Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, December 2, 2010

Bloggers2 UMNO/Pendusta Mulai Menguasai Dunia Politik Siber Malaysia?


Apa nak jadi dengan Dunia Cyber Malaysia? kalau artikel Utusan Malaysia di bawah dijadikan rujukan, ertinya dunia cyber politik Malaysia sudah pun dikuasai pemfitnah dan pendusta. Nama-nama seperti Papa GOmo, Parpu Kari dsbnya sedang mendapat ranking antara yang tertinggi dalam ranking blog di Malaysia mengikut Alexa.

Kalau begini trend di Malaysia, alamatnya rakyat Malaysia akan terus diselaputi fitnah dan penipuan. Sudahlah media utama kita turut menyebar fitnah, sekarang pula dunia cyber dikuasai pendusta.

Saya bukan cakap kosong. Dusta terbaru yang ditaja bloggers2 PONDAN/UMNO ini adalah kononnya ADUN Selising berzina dengan isteri orang. Sudahlah mereka melakukan Qazaf, sebar fitnah pulak tu.

Sepatutnya saya tak hairan perkara ni. Ugama UMNO mengizinkan penganutnya menyebar fitnah dan melakukan qazaf. Mereka tak takut dosa sebab bagi mereka Qazaf itu adalah halal.

Saya yakin, mereka ini mendapat imbuhan yang cukup besar untuk hasil dusta mereka. Cumanya, saya tak tau berapa banyak lagi fitnah dan dusta yang mereka akan sebar sebelum doa mereka yang dizalimi (i.e. yang difitnah) dikabulkan Allah SWT.

Ini kerana Nabi SAW pernah bersabda:

" Takutlah kamu akan doa orang-orang yang dizalimi".

DIMANA BLOGGERS PAKATAN RAKYAT

Saya lihat bloggers PONDAN/PENDUSTA ini mula mendapat tempat kerana bloggers2 Pakatan sendiri seperti lesu dan lemah. Mungkin kerana memikirkan diri sendiri telah menang, maka mereka pun kurang menulis dan membuat pendedahan.

Saya rasa masanya telah tiba untuk Bloggers Pakatan mengaktifkan diri semula dan memerangi fitnah serta dusta tajaan Bloggers2 PONDAN seperti PApa Gomo dan Parpu Kari ini.

Wallahualam

40 comments:

Anonymous said...

bukan tak tengok blog PR, tapi blog PR hanya memetik berita2 dari portal2 seperti harakahdaily, malaysiakini dll. buat la artikel sendiri supaya lebih menampakkan kreativiti sebagai blogger.

dino said...

kebenaran mengatasi kebatilan. manusia tahu menilai mana yang fitnah dan mana yang benar. hanya hj TB sahaja yang masih keliru. muhasabah lah diri tu, kan baru balik dari mekah ( entah betul entah tidak).

BRIGED MP SEGAMBUT said...

bukan tak aktivkan diri atau hanya setakat nak copy paste dari e majalah.. soalnya bila kita tulis artikel sendiri pimpinan taik kucing itu marah marah dengan kita tuduh itu dan tuduh ini..menyampah betul..dia ingat kita ini apa? sedangkan bil aku semakin hari semakin tinggi tertunggak ngan tm...ha ha ha..siang malam berperang tapi pemimpin taik kuching pas pkr tahu marah saja..

zakwan said...

Maybe people visited those fitnah spreading blogs to determine the level of their stupidity

Blasphemous blogs such as PK, PapaGomo, GAP etc however has not been able to change the mindset of the people

Otherwise, we would have lost the all the by elections post March 2008

Anonymous said...

Saya rasa Tulang besi terlalu taksub pada sebelah pihak saja..

Politik demokrasi itu ciptaan manusia, maka pasti ada lemahnya..

Kesimpulannya, kedua2 2x5 ja..

Tak habis2 gaduh2, tu la keja ampa..tak guna punya org.

Anonymous said...

sudahlah... Blogger pro PR memang tidak mendapat tempat sebab orang semua dah tahu banyak fitnah.
Orang sekarang bukan bodoh. They can read both sides and judge which is telling the truth, and more credible.

Salah satu contoh ialah blog kamu yang sudah hilang kredibiliti. Orang dah malas nak layan dengan putar belit kamu.

Sekurang-kurangnya, blog "mesra-kerajaan" akan tetap hentam kerajaan kerana mahu kerajaan melaksanakan tanggungjawab dengan baik.

Ini berbeza dengan blog pro PR yang seringkali cuba menutup bangkai gajah, dan seterusnya memperbodohkan diri sendiri.

Ada sedar tak?

Kalau kamu tinjau kempen SSDE, ia sangat mendapat sambutan semua kaum dan lapisan masyarakat. Yang dulu meyokong PR kini dah fed up dengan helah PR.

Kempen-kempen PR makin hambar. Konvensyen PKR pun lengang.

Apa lagi hang nak fitnah. Rakyat tak sebodoh seperti yang kamu fikirkan

Anonymous said...

Puak Pakatan asyik buat onar, macam mana blog pro-Pakatan nak bela???? Yang si Anwar pula, apa lagi fakta yang boleh dipakai untuk membela nya??? Dulu kata ada alibi dan berbagai bukti. Sampai sekkarang ap pun tarak? Blog pro-pakatan dah tak ada modal.....

dan di sebaliknya, pemimpin PR asyik bagi bola tanggung kat blogger pro BN

Grand Marquis said...

Mengata dulang paku sepih, mengata orang dia pun apa kurang nya.

Saya hairan, apakah Qazaf tu hanya untuk orang pro BN aje?

Bila Anwar tuduh Saiful berzina dengan perempuan yang kerja kat Mahkamah tu, TB tak minta Anwar di Qazafkan?

Itulah blog macam TB. Kerja spin aje. Macammana nak naik ranking. Orang baca pun rasa muak (kalau orang tu ada akal untuk fikir la).

Anonymous said...

Bab menyebarkan berita melalui blog... jangan merungut kalau penulis blog pro UMNO mendapat perhatian dari pembaca.

Melayari sesuatu blog bukan bererti penulis blog itu sudah dikategorikan penulis jujur tidak menipu dan disukai ramai.

Sebenarnya sekarang banyak berita yang diputarbelitkan maka sebagai pembaca yang bijak, mereka mesti mencari semua saluran maklumat dan bandingkan lapuran mana yang lebih jelas boleh dipercayai.

Bukan semua orang percaya pada Anuar Ibrahim dan begitu juga bukan semua orang percaya pada Mohd. Najib Perdana Menteri Malaysia.

Untuk mencari keburukan Anuar Ibrahim mestilah pembaca mencari maklumat dari pro UMNO Baru kerana dalam blog itu tidak akan ada puji-pujian untuk Anuar melainkan kutukan, cacian, fitnah dan berbagai ejekan.

Untuk mencari kelemahan Mohd. Najib pembaca mestilah mencari maklumat dalam blog pro pembangkang kerana blog seperti itu tidak akan menutup kebodohan dan kesalahan Mohd. Najib mentadbir parti UMNO atau negara.

Biarpun beratus blog pro UMNO mengeluarkan berita berkaitan dengan peribadi pemimpin pembangkang atau partinya, ceritanya hanyalah terkurung dalam satu bentuk angan-angan, rekacerita yang menjadikan ianya lebih cerita bohong dari berita.

Siapa yang akan terpengaruh dengan cerita seperti itu...? Baca boleh lah... tapi kertas undi tetap rahsia.

Anak Perelih said...

kenapa harian metro/kosmo edaran naik dan BH/utusan turun? sebab org kita suka benda yang sensasi buat hiburan... macam tu jugak blog ni... benda yang sama berlaku... orang suka baca cerita sensasi je... tapi isi tak ada... blog pro Bn ni sensasi je lebih... betul ke tidak belakang kira...

Anonymous said...

blog pr ni blog syok sendiri.orang lain semua nya salah aku je yang tubetul.pergi mamposlah bersama nuar tu

Anonymous said...

Puak UMNO ni kalau diajar buat perkara jahat, dia kan belajar dgn cepat dan buat lebih bagus dari kita. Dulu kita buat kerja fitnah dan tipu tetapi sekarang dia buat besar besaran sehingga kita tidak terkejar. Bahkan dlm blog TB sendiri pun yg komen semua org dia orang sehingga TB punya artikel dia org pusing seolah olah TB dibuat mcm org bodoh dan tidak berakal. Inilah nasib kita....Allah balas kepada kita secara cash...dulu kita buat kat org sekarang org buat kat kita 3X punya dahsyat. Baik kita buat stail lama, buat ceramah je....collection pun dpt lebih sikit

Wake UP! said...

Blogger Pakatan Rakyat memang terhebat. Sebab tu asyik cari salah orang dan kalau tak jumpa buat fitnah memanjang.

odieneology said...

saje tolong bagi hits blog TB malam ni ade nampak up sket.. baru la hati ada gumbira.. tol tak TB?

sedar2 la diri tu sikit TB.. sampai bile nak bergaduh sesama bangsa, agama.. rumah dah kate pergi, kubur kate mari.. dok kat tikar sejadah, tadah tangan dan mohon keampunan. lepas tu mintak malaysia ni aman dan makmur, lagi besar faedah dari bantai orang tak tentu pasal.

PAPA GOMO said...

aku tolong komen dalam ni..kasi blogg kau HITS ha ha ha

bro? betul ke ada budak harakahdaily kata lu ni dapat kerja kerana Ehsan simpati semata mata. Kalau nak kata Bakat langsung takda..betul ke?

Kesian...huhuhu

Anonymous said...

Just saying thanks will not just be sufficient, for the tremendous lucidity in your writing. I will right away grab your rss feed to stay abreast of any updates.

Anonymous said...

Well … all I can say is, wow. This is an impressive collection of resources, thank you for taking the time to put everything together.

Anonymous said...

I’ve bookmarked this because I found it interesting. I would be very interested to hear more news on this. Thanks!

Anonymous said...

It is simple to see that you are very informed about your writing. Looking forward to future posts.Thank you.

Anonymous said...

Do not usually post on blogs, but I would like to post it really forced me to not be so! very nice post.

Anonymous said...

I’ll definitely be watching you!

Anonymous said...

Very nice, gives me a lot of inspiration being right in the midst of a redesign. It’s all in the details and comment forms are definitely overlooked more often than not. Time well spent on this post.

Anonymous said...

I can see you happen to be an expert at your field! I am launching a website soon, and your facts will likely be quite fascinating for me.. Thanks for all your assist and wishing you all the success.

Anonymous said...

Hi there may I use some of the insight from this entry if I link back to you?

Anonymous said...

I enjoy reading a lot and your stories are worth reading, nice blog, keep it up.

Anonymous said...

Excellent article, a great deal of valuable information.

Anonymous said...

Nice one, might come in handy in the near future

Anonymous said...

It’s too cool and beautiful to develop and motivate, build up character.

Anonymous said...

Hi, I really like the theme. I want to add a banner to the top right-hand space for an advertiser… how would I do that?

Anonymous said...

Cool post! How much stuff did you have to look up in order to write this one? I can tell you put some work in.

Anonymous said...

You made some good points there. I did a search on the topic and found most people will agree with your blog.

Anonymous said...

Love this blog. I’ll be bookmarking this one. Thanks!

Anonymous said...

While following your steps, I found that instead of having “me” as a group it had the following: 166839 166839

Anonymous said...

Hello blogger, good morning. Wonderful post. You have gained a new reader. Pleasee continue this awesome work and I look forward to more of your superb articles.

Anonymous said...

Well … all I can say is, wow. This is an impressive collection of resources, thank you for taking the time to put everything together.

Anonymous said...

Best article, lots of intersting things to digest. Very informative

Anonymous said...

Just saying thanks will not just be sufficient, for the tremendous lucidity in your writing. I will right away grab your rss feed to stay abreast of any updates.

Anonymous said...

It is simple to see that you are very informed about your writing. Looking forward to future posts.Thank you.

Anonymous said...

TB,

Jangan bimbang ramai yang jenguk blogger UMNO tuu sekadar nak tenguk bagaimana hujjah dan fitnah puak2 yang taksub dan penjilat upahan umno ... dalam sesuatu isu besar negara.... banyak blog umno kekontangan idea dan nilai intelektual .... tulisan kebudak-budakan dan kejumudan melampau.... saya yakin selagi banyak bloggers umno yang hanya nilaiannya "zero intelectual & common sense" .... semakin 'comot' umno pada pandangan rakyat yang waras... semakin cepat umno lungkup... dek kerana budaya ampu bak kata "SOKONG MEMBAWA REBAH" .... rakyat semakin buka mata ... atas dolak-dalik, kecurangan fakta dan konspirasi UMNO/BN.......

unanjaga said...

Kita kena berlaku adil dalam membaca apa jua penulisan dalam blog, baik dari PR atau pun kerajaan BN sendiri, dan tentu nya kita masih punya kewarasan untuk berfikir pada apa yang ditulis itu, apa saja berita yang tiada berfakta atau pun bukti kukuh, kita jangan lah menerima nya dengan begitu sahaja.Jika tidak kita juga akan menjadi api yang menyebarkan sama berita fitnah itu.Dan sudah tentu sahaja, apa juga berita yang akan kita baca atau dengar itu perlu lah kita rujuk pada ruang perlembagaan yang telah termaktub pada negara Malaysia ini, sebagai contoh nya himpunan bersih itu, ia adalah hak yang telah pun ada sedia ada dalam perlembagaan, sepatut nya himpunan bersih itu diberi kerjasama yang baik olih pihak polis.Dan pihak polis perlu berkerja mengikut lunas perlembagaan yang telah sedia ada, bukan mengikut kata telunjuk seseorang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.