Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, January 14, 2011

Bilangan Pelancong Ke Kelantan Meningkat 10.7% pada Tahun 2010



The Star melaporkan pada 14 Januari 2010, N37, bilangan kedatangan pelancong ke Kelantan meingkat 10.7% berbanding tahun 2009.

Speanjang pemerintahan PAS Kelantan dari 1990, fitnah yang biasa dilayangkan oleh UMNO adalah Kelantan negeri mundur dan bangkrap.

Nampaknya fitnah tersebut semakin hari semakin hilang kesannya. Masakan negeri yang mundur dan terkebalakang mampu menaikkan kadar kemasukan pelancong sehingga begitu banyak.

Laporan ini memetik kenyataan Pengarah Pelancongan Malaysia Kelantan, Zurina Abdul Samad yang mengesahkan kenaikan kadar pelancong ke Kelantan ini.

Laporan ini jelas satu tamparan hebat kepada UMNO dan Najib Tun Razak kerana ia membuktikan Kelantan mampu memberi sumbangan besar kepada kenaikan ekonomi negara dan industri pelancongan TANPA melanggar batas-batas syarak.

UMNO/Najib kena jawab, mengapa mahu membina hub hiburan semata-mata mahu menarik pelancong. Adakah Najib mahu menjadikan Malaysia seperti Thailand atau Macau yang terkenal dengan industri hiburan serta seks mereka?

Tulang Besi


11 comments:

Anonymous said...

Ooo..najubori is dying to rampas O&G reserves of Kelante to save his pungkoq..

Anonymous said...

Syabas EXCO Pelancongan Kelantan -
DATo TAKIYUDIN HASAN!!!!

Grand Marquis said...

Sejak kemunculan blog TB, TB sentiasa spin kononnya kelantan ialah negeri yang paling maju sekali di Malaysia.

Hakikat kemunduran kelantan adalah satu fakta yang diketahui umum dan tidak perlu untuk dibuktikan apa-apa.

Hanya orang yang hidup dalam syndrome of denial cuba menipu diri bahawa kelantan ialah negeri yang maju.

Dari dulu lagi saya cabar TB. Kalau TB betul-betul yakin kelantan ni maju sangat, TB sepatutnya berhenti dari kerja sekarang dan pindah ke Kelantan untuk cari makan disana. Apakah TB sanggup? TB patut jadi anak jantan bagi membuktikan dakwaan TB adalah benar. Kalau tidak, TB ni serupa aje dengan bloger bloger yang TB dakwa Pondan.

Grand Marquis Babi Tonyok said...


Hakikat kemunduran kelantan adalah satu fakta yang diketahui umum dan tidak perlu untuk dibuktikan apa-apa.

Hanya orang yang hidup dalam syndrome of denial cuba menipu diri bahawa kelantan ialah negeri yang maju.


Grand Moron sedang cuba menjual fitnah UMNO sebagai "hakikat".

Hakikatnya manusia berketurunan otak sempit macam GM Babi Tonyok sahaja yang percaya benda ni hakikat.

Hahahaha

Grand Marquis said...

Tak payah cakap banyak, siapa yang rasa kelantan ni maju sangat, dipersilakan untuk pi cari kerja kat kelantan. Jangan jadi pencaci pondan (pinjam istilah TB).

Grand Marquis Anak Babi said...

Grand Marquis said...

Tak payah cakap banyak, siapa yang rasa kelantan ni maju sangat, dipersilakan untuk pi cari kerja kat kelantan. Jangan jadi pencaci pondan (pinjam istilah TB).



Negeri maju ni Selangor rasanya. Bukan Selangor bawah Pakatan Rakyat ke?

GM anak babi pengikut UMNO yang hanya tahu mengulang pembohongan UMNO tanpa guna otak. Sebab tu otak kao lembab macam ba alif ba ya.

Haaa rasanya kat KL ni berlambak org Sabah, Johor, Melaka, NS, Perlis,Sarawak kerja kat sini.

Apa agaknya GM Anak Babi nak kata?

Grand Marquis said...

Dah ada pulak yang nak tunjuk bangang. Itulah sifat orang yang hidup dalam syndrome of denial.

Pakatan hanya ambil selangor pada 2008. Hang kata selangor negeri maju, bermakna hang iktiraf BN telah berjaya memajukan selangor selama ini.

Hang tak rasa malu ke tumpang kejayaan orang? Kalau aku, malu beb...

Anonymous said...

//Apa agaknya GM Anak Babi nak kata?//

oink oink?lol!!

Anonymous said...

Dengar kabar,the state of Ohio di United States Of Bankrupt nak memerperkanlakan emas sebagai wang..*ahem*..:-)

Anonymous said...

//Hang tak rasa malu ke tumpang kejayaan orang? //
and wat is ur kejayaan ,wahai pundek moron?

GRAND MARQUIS ANAK BABI said...


Pakatan hanya ambil selangor pada 2008. Hang kata selangor negeri maju, bermakna hang iktiraf BN telah berjaya memajukan selangor selama ini.


orang negeri maju sokong PR. Orang macam GM anak Babi sokong UMNO.

GM ni taraf lagi rendah dari mundur. Agaknya taraf anak babi

Oink oink oink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.