,mahatik chootia didnt want to leave..pak lah oso knew of the plot that after 1 term,he will be "dethorened"..wat mahataik started to do was to use bloggers like rpk,kickdefella,rocky's bru to spread venom against both pak lah and anwar ..rpk pulak started his "reformist" agenda..his main aim was/is n to install mrx as pm lah with the help frm the royal stouts n fraksi terengganu and oso to to get rid of anwar..mahatik,the shrewed f*kker dah tau in hal so he started to infleunce rpk n his goon..both rpk,mahataik had 1 comman agenda..tak nak anwar..but to awaken the chinis n indians pulak,some sort of rally had to be organised..mic,mahataik,rpk all started to influence uthayakumar, waythamoorthy who r semacam zulfarkli nordin ie loyar beroks..pandai bising,cakap teloq.(i masih ingat,rpk was so pumped up when hindraf rally was coming closer he started to sing "in the heat of the night" kahakhkahkah)..it was a big plot..anwar of course dah tau ini hal..and so too pak lah..but pak lah lemah,n his sil pulak too young , over ambitious n too kote keraih..but anwar is one hell of a tactician..he reverse engineered all these events to pakatan's advantage..notice that anwar always tries to balance things..he dah tau,the royal stouts tak nak dia(so he said ok,no problemo..let mr x be the pm who is a nice guy,not like those typical umno pariahs)..but mr x jadi pm kalu,mahatik n nachibai not happylah..mahataik oredi gave his terms n conditions to pak lah,that pak lah can only be pm for 1 term,n the 2nd term it will b nachibai's turn 2 be d pm..the royal stouts pulak nak mr x,n mahataik nak nachibai 2 b the pm..to achive that,mahataik had to double cross n plot rpk's fall..so there u r..the bloggers club,rpk were all used like pawns by mahatik to fullfil mahatik's personal agenda..now,situation is getting mighty critical for nachibai,mahataik n the royal stouts..hehe..so once again that dialisis 24 jam is barking like a typical mad dog..anwar?he always smiles..;-)

Anonymous said...

Memang org Melayu dah lama sedar bahawa PAS lagi teruk dari UMNO. Di Kelantan samun balak, harta kerajaan kemudian bagi pada anak beranak dan suku sakat, rakyat miskin papa kedana, pergi negeri yg diperintah oleh UMNO merempat cari makan. Tengok PRK Hulu Selangor, kerajaan belanja RM 174 juta tapi kalah. mana pegi duit tu kalau tak dibantai oleh jentera PKR dan PAS, insaflah wahai tulang besi yg dah reput

Anonymous said...

alahai..lupa baca habih!!!

Syabas pada Husam kalau cerita ni benar. Husam dapat duit dari puak-puak UMNO untuk menjatuhkan sesama UMNO.-TB.

1.jahil-hahil puak umno!rasanya depa tak bodoh kot!!!
2.Mungkin depa ada yang terlibat dengan rasuah,judi,perempuan...macam zaid brahim tu!!tapi depa tak bodoh dalam berpolitikk!!!
3.Senangnya hang nak "basuh tangan" dalam kes nii!!

Danial said...

UMNOngok cybertroopers dah enlist TB. Bila keluar saja posting baru terus meluru buat kerja sial.

Duit punya pasal..AdDunia.

Buang masa kalau nak baca mentaliti melayu otak udang. TB, moderate la sikit..

Tulang Besi said...

Anonymous said...

alahai...anom 3.00pm..
1.Tak bacaka statistik pilihanraya ke 12 dulu!hanya 20-35% orang melayu yang sokong Pr!!
.

Ini statistik datang dari tampoi

Anonymous said...

ala...wang RM4 juta tu semestinya datang dari Vincent Tan atas arahan Madey !!!

Walaupun Pak Lah dah bersara, pergi jaga kebun, kambing dan isterinya, namun hingga kini Madey pon tak mahu lepas sama dia jugak !!

Kesian Pak Lah !!

Anonymous said...

Kalau betul duit tu mari dari Umno, ini bermakna Husam ada hubungan sulit belakang tabir dengan umno...kah...kah...kah..puak ug juga ke datok Husam ni? kuik kiuk...kan dah kena...

Anonymous said...

They r fighting a lost cause..kikd nuts think he can topple tgna kah?what a moron..they recycling ol methodslah..nacibai n mahatir's arse's r on fire..kahkahkah

Anonymous said...

//Walaupun Pak Lah dah bersara, pergi jaga kebun, kambing dan isterinya, namun hingga kini Madey pon tak mahu lepas sama dia jugak !!//

ya ..kenapa si paraih chootia iblis kutty dri kerala sedang menyalak @pak lah?the answer is pak lah kasi lepaih anwar..anwar free means mahathir is in BIG trouble..

Anonymous said...

ALAH,,,BN HABISKAN DUIT RAKYAT BERJUTA2 KT HULU SELANGOR DULU, ADE KE PUAK UMNO-APCO AMBIK KISAH,,,INIKAN PULA KICK@SHEIKH PENULIS MURAHAN YG BUAT ONAR KORANG SIBUK MELALAK-LAKAK MCM KERA KENA BELACAN...HUH,,,SYED AZIDI TU NAK JD SENATOR MCM EZAM...PUIH!!!!

Anak Perelih said...

sebab tu aku suruh ko siasat dulu sebelum membantai ketidakhadiran TGHH dan Us. Nasa sebelum membantai mereka... kalau nak malu kalau apa yg dituis tak btul pun ialah ko sendiri TB....

Anonymous said...

Ala..kalu kita sigmakan hotak bloggers club spt kickdenuts,rocky, etc etc,equalsnya bersamaan ALPHA MORON..kahkahkahkahkah

Anonymous said...

Kata orang, para blogger ada penyakit perasan jadi hero. Tapi, kalau asas hidup hanya berpandukan kepada akal dan nafsu semata-mata, apa yang ditulis itu tidak lebih dari retorik dan cari makan. Tapi, jika setiap saat hidupnya mencari keredhaan Allah SWT, maka apa yang ditulisnya adalah satu perjuangan sebenar. Dia lah hero sejati.

PASti

yunus said...

alahai sdr kickfella kalau dah suka ngan UMNO/BN masuk saja macam Ezam tak payah bermuka2 macam zul kulim.Kepada anom tak payah ribut2 dgn hujah mengarut,tunggu masa dan ketika org ini akan join anda juga dan sememangnya tempat itu sesuai dgnnya.Kepada anom dan geng seangkatan dgnnya juga,saya nasihatkan joinlah PAS barulah anda tahu betapa susahnya untuk mengerakkan sebuah perjuangan islam semuanya tidak berbayar.Demi ugama dan masa depan anak cucu mereka lalui juga walaupun terpaksa berkorban keringat,masa dan duit ringgit.Sebablah itulah semangat meraka kental termasuk menghadapi kererenah seperti saudara

tamingsari said...

Haritu ada yg cabar Kick gi SPRM. Dia dah gi pun. Duit Pas ke,Duit Umno ke yg RM.4 juta tu yg buruk tetap Pas jugak. Kickdefella berani buat berani tanggung. Kalau duit datang dari Umno kenapa orang Pas terima. Rupa2nya Pas ni kalau pasal duit apapun diaorang sanggup buat. Kah Kah Kah. Mata duitan.Tak malu ke?

Pas kejar dunia jugak. Kah kah kah.
Dalam Pas si Husam puak mana ehh?
Rendhnya moral Pas. Pasal duit boleh selingkuh dgn Umno. Sebab yg
sama jugaklah diaorang selingkuh dgn Anwar Berahim. Malusss.

Anonymous said...

//alahai sdr kickfella kalau dah suka ngan UMNO/BN masuk saja macam Ezam tak payah bermuka2 macam zul kulim//

"Kik em in the nuts" sebenarnya mole mcm zulfarkli,alakezam etc ..mcm wakil katak2 yg telah melompat..dia pun ada ootang,ada masaalah $$$...mereka jadi easy targets..
"u br a blogger yes..?we have been reading ur posts.lots of anti goverment stuff..how much do earn frm blogging?nuts isnt it?we can bring more trouble to u..u know..bring seditious charges against u..u of course will resist..resistance means hiring lawyers,n hiring lawyers means more $$ minus frm ur non excistent savings account....but u have high visitors rate..which we like..so..why dont u write "things" in favour of our polices,and we will pay u HANDSOME REAL MONEY..agree?"

Tulang Besi said...

tamingsari said...

Haritu ada yg cabar Kick gi SPRM. Dia dah gi pun. Duit Pas ke,Duit Umno ke yg RM.4 juta tu yg buruk tetap Pas jugak. Kickdefella berani buat berani tanggung. Kalau duit datang dari Umno kenapa orang Pas terima. Rupa2nya Pas ni kalau pasal duit apapun diaorang sanggup buat. Kah Kah Kah. Mata duitan.Tak malu ke?
.

Kahkahkah dia pergi ke atau kena panggil?

Setakat yang saya baca, apa salahnya belanja wang RM4 juta tu. Kalau ikut Husam Musa, ada kemungkinan wang tu datang dari sumber UMNO.

murid tok guru said...

bodoh punya tulang besi..! kamu fikir amalan org pas saja yg diterima oleh Allah? Org pas saja yg beriman bertaqwa?

manalah belajar budak ni...bangang sungguh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.