Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, August 9, 2010

UMNO dan China Komunis Bertukar Pimpinan Pemuda

NOTA EDITOR: Di dalam sebuk2 UMNO menuduh DAP sebagai parti komunis (???), rupanya dalam senyap2 UMNO dan Parti Komunis CINA akan mengadakan pertukaran kepimpinan Pemuda di antara kedua-dua parti. Dipersilakan membaca laporan BERNAMA di bawah.

Lepas ni, terpaksalah UMNO menaikkan gambar Mao Dze Dong di PWTC. Hehehehehe

Umno, China Communists to swap youth leaders
August 05, 2010

A giant portrait of Mao Zedong, the CPC’s first chairman, is seen in Beijing’s Tiananmen Square September 18, 2009. — Reuters pic
KUALA LUMPUR, Aug 5 — Umno and the Communist Party of China (CPC) yesterday agreed to have youth leadership exchanges so that the youth leaders of both countries can have a better understanding of the economic and social development taking place in Malaysia and China.

Umno secretary-general Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, who signed a memorandum of understanding (MOU) on behalf of Umno on co-operation between Umno and the CPC in Beijing yesterday, said this was all the more timely as China was now a major economic power.

Wang Jiarui, Head of the International Liaison Department of the CPC Central Committee, represented the CPC.

“On their part, they are amazed with our achievements and racial harmony and would like to learn from us how we were able to attain this harmony without any bloodshed,” Tengku Adnan said in a statement to Bernama.

He said as a follow-up to the MOU, both countries agreed to set up a permanent mechanism to enable the exchanges to take place beginning this year. — Bernama

9 comments:

Anonymous said...

MENGAPA TIDAK DITUKAR SAJA
"TULANG BESI KEPADA TULANG BABI"

Grand Marquis said...

TB, can't you understand simple fact?

I am a Muslim, I befriend many non-Muslim friends. I even sleep in their house and exchange food and sometime even exchange custody of our children. So what's the problem?

But does that mean I have to let myself and my family adopting their believe and ideology?

Befriending communist and indoctrinating communist ideology are two different things.

Anonymous said...

Konon marah sangat kad Chin Peng hingga tak dibenarkan balik keMalaysia.Negeri China masih lagi diperintah oleh Parti Komunis China.Kalau perbuatan ni dilakukan oleh mana-mana parti pembangkang,sudah tentu,dicap sebagai musuh negara.Tapi kalau UMNO yang buat,tak apa.Kerajaan Malaysia pernah buat kempen: "Komunis Musuh No 1 negara". Sekarang apa sudah jadi?

Lord of the Ring said...

Grand Marquis,
Ini bukan soal "befriending" atau "indoctrination",kerajaan yang sama (BN) pernah buat kempen "Komunis Musuh No.1 Negara".Apa sudah jadi sekarang?
Rasanya bukan TB yang tak faham,you are the one that cannot understand simple fact.You argue for the sake of argument.

Anonymous said...

china is hybrid regime now..but UMNO IS STILL A STALINIST "1984" MAO COMMIE..constantly blasting falshood,propoganda,oppressing,supressing,jailing,ISAing, n labels rebels,oppostion,activists or anyone who opposes UMNO POLITBURO as traitors/enemies of the state...despots,monsters falsampah is only they must rule,only they must survive,the rest must kow tow,bow down,sacrife n do watever the iblis says..and UMNO is a certified iblis.monster/dayus!!

Abd Razak said...

si grand moron ni dh xtentu arah...maklumler dulu melalak sana sini psl chin peng...skrg ni dh kene batang hidung sendiri baru gelabah...maklumler parti kesayangan ko dh jd komunis kn...at least PKM tu ada byk jasa kt malaysia dlm menghalau british keluar...org bodoh cam ko je yg xtau sbb terlalu percaya ngan sejarah yg telah diputarbelitkan...sudahlah grand moron...nk berhujah pn guna fakta...at least 99% apa yg TB ckp semuanya betul...ko lak apa yg ada...hampeh...

Grand Marquis said...

Lord of the Ring,

Islam juga kempen, syirik itu musuh utama Islam.

Tapi kenapa kita tetap berkawan dengan orang bukan Islam?

Adakah semudah kata bukan soal befriend atau indoctrination walaupun tak faham apa yang dimaksudkan?

Tinta Hitam said...

UMNO marah kat Chin Peng sebab Chin Peng tak bawak hasil kalau dibenarkan masuk ke Malaysia walaupun perjanjian yg telah dipersetujui oleh kedua dua pihak membenarkan semua bekas ahli PKM kembali ke Malaysia .

Tapi China komunis ni boleh bawak hasil masuk.tu sebab ada pertukaran pemuda pemuda.Kalu baut pertukaran kebudayaan tu boleh tahan la.Ini pertukaran antara parti politik.

Pd UMNO asal masyuk dah le

Anonymous said...

Saudara Razak,

Anda pasti ke PKM itu pejuang seperti mana haluan kiri sibuk war-warkan atas dasar sejarah dari mulut ke mulut ?

Rasyid maidin itukah komunis ? PKM Chin Peng dan Rasyid Maidin samakah ideologinya ?

Sila tunjukkan fakta berdokumentasi anda tanpa emosi ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.