Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, December 20, 2010

Tulang Besi Pun Naikkan Banner Protes Kenaikan Harga Barang (Siri1)


Syukur, banner Tulang Besi telah siap. Malam ini "orang-orang" Tulang Besi akan menaikkannya di salah satu tempat strategik di Kota Damansara.

Moga para pembaca yang berdekatan sudi membaca dan melihat banner Tulang Besi ini.


2 comments:

Anonymous said...

read tt n karim raslan 's reasons on kenaikkan harga barangan dan kebangkrupan eropah..apa yg tidak disebut ialah satu perkataan.."BANK"..naik turun harga komoditi,metal,saham,semunya berdasarkan position, derivatve instruments,plus mega rigging/tipuing/corruption oleh para maha raksaksa godzilla bankers fraudsters...for example,goldman sachs was responsbile for manipulating oil futures price in 2008,which resulted in oil naikking frm $60 to $147..la ni,bernanke cetak wang pisang $600 billion utk tibai China..tapi china bukan bodoh meh..china pun print money,juai USA t bills,juai USD,buat currency swaps dealing dgn Brazil,Russia,Turki (termasuk Malaysia) dan kasi harga margin naik beberapa komoditi asas yg penting utk rakyat dan kasi % naik utk kontrol spekulasi...eropah dah bankrup..UK dan amerika lagi f*k up..jadi utk curi duit dri negara eropah,mereka manipulate bond yieds,dgn memberi false signal."oooo..ireland cant pay their debts..moody's ratings has downgraded them..lets short them!!"..maka bond yield pun naik,dan ireland yg bodoh pun masuk jerat mereka..mereka menasional bank bank mereka yg dah bankrup dan meminta sedekah kat bankers fraudsters,IMF yg jugak bangkrup!..akibatnya,hutang bank ditanggung oleh rakyat..utk bayar balik,mcm mcm austerity measures dikenakan terhadap rakyat..pasai ini,eropah sedang revolt!malaysia puns same case..negara ini mempunyai defisit yg gila..dan lain lain hutang kalu kira dah jauh melebihi 100% GDP..f*k up yob..dan la ni bond bubble dah meletup..mcm mana najubori nak finance dia punya corridors,bangunan 1 tetek,PU13?sy pikaq dia akan suruh ceti cetak RM trillion trillion..

Anonymous said...

TB... sila baca pendedahan ni...
http://kedahlanie.blogspot.com/2010/12/rupanya-kisah-hakim-yang-kena-tangkap.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.