Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, January 13, 2011

Khusrin Mungkin Guna Polis Untuk Gagalkan Persidangan Tergempar DUN 24 Januari Ini

NOTA EDITOR: Maklumat ini Tulang Besi dapat dari seorang pembaca yang menghantar email kepada Tulang Besi. Namun penghantar email ini cuma menamakan diri beliau "Simpatisan MB Selangor Dalam UMNO" sahaja. Tulang Besi tidak dapat memastikan kesahihan khabar ini. Namun dari pengalaman Pakatan Rakyat di Perak, perkara ini tidak mustahil. Terpulang kepada para pembaca untuk mempercayainya.

Assalamualaikum Tuan Haji Tulang Besi,

Saya orang dalaman UMNO. Tapi, saya juga adalah peminat blog tuan. Saya nak bagitau Tulang Besi ada desas desus Khusrin akan menggunakan PDRM untuk halang Sidang DUN tergempar 24 Januari nanti. Alasanya Sidang DUN itu akan membincangkan perkara yang tidak diperkenankan oleh Duli Tuanku Sultan Selangor.

Oleh kerana perlantikan Khusrin ini dianggap "sah" setakat ini, PDRM tidak akan teragak-agak untuk bertindak mengikut arahan SUK. Setakat itu buat masa ini. Kalau ada maklumat lain, saya akan bagitau Tuan Haji Tulang Besi kelak.


Wassalam

"Simpatisan MB Selangor Dalam UMNO"
Share on whatsapp

10 comments:

 1. APAKAH SPEAKER AKAN DIUSUNG LAGI CARA PAKSA KELUAR DARI DEWAN ? JANGAN TERKEJUT JIKA BERLAKU KERANA MATLAMAT MENGHALALKAN CARA BAGI UMNO@APCO ! DITAMBAH DENGAN KHUSRIN PECACAI NI HABIS LA NAMPAKNYA ...

  ReplyDelete
 2. 1.Hangpa kan dah pi haji!!dah ada title haji!!jagalah title haji hangpa tu!!jangan dok buat malu puak-puak yang dah pi haji noo!!
  2.entry hang ni sekadar persepsi je!!baru andaian!!malah boleh dikategorikan sebagai dakyah semata-mata!!
  3.kalau guna logik akai sekali pun!!benda ni tak akan berlaku!!hang tenguk lah sejarah yang dulu-dulu!!kes macam ni tak berlakupun!!
  4.lani semua pakat-pakat boleh pi haji!!asai ada duit!!TAPI nak dapat haji yang mabrul susah!!Tenguk entry hang lebih kurang sama jee!sebelum dan selepas balik haji!!cuma bersumberkan cakap orang jee!!jangan dok bawa berita fitnah la!!takut-takut habih duit beribu!!pi haji!!tak dapat apapun!!kecuali HJ Abdul Rahman jee!!

  ReplyDelete
 3. waah..maka sahlah,malaysia is a feudal pariah state..siap sedia utk terajang dat mona fendy..perlu decisive like churchill,n not b like gandhi..

  ReplyDelete
 4. hey,why must rakyat b so timid so pondan?....rakyatlah true power..duit menerusi belbagai cukai digunakan utk kasi sooru sama jutaan kakitangan kerajaan,termasuk mata2 dan soldadu..rakytalah yg menentukan pemimpin2 mereka..and yet..rakyat selalu diterajang,rakyat diperkosa,rakyat dimangsakan supaya pukimak iblis feudal pariah terus berkuasa....now is the time to SHORT barisan haprak pukimak feudal pariah kow kow..there is no escape for rakyat..dah tak ada pilihan..keadaan ekonomi dah terumabang ambing..no choice but to terajang barisan puaka frm all angles..

  ReplyDelete
 5. ANON 9.57AM ni duk kat mana ek???

  Dia dah lupa kes PERAK kut??? bengong!!!!

  ReplyDelete
 6. Melayu mudah lupa.
  Anon 9:57 AM tu pastinya salah seorang Melayu yang mudah lupa.

  Cadangan: Solat Hajat pada 23 Januari macam Ahad lepas. Kalau nak power sikit, set waktu solat hajat tepat pukul 9, jadi kepada yang tak dapat hadir, boleh solat hajat di rumah serentak.

  Kalau buat perhimpunan rakyat untuk menyokong, takut ada beruk2 di jalanraya dari pihak yang lagi satu untuk menyaingi crowd.

  ReplyDelete
 7. This is hardly surprising
  They might as well throw the entire PR state government into police lock up at the day, at the same time the federal government declaring a state of emergency

  At opportunity for UMNO to trigger another May 13 bloodshed
  Seize power while blood flows on the streets
  That's UMNO

  ReplyDelete
 8. Di perak yang bengongnya ialah PR. Dah tau tak de majoriti, tapi tak nak serah kuasa. Semua orang disalahkannya. Demokrasi apa namanya?

  ReplyDelete
 9. Sidang DUN tergempar tersebut tidak perlu diadakan. Sepatutnya, untuk membincangkan usul yang besar seperti ini perlu mendapat perkenan Sultan terlebih dahulu kerana perkara ini melibatkan Sultan Selangor sendiri.

  Usul yang hendak dibahaskan adalah berkaitan kuasa Sultan. Mengapa tidak dibawa berbincang dengan pihak Istana? Sidang DUN ini hanya gimik Pakatan untuk ‘menjerat’ UMNO.

  ReplyDelete
 10. //ANON 9.57AM ni duk kat mana ek???

  Dia dah lupa kes PERAK kut??? bengong!!!!//
  woi pundek ..lu buta huruf kah..malaysia memanag feudal state..umno pariah is an extension of feudalisme..they r the neo feudal pukimak oligarks..and their tactics is to make use of the ex feudals ie the sultans,kerabat dirajas for their collective bling bling agendas..umno's tactics is to show to the publik that pakatan is anti raja,anti sultan,n socislitic..but umno dethroned the sultans,n appointed them selves as the neo "sultans"..and speaking of socialism,isn't islam something like socialism"..yes?..Prophet Muhamamd,the supreme executioner of Allah/The Supreme's works freed slaves,got rid of tribalism,feudalism n freed woman frm being an eternal toy doll of kote keraih jantan....so,umno's tactics to label Pakatan as anti sultan shows that UMNO is anti islam,..

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.