Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, February 1, 2011

Di bawah adalah kesah benar yang saya ambil dari Facebook datang dari seorang ahli Facebook bernama Azamin Abidin.

Beliau membuat perbandingan penjualan arak di tempat beliau tinggal, Bangi, sebelum dan selepas Kerajaan Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk pemerintahan.

Ketahui saudara sekelian UMNO tidak pernah mahu membasmi arak. Cuma sekarang buat isu besar sebab nak fitnah kerajaan Pakatan Rakyat. Itu aje.

Macamana UMNO nak tutup kilang arak. Kilang Guiness Anchor di Sungai Way tu, bekas Presiden UMNO yang rasmi.

Selamat Membaca.

Azamin Abidin
masa berjanji... segala halangan nak tutuk kilang arak tu tak nampak.. sekarang ni nak tutuk ada benda yg kerajaan selangor tiada kuasa... mungkin bila PR poerintah malaysia baru boleh settle benda ni... tapi ada juga usaha usaha utk atasi...... bukan macam kerajaan selangor dulu... dan pasai apa dulu UMNO tak nak tutup???

sapa kata dulu shah alam dan bangi tak boleh jual arak??? dulu lagi bebas 7-11 jual arak... saya dulu duduk section 8 shah alam... dekat dgn yg kes 7-11 heboh tu.. Penduduk sec 8 dah mintak 7-11 tak jual arak sejak ianya mula dibuka tahun 2003-4 lagi.. aduan kat MBSA, kat ADuN tapi di bo layan... mai PR perintAH BARU ADA TINDAKAN... dan sekarang 7-11 di kawasan org IOslam dah tak boleh jual arak dah... 7-11 dgn sukarela buat after dialog dgn kerajaan selangor sekarang.. jangan berbohong di sini en. pasarmalam... ko ni duduk shah alam ke???

3 comments:

Anonymous said...

short the shares of guiness..habis cerita

Toshio (Zharfan) said...

Saya pelajar UKM Bangi. Sepanjang pemerhatian saya di Bangi, semua 7-eleven memang tiada jual arak langsung. Kalau ada pelajar Cina dan India nak minum pun, mereka beli kat GIANT metro Kajang.

john labu said...

itu yg gm dok gaduh tu... susah!
tapi tak pe.. malam ni taun baru cina
byk tempat melayu umno leh tumpang...
halal ma.. haram utk islam je.. umno ok.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.