Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, November 20, 2010

UMNO Hanya Menang di Kawasan Undi POS dan Orang Asli

Assalamualaikum kepada seluruh pembaca Malaysiawaves. Sewaktu Tulang Besi berada di Mina baru-baru ini, Tulang Besi terfikir satu fakta. Kalau dilihat ketiga-tiga kerusi yang dimenangi oleh BN di Semenanjung Malaysia dalam siri-siri Pilihanraya Kecil, UMNO cuma mampu menang di kerusi yang mempunyai bilangan undi pos atau orang Asli yang besar. Misalnya:

Bagan Pinang - UNDI POS yang Besar
Hulu Selangor - Undi orang Asli beserta bilangan undi Pos yang agak besar
memandangkan majoriti MIC cuma 1500 undi++
GALAS - Undi orang Asli yang besar serta pengguanaan Jabatan Hal Ehwal Orang
Asli oleh BN di dalam kempen mereka.

Pihak Pakatan Rakyat MESTI mengambil tindakan yang pro aktif di dalam memerangi fenomena undi pos dan undi orang Asli yang jelas dipergunakan oleh UMNO/BN untuk memenangi kerusi2 mereka.

Sekiranya gagal, nescaya keputusan pilihanraya umum yang depan akan lebih berpihak kepada UMNO dan BN.

Saya cadangkan dedahkan fenomena ini di peringkat antarabangsa.

Tulang Besi

8 comments:

blogmaster said...

Assalamualaikum , tuan blog yang budiman serta pembaca blog ini yang dihormati, di sini ada 1 jemputan:

Ekspo Perdagangan Antarabangsa Cheng Ho, Stadium Sultan Muhammad IV,Kota Bharu, Kelantan
21- 26 November 2010 / 10 pagi - 10 malam. Semua dijemput hadir.

Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Kelantan Ingin menjemput tuan, puan, saudara, saudari, adik,abang dan kakak serta seluruh Rakyat Malaysia yang dihormati untuk turut memeriahkan Ekspo Perdangangan Antarabangsa Islam @ Ekspo Cheng Ho (Kelantan-China) pada 21 hingga 26 November 2010/ jam 10 pagi hingga 10 malam.
Bertempat di Perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, Kelantan

- Pameran Teknologi Bertaraf Dunia dari China
- Pameran Perniagaan Malaysia dan China
- Pesta Makanan Halal IKS Tempatan & Antarabangsa
- Pameran Ilmiah Tamadun
- Pameran Sejarah Islam & Pelayaran Cheng Ho
- Forum Perniagaan & Business Matchmaking
- Pertunjukan Fesyen Islam
- Pertunjukan Akrobatik


Bagi mereka yang tidak dapat hadir, masih boleh kunjungi Ekspo Cheng Ho ini secara "Maya@ Virtual" melalui saluran web/ blog berikut:

Blog Media Cheng Ho Expo www.chenghoexpo.blogspot.com
Online Expo di - www.chenghoexpo.net
TV 6 TV Malaysia.net - www.tvmalaysia.net
dan Web YB Dato Husam Musa - www.husammusa.com


Terima Kasih.

blogmaster said...

Assalamualaikum , tuan blog yang budiman serta pembaca blog ini yang dihormati, di sini ada 1 jemputan:

Ekspo Perdagangan Antarabangsa Cheng Ho, Stadium Sultan Muhammad IV,Kota Bharu, Kelantan
21- 26 November 2010 / 10 pagi - 10 malam. Semua dijemput hadir.

Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Kelantan Ingin menjemput tuan, puan, saudara, saudari, adik,abang dan kakak serta seluruh Rakyat Malaysia yang dihormati untuk turut memeriahkan Ekspo Perdangangan Antarabangsa Islam @ Ekspo Cheng Ho (Kelantan-China) pada 21 hingga 26 November 2010/ jam 10 pagi hingga 10 malam.
Bertempat di Perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, Kelantan

- Pameran Teknologi Bertaraf Dunia dari China
- Pameran Perniagaan Malaysia dan China
- Pesta Makanan Halal IKS Tempatan & Antarabangsa
- Pameran Ilmiah Tamadun
- Pameran Sejarah Islam & Pelayaran Cheng Ho
- Forum Perniagaan & Business Matchmaking
- Pertunjukan Fesyen Islam
- Pertunjukan Akrobatik


Bagi mereka yang tidak dapat hadir, masih boleh kunjungi Ekspo Cheng Ho ini secara "Maya@ Virtual" melalui saluran web/ blog berikut:

Blog Media Cheng Ho Expo www.chenghoexpo.blogspot.com
Online Expo di - www.chenghoexpo.net
TV 6 TV Malaysia.net - www.tvmalaysia.net
dan Web YB Dato Husam Musa - www.husammusa.com


Terima Kasih.

Anonymous said...

salam...satu je nak tanya. Kalau undi pos dan orang asli je, kenapa lak umno yang perintah Malaysia dan bukan Pas....

Pas ni cakap bedegah-degah..habuk pun tarak!!!

Yang lebih nye pas ni ialah SYok Sendiri.

dinoyp@gmail.com said...

dah kalahngaku jer lah....bingai.

Anonymous said...

Sekarang ni kalau suami berkhidmat dalam ATM si isteri pun otomatik di tukar menjadi undi pos.SPRM tidak mengeluarkan sebarang kenyataan tentang perkara ini tetapi di lakukan tanpa pengetahuan umum.
Ini lah UMNO Demi kuasa apa saja Akan dilakukan termasuk menipu.
Mana Datuk2 Mufti yang bijak pandai Dan ahli dalam bidang agama kenapa terus diam membisu.Apa UMNO menipu hukumnya Sunat.......pppiiiirrraaahhh.

Anonymous said...

bro, dpt ilham dpn kaabah ka..

Anonymous said...

Sore loser ..dah kalah buat care kalah.PAS menang satu peti undi je.Ladang Sg Terah.

Anonymous said...

maksud undi pos atau org asli itulah yg beri kelebihan undi (margin) dulu gap atau margin dilegarkan dgn org felda, tapi skrg org2 felda dah cerdik..kecuali org2 UMCO yg masih bingai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.