Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, June 23, 2010

Bloggers Pondan Menunjukkan Kepondanan Mereka Lagi: Ali Zaidan

Saya nak tergelak bila saya baca tulisan terbaru Blogger Pondan bernama Ali Zaidan. Kali ini, beliau menulis artikel sebagai respon kepada projek “Langgar Hadi” tajaan blogger Edyes dan Aduka Taruna.
Antara cadangan beliau adalah supaya sessi “Temuramah Presiden” itu dilakukan secara “off-the-record”.

Memang pengalaman saya dengan “geng Terengganu” ?UG mereka tak berani berhadapan dengan khalayak ramai. Mereka sentiasa mahu menyorok dan menyembunyikan segala perbincangan. Ini kerana mereka tidak berani bercakap benar kerana kebenaran itu akan menghancurkan mereka

Saya sendiri pernah menyampaikan tawaran saya kepada Dr Samsuri, SU Politik Presiden, bahawa saya sanggup menyiarkan sepenuhnya PENAFIAN beliau yang beliau terlibat dalam Konspirasi menjatuhkan MB Selangor.

Namun, apa yang mereka cuba lakukan adalah membawa saya ke Malaysia untuk berjumpa secara tertutup. Biasanya selepas perjumpaan itu, mereka akan karang cerita mereka sendiri dan akhirnya saya akan diberitakan seolah-olah bersetuju dengan mereka. Itulah jenis perangkap yang disukai oleh mereka.

Lagipun, di dalam perjumpaan2 tertutup, siapa yang akan mengkonfirmasi apa yang diperbincangkan. Kalau kita kata perkara A dibincangkan, mereka boleh nafi. Akhirnya, perjumpaan itu tidak kemana.

Maka, saya mengambil jalan terbaik, yakni MENAWARKAN Dr Samsuri menafikan keterlibatan beliau dalam konspirasi menjatuhkan MB Selangor SECARA TERBUKA. Tiada apa yang perlu ditakutkan kalau beliau tidak terlibat.

Mamat blogger Pondan@ Ali Zaidan ni pun perangai sama dengan Dr Samsuri dan geng2 UG. Mereka pun tak berani nak berterus terang kepada semua orang. Mereka pun nak menyorok-nyorok. Ini kerana kebenaran itu adalah sangat sakit untuk blogger-blogger pondan ni.

Sampai nama dan identity mereka sendiri pun mereka tak berani dedahkan. Bagaimana mereka ni hendak bertanggungjawab atas tulisan mereka? Hahahahaha kelakar nya saya tengok mereka ni. Si Pondan cuba mengajar anaknya jadi lelaki.

Tulang Besi

ps saya sendiri pun tertanya-tanya samada blogger-blogger pondan ini benar-benar manusia ataupun jin ifrit?


Di ambil dari blog blogger pondan@ ali zaidan.2. Off The Record

Cadangan aku ini mungkin susah sikit nak terima sekiranya kamu memang mempunyai hajat memalukan TGHH. Tetapi kalau kamu memang nak dapatkan penjelasan semata-mata dan memang tiada sekelumit niat burukpun, ia bukan satu masalah.

Rasional mesti 'off the record' ialah:

i. Isu ini telah ditutup. Kalau ada rekod, maka bukti Presiden curang kepada keputusan Syura (tutup isu UG) akan ada. Kalau off the record, maka perbualan itu akan jadi tak rasmi. So, tak apa. Sebab cuma tahap bual kosong saja.

ii. Isu ini amat sensitif dan melibatkan ramai Pemimpin Pakatan. Ada banyak maklumat tentang UG yang sampai kepada aku, termasuklah tentang perbincangan Anwar-TGHH tentang UG. Tapi aku tak mau cerita pasal ini 'off the record'. Mereka-mereka sahaja yang sepatutnya tahu.

Jadi bila ada isu melibatkan ramai pemimpin dan ada rekod video pula, dah tentu akan ada pemimpin yang akan melenting. Konklusinya, hubungan PR akan meregang.

Percayalah, akan ada banyak benda/kes yang kamu akan terkejut.


4 comments:

Nizam said...

Apa pun pertikaian antara blogger-blogger ni, kami rakyat sentiasa memerhati gerak geri pemimpin. Pemimpin yang kelihatan bodoh akan tetap bodoh di mata rakyat walaupun benang basah tetap cuba ditegakkan oleh blogger masing-masing. Rakyat zaman ni bukan seperti rakyat zaman 70/80an dulu. Kebayakan rakyat sudah pandai menilai yang benar itu benar dan yang salah itu salah kecuali segelintir puak-puak ortodoks yang masih melihat apa saja pemimpin mereka lakukan adalah benar belaka. Puak-puak ini masih lagi cuba menegakkan benang basah. Bukan hanya dalam umno malah dalam pas juga masih terdapat puak-puak ortodoks begini.

Grand Marquis said...

Kalau betul mereka ni pandai menilai, tak kan mereka tak dapat menilai yang TB ni hari hari tabur fitnah.

C++ said...

Bhai Tulang Besi...

Lawak la diorang nih... aper ke pondan sangat sampai terpaksa buat sesi "off the record" .... hahahaha...

Samer sebijik dengan sesi perbincangan "off the record" Nasha Mat Isa dan Hassan Ali...

Wei... takder tulur ka.. hahaha

Anonymous said...

Aye!!??Ali Zaidan n geng belum lagi masuk wad @ Tanjung Rambutan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.