Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, April 9, 2011

Janggut Anwar Gagalkan Video Blue Rahim Thamby Chik




Tulang Besi melayari blog-blog UMNO sekejap tadi. Jelas pada TUlang Besi, mereka amaat terketar-ketar dan menggigil-gigil nak menjawab mengapa Anwar boleh ada janggut pada 22 Februari sedangkan pada dalam video blue Rahim tu, tiada janggut.

Di atas Tulang Besi memberi gambar sebelah menyebelah membandingkan gambar dalam video pada 21 Februari dengan gambar Anwar di Mahkamah pada 22 Februari 2011.

Saya cabar kesemua juak2 UMNO untuk menafikan gambar diatas. Nafikan bahawa gambar di sebelah kiri itu tidak menunjukkan Anwar ada janggut. Nafikan bahwa Anwar berjanggut pada 22 Februari 2011. Nafikan bahawa Anwar memakai sejenis bahan kimia yang menumbuhkan janggut beliau dengan begitu lebat dalam masa beberapa jam.

ANALISA GAMBAR YANG BIASA DIGUNAKAN OLEH BLOGGER UMNO

BLogger2 UMNO rata-rata menggunakan gambar di bawah untuk menyokong video blue Rahim Thamby Chik:



Bagi Tulang Besi, gambar tersebut tidak jelas. Ia mungkin janggut tapi ia mungkin juga bayang-bayang. Keadaan gambar tersebut gelap dan tidak terang.

Berbeza dengan gambar sebelah kiri diatas yang jauh lebih terang dan jelas, gambar di atas hanya menunjukkan betapa desperado UMNO dan Najib di dalam membuktikan video blue Rahim Thamby Chik tersebut.

Walaubagaimanapun, hanya orang2 UMNO sahaja yang mempercayai video blue Rahim tersebut. Orang biasa yang berfikiran waras tidak mungkin mempercayai video blue rahim tersebut.

Patutlah terkial2 blogger-blogger UMNO nak buktikan lelaki dalam video blue rahim tu ada janggut.

Tapi usaha mereka nyata sia-sia belaka.

Tulang Besi

24 comments:

Anonymous said...

Kelakarnya si TB terkial kial menafikan fakta....patutlah celcom tak nak ko ....dah tak der idea lain ker nak menafikan selain dari janggut.....kenapa ko tak cakap pada pagi 22 hb anwar ada kaki...tapi dalam video anuar tak der kaki.....jwpnnya janggut boleh dicukur...kaki tak boleh di potong....heheheheh.....blog ko ni org dah boring dah....ini blog kartun atau clown blog jer

Anonymous said...

Betul ke tak de janggut? Bukankah Tulang **** sendiri kata gambar video tu tak jelas. Tapi sekarang ni tiba-tiba jadi jelas.

Kalau tengok gambar yang samar samar tu, ternyata di bawah dagu lelaki tu gelap sikit, menunjukkan kemungkinan yang besar ada janggut di situ.

Anonymous said...

mu ni bengong dah TB.cuba mu tengok molek vedeo asal memang ada janggut sikit,tapi gambar hak mu tunjok tak nampak janggut pasal cahaya lampu bilik air terang jadi nampak clear janggut dia,bodoh.

zane said...

Orang-orang yang percaya itulah sebenarnya yang bodoh dan sedang memperbodohkan diri sendiri!

bodoh kerana mempersiapkan diri langsung ke neraka kerana menyokong fitnah dan memanjang-manjangkan qazaf.

Allah mengajar kita supaya bilamana kamu terdengar tuduhan zina ke atas saudara muslim, maka adakan 4 saksi lelaki, lelaki beriman yang menyaksikan perbuatan itu dengan jelas dan terangnya serta persaksian itu juga hendaklah serentak!

Mengapa begitu sukar sekali keperluannya? Sebab Allah sangat menjaga maruah hambaNya. Ingatlah dalam Islam, melepaskan orang bersalah itu jauh lebih baik dari menghukum orang yang tidak bersalah.

Bertaubatlah wahai pencacai2 UMNO sekalian..

Anony Mouse said...

Lighting dalam bilik tu pun diragui. Cuba perati ada 3 bayang-bayang bagi setiap karektor. Nampak benar setting siap dgn lampu camera ready.

Ready, camera, action!

Anonymous said...

yg pasti takda janggut dlm video tu ada lah amoi tu.. hehehe
yg pasti pd mlm video sex tu dirakamkan.. tak seorang pun keluarga atau kwn anuar yg sanggup mengaku bersama anuar utk menjadi alibi... so bersama siapakah anuar pd mlm tersebut.. jengg.. jenngg... jennggggg..

Anonymous said...

macam-macam lah! janggutlah, perutlah, teteklah, bahu lah, bontotlah. Lepas ni apa lagi?

Ketiak? pusat? siku? lutut? K***k?

Tak kisahlah... yang jelas Muka!! hidung, mata, kening, pipi, dahi, rambut, dagu, telinga dan bentuk kepala semua serupa.

Last few minutes (lepas aksi) si Anwar memang datang dekat kat camera dan muka memang nampak jelas.

Fikirkan, jika orang tersebut itu mirip anwar, mana lelaki itu? MESTI ada orang kenal especially sebab mirip bakal PM. sedangkan Obama pun ada mat melayu yang mirip terus muncul.

Mesti ada yang tahu. dan jika wujud, kawan baik anwar, datuk SK tentu kenal sebab dia pun ada sama. Kalau Datuk SK kenal, Anwar pun mungkin kenal juga... betuk?

dah dua minggu lebih masih belum muncul clone anwar. logik ka?

Kurang kurang mesti ada yang tampil dan dedah identiti "clone".

Anyway ini satu isu saja.
isu twitter dan omega masih belum terjawab.

Kamu belek lah video tu siang malam, ulang-ulang,
cari lagi apa bukti kurang jelas itu bukan Anwar


FYI, video original memang clear. Yang kat youtube dah compress dan tak sharp macam original.

Anonymous said...

Lelaki dalam video tu ada janggut cuma tak selebat janggut Anwar. Tengok betul2 kan ada beza panjang janggut yang agak ketara antara tarikh 21 dan 22 Feb. tu!!...Aku tak faham jawapan anon. yg pertama tu..janggut mmg boleh dicukur tp bukan cukur hari ni esok jadi lagi lebat!!..lagi satu kalau cahaya bilik air pun kalau janggut panjang tetap nampak panjang!!!..yang lain tu kena..org yg bagi komen tu semua dah tgk ke tak video klip tu..ke pandai kutuk je???

Tulang Besi said...

Last few minutes (lepas aksi) si Anwar memang datang dekat kat camera dan muka memang nampak jelas.


Masa jelas tu, dia takda janggut kan?

Anonymous said...

Janggut tu anuar dah cukur daaaaa sebab china doll geli dgn janggut laaa....sebab tu jangut tu dah tak dak....apa la susah sgt nak jwp TB yg bahalol ni...

Ariffim Masud UITM said...

Semua anon ni memang bangang laaa

TB kata, lepas mengongkek pada 21 hb, mat boroi tu tak ada jangut; tapi masa di mahkamah pada 22 hb kenapa jangut dah lebat macam 3 bulan tak cukur??

anon jawap pulak, lepas mengongkek mat boroi tu cukur janggut so dah tak berjanggut laa. Tapi kalau pelakunya ialah anwar yang didakwa anon dah cukur janggut pada 21 hb; maamana pulak masa di mahkamah pada 22 hb, janggut anwar panjang macam 3 bulan tak bercukur?? Takkan dalam tempoh tak sampai 1 hari janggut boleh tumbuh panjang macam tu??

kenapalah anon2 di atas tu bangang semacam nak faham bahasa melayu yang TB tulis? Atau anon sengaja nak pusing belit?

Pasal jam omega? Azizah dah kata dia simpan. Yang Boroi kata dia dah serah polisi tu, mana jamnya? Mana? ada polisi tunjuk?? Samalah macam azizah jugak bukan??

Pasal tweeter, beza sebenarnya cumalah sejam. Tak caya, cuba anon2 sekalian cuba try sendiri. Gua dah try, sebab tu gua berani cakap. Tak caya? Lu cuba try dulu, pah tu baru cakap. Jangan jadi bangang la. Ke lu tak tau macamana naqk buat?

Bangang macam tak sekolah!!

Ariffin UITM said...

Lagi satu anon bengap berkata

"lampu bilik terang, jadi janggut tak nampak jelas"

Apa punya bengap budak nih. Patutnya bila lampu bilik terang maka secara logiknya, janggut akan lebih jelas kelihatan. Kenapa pulak bila lampu dah terang, janggut makin tak nampak. Apa logik akal budak bengap ni cakap macam nih? Nak selindung apa?

Kenapa anon ni tak fikir bahawa pada 21 hb dalam keadaan lampu bilik terang, sipelaku jelas tidak memiliki janggut. Sedangkan pada 22 hb juga dalam keadaan terang di mahkamah, anwar berjanggut panjang? Jadi? Siapakah pelakon tidak berjanggut dalam video sek tersebut?

Anda sudah tahu siapa yang berkata benar dan siapa pula yang berbohong!!!

Amat mudah!

BudakMental said...

Tak kisah la ada janggut ke takde janggut ke....yg pasti mereka dh kantoi dlm fitnah video berkenaan...yg pasti pengarahnya sekarang malu besar kena marah oleh produser...tgk video hitler tu lg best...ehehhh

Anonymous said...

Nampaknya Tulang **** tak approve comment yang membuktikan hujah palsu TB.

Kita tunjukkan yang Anwar sendiri contradict diri dia sendiri yang mana kejap dia kata ada jam omega, Azizah simpan, lepas tu buat laporan polis kata jam dia kena curi, tup tup, lepas tu Azizah kata dia ada simpan pulak.

So mana satu yang betul ni?

Tulang **** sudah jadi pengecut kerana menapis komen yang tidak memberi keuntungan padanya.

Biar lah awak tu syok sendiri akibat dari terus menipu diri sendiri.

TakdeParty said...

Apa yg nk gaduh pasal janggut pulak ni. Ko org dh tgk ke video tu. To be frank aku pun tak percaya video ni. Ntah DSAI ke tidak, mana kita tau. jgn fitnah. Tetapi DSAI mesti tunjokkn omega dia, sbb dia sendiri yg ckp omega tu pd kak jijah. Tunjok je la, apasal nk tunggu polis pulak. Langsung tak masuk akal la semua ni. DSAI sendiri byk sgt o/standing, cthnya angkat sumpah tak nak, DNA tak bagi, omega tak tunjok. Jgn duk cakap je, bila kena btg idung sendiri guna agama. Heh come on la, jgn spin sana sini lg. Muak la brader, insyallah kalau DSAI bule buat semua ni, rakyat akan beralih sokongan. Aku akan jadi org pertama... Mudah2an

Anonymous said...

hei menatang bengong,gambar tu hitam putih,bila tempat terang tak nampak sangat janggut tu.sebab tu disudut hujong katil nampak ada janggut

Anonymous said...

Mengapa klip video sex ini hitam putih macam filem Melayu dulu-dulu. Disengajakan? Mengapa disengajakan dan apakah sebabnya

Kalau betul penyokong anti anuar berada dalam landasan yang benar , jawap soalan di atas. Jangan kita pusing-pusing dan akhirnya jadi pendosa kerana mahukan Anwar jadi persalah .

Cucu Cicit Bani Adam

Anonymous said...

oit anon 6.55pm bongok ko ni paling tetinggal ketapi. Sian aku tgk ko. Sah-sah keje ko bace harakah jer..

1) Video tu mmg hitam putih sbb kejadian sebenar berlaku dlm keadaan separa gelap. Video dirakam menggunakan ICATCH satu jenis CCTV yg bole merakam visual dlm keadaan gelap. Samerla ko rakam pakai video cam dlm gelap tp gamba ko dpt dlm green mode jer. Ko igt nak bende ni mcm drama cekarama nak pakai kamera HD.

2) Video berdurasi 1.47 minit ni hanya diambil dari youtube dan salinannye adalah dikompresskan. Salinan asal skrg berada di pihak polis takde tulis siam2 kat bwh tu, dan berdurasi 20 minit. IGP pun dah sahkan ketulenan video tersebut. Sekarang pihak polis sedang menyiasat camna terdapat leaking dlm isu video ni. Mungkin terdapat pihak2 lain dari luar negara sudah mempunyai salinan video nih.

3) Bab janggut ni aku takmo komen, sebab aku pun tak pasti yg tu DSAI ke tak. Ntah camne TB ni hebat sgt bole kesan ade janggut ngn takde janggut dgn tgk video yotube ni jer.

wslm..

Anonymous said...

Memanglah tak nampak pada gambar tersebut sebab dipilih frame yang blur. Janggut anwar kan putih sikit, di tambah didalam keadaan filem hitam putih, memanglah kurang jelas, nak main silap mata pun biarlah berpada.

mat said...

Kesian budak-budak melayu yang tak faham2 islam. Bukanke ulamak dah cakap rakaman dan DNA tidak boleh dijadikan bukti dalam islam. Urutan kejadian memfitnah DSAI bermula dari era madek dan akan tamat sekiranya DSAI pencen politik atau meninggal dunia. Mereka yang berkenaan lagi kalot apabila berlaku peristiwa medan tahrir yang mengerikan mereka. Geng2 iban,bidayuh dan spesis yang ada di sarawak lagi faham isu yang dimainkan bee ant. So mamat2 sekalian tak payahlah buang masa.

mat said...

Kesian budak-budak melayu yang tak faham2 islam. Bukanke ulamak dah cakap rakaman dan DNA tidak boleh dijadikan bukti dalam islam. Urutan kejadian memfitnah DSAI bermula dari era madek dan akan tamat sekiranya DSAI pencen politik atau meninggal dunia. Mereka yang berkenaan lagi kalot apabila berlaku peristiwa medan tahrir yang mengerikan mereka. Geng2 iban,bidayuh dan spesis yang ada di sarawak lagi faham isu yang dimainkan bee ant. So mamat2 sekalian tak payahlah buang masa.

Yong said...

Ngapa pencacai selalu letak anonymous ye? demer takut ape?

lantakko lah said...

tggu la ANu war jubo korang sume..baru tau..warghahahahha.. nk bela sgt die.. (_{_(

lantakko lah said...

tggu la korang kene jubo ngn ANU war..ahhahaha..bela sgt die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.