Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 19, 2011

Najib Masih Takut Untuk Berdebat Dengan Anwar

Sedih hati Tulang Besi. Perdana Menteri MAlaysia MASIH TAKUT untuk berdebat dengan Anwar Ibrahim setelah mengeluarkan kata-kata nista terhadap cadangan Pakatan Rakyat yang terkandung dalam "Buku Jingga".

Kalau saya jadi Najib pun saya takut jugak nak berdebat sebab saya tahu saya akan kalah. Polisi UMNO dan BArisan Nasional adalah menjadikan kekayaan Malaysia sebagai hak milik UMNOPUTRA serta kroni-kroni mereka.

Najib kelak terpaksa menjawab mengapa subsidi dan bantuan kepada kroni tidak dipotong sedangkan subsidi pada rakyat yang pertama sekali dipotong.

Najib juga pasti sukar menjawab mengapa 1/3 pekerja-pekerja di Malaysia mendapat pendapatan di bawah kadar kemiskinan?(pendapatan di bawah RM700 sebulan)

Najib tentu sukar menjawab kenapa kontrak-kontrak yang besar mudah sahaja diberi kepada kroni tanpa ada proses tender terbuka?

Najib juga susah menjawab mengapa gaji siswazah baru tamat belajar tidak banyak berubah dari tahun 1980an?

Najib juga harus menerangkan mengapa 30% dari pendapatan rakyat terpaksa dibelanjakan untuk kenderaan?

Najib pasti sukar menerangkan mengapa harga minyak dinaikkan ke tahan yang hampir sama pada tahun 2008?

dan banyak lagi yang Najib tahu dia tidak dapat jawab. Sebab tu dia kata:

"Kenapa saya harus takut berdebat dengannya? Saya adalah perdana menteri. Saya ada semua maklumat....adoi... dia akan demam,”

Dia memang tahu semua maklumat. Pasal tu dia takut nak berdebat. Hahahahaha.

Bagi saya kalau mereka ada maklumat pasal Anwar Ibrahim, dah lama maklumat ni keluar. Tak payah nak pukul, nak sumbat penjara, nak kena telanjang dsbnya. Hahahaha lagi satu kenyataan bebal dari Najib. Kes Saiful ni pun, tiada rakyat Malaysia yang berani mengaku secara terang-terang mereka mempercayai Saiful Bukhari. Hahahaha lagi sekali Tulang Besi gelak.

Najib juga kata:

"Nak tubuh kerajaan pada 16 September, tak tubuh lagi. Ini dah tahun 2011. Kita tunggu sehari demi sehari tak jadi, dia kata 30 anggota Parlimen dari BN (Barisan Nasional) nak seberang masuk pembangkang. Kita tengok-tengok, belek-belek mana dia 30, rupanya lima anggota Parlimen dia (pembangkang) (yang keluar) jadi (anggota) Bebas.


Sebenarnya Najib kena jawab, mengapa beliau bawa 30 MP pergi ke Taiwan kalau perancangan 16 September Anwar Ibrahim tidak benar?????


Tulang Besi

25 comments:

Grand Marquis said...

Nak debat buat apa. Buang masa. Debat tu modalnya air liur aje.

Kalau Ketua pembangkan tu bagus sangat, tunjukkanlah di negeri-negeri yang dia perintah dulu. Ni tidak. Negeri yang dia perintah pun sama jugak. Barang-barang kat sana naik jugak, graduan di negeri tu pun dapat gaji rendah. Jadi tak payah melalak la. Tak de manfaatnya.

Kenapa Anwar tak nak sambut debat Nazri Aziz dan Umi Hafilda?

Anonymous said...

Ok lah. Nanti debat dengan isteri saya R.

Anonymous said...

Woi pukimak grand mairendi..lu punya lumah talak toilet utk berak kah ..pi cari cickalah wahai pukimak umno pariah..banyak menteri umno ada hiv lah..cepat lah sebelum terlambat..

Anonymous said...

siapa yg dapat demam campak aah?najubori or anwar?..kahkahkah..wat a cacat..najubori is the cacatest of them all...hotak najubori penuh dgn lendir air mani..ni basterdo only knows one thing bout ekonomi..that is the price of slim poonanis..kahkahkahkah

anti G.M said...

sebabnya Anwar tak sambut debat Nazri Aziz dan Ummi Hafilda, adalah kerana kes sedang berjalan di mahkamah. Kang dikatakan menghina mahkamah plak. Debat ni, nak mencambahkan buah fikiran. janganla jumud sangat Grand Moron. Kalau takde debat,buat ape jadi manusia, buat ape ade mulut. cheit. Orang nak mencerdaskan akal pun tak bagi, inilah dia Grand Moron. yang baik2 tu semua dia tolak. agaknye suke kot jadi lembu kene cucuk hidung, ikut je ape orang suruh, takde inisiatif untuk pembaharuan. cheit. Grand Moron Lembut Dicucuk Hidung

Abd Razak said...

yang ko bangang sanagta cam pencacai2 umno/apco yg lain ni kenapa grand moron...bende tu boleh dibuat kalau perintah PUSAT bukan negeri...bahlol gak ko ni ye...aku tau ko takut nnt najib meleleh air liur tak mampu nak jawab kn...org bodoh je yg nk layan sampah cam ummi hafilda tu...org cam ko layak le debat ngan dia...si nazri tu time kt dalam parlimen xberani nk debat lak...time ni nk tunjuk bgs lak...DSAI taraf dia bukan pencacai2 cam ummi atau nazri tu...ko jgn le nk bodohkan org dgn cite soh negeri yg PR perintah buat dulu...org tau le kuassa kerajaan negeri dgn pusat camna...org BODOH dan BAHLOL cam ko je yg masih BINGAI NAK MAMPOS lg...

zakwan said...

GM tak ori
Once again, your stupidity amazes us all

Does it ever occur to you that this debate will be Najib's golden opportunity to drive home his NEM, ETP etc policies, its benefits to the rakyat and what makes his policies better than PR's Buku Jingga?

If debated well, he can score some brownie points among the rakyat especially the urban intellects such as myself who are PR's core supporters

Who knows
I might cast my vote to BN if Najib's ETP and NEM plans are more beneficial and rakyat oriented

And this latest debacle by Najib saying that he will expose Anwar's deepest, darkest secrets should they meet onstage

Last I heard, Anwar, the opposition leader challenged Najib, who is PM and Finance Minister to debate on the economy and PR's 100 day reform plan, not to exchange insults and assassinate each other's character
Like Najib is the one to talk when he has his own skeletons in his own closets
Mongolia, Port Dickson anyone?

L_J said...

TB,

Grand Marquis mencabar "Kenapa... tak nak sambut debat... Umi Hafilda?"

Saya sudi jemput Umi, bukan untuk debat, tetapi untuk kalau boleh kegiatan yang lain!


kekeke! ;-)

Salam,

LJ

zakwan said...

Back to the "reveal Anwar's deep, dark secrets" bit

We have all heard it way back in Hulu Selangor
We have heard from Najib numerous times in Parliament
We have all listened to Zahrain the golf caddy and Zulfiraun Nordin threatening to tell Najib all the juicy bits

Until today, NONE of these "secrets" have been made public by Najib and Co.

This shows that all these "reveal all on Anwar" bits are a big farce and just pure crap talk by Najib and the frogs

I challenge Najib to reveal all the juicy details ASAP to seal Pakatan's fate at Tenang and hasten Anwar's and PR's political demise

If not, it's proof that Najib is a coward

Anwar maybe incompetent and a flip flop at times but he's certainly no coward

PS
Anwar challenges to debate on the economy
No point in debating with that fucking bitch, Umi Hafilda who obviously has no shred of knowledge on the economy

As for Nazri
No need for a debate on APCO
Just haul up Anwar to the Rights and Privileges Committee and conduct a proper hearing

OCPA said...

TAK DE TELORRRRR !!
Telor dia Si Rosmah tengah gengam kutt... kah kah kah....
Nyamuk2 yg lain tu tak yah le berlagak nak jadi hero dan sebok2 nak mengampu si Najib tu..Korang tak de kelas dan tak setaraf utk berdebat dgn DSAI..
Ketua Kerajaan kena le berdebat dgn Ketua Pembangkang..baru le sama taraf..
Pentingnya debat adalah supaya kita sebagai rakyat mendapat info mengenai perancangan siapa yg lebih baik dan akan berjaya dlm mentadbir negara ni..

sam raspiut said...

Grand Martikuis....

bapak lu najib lagi kuat melalak melalut..
tapi bila dicabar berdebat dia lagi tikus dari lu..
orang ajak berdebat Dia LARI belakang nazri dan UMI..
pasal tak LARI belakang BINI aka Bos dia rosmah?

debat ikut tajuk bro.. isu ekonomi dan politik takkan lu nak berdebat dgn sundal plak..
lu memang LALUT la GM.. wa ingat akai lu terencat tahap tadika la..

berapa umur lu GM?? balik main botol la lagi baikk..

Anonymous said...

Memang Najib sudah terkenal dengan elegant silence. Dah cukup dia bagi pinkish smile, rakyat dah feel good.

PASti

sam raspiut said...

Grand Martikuis....

bapak lu najib lagi kuat melalak melalut..
tapi bila dicabar berdebat dia lagi tikus dari lu..
orang ajak berdebat Dia LARI belakang nazri dan UMI..
pasal tak LARI belakang BINI aka Bos dia rosmah?

debat ikut tajuk bro.. isu ekonomi dan politik takkan lu nak berdebat dgn sundal plak..
lu memang LALUT la GM.. wa ingat akai lu terencat tahap tadika la..

berapa umur lu GM?? balik main botol la lagi baikk..

Urat dawai said...

Alasan. Umi nak debat ngan Anuar saja nak lepas rindu.

Saya nak syorkan umi debat ngan Robengah.. Ngeh ngeh...ngeh...

Anonymous said...

Grand Marquis said...
Kenapa Anwar tak nak sambut debat Nazri Aziz dan Umi Hafilda?
sbb umi nyamuk..katanya lah..hehe

Jadi GM nak tahu tak kenapa najib tak nak debat anuar ..?
Sbb anuar ni langau yg bawa najis (ehemm... jgn salah faham.. bkn Nik Najis PAS tu... sebut betul2.. N.A.J.I.S.) nanti kalau debat habis najis yg dibawa oleh langau ni terpalit kat org lain lak.. langau biasalah kan... semua org tahu...asyik nak hurung benda yg kotor2 jer..

Tinta Hitam said...

Dlm sebiuah negara demokrasi pemimpin akan berdebat dgn pemimpin.Berdebat dgn org yg dibawah dari itu dianggap membuang masa.Adalah perkara biasa pemimpin republican akan berdebat dgn pemimpin Demokrat diUSA.Pemimpin parti Konservatif akan berdebat dgn pemimpin parti Buruh di Britain.Itu adalah adat dlm dunia.Berdebat dgn org yag setara dgnnya.DSAI sudah pernah berdebat dgn pemimpin picisan sebelum ini iaitu Sabry Chik..

Masalahnya konsep ini sukar difahami oleh org org yg bermentaliti rendah spt penyokong2 UMNO..

Saya perhatikan

Grand Marquis said...

A simple reply dari GM tapi nampaknya puak pengkagum TB kepanasan dan mencaci sana sini sampai mencarut-carut. Ia jelas menunjukkan korang ni dah desperate untuk score some political point.

Puak PR dah kehabisan modal politik. Tipu sana, tipu sini semua dah tak menjadi. Tektik terakhir adalah ajak orang debat atas retorik buatan sendiri. Dengan harapan agar orang akan terperangkap dengan retorik ciptaannya.

p.s. Nak tanya TB, mencarut ni adakah dibenarkan dalam Islam? Kalau TB beria-ia nak laksanakan hukum Islam, maka laksanakan dalam blog TB. Mula dengan menegur kaki mencarut dalam blog TB. Oppssss... macam mana nak tegur? TB sendiri pun mungkin salah seorang darinya.

johorfx said...

Rasanya Najib tak perlu takot terhadap anuar.. Mengapa mesti najib lari dari perdebatan sedangkan Najib sebelum ni mempertikaikan pelan 100 hari Pakatan Rakyat? Jika benar dakwaan Najib bahawa pelan 100 hari PR rakyat akan memufliskan negara, tunjukkan pada rakyat secara langsung.. Mungkin Najib takot!!!! sebab tu banyak sangat HELAH dia...

Khun Pana aka johanssm said...

Bik mama telah keluar negara bersama telor najib.
Kena tunngu Bik Mama balek.

Sementara kita tunggu, mengapa Mat mongol tidak lawat keluarga mendiang Setiausaha Umno Cawangan Felda Tenang

http://www.malaysia-today.net/mtcolumns/beritakomentar/37530-pm-lupa-ziarah-jenazah-setiausaha-umno-cawangan-tenang

Anonymous said...

najubori 's taik will keluar once he starts to debate with Anwar..4 sure Anwar dah siap sedia with facts n figures.."aah..tranformasi..RM67 billion.."Anwar will reply..woi butuh..hang nak cari RM67 dri mana ?nak korek dri pungkok pak arab dubai ke?..nak suruh zeti cetak duit ke?..sila jawab!!"

zakwan said...

Seriously, GM tak ori
Is that the best comeback you got?
What are you getting out of topic?
Why talk about us being TB's fans instead of discussing Anwar's debate challenge and Najib's public display of cowardice

What's this about scoring political points?
I'm no politician and currently non partisan
I'm sure most commentators are the same as me except for TB of course
What are political points to us non politicians, anyway?

I'm merely commenting to provide clarification on perceptions that are falsely generated by the MSM as well as to point out your obvious stupidity
I can assure you, I'm not paid a single cent to air my views

Mencarut?!
Pleeeeease
Some hardcore UMNO d*** lickers such as Papa Gomo and Tun Faisal are way better at it than us

The way I see it, GM
It is you who is feeling the heat now that you are totally helpless and unable to defend Jibby's cowardice

Anonymous said...

TB said
"Sebenarnya Najib kena jawab, mengapa beliau bawa 30 MP pergi ke Taiwan kalau perancangan 16 September Anwar Ibrahim tidak benar?????"
Kih! Kih! Kih!
30 MP tu tak swing ikut Anwar sebab masih kat Taiwan lagi. Kena tunggu depa balik dulu baru swing ikut Anwar takluk putrajaya. Mungkin 16 September 2011 kot . Dah dua Kali tarikh ni melepas. 2009 & 2010.
Tarikh lain tak boleh pilih. Feng Shui tak baguih!!

Bangang TB ni. Nak tipu sapa? Alasan tak masuk akal.
Apesal kelmarin atau lusa tak boleh buat. Semua MP ada dalam negara! Jawablah. Alasan ape pulak Kali ni.
Hang pun kena auta dengan Anwar masih tak sedar.

Hari ni dilapurkan Malaysiakini, Anwar dah auta lagi sekali. Anwar kata bukan dia nak berdebat, cuma nak berbincang. Pulok dah!!!
Sekali kena gertak dengan Najib ( baca headline Utusan) terus gelabah, tukar debat jadi bincang.

Kuang!Kuang! Kuang!....

Anonymous said...

"aah..aah..transformasi..paradigm shift..aah yes..inovasi!!..US must help!..oook..ooook.."
Najubori's total economic knowledge is,well spt diatas ..

Anonymous said...

Anon 10:43, you forgot the word democracy, liberal society, transparency

Anonymous said...

//Anon 10:43, you forgot the word democracy, liberal society, transparency//
fogot 2 add the priceless word..'CORRIDOR"!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.