Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, April 23, 2011

Cikgu Pa Nafi Mahu Nilai Semula Kedudukan Parti

NOTA EDITOR: Syabas Cikgu Pa. Sememangnya akhbar UMNO tidak boleh berhenti dari memutarbelit kenyataan orang.

Mustafa nafi laporan media, gesa mohon maaf
Apr 23, 11 11:55am


Setiausaha agung PAS, Datuk Mustafa Ali menafikan laporan beberapa media termasuk Utusan Malaysia hari ini, yang mendakwa beliau berkata PAS akan menilai semula kedudukan parti itu dalam Pakatan Rakyat selepas siasatan video seks selesai, lapor Harakahdaily.

Sambil kesal dengan sikap tidak bertanggungjawab akhbar-akhbar milik Umno dan BN itu, beliau berkata, laporan berkenaan berniat jahat dan sengaja memanipulasikan kenyataannya.

NONEMenurut Mustafa, dia sama sekali tidak pernah mengaitkan isu video seks dengan kedudukan PAS dalam Pakatan Rakyat pada sidang media di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut, semalam.

"Saya ditanya berhubung saranan bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin yang mencadangkan (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) melakukan sumpah mubahalah.

"Jadi saya jawab, perkara itu tidak timbul kerana kerajaan sekarang ini menggunakan undang-undang sivil, polis siasat sahajalah.

"Kalau ubah kes ini ke Mahkamah Syariah, baru kita (PAS) tengok kembali apa pendirian kita dalam isu tersebut," katanya.

Utusan Malaysia hari ini menyiarkan laporan sidang media Mustafa semalam itu dengan tajuk 'PAS tunggu siasatan selesai'.

Laporan itu menyebut bahawa PAS akan membuat ketetapan baru mengenai masa depan parti itu dalam pakatan pembangkang, apabila siasatan mengenai rakaman video seks yang pelakonnya dikatakan mirip Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim siap sepenuhnya.

Selain Utusan, beberapa media lain termasuk Berita Harian dan The Star turut melaporkan perkara yang sama.

Sehubungan itu, beliau mahu media-media yang terlibat agar memohon maaf serta memperbetulkan laporan mereka sebelum tindakan perundangan diambil.

And here is the rest of it.

5 comments:

Anonymous said...

DULU KETUA PEMUDA PAS DALAM KES VALENTINE DAY - KENA JELING DENGAN DAP, TERKANCING GIGI

LA NI MUSTAFA PULA - DAH HILANG TELOQ KENA SKRU DENGAN ......

NAK TUTUP MALU, KATA UMNO FITNAH ...

PERGHH PARTI ISLAM HAHAHAHAH

Anonymous said...

bull shit Mustapa Ali memang suka statement tu dalam Utusan.He is laughing.This the inside dirty game to create issu in muktamar.He realy want PAS out from Pakatan.He want UG so did TGHH.Dont Play game stopa we know your style.Your political carea depend on Hadi.We know Hadi start calling those AJK pusat to get support on UG issues.The failer of 16 Sept was PAS isu no others in Pakatan.You are just a dirty old man with dirty politic.Same to hassan ali .Both of you plus Azizan Razak Power manac need to be teach in this muktamar.

V7 said...

pas keluar ker tidak dari pakatan biol tu aku dah tak kisah dah...yang pasti pas memang sial dan sesat...menentang pas yang sesat adalah jihad bagi aku...maklumlah undi pas masuk syurga...orang bodoh macam tulang babi (TB) ni aja yang buta hati dan buta perut yang sanggup jadi hamba kepada nik ajis biol tu...pergi jahanam lah pas, islam konon??? pejuangkan islam konon??? hudud lah...negara islam lah...tapi sebenarnya pas adalah golongan kemaruk kuasa, jahil ilmu dan golongan paling sesat dan paling sial yang sanggup gunakan agama untuk kepentingan dunia yang tak ada value di sisi Allah SWT...

Tok Da said...

Setiap kali Cik Pa ni bercakap dengan akbar, setiap kali itulah dia akan keluar balik statement kata akbar salah petik cakapnya. Bukan kali ini saja, sebelum ini dah banyak kali rasanya.

Persoalannya adakah para akhbar susah sangat nak faham cakap Hj Pa yang berbelitbelit falsafahnya? Atau memang cakap Hj Pa berpusing-pusing hingga susah akhbar nak faham?

Kalau dah tau akhbar pusing cakap dia, kenapa masih nak cakap dengan akbar?

Anak Perelih said...

cuba tengok press conference tu kat sini.... http://youtu.be/jie598_cK0E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.