Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 10, 2010

Majlis Agama Islam Melaka Jual Bangunan Pada Tokeh Cina

NOTA EDITOR: Dalam sebuk-sebuk UMNO menjual minyak kononnya hak Melayu dan Islam semakin terhakis kerana UMNO lemah, rupanya mereka yang menjual hak Melayu dan Islam.

Mengikut laporan Ketua Audit Negara 2009, Majlis Agama Islam Melaka telah menjual bangunan kepada seorang tokeh Cina bernama BC Lim.

Siapa sekarang ni yang menggadai hak Melayu? PAS ataupun UMNO????

Terima kasih kepada blog Anak Muda Kampung Nak Senang di atas pendedahan ini.

Tulang Besi





Bangunan Majlis Agama Islam Melaka dijual ke Taukeh Cina?






Menggemparkan dan menyedihkan. Laporan Ketua Audit Negara tahun 2009 untuk Melaka mendedahkan tanah dan bangunan Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) telah terjual ke BC Lim Enterprise. Siapa BC Lim ini? Taukeh Cina ke ? Cina DAP ke ? Juga tanah MAIM telah dijual ke Universiti Terbuka Malaysia. Paling pelik sebuah rumah jenis kekal telah dibina atas Tanah BaitulMal tanpa kebenaran MAIM.

Apa nak jadi Melaka ni ? Negeri Maju tapi tanah dan bangunan MAIM dah terjual, dijual, diceroboh ? Apa tunggu lagi , buatlah laporan polis dan SPRM.

Sila baca laporan penuh di laman web Ketua Audit Negara di http://www.audit.gov.my/

MENANG SORAK ! KAMPUNG TERGADAI !

MELAKA MAJU ! MELAKA MAJU ! MELAKA MAJU !

13 comments:

Anonymous said...

ahah!.ladi satu tanda,umno/ubn/malaysia dah BANGKURAP!kahkahkah..lui takdak..semua dah habis kongkek china doll,bili condo,lambroghini,shopping..hahaha umno/ubn tak lama lagi terpaksa Q up @ pajak kaday cina pajak depa punya lunggi..kahkahkahkah

mahaza said...

Enterprise? Company kecik jer tu...

Grand Marquis said...

TB, hang nak naik haji sepatutnya hang pikir dulu sebelum main memanjatkan segala berita yang engkau sendiri pun tak tau betul atau tidak. Hang dah check ke, status tanah tu, apa transaksi, apa agreement, siapa punya rumah?

Lagi satu, orang bukan bodohlah. Apakah kalau TB jual rumah TB kat cina bererti TB dah gadaikan hak melayu? Nampak sangat tak de modal. Jual beli bangunan dan tanah tu perkara biasa. Lain la macam si Nizar tu. Main bagi aje tanah kat orang. 999 tahun pulak tu. Malaysia baru berumur 50 tahun. Tamadun Rom pun survive sekitar 1000 tahun aje. Kalau bagi 999 tahun, korang sendiri pikir kan.

Anonymous said...

eloklah jual dpt duit ...what a big deal bro!...buat bangunan bukan nak jadikan muzuim...ada nilai komersial so jual lahh...

Grand Marquis = Geng Maki said...

Geng maki,

Sapa yang suka main isu "Hak Melayu Tergadai ke Cina"?

TB ke UMNO ke kau?

Nampaknya TB dah pulang paku buah keras ke Geng Maki

Grand Marquis said...

Siapa yang suka main isu Hak melayu tergadai?

Lawak...

- Bagi tanah kat cina secara free 999 tahun kira tak gadai hak Melayu

- Jual bangunan kat cina kira menggadaikan hak Melayu

Itu bukan pulang paku buah keras. Itu bangang namanya

Grand Marquis = Geng Maki said...

Apa punya bodoh geng maki.

Bukan di Perak mereka kena bayar cukai tanah ke?

Kan dah nampak kaki bohong. Tu lah kao Geng Maki, kau banyak sangat percaya pada persepsi.

bunbinban said...

a'aa la... buat apa PAS bagi singapura kat cina, bagi tanah KTM kat cina, bagi genting hingland kat cina, bagi bukit tinggi kat cina, bagi pulau putih kat cina...hish hish PAS ni, tak baik buat mcm tu...buat naya org UMNO je. dah la projek kurang skang ni, hidup merempat pulak tu....ha ha ha...BOGUS UMNO!.

Anonymous said...

Benefits of Islamic finance internationalisation
Zeti: Sector one of the fastest growing in the financial industry

KUALA LUMPUR: The internationalisation of Islamic finance offers potential for it to become a further means by which cross-border financial flows are intermediated between economies worldwide....
http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/11/11/business/7403554&sec=business

hehehehe..kompom Malaysia dah mampuih..sukuk kaah,sutut kaah..Malaysia is now a debt junkie..in the end,kena bayar ootang..since debts is memcuting faster than gdp,malaysia is now in a situation where it needs to pinjam utk bayar pinjaman!..and the best part is,malaysia punya sukuk is being carried by bankrupt british banks,HSBC,Barcleys..kahkahkah..finitno bin kusomo..its all over..btw,resarch carried out by Sheik Muhammad Taqi Usmani President of the Shariah Council of the Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) in a paper entitled "Sukuk and their Contemporary Applications" released in November 2007[5]. Sheik Usmani identified the following three key structuring elements that differentiate Sukuk from conventional bonds[6]:

* Sukuk must represent ownership shares in assets or commercial or industrial enterprises that bring profits or revenues
* Payments to Sukuk-holders should be the share of profits (after costs) of the assets or enterprise
* The value payable to the Sukuk-holder on maturity should be the current market value of the assets or enterprise and not the principal originally invested.

Sheik Usmani stated that by complex mechanisms Sukuk had taken on the same characteristics as conventional interest-bearing bonds, as they do not return to investors more than a fixed percentage of the principal, based on interest rates, while guaranteeing the return of investors' principal at maturity[7]. Sheik Usmani estimated that 85% of all Sukuk in issuance were not Shariah-compliant due to the existence of guaranteed returns and/or repurchase obligations from the issuer."

Anonymous said...

god makes people suffer frm mad cow disease before finsihing them off..umno/ubn plus bn friendly whores r in that catgory..wat happend to dr dzulkifli noordin(PAS) yesterday @the parlimen is a clear sign,that umno/ubn/n their talam 2 mukas r being gorenged nicely b4 they drop dead..

yes,gomen will cetak more duit pisang to lure the dunggu bahlols,the poor n the oppressed..tak pa..tak pa..let them have their temporary fun in the sun..let them syok sementara..let them go crazy..in the end,they will be begging on the streets for 1 sen..

Anonymous said...

Najib announces global dollar sukuk issue
May 19, 2010

KUALA LUMPUR, May 19 — Malaysia will sell global dollar sukuk to set a pricing benchmark, Datuk Seri Najib Razak said today, although falling financial markets rattled by euro area debt problems cast a gloom over the issue.

Hospitals will be the underlying asset of the five-year sovereign ijara, or leasing sukuk, but the issue size had not been determined, lead managers Barclays Capital and HSBC Amanah said.

Sources familiar with the issue told Reuters on Tuesday that the sale would be for around US$1 billion (RM3.25).

**********************************

The pressured bank stock index breakdown will be led by Bank of America, HSBC, and Wells Fargo. The Wall Street firms remain protected bastions. The comprehensive fraud in a chain link, from home loan origination to bond securitization to debt ratings to ultimate foreclosure, reveals a corrupt protected broken bankrupt system. Its financial status will be clearly broken soon in full view. Further accounting fraud sanctioned by the FASB might come about, but the date with the destiny of failure is assured. My best source from the banking world believes the wheels come completely off the renegade wagon train that blocks the free market for determining a fair gold price when HSBC fails, and that event is imminent. That renegade wagon train has trademarks bearing the name USGovt and Wall Street nameplates, a merged enterprise. A chain reaction will follow. HSBC manages the SPDR gold exchange traded fund for its gold bullion inventory (symbol GLD). To those who were shocked by the mortgage fraud, wait until they witness the broken suppression levers and devices holding down the gold market. An estimated 50 to 60 thousand tonnes of gold bullion have been naked shorted by the biggest banks. Its value is worth between $2.16 and $2.60 trillion. Wait until the GLD fund lawsuits line up, since most of their gold has been leased by the COMEX and LBMA, since many of its shares have been used to cover short gold contracts.

Anonymous said...

kahakhakhakha....lets salute our super ultra pundek dungu bahlol anglo whores and bums!!haha..baca isap n maths in english telah menjadikan mereka lagi BODOH!!!haha..wait n see..sukuk akan disootehkan oleh bankrupt barclys n HSBC..when the bond bubbles bursts,dont rule out the possiblity of these rogue bankers transform sukuk 2 normal t bill and londeh sukuk's short kow kow..but,since our ultra pundek gomen dah jamin all these bonds,rakyat's kwsp akan dirompak to bail out all those f*ked up glcs,al keldai al bahlol al arabi that took sukuk loan n other types of bon ..and that wont be the end..rakyat will be roasted with more subsidi cuts n austerity measures..finito bin kowsumo!!...kahkahkahkah!

Anonymous said...

News Headline Summary
Dubai group, a unit of Dubai holding, and misses profit payment of USD 1.5bln Islamic loan maturing Aug 2011, reported earlier
http://ransquawk.com/headlines/105563

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.