Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, October 22, 2010

Kempen Burukkan DAP Begitu Aktif Berjalan di Dalam PAS Selangor

Mula2 saya cuma membaca artikel Pak Bakaq/Penarik Beca. Bahawa berlaku kempen memburukkan DAP dan PKR dalam sebuah usrah di rumah HAsan Ali.

NAmun apabila saya mendengar sendiri ucapan Dato Harun Din dalam majlis itu, saya menjadi sangat-sangat kesal dan sedih. Mengapa Dato Harun Din dan PAS Selangor menghabiskan waktu dan masa yang begitu berharga melakukan suatu perkara yang menguntungkan UMNO dan Barisan NAsional.

Malahan, ucapan ini dibuat selepas wafatnya bekas ADUN Galas. Sepatutnya, ucapan ini mengarah kepada persediaan untuk DUN Galas dan bagaimana hendak memenangi DUN Galas.

Namun, ucapan berkisar kepada mengulangi fitnah-fitnah UMNO ke atas rakan PAS dalam PAkatan Rakyat.

Misalnya, fitnah UMNO kononnya berlaku huru-hara dalam Parti Keadilan Rakyat. Hakikatnya, huru hara itu hanya melibatkan 4 cabang PKR dan cabang2 lain seluruh Malaysia berjalan dengan baik.

Berlaku penangguhan 9 cabang pun adalah atas sebab AJK Pemilihan mereka yang tidak bersedia dengan baik. Bukannya sebab pergaduhan atau persengketaan.

Saya terkejut mendengar ceramah Dato Harun Din di usrah di rumah Dato Hasan Ali. Saya begitu terkejut dan begitu kesal dengan kempen memburukkan DAP dan PKR yang begitu aktif dalam PAS Selangor sekarang ini.

Mungkin Dato Harun Din perlu memberitahu mengapa beliau melobi Ahli Parlimen Lembah Pantai bagi pihak AMONA dan Dato Osman untuk membina Condo 26 tingkat. Sumber saya di Lembah Pantai memberitahu saya rakaman perjumpaan tersebut ada dibuat dan menunggu masa untuk dikeluarkan.

MEngapa Dato Harun Din sanggup menganjurkan perjumpaan dengan Nurul Izzah meminta Nurul Izzah menyokong projek Amona membina Condo 26 tingkat? Mengapa Dato HArun Din boleh pergi melobi projek tersebut bagi pihak seorang korporat UMNO?

Begitu juga DAto Hasan Ali, saya nak tanya bila nak keluarkan laporan bertulis kepada PAS Pusat?

Oleh kerana skrg musim pilihanraya kecil GALAS, saya tidak akan dedah rakaman usrah di kediaman Hasan Ali tersebut.

Itu sahaja buat kali ini

Wallahualam

Tulang Besi

.

26 comments:

Anonymous said...

oh sh!t..here we go again..bro,time has come to accept the fact that butuh tetek negara specialist n d pawang specilaist plus the rest of farksis r destined to b hamba umno.. ketuanan melayu islam vibrates in their cells....they r confirmed money power junkies...no need to feel sad..they r goners,losers,destined to b tong sampah in the future..

john labu said...

Hassan ali dan Harun din adalah bukti sisa2 peninggalan pendidikan orientalist british..
walaupun di celup cat hijau dan dipakaikan jubah dan serban.. cuma luaran sahaja. ketaatan mereka pada tuan british dan barua umnonya tetap tidak berbelah bagi, taliperut tetap biru. tetap taat jadi talibarut..!
perjuangan mereka sekadar cari makan, benar seia selagi tak bertembung kepentingan tuan mereka.
Tunggulah ruang dan masa.. mereka akan tunjuk belangnya lagi dan lagi lagi..
ketaatan jumud, hormat membuta tuli rakyat pada pak lebai tahap ulamak alhapiss kononya yg menyelamatkan mereka supaya terus mengkhianati amanah perjuangan rakyat yg cintakan agama.
mereka lebih berbahaya dari umno.. kerana mereka pas dan islam dilihat sebagai tidak boleh dipercayai..
semoga Allah selamat kan islam dari pendusta2 ini.. Amin

Anonymous said...

I just signed up to your blogs rss feed. Will you post more on this subject?

Nizam Mahmud said...

YB Lim Guan Eng:
""(Kalau) kerajaan nak cakap tentang kontrak sosial, kita nak tanya apa sudah jadi dengan saham berjumlah RM52 bilion yang sepatutnya diberikan kepada orang Melayu dan orang bumiputera miskin?" soalnya."

Pencacai & pencinta UMNO, sila lah jawab.

Siapa pengkhianat Melayu sudah jelas di depan kita. Pastinya bukan DAP.

hussin said...

strategi serampang dua mata - kot mana mana pun depa yang akan mengaut keuntungan.

(1) menyendiri akan menguntungkan umno, keuntungan umno adalah keuntungan bagi mereka juga.

(2) menyiapkan petugas2 bagi menghadapi muktamar 2011 - mempertahankan kepimpinan ulama - kesinambungan kepada 'kepimpinan ulama tercabar' 2009.

pas lantang mengkritik 'ulama muda' umno. perhimpunan para graduan timur tengah, ustaz dan ustazah, apa kurangnya? tempat kursus (kelas indoktrinasi!) tidak ada masalah kerana "sahabat saya dunia akhirat" boleh menyediakan tiga (dan saya sendiri, satu) tempat, "teman2" semualah yang perlu kerja kuat untuk "multiply, multiply and multiply".

wallahu'alam

Anonymous said...

mmmm...tak payah kempen pun kami dah tau lama ddahh..cuma ada setengah orang yang buta dan tuli....puak erdogan..Reformasi konon,,,,pppiirrahh...

Anonymous said...

display the name list(plus their fotos) of all the farksis..so that people will get the chan 2 spit @them!

Anonymous said...

people fail to realise,para pundek chunnih mairendi tiu nia maah elities n their toadies r actually dependent on rakyat for thier survival..itu kopiah wearing setan thinks he is hebat..he thinks his ability to "panggil" hantu,jin,pontianak is the sign of "hebatness"..haha..he tak tau,people r powered by soul..when the soul gets really "charged"..haha..all the hantu teteks tak boleh halang,will cabot..jgn lupa..dont ever forget ..soul is an entity of the supreme himself..its thru this power,and divine grace,we overcome all the hostillities,all the darkness..

Anonymous said...

JANGAN JADIKAN PAS PARTI CARI MAKAN.

DENGAN BISMILLAH ~ GUNAKAN BAIDANG ILMU KHAS KAMU,ORANG SEPERTI HASAN ALI DAN HARUN DIN UNTUK MEMBINA MASYARAKAT DISAMPING TANGGUNG KELUARGA.

PEMIBINAAN DAPAT BERTAPAK PADA PAS DAN PAKATAN RAKYAT.

JIKA TERSANGKUT HUTANG PERNIAGAAN SELESAIKAN DAHULU. JANGAN BERJUANGAN ATAS DASAR "PROFIT FROM IT" ~ ahmad

Anonymous said...

sisat lah betul ke citier ni...

IbnAbdHalim said...

"Duri dalam daging" PR kalau tak dicabut dan dibuang jauh-jauh aken mengakibatkan bengkak dan bernanah - manjadi septik. Itulah ibaratnya. Maka adakah PAS berupaya bertindak? Itulah yang dinantikan. Jadi jika ditakdirkan PR berkecai, semua jari akan menuding ke arah PAS.

Grand Marquis said...

John Labu said:
Hassan ali dan Harun din adalah bukti sisa2 peninggalan pendidikan orientalist british.

So siapa yang burukkan DAP bererti dia ni adalah sisa peninggalan pendidikan orientalist british.

Otak korang memang gred A.

Anonymous said...

Agen Agen UMNO dah lama duduk dalam PAS & Keadilan. Hasan Ali dah lama sekongkong dengan Khir Toyo.

Cuma orang melayu yang tak keluar tempurung saja yang sokong mereka.

Anonymous said...

i doubt galas will win because pas district office burnt down the church in forest and also did not elect orang asli become candidate. So there goes PAS. confirm will jahanam in Galas. I am so upset with the pas hadi awang, nasaruddin , hassan ali, harun ali, mustafa.

Anonymous said...

tukar tiub says that nasaruddin was called to new york by amno for discussion. this nasaruddin must be kicked out. he is a traitor and spy. worse then communist. I love chin peng more then this guy. ask for PAS election same same like PKR . Then pas members all go and vote for others like hatta ramli, dr. zul, mat sabu , khalid samad. DO SOMETHING . i beg

minda karat said...

kenapa jadi begini.. macamana nak ambil alih pemerintahan kalau camni..

Anonymous said...

Anon 12.48pm,
Harun Din dan Hassan Ali serta Geng UG memang menjadikan PAS sebagai tempat cari makan malah lebih dari itu - untuk mencari kekayaan.Tak pernah mana-mana ahli-ahli dan dimana-mana acara,bertanyakan kepada Harun Din,Hassan Ali,Mustaffa Ali dan Nasaruddin Mt Isa - berapa banyak dana yang telah mereka perolehi dari UMNO melalui Task Force 2010.Tak percaya? Lihat sahaja "life style" mereka.

Khun Pana aka johanssm said...

Adakah Haron din & hasan ali tak dapat kontrek jual pasir dan kini subahat dengan seekor toyol dari jawa?

Adakah DAP selangor burukan Pas selangor?

Bolehke Pas selangor menang PilihanRaya tanpa DAP ?

Hasan ali dah sembuh dari sakit bisul di bontot?

pylorus sphincter said...

penyakit tb datang balik dh,ingtkn dh sembuh...ni baru symptom awal.nanti bila dh kronik sikit dia akn sebut "perpaduang...perpaduang.." (baca dengan nada bergetar).bila smpai tahap tu teruk la tu..doakn tb cepat2 mkn ubat sebelum penyakit dia dtg balik

Anonymous said...

Allah telah mentakdirkan mereka2 ini berlaga sesama mereka....!

Takbiirr...!!

bunbinban said...

Walaq bro walaq.... dorang tu pemimpin besar, mana boleh bangkang. Lagi pun PAS kan parti yg suci dan bersih. Ikuit mana pun aku salute kat laki Najib, u rock babe.... ulamak setaraf Harun Din pun bole lemah lutut ngan laki Najib...ha ha ha. Gini ajelah, kalau dah minat sgt kat UMNO, declare je masuk UMNO. Bawaklah satu parti masuk UMNO. Bubarkan PAS. Kita tengok brape ramai yg ikut....rasanya semua kot, sbb walaq!. Dari sibuk kutuk DAP dan PKR lebeh baik ulamak2 ni kutuk laki Najib yg terang2 hina Islam. Takde pulak statement dari dorang ni pasal islamic fesyen show yg di anjurkan oleh Al Ustazah laki Najib al Mansor. Mungkin tak salah bagi ulamak2 ni sbb dedah cuma sket je lainlah kalau fully naked, baru hukumnya haram dan menghina Islam. Sumber rujukan mungkin ulamak besar UMNO, Harussani. Jadi hukumnya harus.kah kah kah....nak tanya Al Ustaz Harun Din, apa hukumnya berbelanja belasan ribu ringgit hanya untuk sebiji katil?. Aku boleh jawab, hukumnya harus beli sbb dia mampu kan kan kan...demi Islam supaya org bukan Islam memandang tinggi kemampuan org Islam utk bermewah-mewah. Supaya Islam tak di pandang hina...kan kan kan. Kah Kah Kah. Betullah kata org, iman tidak boleh di warisi. salute utk barisan pimpinan PAS, u rock the world. Ana tertipu lagi.....

Anonymous said...

Bertaubatlah Wahai Tulang Besi...ambo hadir male tu ambo pun rake gak....Isu yg dilontarkan oleh Dato' Harun Din atau Dato' Hasan Ali tak sebagaimana yang mu gambarkan.Hati-hati.. Gaya bahasa fitnah...mace pernah Abdullah bin Ubai sebar cite ttg Aisyah & Safwan dalam hadith Ifk. Ingat !!! Mu fikir mu sore ke yg cinta Isle..Sia-sia je..jenis ngaku cinta Isle..tapi fikrah jahiliyah tu ada lagi..

Anonymous said...

Hassan Ali dan Dato Harun Din adalah mereka yang telah terbuka mata melihat realiti dan foresight thinker. Mereka melihat sendiri pengkhianatan kafir laknat didalam DAP dan PKR dan muslim sembam akal yg tidak sedar diperkudakan di dalam PKR dan PAS.

Memang benar UMNO dan BN masih denial sindrom, tetapi PR lebih teruk lagi syok sendiri sehingga rakyat yg menyokong bukan sahaja marah dan benci tetapi semakin dendam.

Ketegangan antara etnik bukan mainan dan gurauan. Sedarlah kemarahan muslim yg terasa dikhianati oleh PKR dan PAS sedang beralih kepada NGO. Dan bila itu berlaku, baik PAS atau UMNO mungkin tidak dapat mengawal lagi kemarahan majoriti silence muslim ini.

So becareful on what you wish to all wankers and kafirun. Your wish to see some tragic bloody scene in our future, just maintain your rude, crude, cocky and insulting shrewd.

Anonymous said...

sapa yg memfitnah dr haron din tu memang mangkuk hayun..jwb depan Allah kelak

BatuApi @ FireStone said...

kaldai penakut ni masih hidu lagi rupanya. Tak berani berhujah setakat lempat tuduhan.

Lembu-lembu tak guna akal akan mempercayainya

Anonymous said...

YB Lim Guan Eng:
""(Kalau) kerajaan nak cakap tentang kontrak sosial, kita nak tanya apa sudah jadi dengan saham berjumlah RM52 bilion yang sepatutnya diberikan kepada orang Melayu dan orang bumiputera miskin?" soalnya."

Pencacai & pencinta UMNO, sila lah jawab.

Siapa pengkhianat Melayu sudah jelas di depan kita. Pastinya bukan DAP.

My comment : Ask Brader Anwar Bin Ibrahim.......have you?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.