Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, September 10, 2010

Marina Mahathir Sokong Amalan Homoseks

Di dalam bapa Marina memecat Anwar Ibrahim atas alasan akhlak Anwar buruk kerana kesukaannya dengan amalan meliwat, tiba-tiba anak Mahathir sendiri menyokong amalan homoseks secara terbuka.

Malaysiakini melaporkan:

During a speech at The Annexe Gallery in Kuala Lumpur last year, Marina Mahathir questioned the logic behind the popular assertion that homosexuality causes societal collapse.

She said that if families accepted their children for who they are, there won't be any breaking up of families. They go on being a family. And since families make up the fundamental units of society, if society consists of loving healthy families, how will it collapse?


Ucapan MArina Mahathir jelas menampakkan sokongan terbuka beliau kepada amalan homoseks dan peliwatan. Pada masa yang sama bapanya memecat dan memfitnah Anwar atas tuduhan kononnya Anwar mengamalkan amalan seks luar tabiie.

Hairan saya mengapa masih wujud manusia dalam dunia ini yang masih tidak mengerti hakikat bahawa tuhan menjadikan manusia itu berpasang-pasangan yakni lelaki dan perempuan.

Kiranya hubungan seks sesama lelaki dibenarkan oleh Tuhan, nescaya Tuhan tidak akan mencipta kaum hawa.

18 comments:

Anonymous said...

We must ask,why there r people who r born with homesexual tendencies?There r many gays n lesbians who out of sheer disgust,n shame have commited suicide..true the lord created both sexes,but whats the gender of the supreme himmelf?Does the HE as mentioned in the vedas,gita,quran means "jantan"?How come ther specis which r hermaphrodite?..http://en.wikipedia.org/wiki/Hermaphrodite

Anonymous said...

For all you know MARINA could well be a LESBIAN. That's why she SOKONG

Anonymous said...

How Britain drove its greatest genius Alan Turing to suicide... just for being gay

By Geoffrey Wansell
Last updated at 12:50 AM on 12th September 2009


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1212910/How-Britain-drove-greatest-genius-Alan-Turing-suicide--just-gay.html#ixzz0zA9tjT51

but,the west always accuse muslims,islamic world for being homophobo,anti gay..USA, the land of falsehood is penuh with screwball preachermans,especially those "jesus is a white boy,long live ku klax klan" precherman frm the bible belt who r no1 anti gay,anti homo(but banyak screwball precherman kena tangkap basah with jantan) ....and sama sama jenis banging each other involving the rabbis,roman catholics,imams,monks,puruhits oso have been reported..regd cure,some even resorted to frankenstein type of treatment to cure homo tendencies,as in the case of the velvet underground icon,the jew lou reed..lets be honest..if a straight guy says " eesh eesh eesh..brad pitt is so hamsem",does that mean that the straight guy has homo tendencies?..what about cheek kissing?(male to male, girl to girl) practiced by europeans and the arab world?isnt that homo?and isnt it true, normal/straight jantans in this country like to picit puting of a jantan just for "syok syok",n cari pondans for a "fast one"? its all about the level of consciousness..love in gross material/ vital physical level is often expressed in a "crude" or "vulgar" manner..thats all..

Hj. Edris Embong said...

Soalan saya kepada anda itu mudah sahaja:

Sekiranya Tuhan Maha Berkuasa lagi Bijaksana dan telah menciptakan yang berbagai-bagai, adakah anda berkata Tuhan kurang arif atau tidak sepandai anda kerana Tuhan telah mencipta manusia yang mempunyai orientasi seksual yang berbeza dengan anda?

Sekiranya anda mengutuk golongan ini yang juga ciptaan Tuhan, bukankah anda juga mengutuk Tuhan kerana telah salah mencipta manusia? Sesungguhnya Tuhan Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana dan tidak mungkin tersilap lalu mencipta manusia yang mempunyai orientasi seks yang berbeza, atau mencipta kemungkinan boleh ada orientasi seks yang berbeza.

Ingatlah. Tuhan mencipta yang pelbagai agar kita umat manusia benar-benar dapat mengatasi rasa benci dan syak di dalam hati kita dan menerima dan mengasihi segala bentuk ciptaannya, tidak kira jenis, warna, kaum, kepercayaan atau orientasi jantinanya.

Sering alim ulama berkata bahawa orang homoseks akan menjatuhkan rumahtangga berkeluarga. Kita kena guna akal fikrah dan bertanya sama ada ini benar atau tidak.

Jangan buta-buta meterima ajaran tanpa mengkajinya sendiri dengan betul-betul atau mentafsir sesuatu itu dengan sempit dan cetek tanpa memahami sesuatu dengan menyeluruh atau dengan mengikut keadaan dan zaman.

Saya nak sampaikan satu contoh di sini. Saya pernah mengenali sebuah keluarga Muslim yang terdiri daripada seorang ayah, ibu dan lima orang anak mereka (4 lelaki dan 1 perempuan). Salah seorang daripada mereka itu homoseks. Tapi keluarga ini hubungan mereka kukuh, sayang menyayang, saling terima-menerima, dan mereka antara keluarga yang paling mantap yang pernah saya kenali. Ramai keluarga yang biasa berpecah belah, anak yang membiarkan ibubapa mereka yang sudah tua, anak-anak yang melakukan jahat dan membawa kesengsaraan kepada keluarga sendiri, atau yang tamak dan tergamak bergaduh untuk harta keluarga. Keluarga yang saya sebut di atas tidak sama sekali seperti itu. Keluarga ini salah satu daripada ahlinya homoseks tapi family ini cukup baik dan penuh kasih sayang, keluarga contoh.

Jadi saya minta saudara dan para pembaca yang lain untuk meneliti isu ini dengan jujur. Fikir, jangan ikut perasaan sahaja atau mengikut tafsiran ajaran agama yang terbias.

Sekian wassalam.

Anonymous said...

[Yusufali 12:3] He has created the heavens and the earth in just proportions, and has given you shape, and made your shapes beautiful: and to Him is the final Goal.

[Yusufali 5:12] He will forgive you your sins, and admit you to Gardens beneath which Rivers flow, and to beautiful mansions in Gardens of Eternity: that is indeed the Supreme Achievement.

"When I had the dividing reason, I shrank from many things; after I had lost it in sight, I hunted through the world for the ugly and the repellent, but I could no longer find them."-Sri Aurobindo

Is there really nothing ugly and repellent in the world?
Is it our reason alone that sees things in that way?

To understand truly what Sri Aurobindo means here, you must yourself have had the experience of transcending reason and es- tablishing your consciousness in a world higher than the mental intelligence. For from up there you can see, firstly, that every- thing that exists in the universe is an expression of Sachchid- ananda (Being-Consciousness-Bliss) and therefore behind any appearance whatever, if you go deeply enough, you can per- ceive Sachchidananda, which is the principle of Supreme Beauty

Anonymous said...

Secondly, you see that everything in the manifested universe is relative, so much so that there is no beauty which may not appear ugly in comparisonwith a greater beauty, no ugliness which may not appear beautiful in comparison with a yet uglier ugliness.

When you can see and feel in this way, you immediately become aware of the extreme relativity of these impressions and their unreality fromthe absolute point of view. However, so long as we dwell in the rational consciousness, it is, in a way, natural that everything that offends our aspiration for perfection, our will for progress, everything we seekto transcend and surmount, should seem ugly and repellent to us, since we are in search of a greater ideal and we want to rise higher.

And yet it is still only a half-wisdom which is very far from the true wisdom, a wisdom that appears wise only in the midst of ignorance and unconsciousness.
In the Truth everything is different, and the Divine shines in
all things

schenker78 said...

Tulang Besi,

aku nak tanya dulu.

Apasal Tv3 suka sangat dengan bapok2 macam Aznil Nawawi, Azwan Ali (brother Ummi Hafilda), lepas tu character bapok Imuda dalam 2+1....??

Malaysia hantar angkasawan pun Bapok jugak, Sheikh Muzhaphar Shukor (kenapa x hantar calon angkasawan no 2???)... dia ni doktor HUKM yang malas dan ada banyak aduan (tak percaya tanya staff HUKM) walaupun dia kononnya nak kahwin, tapi dia sah bapok...

Saiful Bukhari dan Khairil Anuar (aide Najib) adalah bapok.

Kevin Morais (DPP yang terkenal dalam kes Rosli Dahlan/ Ramli Yusof) juga bapok dan biasa melepaskan nafsu di London (menurut kata RPK).

Bukit Bendera ('pahlawan melayu' ) Ahmad Ismail pun bapok jugak.

Kenapa lah Melayu, UMNO dan Media Prima suka bapok ??? aku x faham.

Sang Kancil said...

Kisah yang dikatakan oleh Hj. Edris Embong sungguh mengharukan. Apa yang dikatakan oleh Hj. Edris Embong sememangnya benar, kita haruslah mengatasi rasa benci dan memupuk pemahaman dan tolerasi terhadap ciptaan Tuhan, tanpa mengira bangsa, agama, warna kulit, jantina, status sosial dan orientasi.

Khun Pana aka johanssm said...

Dari ajaran mana mana agama dan fahaman falsafah yang berkaitan dengan nya, tuhan mencipta banyak jenis hidupan , jin dan sebagainya.

Tuhan juga yang cipta manusia yang berbagai ragam , resam , warna kulit , gunanya bahasa dan fahaman.
Marina bukanlah sokong amalan sebegitu (sokong amalan homoseks). Marina chuma mainkan peranan sebagai seorang yang prihatin dengan masaalah golongan yang di abaikan dan yang dimalukan kerana tabiat seks mereka ni .

Dalam hal makanan , agama Islam ada categori Halal dan Haram.
Islam juga ada kategori untuk orang Muslim dan yang Kafir.
Tapi tiada larangan untuk tolong yang kafir maupun untuk binasakan yang Haram. ( seperti binatang anjing, babi dan hidupan 2 alam)

Jika Jin pon ada yang agama nya Islam walaupon dia ialah Jin.
Soalan nya boleh kah golongan orang homoseks ni ada agama dan boleh diterima sebagai ciptaan tuhan yang amat berbeza?

Anonymous said...

//Dalam hal makanan , agama Islam ada categori Halal dan Haram.//
hukum2 agama berdasarkan logik manusia penuh dgn haram dan halal(what is halal i wonder)tapi logik Tuahn,jauh berbeza..kalau kita ikut logic manusia,it appears Tuhan has made terrible mistakes n very careless..do u all agree?

Anonymous said...

Kalu kita kira halal n harams of every ugama(berdasarkan logik mansuia),dunia ini haram,tak ada yg halal.. perot buncit puak brahmin's customs,panatang larang of jainism,the taboos of judaism n islam,the stict no nos of buddhism..woohaah..semua kira,all is practically haram..yes?

Anonymous said...

pariah brahmin ayers(plus 100's of swami pundeknanda's) n kudhi mairendi kopiah wallahs(plus 100's of chootki pootki skolars) telah mentoksikan,menyongsangkan,KEBENARAN yg terkandung dlm ajaran sanatan dharma iaitu islam dan vedanta.....para samiyars just bla bla mantra like a dazed moron,n para kopiahs burbuih hadith quran,fatwa fatwi like a komedian..and not surprisingly these 2 race groups r termundur,n very very looseh!

Anonymous said...

The indians have shown they have the guts to sepak terajang tarik kelaur vetthi of the samiyars..do the malays have da teloq to give flying kicks at jais?

Anonymous said...

Woi!!! korang dah lupa ke kisah Nabi Nabi dulu? Siapa yang dilipat di bumi Sodom?? Allah dah berfirman lelaki diharamkan mendatangi lelaki, tapi durang degil. Tetap sontot gak buntut lelaki. Dah sudahnya bumi kena lipat dan semua mampus.Korang nak jadi Malaysia mcm tu gak ke??

Kalau ada anak atau ahli keluarga kita jadi lesbian/gay,bimbinglah mereka ke jalan benar.Bukan menghina mereka.

Anonymous said...

to the article poster, i also hairan mengapa tuhan cipta manusia dengan otak supaya boleh berpikir out of the box dan bukan so narrow and see everyone melalui segi tubuh fizikal aje.

Bila topik tentang gay atau homoseksual saje tertirai dimana-mana, im pretty sure benda pertama yg kamu ni fikir ialah amalan seks atau pondan hodoh aje, tak ada lain lain segi to see kah? I have friends who are gay that ada yg lebih normal in social dari hetero hari2 ni punya relationship. What ppl like or do its not for us to judge, why want to jaga tepi kain orng lain punya seks life.

Marina memang human rights activist dah lama dah, memang will go against her bapak's will. hehe

Anonymous said...

marina ni anak mahadir ? sokong homoseks...? doa ustd Fadil... mABUL.. utk mahadir ... akhir hayat nya... di malukan... atas pbuatan nya termasuk didikkan anak...anak nya.. w/pun hidup mewah nongkot dunia? jika sumber tak betoi?.... laknat kat dunia dah nampak ?Allah swt beri hidayat sapa yang ia kehendakii.

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Sekiranya ilmu agama tidak cukup, jgnlah kita memandai buat kenyataan.

Ikutlah panduan yang diturunkan.

Setiap perkara yang dilarang itu mesti menyebabkan masalah.

Very simple!

If anybody want to argue, please name me any issues which our religion forbids and then can be very good to us if followed?

Anonymous said...

Marina tu dia sokong sebab selamat lah dia dan kaum hawa lain dari Abg Anwar. Manakala Mahathir pula dia takut Anwar liwat dia sebab hari-hari Anwar jumpa dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.