Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, April 22, 2011

Baru Bian Sudah Berfikir Seperti PAS

Di dalam temuramah Baru Bian dgn Malaysiakini baru-baru ini, beliau dilaporkan berkata:

Baru revealed that in some constituencies, PKR had only a handful or no branches. He also disclosed that PKR had only five women's wing branches at the division level.

"I have been emphasising this over and over, yet a lot of our local leaders think that popularity alone is enough. I told them to set up ranting (branches) in all longhouses.

"In my area, I have more than 30 branches, which includes some women's and youth wing branches. The women's wing was particularly effective," said Baru.


Secara ringkasnya Baru Bian menyatakan keperluan bagi PKR untuk mengadakan banyak cawangan atau ranting di dalam sesuatu DUN sekiranya mereka mahu menang.
Beliau menyatakan beliau menang di Ba’kelalan bukan kerana beliau popular tetapi kerana beliau telah berjaya menubuhkan 30 cawangan PKR di DUN Ba’kelalan.

Juga, beliau menyatakan peri penting melatih dan mempunyai PACA yang terlatih dan mampu mengatasi pembohongan SPR.

Tulang Besi sendiri mendapat laporan PKR sepatutnya menang lebih kerusi. Namun, PKR tidak mempunyai PACA yang cukup dan yang ada pun tidak terlatih. Hasilnya, PKR cuma mampu menang 3 kerusi sahaja. Mengikut sumber dalaman BN yang memberitahu TUlang Besi, sekiranya PKR ada cukup PACA yang terlatih, mereka sudah boleh menang sekurang-kurangnya 7-10 kerusi DUN. Kerusi DUN yang mereka kalah itu adalah angkara penipuan SPR.

Maka, Baru Bian adalah antara tokoh PKR yang belajar terus dari PAS terutamanya PAS Kelantan. Bagi Tulang Besi, PKR memerlukan ramai kepimpinan yang berfikiran seperti Baru Bian ini. PAS Kelantan mampu mempertahankan Kelantan semenjak 1990 kerana mereka fokus sepanjang tahun untuk menambah ahli, cawangan dan melatih PACA.

Dari maklumat yang Tulang Besi dapat, PACA di dalam PAS terutama PAS Kelantan dilatih perkara yang sama sebanyak berkali-kali. Bayangkan orang yang sama menghadiri kursus PACA sekurang-kurangnya 6 kali sebelum pilihanraya dan perkara yang dikursuskan adalah sama.

Maka, PAS dan Pakatan Rakyat wajib memulakan kursus2 pilihanraya dari SEKARANG. PACA sepatutnya sudah dipilih dan wajib dikursuskan berkali-kali mulai sekarang. Kita semua tahu SPR telah melacurkan diri mereka kepada UMNO BN. Takkan kita nak harap SPR untuk pilihanraya yang bersih dan telus.

SOKONG PERHIMPUNAN BERSIH 2

Tulang Besi

ps Dakwat di Jari: Kenapa Indonesia yang berpenduduk 250juta orang boleh melaksanakannya tetapi Malaysia yang 20 juta orang tidak boleh? Hairan hairan.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Sebab goemn Indonesia ada teloq...gomen BN ada pondan-pondan yg tak erti apa tu demokrasi !

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.