Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 26, 2011

MCA Berpesta Menghina Islam di TENANG.


Pada mulanya, Presiden MCA merendah-rendahkan amalan Cikgu Normala memakai sarung tangan apabila bersalaman dengan mereka yang bukan muhrim. Bagi Chua Soi Lek, menutup tangan itu satu amalan yang ganjil dan tidak sesuai dgn zaman moden. Mungkin kerana Chua Soi Lek ni biasa bergaul dengan wanita yang tidak menutup lebih dari tangan mereka.

Secara terbuka Chua Soi LEk mempermainkan ajaran Islam yang menyatakan batalnya wudhu' apabila bersentuh kulit antara lelaki dan perempuan bukan muhrim (mengikut madzhab Syafiee Qaul Qadeem).

Kita sesama Islam pun TIDAK DIIZINKAN menghina pendapat madhab2 lain sungguhpun kita bermadzhab Syafiee. Inikan pula seorang Zani Muhsan yang bukan Islam bernama Chua Soi Lek.

Tidak cukup dengan itu, dengan angkuh pelakon porno ini berkata:

"What is so great about knowing Muslim values?"


Secara mudahnya, Presiden MCA ini berkata "Apa baiknya untuk (saya) mengetahui tatasusila orang Islam?".

Jawapan bagi kenyataan yang sebegitu angkuh ini adalah mudah: Kebaikkannya adalah kamu dapat mengetahui intipati agama persekutuan Malaysia yakni Islam seperti termaktub dalam Perlembagaan Malaysia.


Di kala MCA berpesta menghina Islam dan ajaran Islam, UMNO dan Pemuda UMNO hanya mampu melihat dan diam seribu bahasa. Tak nampak PERKOSA membuat demo, tak nampak GAPS turun berdemo bersama muka-muka demonstran yang serupa tiap kali demo, tak nampak Pemuda UMNO membengis dan memberi amaran kepada orang bukan Islam.

Semuanya senyap sunyi macam tikus.

Berbeza dengan DAP yang semakin hari semakin menghargai dan menghormati Islam. Sehingga Karpal Singh sanggup meminta maaf secara terbuka dan sanggup berbincang berkaitan topik Negara Islam.

Nak buat macamana??? Dah perangai UMNO pun sama jugak. Kaki maki dan cerca Islam.

Bila Chua Soi Lek tengok pemimpin UMNO mempermainkan hukum potong tangan yang terkandung dalam Al Quran, maka pemimpin MCA pun tumpang semangkuk menghina hukum-hukum yang khilaf dalam Fiqh Islami.

Bapak borek, anak rintek.

Punya teruk pesta menghina Islam sehingga Raja Petra yang anti hadeeth pun turut sama terasa dan mencabar Muhyiddin Yaasin menyatakan sikap sebenar beliau terhadap hukum jenayah Islam.

Semoga Allah SWT menunjukkan kekuasaanNya kepada mereka yang memperlekeh hukum Allah SWT. Amin!!!!

Tulang Besi

18 comments:

Grand Marquis said...

Yang menyebabkan orang kafir semakin galak mempersendakan agama Islam adalah orang-orang macam TB jugak. Mungkin orang-orang UMNO itu ada salah mereka, tapi TB pun tak kurang sahamnya.

Apabila orang menyeru supaya umat Islam bersatu, TB mati-mati cuba menyebarkan perpecahan. Banyak la alasan TB. Bila umat Islam tak bersatu, itu lah akibatnya.

Orang cina (kafir), sekali pun kelihatan mereka ni DAP dan MCA, hakikatnya mereka bersatu sejiwa bila melibatkan hal mereka dan juga bila melibatkan soal Islam dan orang melayu.

Jadi berhentilah dari menuding jari kerana satu jari tuding kat orang lain 4 lagi tuding kat diri anda sendiri.

Grand Marquis said...

TB hari tu beria-ia suruh orang Melayu di Malaysia mencontoh orang Melayu di Singapore sokong PPP (baca DAP) di Malaysia.

Sekarang ni Lee Kuan Yew kata "umat Islam setempat untuk jangan terlalu ‘ketat’ dalam mengamalkan ajaran Islam..."

Jadi apa komen TB pulak?

Kepada zakwan, as I have told you, now TB has to crack his head to find excuses for his kafir harbi partner.

Until today, he hasn't has a single word on another of his kafir harbi friend, the Ronnie Liew on the liquor issue. Like you said, hypocrisy at the highest order.

bunbinban said...

UMNO di tunggang MCA. Dah jelas. Telur masing2 di ramas oleh MCA. Sikap hipokrik UMNO terdedah sudah. Mungkin telah 'termakan' budi?. Gagalnya UMNO utk menerangkan keindahan islam kepada rakan kongsinya malah di jauhkan, di burukan lagi islam itu di depan mereka. Jadi lepas ni, Perkasa, Gaps, Pemuda UMNO, ulamak muda/tua UMNO cukuplah memeperbodohkan diri sendiri. cukup ok?

Grand Marquis said...

Kita cuba banding apa yang Chua Soi Lek kata dan apa yang Lee Kuan Yew kata.

Chua Soi Lek:
"Apa baiknya untuk (saya) mengetahui tatasusila orang Islam?"."

Lee Kuan Yew
"umat Islam setempat untuk jangan terlalu ‘ketat’ dalam mengamalkan ajaran Islam..."

Chua Soi Lek seorang bukan Islam. Adakah menghina Islam kiranya seorang Islam kata dia tak berminat nak tau tentang tatasusila Islam? Mungkin ada yang beralasan kononnya dia pemimpin MCA, parti komponen BN, masyarakat majmuk, dan bla bla bla. Tapi secara mudah, dia bukan Islam. Jadi hak dia sama ada dia nak tau atau tidak. None of our business. Islam tak terhina pun kalau dia tak nak ambil tahu. Yang rugi dia sendiri.

Tapi Lee Kuan Yew pula mengajar orang Islam supaya jangan patuh pada agama mereka. Ni dah kira masuk campur urusan orang Islam.

Jadi mana satu yang sebenarnya menghina Islam?

Secara mudah, kita boleh kata pada Chua Soi Lek, if you don't want to know about Muslim values, its none of our business, and to Lee Kuan Yew, Islam is none of your business so stop telling us how to practice our religion.

Tapi amat malang, yang tak de isu diperbesarkan TB, tapi dia sendiri sebenarnya senyap dalam isu Lee Kuan Yew yang terang-terang menghina Islam.

Anonymous said...

MCA dengan DAP apa persamaannya? dua2 parti kafir. Yang membezakan keduanya DAP menjadi tonggak utama pakatan pembangkang malah Parti Islam Semalaysia pun boleh turut ubah2 tafsiran quran lepas join dengan geng kafir laknat ni.

MCA plak mmg parti kafir tp UMNO adalah peneraju utama BN. UMNO x pnh main dengan ayat-ayat suci alquran. sbb mereka dah berpengalaman dalam kendalikan parti2 kafir ni...

masa zaman rasulullah dulu ada ke org kafir yg dok ayik puji islam tp x masuk islam? setahu saya xde. semua yg kagum dengan islam terus masuk islam. DAP? dok puji sepanjang hayat nk masuk islam? jangan harap..puji ada makna tu...

Anonymous said...

Mca tak ahina islam...pas yg lacurkan islam...org kafir tetap kafir...tapi yg islam mcm pas tapi rela melacurkan islam demi kuasa itu lebih hina...

dino.yp@gmail.com said...

Sejak bila PAS pertahan kan Islam dan orang Islam ? Jual air liur dari dulu kini dan selamanya. Pooorah!

Anonymous said...

nama lim guan eng dibaca dalam khutbah jumaat? Lim guan eng memperlekeh hukum islam yg membenarkan lelaki kahwin lebih daripada satu? Pd tahun 2008 lim guan eng ada ckp nak masuk islam selepas kematian bapanya (lim kit siang) dan byk artikel keluar membandingkan lim guan eng dgn Khalifah Umar Abdul Aziz? Masya Allah jauh sgt2 bezanya…tak kan orang islam yang kuat pegangan agamanya sanggup menyamakan kafir laknatullah dengan Khalifah Allah? kenapa mereka mengagung-agungkan lim guan eng?

zakwan said...

"Yang menyebabkan orang kafir semakin galak mempersendakan agama Islam adalah orang-orang macam TB jugak"

I do not recall TB having huge following among non Muslims
He maybe famous within the PAS/PKR inner circle but I'm not sure about DAP
In fact, I think DAP has never heard of TB
I'll leave it to TB to defend himself against this accusation

"Mungkin orang-orang UMNO itu ada salah mereka,"
So you finally admitted UMNO's incompetence in inculcating dakwah among their non Muslim counterparts
You must have been living under a rock all this time for you realized it by now
But it's understandable since Isa Samad himself admitted that UMNO does not understand Islam completely

"Orang cina (kafir), sekali pun kelihatan mereka ni DAP dan MCA, hakikatnya mereka bersatu sejiwa bila melibatkan hal mereka dan juga bila melibatkan soal Islam dan orang melayu."

So play your part, doofus
Use that God gifted brain of yours or whatever that is left of it and inculcate dakwah among your MCA friends and correct whatever misconceptions they hold regarding Islam
If you can't,pressure UMNO to do so
Perkosa and Haramsani has already voiced out their disapproval of Soi Lek's antics while you just sit your ass at corner in absolute silence

I won't be surprised that deep down you approve of Soi lek's tactics
Win at all cost even it's means ridiculing Islam

Anonymous said...

Masing-masing mahu jadi idealistic maverick kepada bangsa masing-masing, tapi ianya menyebabkan perpaduan kaum makin jauh, konsep 1Malaysia menjadi bahan slapstick.
Islam telah terbukti keadilan dan kehebatannya kpd semua bangsa dalam sejarah seperti kisah Saladin Al-Ayubi. UMNO yang sudah diberi amanah secara mandat selama 50 tahun tidakkah pernah sekali buat sessi penerangan tentang Islam yg juga agama rasmi kepada komponen BN. Jika ada, bagi tunjuk bukti program itu, biar rakyat tahu.

PASti

Anonymous said...

/Yang menyebabkan orang kafir semakin galak mempersendakan agama Islam adalah orang-orang macam TB jugak//
GM frus sebab Livni masih belum rogol dia kot..

Anonymous said...

Ala..Chua Soi leak is the type who likes to kala ok, makan makan makan, minum minum minum,kongkek kongkek kongkek,latok sy kasi lu 10% lu kasi saya bizniz kontlek..dats why,he fells guilty when berdepan with religious people..btw choi puki taik..doctors n nurses pakai mask,sarung tangan...can we regard their action as satu penghinaan kpd pesakit2?haha..got many cina mandarin pariah..and chua soi leak is one of them..

Anonymous said...

Dah baca kaah Palestinian punya wikileaks?Aaah..kompomlah..axis of evil bankrupt USA,UK,Isreal sedang bermati matiaan utk mensarumankan dunia ini melalaui para pariahnya spt UMNO,PA etc etc..so,those who nak UG dgn UMNO,u all ada chan lah utk isap kote Nethanyahu,lendir Livni..Kazars psycho'air manek very specel.. oh.. jgn lupa pd hari yom kippur,tanya setan nombor ekor ya..suruh choi soy leak tikam 1 soota busat,1 soota kicik..hedge long n short..kahkahkahkahkah

komando said...

memang CSL akan di bakar kemudian hari apabila sampai waktunya...!

komando said...

Si bahlul-bahlul dalam UMNO yang ME-LA-YU semua dah mabuk dan mati hati..semua akan terima padah tidak lama lagi...akan dibakar bersama sama!

Anonymous said...

Isn't this well known Pornstar looking at the Blue Botox lady boobs?

Im sure his baby john inside is pants sure to say"How nice if that lady is naked in front of me..Hmm
hmmm hmmmmmm sure i wont use :"sarong if i get her"....
Right pornstar?

Malai Vengai

Pornstar, keep in your mind that when you become a leader in multiracial country like Malaysia, you should get knowledge about other race and religion and learn to respect them.

Before you become a Porn Directar and act in it you were a MP of Labis and your voters including the malay muslims...

And dick head pornstar, you are campaigning for BN candidate who is a Malay muslim also....

Or you are telling the chinese that Azhar ADO who charge in court for cheating his so called own race is not a Muslim?

Anonymous said...

MCA IS BANKRUPT OF TALENTS AS THEY HAVE TO ELECT A PORN ARTIST AS PRESIDENT TO REPRESENT THE PARTY HOW SHORT SIGHTED ARE THEIR DELEGATES WITH OKT'S AID WHO IS ORIGINALLY FROM TEAM A WHO JUMPED INTO THE FRAY IN THE LAST MINUTES DEPRIVED MCA OF A CLEAN AND GOOD LEADER IN ONG TEE KEAT WHO WAS FROM TEAM B. SO USE YOUR VOTES WISELY COME GE 13 TO THROW OUT THAT MCA/BN/UMNO ETC AS THEY ARE ONLY GOOD IN CORRUPTIONS AND FIND WAYS TO PROMOTE CORRUPTIONS TO ENRICH THEMSELVES, ONLY, THEY DO NOT CARE FOR THE SUFFERINGS AND DEATHS OF THE RAKYATS UNDER THE CURRENT POLICE-STATE, WHERE THERE WERE TORTURES AND DEATHS BY POLICE AND MACC MURDERERS UNDER THE POLICE AND MACC CUSTODIES. THROW THEM ALL OUT AND TAKE THOSE MURDERERS TO JUSTICE UNDER A NEW CLEAN AND UNTAINTED FEDERAL GOVERNMENT UNDER PR. VOTE WISELY IN ALL ELECTIONS BECAUSE THE FUTURE OF ALL RACES AND RELIGIONS OF MALAYSIANS BE THEY MALAY, CHINESE OR INDIAN OR OTHERS ARE AT STAKE BECAUSE THE CORRUPTED REGIME OF UMNO/BN WILL CONTINUE TO CHEAT, ROB AND PLUNDER WITH MORE SEVERE CORRUPTIONS OF THE NATION'S WEALTH IF THEY ARE TO BE RUNNING THE GOVERNMENT EVEN AFTER 53 YEARS OF CONTINEOUS ABUSE OF POWER AND SUPPRESSION OF THE RAKYATS AND HAVE THROWN THE NATION'S WEALTH AWAY LOSING VALUE OF ITS CURRENCY AGAINST SINGAPORE, BRUNEI, HONG KONG, TAIWAN, KOREA AND MOST RECENTLY CHINA, AND SOON VIETNAM AND THAILAND AND CANBODIA COULD OVERTAKE US.

rayman said...

No wunder CSL get angry for not touching female hands. The pics say 1000 words. Hahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.