Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, January 15, 2011

Isu Azan di Kerinchi Mendedahkan Kemunafikan UMNO

NOTA EDITOR: Dalam UMNO sebuk-sebuk menuduh PAS dipergunakan DAP, rupanya Najib dan UMNO mudah sahaja di pergunakan "MCA". Dengan satu surat sahaja, azan berjaya diperlahankan di Masjid Kampung Kerinchi. Lepas ni, MCA dan MIC cuma perlu menghantar surat dan kita tidak tahu apa lagi ajaran Islam yang yang akan dihapuskan UMNO. Sahlah UMNO diperkudakan MCA.

MCA konsisten membenci ISlam. Sila tonton Youtube di bawah sebagai bukti. Soalnya, UMNO selesa bekerjasama dengan UMNO sebab UMNO juga anti Islam.
HAHAHAHAHA




Bantah laungan azan diperlahan, 100 orang berhimpun
Friday, 14 January 2011 | Ruangan: Berita


KUALA LUMPUR, 14 Jan – Kira-kira 100 orang berhimpun di sebuah masjid di Kuala Lumpur untuk membantah tindakan seorang ahli MCA yang menulis surat kepada Perdana Menteri mendesak laungan azan diperlahankan kerana kononnya menggangu keharmonian setempat.

Penunjuk perasaan di Masjid Al-Ikhlasiah, Kampung Kerinchi mendesak agar individu itu, seorang peguam bukan Islam ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri.

Penduduk sekitar kawasan ini dan wakil pertubuhan bukan kerajaan termasuk Pekida dan Perkasa berkumpul di sini selepas solat Jumaat.

Mereka mendakwa peguam itu yang dikatakan menjadi ahli MCA sejak 1998 menulis surat kepada Perdana Menteri Najib Razak menuntut agar masjid tersebut menghentikan penggunaan pembesar suara bagi tujuan azan.

Penunjuk-penunjuk perasaan menamakan peguam terbabit, malah mempamerkan alamat rumah dan nombor telefonnya pada kain rentang.

Pengerusi Pekida Lembah Pantai, Zakaria Awang mendesak individu itu ditahan di bawah ISA, selain membuat permohonan maaf secara terbuka.

Kumpulan itu juga mengedarkan salinan surat yang didakwa dihantar ke Pejabat Perdana Menteri meminta nada laungan azan menggunakan pembesar suara diperlahankan.

Dalam suratnya bertarikh 20 Disember 2010, peguam tersebut berkata dia ahli MCA sejak 1998 dan tinggal di Pantai Hill Park, tidak jauh dari masjid itu sejak lima tahun lalu.

25 comments:

MENJ said...

MCA lebih anti-Islam drp DAP nampaknya....hahahaha.

Grand Marquis said...

Yang betul ialah ia menunjukkan kemunafikan puak PR dan PAS. Bila MCA tegur isu azan, mereka sebuk mempolitikkan isu.

Bila puak mereka, macam Theresa Kok tu, mereka senyap seribu bahasa.

TB patut buat research sikit sebelum main spin melulu. Kalau pergi ke blog orang UMNO, anda akan dapati hampir kebanyakannya mengutuk tindakan MCA ni.

Bagi saya, isu ini perlu pertimbangan rasional bukannya emosi.

TB pulak, yang penting isu ni boleh dispin untuk keuntungan politik.

Anonymous said...

MCA semakin berani..depa tau,UMNO pariah dan para penjilatnya dan f*k up bangkurup..no money no honey..itu 1 nine 6 nine plan dah tak boleh pakai..najubori tak boleh bikin pogrom mcm bapak dia sebab cina komnis dah jadi global economic super power..bapak misti jaga anak over c maah..lu bikin taik,kita tarik kelaur money,kasi terajang sama RM,mcm mcm boleh bikin

buyen said...

MCA : Mampoos Cina Anti

Anonymous said...

revolution in tunisia!!..


Tunisia Revolution News (Latest Updates)
Tunisia has been rocked by riots recently over unemployment and corruption, thought to have been sparked by the suicide of a young man who could not find a job and was barred from selling fruit without a permit.

The unrest culminated today with the ouster of president and strongman Zine El Abidine Ben Ali. Prime Minister Mohammed Ghannouchi announced on state television that he had taken control of the country.

A cable released by WikiLeaks called Tunisia a "police state" and criticized Ben Ali for being out of touch with the people. This has fueled references to the current protests as a "WikiLeaks Revolution."

Anonymous said...

Rakyat Malaysia perlu buat satu "BANK RUN DAY",turun jlnraya,kasi tko sama e2 puak kucing kurap feudal pariah elites..segala galanya dtg dri rakyat..gomen tanpa rakyat tak boleh hidup..so,rakyat perlu tunjuk power mereka!

dino.yp@gmail.com said...

sapa yang cakap "langkah mayat saya dulu ..."...orang DAP atau MCA?
PAD kena tipu dulu kini dan selamanya...

Anonymous said...

Tunisia Uprising Drives Iron-FIsted Ruler From Power

TUNIS, Tunisia — After 23 years of iron-fisted rule, the president of Tunisia was driven from power Friday by violent protests over soaring unemployment and corruption. Virtually unprecedented in modern Arab history, the populist uprising sent an ominous message to authoritarian governments that dominate the region.

The office of Saudi King Abdullah confirmed early Saturday that ousted President Zine El Abidine Ben Ali and his family had landed in Saudi Arabia, after several hours of mystery over his whereabouts. "As a result of the Saudi kingdom's respect for the exceptional circumstances the Tunisian people are going through, and with its wish for peace and security to return to the people of Tunisia, we have welcomed" him, the statement said.

Anonymous said...

Tunisians buoyant over Ben Ali's ouster faced uncertainly, however, about what's next for the North African nation. The country was under the caretaker leadership of the prime minister who took control, the role of the army in the transition was unknown, and it was uncertain whether Ben Ali's departure would be enough to restore calm.

The ouster followed the country's largest protests in generations and weeks of escalating unrest, sparked by one man's suicide and fueled by social media, cell phones and young people who have seen relatively little benefit from Tunisia's recent economic growth. Thousands of demonstrators from all walks of life rejected Ben Ali's promises of change and mobbed Tunis, the capital, to demand that he leave.

The government said at least 23 people have been killed in the riots, but opposition members put the death toll at more than three times that.

On Friday, police repeatedly clashed with protesters, some of whom climbed onto the entrance roof of the dreaded Interior Ministry, widely believed for years to be a place where the regime's opponents were tortured.

With clouds of tear gas and black smoke drifting over the city's whitewashed buildings, Prime Minister Mohammed Ghannouchi went on state television to announce that he was assuming power in this North African nation known mostly for its wide sandy beaches and ancient ruins.

"I take over the responsibilities temporarily of the leadership of the country at this difficult time to help restore security," Ghannouchi said in a solemn statement on state television. "I promise ... to respect the constitution, to work on reforming economic and social issues with care and to consult with all sides."

The prime minister, a longtime ally of the president, suggested that Ben Ali had willingly handed over control, but the exact circumstances were unclear.
http://www.huffingtonpost.com/2011/01/15/tunisia-uprising-drives-i_n_809459.html

Anonymous said...

malayians r by nature inert..they r too much in2 fun n games , n r crazy 4 things that makes muntah(too much makan,boozing,f*king)..thats why,the kebatuaan here is thicker than any other countries...will it take a doomsday,total economic collapse to make the semi dazed malaysians sedar?

bunbinban said...

ha ha ha..sapa yg spin cite ni..tb ke geng songkok tinggi?. Udah ler Grand Marquis, sudah jelas, dgn sepucuk surat dari individu ini, Umno terus mengambil tindakan untuk menjaga hati manusia itu. Siapa yg munafik?. Siang malam korang mengutuk cina tapi hanya dengan sepucuk surat dari seorang cina, korang terus gelabah. Tapi aku puji gak tindakan demo tu, sekurang-kurangnya korang terima gak budaya demo ni. Tapi jelas, kemunafikan pemimpin kamu kan?. Bersatulah atas nama Islam bukan bangsa. Orang melayu ada yg islam dan yg bukan islam, begitu jugak dgn cina, india, benggali, org putih bla bla bla...bersatu atas nama islam lebeh mudah, percayalah. Lagi pun, dlm umno bukan semuanya melayu walaupun nama parti adalah PEKEMBAR!

KAPAKTAJAM said...

Malaysia Waves ini amaran dari Kapaktajam. Jgn sesekali memainkan isu sensitif ini dan menuduh mana2 pehak bersekongkol dan bacul. Jangan sampai sebab pulut santai binasa dan jgn sebab mulut dan tulisan anda kepala menjadi bengkak dan berkecai.

Jgn dimainkan isu dan disensasikan serta melaga-lagakan antara kaum derta rakan sebangsa. Ingat, jgn sampai KAPAK cari sampai ke lubang cacing, k.

Nak berblog buat cara baik dan tidak menyalahkan sesiapa. Kapak tahu siapa anda dan dimana anda. Perkara sensitif jgn dipermain. Kalau hang ingat hang kuat pada PAS, tulisan jgn sesekali mencerca org Melayu. Ingat pepatah di atas.

Kapak beri tempuh 24 jam untuk tarik balik tulisan anda atau kita cari dimana anda, k

Anonymous said...

Sedih apabila membaca orang Islam dipisahkan disebabkan politik. Kami sentiasa sedar bahawa UMNO tidak pernah mengatakan bahawa UMNO beriya2 memperjuangkan Islam.

Tetapi PAS dinilai mengikut apa yang dilaung2kan selama ini. Amat mendukacitakan bahawa pemimpin2 PAS mengenipikan UMNO tetapi bersama2 DAP dan PKR dalam semua isu walaupun jelas bahawa mereka ini membelakangkan Islam.

Pertimbangan yang waras menunjukkan bahawa PAS tidak perlukan DAP dan PKR. Pakatan yang wujud hanya memberikan kelebihan kepada bukan Islam.

Khun Pana aka johanssm said...

SEbelum umat Islam marah.
Sebelum naik angin , sebelom benggang. Sebelum ikut ikut resam pekida dan puak umno.
Sila teliti kandungan surat aduan.
Betul ke aduan itu merujuk kepada azan atau aduan itu merujuk kepada bacaan yang lain atau yang bukan azan.
Bacaan azan tak lebeh dari 5 minit.
Tiada aduan untuk bacaan azan .

Sila baca dan faham kommentar dari Dr. Asri. Sebab ramai umat Islam pon tidak paham dan terus pergi buat protes .

" Dr Asri: Benarkan hanya azan di pembesar suara "
Sumber dari http://www.malaysiakini.com/news/153502

Anonymous said...

1.elokla puak hangpa pulak pi dakwah kat cina kerinci tu!!nak harap puak agama umno!!dok main golf memanjang!!
2.Kot-kot puak hangpa berjaya !!macam hangpa telah berjaya dakwahkan si ronnie liew tu!!dia bukan main paham lagi hukum-hakam islam lani!!
3.Tu yang dia dok pertahan puak-puak melayu dan islam kerja di kedai arak tu!!kalau boleh agaknya!!dia akan keluar fatwa baru!!puak melayu dan islam boleh jadi pelacur la pulak!!

Anonymous said...

//Sedih apabila membaca orang Islam dipisahkan disebabkan politik. Kami sentiasa sedar bahawa UMNO tidak pernah mengatakan bahawa UMNO beriya2 memperjuangkan Islam.//

ini pariah melayu mabok kah?

Anonymous said...

//sapa yang cakap "langkah mayat saya dulu ..."...orang DAP atau MCA?
PAD kena tipu dulu kini dan selamanya...//
Mamak pundek kutty yg cakap Nabi Muhamad perlu cukur beard

Anonymous said...

//Kalau hang ingat hang kuat pada PAS, tulisan jgn sesekali mencerca org Melayu. Ingat pepatah di atas.//

satu universe dah tau pookida suka telan pil xtc,suka tebok cina doll,suka minum campuran o kow dgn carlsberg/tiger, jadi bouncer/jaga @ kelab/disco/mombor tikam haram cina..worst case sinario..jadi anggota rela utk pau warga asing dan jadi bapak ayam indon..

Anonymous said...

Puak feudal pariah dilahirkan cacat..pasai tu asyik dok berbuih "jgn pecahkan melayu bla bla bla"..wats da reality?realitnya puak feudal pariah dah bangkurap..dah tadak duit...terpaksa mengemis dri bangsa/org luar utk idea,dui mcm mcm..puak feudal pariah dah jadi begini kerana mereka ni hamba kpd hawa nafsu..all the time thinking of f*king n enjoing 2 da max..mereka ada artificial power..actually no power at all..no money power..no brain power..got only power to tebok cina doll,joli,threat,propoganda,bikin kacau,..but sejarah menunjukkan hitler,stalin,mao,zionists tak berupaya utk menghapuskan apa2 pun..sebab THE ALLMIGHTY IS EVERYWHERE!..

Anonymous said...

Tunisia events turning point in Arab world

The end of two decades long iron-fisted rule in the country sends a clear message
# Gulf News
# Published: 00:00 January 16, 2011



Like a great number of Tunisians — unemployed and unable to find a decent means of supporting his family — Mohammad Bouazizi was naturally an angry man. He decided to sell fruits and vegetables from a cart in his rural town of Sidi Bouzid. He didn't have a licence. Police came on that fateful day of December 17 and confiscated his cart, his only remaining lifeline. He had by then had it. He set himself on fire outside the local governor's office. In few hours, his town-people were walking the streets demanding regime change. The rest is history.

Bouazizi will go down in Arab history books as the man who defied, and eventually toppled, an iron-fisted regime which ruled Tunisia for more two decades. His name will remain with us for long years to come.

But unfortunately he is not alone. Millions are just waiting to be another Bouazizi in countless Arab towns and cities, especially in the republics that were created in the post-colonial Arab world.

Plagued by under-development and financial and administrative mismanagement, these republics have become the centre of Arab anger and the cause of frustration.

These regimes need today to look at the Tunisia developments carefully and learn lessons. The promises of reforms must be fulfilled. Today, the Arabs proved, live on TV and online social media, that they can give ample chances to their governments. But eventually will come a day when they take their officials to task.

The joy on the Arab streets cannot be overestimated or ignored. The past two days are a turning point in the history of this region. Many say the Arab world will never be the same. It shouldn't.

The world is changing. And Arab states have to develop their income sources, education systems, accountability and start listening to their people.

zakwan said...

dino.yp@gmail.com

"negara Islam tidak progresif, korup, miskin dan terkebelakang"....siapa yang kata?MCA atau DAP? Soi Lek atau Guan Eng?Porn star atau pemimpin yang berhasrat mengikuti kepimpinan khalifah Umar Abdul Aziz?

Silalah rujuk ke link ini untuk lagi jelas

About Karpal Singh's infamous statement
He has already retracted his statements albeit indirectly when he is willing to discuss with PAS regarding Islamic state.
Click here

As for GM tak ori
Let's not forget that the azan fiasco which ultimately put Teresa Kok into ISA was the result of malicious fitnah spread by Khir Toyol and Utusan Munafik, what more on the holy month of Ramadhan

Click here and here for clarification

"Kalau pergi ke blog orang UMNO, anda akan dapati hampir kebanyakannya mengutuk tindakan MCA ni."

Tell me,will these UMNO bloggers fully demand the Home Ministry to take action and detain the MCA lawyer under ISA for challenging Muslim sensitivity, the same way they did to Teresa Kok?

Have you, GM filed a police report against your MCA brethren?

Anonymous said...

Bertenang

Gajah sama gajah bergaduh apek kafir yg menang sesama Melayu IQ rendah yg menang bersorak kafir IQ yg sentiasa suka melihat melayu islam melatah diperbodoh.

Ini adalah dasar yg dimainkan oleh Kaum Kafir (Ci.. MC .. dan DAP .. sparing patner) untuk pecahkan kekutan Melayu yg kekuatan ekonominya adalah sebesar 6-7% (individiu).

Setiap tahun pegangan harta tanah komersial)dgn kuasa ekonominya semakin meningkat pada kadar 15% setahun. Melayu islam suka depan komputer asyik berpolitik memanjang.

Jgn biarkan org lain mengutip laba.... org Melayu hidup kais pagi makan pagi... harap kerja gomen

Fikirkanlah sebelum terlambat

Anonymous said...

//Bertenang

Gajah sama gajah bergaduh apek kafir yg menang sesama Melayu IQ rendah yg menang bersorak kafir IQ yg sentiasa suka melihat melayu islam melatah diperbodoh.

Ini adalah dasar yg dimainkan oleh Kaum Kafir (Ci.. MC .. dan DAP .. sparing patner) untuk pecahkan kekutan Melayu yg kekuatan ekonominya adalah sebesar 6-7% (individiu).//

waah..ini pariah bangsat merayulah lah rembat $52 billion wang ASB melayu..ini chootia haramjdah bilacan lah sapu puluahan ribu ekar tanah rizab melayu..ini tiu nyah maah lah yg gasak billion billion wang org felda melayu..ini pariah nayee melayulah yg mengakibatkan GINI melayu naik 50%!!..melayu bukan bodoh..yg bodoh dan cacat adalah pariah mcm hanglah!!

mahaza said...

UMNO selesa bekerjasama dengan UMNO sebab UMNO juga anti Islam.

??????

Anonymous said...

Hello orang Umno . Ahli2 pas majority da kafir jadi x payah nak Beria nak debat. Saya yg kafir kan? Amanat alhadi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.