Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, October 28, 2010

Hab Hiburan Najib: Syukur Agenda Perpaduang Gagal!!!!

KAlaulah ditakdirkan agenda Perpaduang anjuran Fraksi UMNO dalam PAS berjaya tempohari, agaknya PAS pun terpaksa sokong idea Hab Hiburan tajaan Najib dan UMNO ini.

Cubalah fikir kalau agenda Perpaduang ini berjaya dulu. Saya tak boleh bayangkan betapa PAS nanti terpaksa membaca doa selamat sempena pembukaan night club atau spa di Hab Hiburan tajaan Najib ini.

Betapa Presiden PAS nanti terpaksa mengeluarkan ayat Quran dan Hadeeth serta menggunakan qiyas untuk menyokong idea Hab Hiburan ini.

TImbalan Mursyidul Am pula terpaksa mengeluarkan fatwa Hab Hiburan ini hukumnya harus kerana ia mampu menyelamatkan ekonomi negara (dengan menggunakan kaedah "mengambil mudharat yang kecil)

Timbalan Presiden PAS pula terpaksa berkempen seluruh masjid dan surau meminta rakyat jangan gelisah dengan idea Hab Hiburan ini kerana ianya tidak membawa mudharat yang besar.

Dato Hasan Ali pula terpaksa memberi khutbah menyokong idea Hab Hiburan ini.

Ketua Pemuda terpaksa menulis dalam blog beliau betapa idea ini idea yang boleh diterima mengikut kaedah "DARURAH" dalam Usul Fiqh.

Semua diatas terpaksa dilakukan oleh kepimpinan PAS Pusat sekiranya agenda PERPADUANG berjaya tempohari. Huru hara PAS jadi nanti.

Nampaknya ahli2 PAS tidak boleh lagi menggelarkan bloggers seperti Tulang Besi sebagai tidak mengikut disiplin jemaah kerana jelas bloggers macam kami telah menyelematkan PAS dari menjadi HURU HARA.

Tulang Besi sujud syukur kepada Allah SWT kerana ilham yang diberikan oleh Allah SWT kepada Tulang Besi di hadapan Kaabah (sewaktu Tulang Besi bertemu HAsan Ali) telah membantu PAS dan semua ahli-ahli PAS. Ilham dari Allah SWT kepada Tulang Besi itu menjadi inspirasi dan pegangan Tulang Besi menentang kesemua puak2 PRO UMNO dan FRAKSI UMNO seperti HAsan Ali, Khazani, geng Terengganu, TImbalan Mursyidul Am, Ustaz Nasa dsbnya.

Tulang Besi juga berharap Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man sedar bahwa selama ini beliau dipergunakan untuk menzalimi Khalid Samad dan menyelamatkan puak2 Fraksi UMNO dalam PAS.javascript:void(0)

Tulang Besi tidak sabar menunggu komen Ustaz Harun Din atau Dato Hasan Ali berkaitan idea Hab Hiburan Najib Tun Razak ini.

Betul2 tak sabar.

Wallahualam

Tulang Besi

ps doakan hasrat Tulang Besi tahun ini untuk melakukan Haji diberi kejayaan oleh Allah SWT

24 comments:

Anonymous said...

thank you my friend.. Blessings for your coming Haj too.

Khun Pana aka johanssm said...

Excuse me , i need to spin something here.

Can you see this photo pls.
http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=53422

Now, pls tell what is wrong with the photo.
Are the umno's people above the law ?
Itu jalan dia ponya bapak sudah beli ke?

Anonymous said...

tapi bukankan agenda perpaduang tu utk sekat Najib jadi PM???

dengar kata Anwar dan PKR pun terlibat sama... tu yg dia jumpa pak lah di rumah sheikh tu...

Anonymous said...

ha ha ha...takdenya sekat najib jadi PM. Pak lah pun dah teruk time tu. Ingat Najib senang2 nak ngaku kalah sedangkan mamak kutty time tu dok blakang dia. Skang ni pun geng UG masih 'berasmaradana' senyap2 ngan umno...tak caya?

Tinta Hitam said...

Gua setuju sama lu TB..Jelas dah UMNO ni nak bawak Malaysi ani kemana.Pusat judi,pusat hiburan etc etc

Drebar PRK Pendang Anak Bukit said...

Semoga berjaya dan selamat menunaikan Haji..ALLAHUAKBAR !!!

Grand Marquis said...

i City kat selangor tu bukan hub hiburan ke? Yang tu hang tak tanya orang pas tak pi baca doa selamat?

Hang punya otak nampak negatif aje. Itu lah orang kata penulis persepsi.

Menurut persepsi aku, kalau kerajaan perpaduan menjadi, hub hiburan akan ditutup, hudud akan dilaksanakan sebab PAS dah jadi sebahagian dari UMNO, jadi boleh bagi preasure dari dalam. Lagi pun, antara syarat perpaduan yang digariskan oleh pas ialah pusat hiburan mesti tutup, dan hudud mesti di laksanakan.

Amacam? ada percaya? persepsi la katakan.

Abd Razak said...

ada bukti ke I-City tu hab hiburan...aku dh berpuloh2 kali pergi sana xde mende pn...ni le salah satu taktik swing umno/apco...bila dh xmampu nk berhujah swing topik lain...dh le xmunasabah lak tu...sudahlah grand moron...org yg dok kt ceruk kampong tu leh le ko bohong diorang hidup2...dgn org cam kami jgn harap le...aku tau le ko kecewa sbb ug gagal...kalau x mesti nk mohon tender projek kn...silap2 dpt mohon tender bukak pub seperti yg dijanjikan oleh jibtultunya...kesian ko dan puak2 umno/apco ko...kih kih kih...

Abd Razak said...

ada bukti ke I-City tu hab hiburan...aku dh berpuloh2 kali pergi sana xde mende pn...ni le salah satu taktik swing umno/apco...bila dh xmampu nk berhujah swing topik lain...dh le xmunasabah lak tu...sudahlah grand moron...org yg dok kt ceruk kampong tu leh le ko bohong diorang hidup2...dgn org cam kami jgn harap le...aku tau le ko kecewa sbb ug gagal...kalau x mesti nk mohon tender projek kn...silap2 dpt mohon tender bukak pub seperti yg dijanjikan oleh jibtultunya...kesian ko dan puak2 umno/apco ko...kih kih kih...

otakbesi said...

yes! TB aku rasa bersyukur bila PAS tak berjaya diletakkan seguni bersama UMNO.
Bukan sahaja PAS terpaksa menyetujui setiap angkara dan maksiat UMNO kepada Allah dan negara, atau sekurang-kurangnya menjadi syaitan bisu bersama UMNO, bahkan PAS juga akan dinajiskan oleh orang melayu sebagaimana telah berlaku ke atas UMNO.
Para pemimpin PAS mesti menunjukkan contoh pejuang yg memiliki semangat perjuangan yang kental. Bukan pemimpin yg mudah mengalah pada kebendaan dan berpusing di atas putaran politik cari makan.Begitu juga pemimpin yang suka berkhayal dengan memilih jalan singkat untuk mencapai sesuatu kemenangan. Perbuatan ini akan mencemarkan imej negatif kepada perjuangan Islam.

TB kata :"Tulang Besi tidak sabar menunggu komen Ustaz Harun Din atau Dato Hasan Ali berkaitan idea Hab Hiburan Najib Tun Razak ini".

Jika TB menjaluri sejarah dan latar belakang yang dua orang ini bersama PAS dan perjuangannya, tidak sedikit pun terrasa pelik dan timbul persoalan.
Namun terasa pelik dan ganjil, bagaimana pemimpin PAS dan ahlinya telah memilih keduanya sebagai naib Presiden dan persuruhanjaya PAS negeri, atau Tim. Mursyid am.
Siapa boleh menjawabnya?, hanya yg terpengaruh dgn retorik sahaja boleh menjawab.

Undertaker said...

Puak UG ada sekok lagi..dia dah buat UG tampa di sedari...DI KEDAH tu lupa kah siapa AZIAN RAZAK..aku tak setuju kalu kamu semua tak masukan AZIZAN RAZAK dalam senarai UG...dia sedang laksanakan tapi kau orang semua tak nampak!!!!!

Anonymous said...

POLITIK MEMANG MACAM TU .. KALAU PUAK UG SOKONG HAB..PUAK N.AJIS PULAK SOKONG DAP BUKA RUMUH URUT DAN KARAOKE HARAM..DATANG SINI DI PANDAMARAN..KALAU NAK TAHU..BEST OOO NIGHT LIFE KAT SINI

Anonymous said...

HIDUP HUSAM MUSA.. GO FOR PRESIDENT.. ITS TIME FOR 'ERDOGAN' TO RULE..

Grand Marquis said...

TB nak spin apa lagi....

Menurut Laporan Ketua Audit Negara 2009 jumlah pendapatan hasil pasir yang dikutip Kerajaan Selangor sekarang lebih rendah berbanding semasa pentadbiran kerajaan BN.

Kerajaan pimpinan Khalid Ibrahim hanya mampu mendapat RM5.4 juta antara Julai 2008 dan Disember 2009 jumlah berbanding RM8.53 juta yang dikutip daripada Januari 2007 hingga Jun 2008 oleh kerajaan pimpinan Datuk Seri Khir Toyo....

baca lagi...

Anonymous said...

grand moron, hang tak pernah pi I City... jgn komen. kalau tidak hang nampak BODOH!

Anonymous said...

but the danger is not over yet..mahapundek the devil's advocate raja pundek pootra's ejen/farksi Zaid dah menang..wonderful..raja kelentongs aim is to save the unsaveable chootia bumkums fuedal elite oligarchs..anwar masok,jail and senanglah to turn pkr into s46..later bubar,masok umno..but wait..the country is econimically ruined..yes..gomen debt,consumer debt,talak emas,95 billions of worthles anglo currencies n securities r guaranteed to f*k an already f*ked up malaysia..signs of beggarism increasing..ari2 the 4 stooges kasi statement pasai sukuk,islamic financing..kahakahkah..sudahlah..cakpaklah gomen talak duit..terpaksa cetak wang,pinjam,issue bon utk finacing ootang's ootang!nak kasi terajang pakatan kat sabah,n selangor..go ahead n do..siki ari,even the elite feudal retards will line up for free food sponsered by hare krishna groups..

Anonymous said...

sapapun yg dipilih jadi calon utamakan org islam dahulu bila mengundi...tak kira pas ke atau umno..itu laa yg dinamakan perpaduan..lebih baik undi org fasik dari undi orang sesat...musrik..

Anonymous said...

//sapapun yg dipilih jadi calon utamakan org islam dahulu bila mengundi...tak kira pas ke atau umno..itu laa yg dinamakan perpaduan..lebih baik undi org fasik dari undi orang sesat...musrik..//
lu islamkah?..lu pukimak batman frm hell lah..

Anonymous said...

dlm dunia kapitalis,siapa yg kontol,siapa yg kena kontrol?yg kontrol ialah institusi kewangan/kaum yg ada lui..mereklah "king"..tenggok 4 ekor pengemis yg begging ari ari pasi islamic finacing..4 ekor tu semunya geng UMNO..gerombolan dah bangkrup...billion billion yg mereka curi,rampas,rompak,semuanya semakin tong sampah..umno talak power..mereka dah lingkup..mereka hanya boleh cetak wang..itu saja..lagi banyak mereka cetak wang,lagi taiklah mata wang tersebut..

Anonymous said...

zaid ada dui punya pasai,raja pundek pootra yg dah bangkrup tlh menjadikanya sebagai pawn dgn tujuaan utk f*kupkan pkr,pakatan..trylah..tolonglah..sun zukan lah lagi..we know u have exposed urselves long ago..we know in the end,u will bcome MAD..

Anonymous said...

tentulah hassan ali ? dan puak2 kjn perrpaduang kecewa ..tak dapat jadi MB selangor....mlepas projekkk...

Anonymous said...

Cara emosi anda bereaksi seperti kanak-kanak. Tak habis betul anti syok sendiri kamu pada pemimpin PAS yg nampak realiti politik hari ini.

Anda lebih redha dengan DAP yg jelas sekular, anti-Islam, menternak kongsi-gelap yg penuh bisnes haram dan maksiat dari melihat umat Islam Melayu mencari titik temu.

Kalau negara kacau bilau akibat salah keputusan oleh mangkuk seperti anda..memang wajar sekali species macam anda ni dikerjakan dulu. Mungkin anda boleh minta tolong dari rakan dan sahabat dhizmi anda.

Saya pelik bagaimana PAS boleh tarbiah species singkat akal kuat emosi macam anda. Cakap penuh biadap dan kompromi bias pada kafir yg jelas memusuhi Islam tetapi keras sesama muslim.

PRU13 PAS akan ranap jika majoriti ahlinya jadi seperti anda. Bodoh sebodohnya dalam berfikir sekalipun ilmu nampak macam banyak. Akhlak buruk dan kurang ajar kepada pemimpin dan sayang kepada kafir atas nama dakwah sedang akhlak sendiri hodoh.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

jalaluddin asan is not the best soap opera pelakon of malaysia..anjing pariah umno raja pungir pootra is..kesian pundek dark shadow ni..dia teringin sgt nak jadi mr sombody..bila malaysia jadi mahathir inc,dia pun kotek keraih nak jadi tokoh koprat..bila reformasi tercetus,dia act mcm che guava pulak..bila tenggok sham TT,antares@kit lee,dia teringin nak jadi hippy,idelaist,leftist..pundek ni ada split peroanlity lah..perlu dihantar ke tanjung rambutan utk rawtan..asap!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.