Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, January 3, 2011

Negara Islam Malaysia Bila Nak Buat Macam Ni?

NOTA EDITOR: Terima kasih kepada saudara Sufian Sulaiman di atas artikel ini. Kenapa Negara ISlam Malaysia tak boleh tapis semua laman web lucah?

Tak heran sebenarnya. Dr Mahathir, lepas isytihar Malaysia Negara Islam, beliau luluskan lesen judi bola pada Vinsetan. Itulah nilai negara Islam UMNO.

negara "ISLAM" malaysia bila nak buat mcm ni?
...
From:
sufian Sulaiman
...
View Contact
To: Freelancer_Telecoms@yahoogroups.com


BEIJING - Kerajaan China menutup lebih 60,000 laman sesawang berunsur lucah bagi mengetatkan kawalan penggunaan internet yang menjurus kepada pornografi, semalam.

Menteri Maklumat China, Wang Chen berkata, pihaknya memeriksa 1.8 juta laman sesawang dan menutup 60,000 laman yang menyebarkan bahan lucah pada akhir November lalu.

Beijing menegaskan tapisan internet dilakukan bagi membendung kandungan tidak senonoh seperti pornografi dan keganasan.

Chen berkata, tindakan memerangi laman sesawang yang memberi kesan negatif kepada pengguna akan diteruskan kerana penyebaran bahan seperti itu di internet tidak akan berakhir.

China mempunyai sistem penapisan laman sesawang yang digelar 'Tembok Besar Perisian Keselamatan China' bagi mengawal pengguna internet di negara itu yang mencecah 450 juta orang.

5 comments:

Anonymous said...

Apa lah cerita bahan lama . Orang semua dah tahu. Cerita lah yang terkini. Sekarang inizaman bincang UG team dalam OAS lah. Cerita ustaz Nasha dan ustaz\ Hadi dan lain-lain. Barulah perkembangfan terkini.

Anonymous said...

Kamu bukan ahli politik. Kamu tak rasa Rrugikah tak ambil kesempatan untuk tumpukan kepada yang lebih utama iaitu untuk berdoa untuk diri sendiri dan kelurga bila menghadap Kaabah.

Anonymous said...

Memang malaysia dah start blocking porno site lama dah....kebanyakan site dah tak boleh access.

Cuba try. kalau boleh, hang enjoylaa....

Anonymous said...

TGNA dah buat pengakuan ada perjumpaan dgn PM .. apalagi makin meroyan lah si TB ni.. nak tenguk.. berani ke TB ni belasah TGNA pulak... TB makin bingung.. doa mkn tuan.. sapa yg kepanansan sekarang yer...

Anonymous said...

dah ameno yg seronok nengok laman cam gitu...tu pasal takde sensor...china komunis pun tahu bahya pada masyarakat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.