Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, January 1, 2011

Puak PRO PERPADUANG Lintang Pukang Mempertahankan Perjumpaan Dalam Gelap 2




(Sambil mencium Kaabah, Tulang Besi telah berdoa supaya Allah SWT membersihkan PAS dari anasir2 "Perpaduang")

Sesiapa yang mengikut komen2 YB Fatah bin Haron di dalam Facebook dua tiga hari ini akan melihat geng2 perpaduang kepanasan macam beruk kena belacan. Masing2 cuba membawa pelbagai cara untuk "menafikan" berlakunya perjumpaan tersebut. Antara percubaan mereka adalah mempersoalkan tarikh perjumpaan antara PResiden dan Timbalan Presiden PAS bersama Presiden dan Timbalan Presiden UMNO.

Mengikut mereka pada tarikh tersebut (23 October 2010) Tuan Guru Presiden berada di London.

Namun, dijawab oleh YB Fatah Haron

Abdul Fatah Bin Haron
Guano sampai ada orang nak menafikan fakta saya sangggup berbohong pula ni. Kalau pun nak pertahan orang demo sayang jangan sampai peringkat berbohong dengan mengatakan pemimpin itu pergi London tarikh tersebut. Betul lah tarikh tersebut dia pergi London tapi dia naik kapal terbang malam, perjumpaan tersebut siang hari tarikh yang sama. Guana agaknya?kang ambo kubang kang berselerak habis kang. kang letang pukang

Bagi saya puak pro perpaduang dah jadi lintang pukang. Percubaan pertama mereka adalah seperti di atas. Yakni menggunakan "alibi" kononnya Presiden PAS berada di luar negeri. Tapi, sayangnya percubaan mereka yang kali ini gagal.

BERTEMU UNTUK MENERANGKAN DASAR DAN POLISI PARTI?

Seterusnya Penawar Rinduku tambah:

Penawar Rinduku Abe Tah jange jadi jenis mudoh lupo...kita doh tulak UG namun dalam maso samo kita akan menemui semua pihak bagi menjelaskan dasar dan polisi kito....bo lah dok wirid putrajaya....putrajaya...putrajaya.....

Bertemu dengan Presiden dan Timbalan Presiden UMNO dalam gelap untuk menerangkan polisi dan dasar parti?

Untuk apa? Supaya Presiden UMNO menyokong dasar PAS? Supaya Presiden dan Timbalan Presiden UMNO mendokong dasar dan polisi PAS? Sejak bilakah dalam sejarah Malaysia Presiden dan Timbalan Presiden UMNO boleh memberi sokongan terbuka kepada dasar dan polisi PAS?

Bagi saya, ini adalah alasan paling dangkal digunakan untuk menjustifikasi pertemuan dalam gelap kedua. Saya rasa orang gila pun susah nak percaya cerita macam ni?

Yang menjadi isu sekarang ini adalah mengapa pertemuan dalam gelap seperti ini masih diteruskan sedangkan keputusan Muktamar jelas mahukan PAS mengukuhkan hubungan di dalam Pakatan Rakyat.

Pertemuan dalam gelap sebegini BAKAL melemahkan Pakatan Rakyat seterusnya melanggar keputusan Muktamar sebelum ini.

Tulang Besi

10 comments:

mat said...

SALAM<

JANGAN PUAK UG NI, PRESIDEN KEPALA BAPAK KA .NAIB PRESIDEN PUNDEK KA KIANATI SYAHID MEMALI.

YANG MATI SYAHID TU SEMUA MINTA KITA BELA NAMA MEREKA ,

BILA KITA KUASAI PUTRAJAYA NANTI.

MAMPOS PRESIDEN PENGKIANAT

Yong said...

Dekat PRK Tenang apesal berantakan pulak? Bagi Yong kerajaang perpaduang dengang UMCO ni takkan berjaya. Israel pung bamyak kali buat unity government, termasuk si ariel sharon. Tapi semuanya hancur belaka. Ape jaminang kerajaang perpaduang dengang UMCO boleh berjaya memartabatkan Islam?

Sesapa yang teringing sangat dengang UMCO tu baik masuk je ke lubang najis demer. Lepas tu tanding le atas tiket demer. Biar rakyat tentukan mu popular atau tidak jika tukor logo. Jangang seret PAS ke sana.

Rozmi said...

PAS dengan PKR sama je..

Anonymous said...

"Namun, dijawab oleh YB Fatah Iskandar:
"

Fatah Haron ke Fatah Iskandar ni.... yg mana satu ni...??

BTW ko cakap TGNA ada sekali masa pertemuan tu... aku rasa lebih baik biar TGNA yg keluarkan statement... kalau dengar citer org ni macam macam boleh keluar... sebab tu cerita lain lain yg ko dengar ni...

mat bosan said...

Tulang Besi,

Jom kita lancar kempen tolak Hadi Awang dan Nasaruddin Mat Isa dari kerusi Presiden dan Tim.Presiden PAS.Penipu tak wajar memimpin harakah Islamiah walau sebesar lori sekali pun serban mereka.Apa punya Presiden,apa punya ulamak - sekejap buka,sekejap tutup,sekejap buka,sekejap tutup.Haprak betul!!!

Anonymous said...

Ha..ingatkan dah habis isu kerajaang perpaduang,rupanya ada lagi .

Senang aja TB,buat kempen suruh depa tu masuk umno ,senang sikit kita nak tembak.

Inilah yang dikatakan 'mutasaqitun fi thoriq addakwah' mereka yang gugur dimedan dakwah.

Anonymous said...

Mcm mcm political maneuvering sedang berlaku masa ini utk memecahkan Pakatan Rakyat..mcm mcm parti india ,ngo sedang tumbuh utk split indian votes..and of course never ending story of UG..dan spt biasa, political maeuverings yg sedang berlaku sekarang ni melibatkan 2 kaum yg mudah ditipu,disuckerkan ie melayu dan india...melayu dan india tak tau socio ekonomi negara ini betui betui dah f*k up,kantoi,bangkrup,muflis..sistem socio ekonomi feudal despotic anglo pariah telah musnah,dan negara negra yg mengamalkan sistem feudal despotic anglo pariah ini akan dilanda bencana yg amat dasyat..dan tak ada exit route utk Malaysia,sebuah negara feudal elite pariah ootang bangkrup money junkie anglo zombie par excellence..dan bila keadaan di sini jadi mcm Greece,hah,political maneueverings ka,soon zoo ka, semunya akan menjadi irrelevent sebab bila "noting to loose nothing to gain" rakyat mejoriti berada dlm keadaan seribu satu mcm kesusahan,rakyat majoriti yg kena cekik akan bangkit dan tibai para pukimak pundek lanun chootia iblis feudal pariah yg suka mempermainnkan,menghambakan,mencekik rakyat

Grand Marquis said...

Menyamar guna nick jalang untuk buat kerja-kerja kotor bukan ke menipu namanya?

assassin said...

Geng perpaduang dah tersebar ke seluruh negara terutama peringkat kepimpinan (yang mungkin berlakon kerana sayangkan kerusi calon). Mungkin ini akibat dari YDP PAS Negeri atas dasar lantikan presiden perpaduang(prosedur ini perlu ditukar dalam muktamar akan datang).

Anonymous said...

TB ,

JANGAN LUPE BAGITAU UMUM, HADI BLA GIUK MALAM, PERJUMPAAN SIANG,JANGAN NAK BODOHKAN AHLI.

TANYA PENYEMBAH PERPADUANG , SAYUTI OMAR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.