Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, November 12, 2010

Bapa Curi Duit Tabung Masjid Untuk Beli Susu Anak

NOTA EDITOR: Kerajaan Malaysia sebuk dengan membina Menara 100 tingkat sedangkan rakyat menderita kesempitan wang dan kenaikan harga barang. Sehingga seorang bapa di Johor terpaksa mencuri duit masjid semata-mata untuk beli susu anak.

Apa lagi yang hendak kita harap dari UMNO? Segala projek pembangunan UMNO semata-mata untuk mengkayakan kroni dan UMNOPUTRA. Manakala, rakyat biasa seperti kita terpaksa berebut-berebut sisa2 kekayaan negara yang ditinggalkan UMNO.

Habislah kita kalau UMNO terus memerintah.


Seorang bapa juga suami berumur 39 tahun dari FELDA Aping Barat, Johor yang terdesak telah dikatakan mencuri duit tabung masjid di Kota Tinggi hanya semata-mata untuk membeli susu anak telah ditangkap oleh jemaah masjid. Menurut pihak polis bapa tadi tidak pernah mempunyai sebarang rekod jenayah sebelum ini dan tiada rekod menagih dadah.

Kalau benarlah cerita ini, ianya sungguh menyedihkan. Mana pergi wang zakat ? Felda bankrap ke tidak ?

Berita ini adalah dari laporan akhbar New Straits Times 11 Nov 2010

'I stole to buy milk for my child'
NST 11 Nov 2010

KOTA TINGGI: Desperation led a 39-year-old man to steal money from a mosque's collection box to buy milk for his child.

District police chief Superintendent Osman Muhammad Sebot said the man was caught by four members of the Al Mutaqin mosque committee at Sedili Besar, near here on Saturday.

A villager was the first to spot the man, at 2.50pm, fishing out notes from the collection box using a thin wire with glue on its tip.

Osman said the villager called an assistant muezzin, who happened to be near the neighbourhood at the time.

The 19-year-old assistant muezzin sought help from three other mosque committee members, and they waited for the man as the latter rode his motorcycle towards Tanjung Sedili.

This led to a 5km-long chase before he was caught and brought to a police station.

Osman said RM395 was seized from the man, along with a metre-long wire and a tin of glue.

During police interrogation, the man claimed that RM280 of the seized money was his and would be used to pay off debts.

He claimed the remaining RM115 was stolen from the mosque.

"He told policemen that he wanted to use the money to buy milk for his child," said Osman.

The suspect from Felda Aping Barat has no previous criminal records, and tested negative for drug use.

4 comments:

Anonymous said...

tak lama lagi,umno akan curi kwsp,s..

in the meantime..the initiavite of the kelantan gomen 2 issue gold n silver coin is looking more n more brilliant..anglos!pi hidu kentutlah!!

* RICO Suit Filed Against HSBC And JPMorgan For Silver Market Manipulation

* Whistleblower Exposes JP Morgan’s Silver Manipulation Scheme

* National Inflation Association: “Silver Short Squeeze Could Be Imminent”

* Silver looks to breakout even more with lawsuits against JP Morgan and HSBC

* Asian Buyers Have Silver Shorts [JPMorgan] Checkmated

Anonymous said...

Aku tak pernah percaya dengan orang felda tu. Kalau nak beli susu kenapa sampai rm115? Untuk bekalan sebulan ka?Rm280 masih dalam poket nak bayar hutang? Itu semua 99% auta.

Orang yang dada kosong sahaja yang sanggup curi duit masjid, biasanya mat dadah yang rosak otak itu.

masmerah

Anonymous said...

alahai mas merah...ko x baca ke mamat tu kan dah kene drug test negative....mana amik dadah

Anonymous said...

Curi sudah la berdosa. Dah tau miskin buat anak ramai pastu mengada nak beli susu. Susu ibu lebih baik takkan habis jika caranya betul. Perangai bapa budak ni macam umno. Guna duit rakyat untuk kepentingan sendiri. Anak yg minum susu dengan duit haram jadi lebih teruk dari bapanya nanti kelak. Patut potong tangan dia dan sembelih mereka. Akan menambah huru hara negara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.