Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, December 17, 2010

Blogger2 UMNO, Blogger2 Pondan?

Saya mengkaji ALEXA RANKING sekali lagi.Dari pengamatan saya, MAJORITI blog Pro UMNO yang menduduki kedudukan yang tinggi tersebut adalah blog mereka yang MENYEMBUNYIKAN IDENTITI mereka.

GElaran yang biasa diberikan kepada blogger2 seperti ini adalah:

BLOGGER PONDAN
Kalau dilihat kandungan blog2 tersebut, bolehlah kita rumus kepada beberapa kategori:

1.0 FITNAH - Terlampau banyak sekali tidak terhitung
2.0 QAZAF - Tuduhan liwat kepada Anwar Ibrahim tanpa 4 saksi yang adil, tuduhan zina, tuduhan Salahuddin Ayub berzina di Puduraya.
3.0 HUJJAH TIADA FAKTA - Bebas mengeluarkan hujjah tanpa fakta
4.0 KHABAR-KHABAR ANGIN - Bebas mengeluarkan khabar2 angin yang tiada asas
5.0 TUDUHAN MELULU - Bebas mengeluarkan tuduhan2 melulu

Mereka mempunyai kebebasan menyebarkan fitnah dan dusta kerana identiti mereka tidak diketahui umum. Mereka menyembunyikan identiti mereka kerana dengan cara ini, mereka bebas baling batu sembunyi tangan.

Dengan kata lain, sedari mula lagi mereka telah menyiapkan diri sebagai jentera menyebarkan fitnah dan dusta kepada rakyat umum.

Mereka BEBAS BERDUSTA KERANA RAKYAT TIDAK KENAL SIAPA MEREKA.

Tak hairanlah, SUMPAH LAKNAT TULANG BESI ke atas mereka sehingga hari ini TIDAK BERANI DIJAWAB oleh mereka.

Kalau mereka benar, kepada takut hendak menjawab SUMPAH TULANG BESI ini?

Terpulang kepada pembaca sekelian untuk menilai taraf blogger2 UMNO ini. Bagi saya, lebih baik dengar cakap orang gila tepi jalan dari mempercayai BLOGGER2 PONDAN ini.

Pondan pun kita nak percaya ke?

Tengok satu contoh di bawah:





Tulang Besi

Untuk melihat analisa bergambar klik di sini==>



23 comments:

Grand Marquis said...

TB pun apa kurangnya. Guna nama TB, MW, mana dia Abdul Rahman Talib?

Nama TB keluar pun sebab orang lain yang dedahkan.

Lagi satu, saya hanya rephrase apa yang TB tulis, tapi guna watak lain.

Beliau BEBAS BERDUSTA KERANA RAKYAT TIDAK KENAL SIAPA Dia.

Tak hairanlah, SUMPAH LAKNAT SAIFUL ke atas beliau sehingga hari ini TIDAK BERANI DIJAWAB oleh dia.

Kalau dia benar, kepada takut hendak menjawab SUMPAH Saiful ini?

Terpulang kepada pembaca sekelian untuk menilai taraf pemimpin PR ini. Bagi saya, lebih baik dengar cakap orang gila tepi jalan dari mempercayai pemimpin ini.

Pondan pun kita nak percaya ke?


Amacam TB, kenapa TB hipokrit sangat, suruh orang lain sambut sumpah TB, tapi tak pula menyuruh DIA sambut sumpah laknat Saiful?

putra merdeka said...

lu sakit kepala ke aji?

UMNO a.k.a British Imperialist said...

Termasuklah Grand Marquis....Sampai skrg dok gune nama Grand Marquis je, lepas tu kutuk-kutuk Tulang Besi kat sini...Sampai skrg tak berani nak dedahkan diri sendiri atau bersemuka dgn Tulang Besi...Bila diajak bersemuka, mcm-mcmlah alasan dia...

Anonymous said...

nampaknya kali ni aku kena setuju dgn pandangan TB.. walaupun aku selalu hentam TB... aku dah baca blog Papa Gomo dan House PK tu.. mmg hampeh walau pun kdg ada yg betul aku rasa.. dan ada juga kenyataan mereka yg berani hentam pembangkang atau kerajaan dan menteri.. AG pun kena hentam dgn depa ni.. tpi kdg rasa mual gak nak baca bab lucah melampau diaorg ni.. tak tau lah kalau peminat blog mereka tu mmg kaki sex..
tapi pasal bab sumpah ni aku rasa aku kena hormat lagi pada sumpah laknat si saipul tu dr sumpah laknat TB ni.. rasanya sebagai org islam tak siapa yg berani buat sumpah spt saipul tu dlm masjid sambil pegang alquran.. kemudian berani sumpah di mekah lak.. kalau betul dia ni nak fitnah DSAI.. sbb tu DSAI tak berani bersumpah hingga sekarang utk bersihkan namanya.. sbb tau apa akibatnya.. spt juga TB tau apa akibatnya jika bermain dgn sumpah yg dusta kan.. maka dicari lah pelbagai alasan utk mengelak dr bersumpah.. spt jugalah gelaran bloger2 pondan yg TB maksudkan.. yg tak berani bersumpah.. apakah tujuan TB bersumpah dlm ni yer.. pastilah utk membersihkan diri dan mencari kebenaran kan.. rasanya seluruh umat islam dimalaysia akn menyokong DSAI sekiranya beliau benar dan berani bersumpah demi mencari kebenaran..spt yg TB telah buat.. krn hanya ALLAH S.W shj yg mengetahui benar atau tidak DSAI telah melakukan liwat.. tp jawapan standard TB utk pengaruhi penikutnya adalah mcm ni.. dlm islam saipol kena bawa 4 org saksi utk dakwa DSAI..

abu shahid said...

Grand Marquis..

Hang berani dedahkan identiti hang ke..

Cer hang dedahkan siapa hang yg sebenarnya..

Apa macam? Ada berani ke?.

TB dah lama dedahkan diri dia..

Mai hang dedahkan diri hang pulak!

Grand Marquis said...

UMNO a.k.a British Imperialist dan Abu Shahid,

Pertama, korang pun guna nama samaran. Sekali pun guna Abu Shahid, kita pun tak tau sama ada itu nama betul atau tidak.

Kedua, isunya bukan dedah atau tidak identiti. Isunya ialah hipokrisi. Kutuk orang guna nama samaran, dia sendiri pun main nama samaran, macam korang berdua tu jugak.

Saya tak pernah pertikai siapa-siapa pun nak guna nama samaran, hatta nak guna Anon pun persilakan, so its not my problem.

Tulang Besi said...

.spt yg TB telah buat.. krn hanya ALLAH S.W shj yg mengetahui benar atau tidak DSAI telah melakukan liwat.. tp jawapan standard TB utk pengaruhi penikutnya adalah mcm ni.. dlm islam saipol kena bawa 4 org saksi utk dakwa DSAI...

Dua soalan:

1.0 Agama mana yang ajar dalam kes Jinayah, sumpah boleh jadi bukti??

2.0 Sejak bila Saiful bersumpah depan kaabah?

Anonymous said...

Grand marquis,

Be a bit intelligentlah.

1. Adakah dengan siSiful bersumpah, mahkamah akan mengambil kira sumpah laknatnya itu untuk menthabitkan Anwar. DAN

2. Adakah dengan Anwar bersumpah menjawab sumpah Siful, mahkamah akan membebaskan Anwar.

A 'marquis' is supposed to be a nobleman and by extension smartlah. Baik kau tukar nama samaran kau. Wikileak exposure menunjukkan sumpah laknat Saiful iaitu beliau 'mangsa liwat' adalah tidak benar. Wikileak exposure tu menunjukkan Siful adalah 'budak upahan' yg menjual buntutnya kpd Najib/Rodwan untuk dijadikan 'umpan' dalam sex trap utk memerangkap Anwar.

Nasib baid ada Wikileak yg expose it is a sex trap to entrap Anwar. Kalau tidak org2 tak berapa cerdik mati2 agak Siful mangsa liwat. Aku dari dulu lagi dah tahu 'it is a conspiracy to trap Anwar'.

Anonymous said...

Tulang Besi said...Dua soalan:

1.0 Agama mana yang ajar dalam kes Jinayah, sumpah boleh jadi bukti??

2.0 Sejak bila Saiful bersumpah depan kaabah?

December 18, 2010 4:26 AM

jawapan..
1.0 munkin tiada dlm ajaran agama islam sumpah boleh jadi bukti.. tapi rasanya tak salah bersumpah untuk bersihkan maruah sekiranya dituduh melakukan perbuatan terkutuk spt meliwat.. apa kata kita cabar DSAI pula yg ajak SAIPOL bersumpah.. munkin didepan TGNA ke.. krn munkin TGNA lebih memahami bagaimana cara bersumpah mengikut ajaran islam yg sebenar.. maklumlah ulama tersohor PAS kan..
2.0 sila TB baca semula komen saya.. ada tak disebut bersumpah depan KAABAH.. tlg jgn spin..

SATU SOALAN UTK TB LAK..

1.0 apakah tujuannya utk seseorang itu bersumpah didalam islam..?

Grand Marquis said...

1.0 Agama mana yang ajar dalam kes Jinayah, sumpah boleh jadi bukti??

sejak bila pulak mahkamah malaysia gunakan Sumpah saiful tu sebagai bukti? Yang ada ialah mahkamah sedang teliti macam macam bukti sedang di keluarkan. Cuma ada pihak yang takut menghadapinya dengan asyik menangguh perbicaraan.

2.0 Sejak bila Saiful bersumpah depan kaabah?

Itu bukan urusan TB sebab kaabah tu bukan TB yang punya. Saya semua orang tau, Saiful pi haji macam TB jugak. Kalau dia sumpah di kaabah pun bukannya TB tau.

Anonymous said...

soalan utk TB.

1.0 cara TB bersumpah tu ikut ajaran agama apa yer...

2.0 apakah tujuannya TB bersumpah..

Tulang Besi said...

Mamt UMNO anonymous kata:


2.0 sila TB baca semula komen saya.. ada tak disebut bersumpah depan KAABAH.. tlg jgn spin..


Aikk, ni bukan kao sendiri tulis ke? Sendiri tulis pun dah lupa ke?


rasanya sebagai org islam tak siapa yg berani buat sumpah spt saipul tu dlm masjid sambil pegang alquran.. kemudian berani sumpah di mekah lak...

Tulang Besi said...

Anonymous said...
soalan utk TB.

1.0 cara TB bersumpah tu ikut ajaran agama apa yer...

2.0 apakah tujuannya TB bersumpah..
.

Saya jawab dengan dua soalan:

1.0 Sumpah saya tu berkaitan dgn Jinayah Islam ke?

2.0 Awak reti ke membaca dgn betul?

Grand Marquis said...

Nampaknya TB yang tak pandai baca dengan betul.

rasanya sebagai org islam tak siapa yg berani buat sumpah spt saipul tu dlm masjid sambil pegang alquran.. kemudian berani sumpah di mekah lak...

Orang tulis sumpah di Mekah, TB kata sumpah di Kaabah.

Adakah Mekah tu = Kaabah?

Nampak sangat TB ni pandai-pandai menokok tambah.

zakwan said...

sejak bila pulak mahkamah malaysia gunakan Sumpah saiful tu sebagai bukti? Yang ada ialah mahkamah sedang teliti macam macam bukti sedang di keluarkan. Cuma ada pihak yang takut menghadapinya dengan asyik menangguh perbicaraan.

Once again, Grand Marquis turned Dumb Marquis

Ever since Saifool al Liwati's infamous swearinf on the Quran ceremony 2 years ago, you and all other UMNO ass kissers have jumped on the bandwagon, believing hook line and sinker that Saifool is innocent and Anwar is 100% guilty

If that's the case, we don't need courts here in Malaysia
Just swear on the holy Quran and and the other party is guilty as charged

Yet common sense prove otherwise

pihak yang takut menghadapinya dengan asyik menangguh perbicaraan.

I believe you're talking about Saifool's defence team
They're the ones prolonging this farce by withholding crucial information from Anwar's legal team such as the police report

How the hell can Anwar defend himself in court when he have no idea what is he accused of specifically
If they have evidence that Anwar did rape Saifool, why haven't they brought forward the incriminating evidence?

Perhaps the evidence is fabricated and not credible enough to send Anwar behind bars?

The BN regime have already suspended Anwar from Parliament
Yet this still want to throw him in prison?
The victimization of DS Anwar clearly shows that BN cannot tolerate a solid 2 party system that includes a strong opposition presence in Parliament

Tulang Besi said...

SAya dah berniat untuk tidak melayan komen2 taraf kebudak-budakkan yang datang dari Grand Marquis ini.

setakat ini TIADA SATU hujjah bernas yang datang dari dia ni. Setiap kali hujjahnya dipatah-patahkan kerana rapuh.

Tapi dia masih berdegil nak buat komen.

Ertinya, taraf GM ni taraf langau. Hanya datang ke sini untuk mengacau. Hujjah songang yang sama diulang-ulang.

Tak payah lah kita layan dia ni.

Grand Marquis said...

TB gagal menjawab apa-apa persoalan yang saya timbulkan. Hanya mampu membuat character assassination aje.

Soalan yang simple seperti kenapa TB suruh orang jawab sumpah dia, tapi dia tak suruh Anwar jawab sumpah Saiful.

Tapi sampai sekarang TB langsung tak mampu nak jawab. Jadi dia mula kata komen orang taraf kebudak-budakkan.

Kalau komen tahap budak-budak pun TB tak mampu nak jawab, buat malu aje TB bincang politik.

Kepada Zakwan, yang membudayakan budaya sumpah-sumpah ni ialah TB sendiri kerana dia yang sibuk mencabar orang lain untuk sumpah.

So what is wrong with Saiful sumpah? Either TB is learning from Saiful or Saiful is learning from TB.

Grand Marquis = Anak Haram said...

Betul la TB. Grand Marquis ni bangsa penyemak.

semua benda dia cakap, tak boleh pakai. Orang gila pun boleh paham apa kao tulis, TB.

Dia ni lagi teruk dari gila.

Anonymous said...

Betullah aku pun dah tak larat nak komen tentang GM ni.I have never seen people this stupid and only comperable to UMNO/BN goons such as MUH,ZUL KULIM.They not only stupid and ignorant about normal life but worst about their religion but still want to talk or write about it.Come bro if you really dumb don't show other that YOU ARE REALLY DUMBBBBBBBBBBBBBBBBB!

abu shahid said...

Apa yg TB timbulkan disini adalah 'Pondan' sekiranya ada blogger umno yg tak berani dedahkan identiti.

so,Grand Marquis tak termasuk ke?.

Please dont spin the topics.

Anonymous said...

Nama 'Grand Marquis' untuk orang bukan seorang muslim.Dia seorang kristian.

V7 said...

saiful bersumpah laknat bukan mintak laknat kat anwar macam si tulang rapuh ni buat kat depan kaabah tu. tapi dia mintak laknat kat dirinya sendiri sekiranya dia tidak bercakap benar.

benda simple macam tu pun si tulang rapuh ni tak boleh faham ker. itulah berguru dengan tok guru sesat si nik ajis biol tu, itu sebab lah jadi sama biol dengan nik ajis sesat tu.

Anonymous said...

Banyaknye hujah, dikanan berhujah dan dikiri pun berhujah juga. Di sini solat hajat di sana sumpah laknat. Mana satu betul nie.

Si dituduh dan penuduh menyerah diri kepada allah untuk menghukum mereka, baik di dunia mahupun akhirat. Makamah manusia menghukum berdasar kelemahan manusia.

Yang lain tue diam sajelah, daripada membangkitkan fitnah yang tidur.

zaidi selayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.